Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΑΞΙΖΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ....

..... ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ.PATRIA O MUERTE

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ


ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 16.00 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Η ΕΞΩΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΑΣ ΚΑΛΦΑ


Δυστυχώς η Δικαία την έχασε την ύστατη μάχη.
Κι εμείς χάσαμε την πολύτιμη παρουσία της, την αγάπη της, την σπιρτάδα της και την καλοσύνη της.
Η Δικαία είχε μόνο φίλους. Μόνο Φίλους

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, στις 16:00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμωνος στο Χαλάνδρι και, στη συνέχεια, η Δικαία θα αναπαυθεί στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου μαζί με τον πατέρα και την μητέρα μας.

Νικήτας Κάλφας

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ : Να γίνει άμεσα στον ΟΑΕΕ επαναυπολογισμός και διαγραφή χρεών των επαγγελματιών για πριν το 2017.

 

Πλήρης δικαίωση της πρότασης του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είναι η διαφαινόμενη λύση που δρομολογεί η κυβέρνηση στο χρόνιο πρόβλημα των οφειλόμενων εισφορών, προ του 2017, των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ.

Η επίλυση του ζητήματος αυτού, που κρατούσε δέσμιους χιλιάδες οφειλέτες, δικαιώνει το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καθώς  ο επανϋπολογισμός των οφειλών, μετά την αφαίρεση τόκων και προσαυξήσεων,  ήταν μία από τις αρχικές πολιτικές θέσεις μας, την οποία επαναδιατυπώσαμε πρόσφατα και  στη ΔΕΘ.

Από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα, μεγάλος αριθμός επαγγελματιών αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις πληρωμές και στις υπέρογκες εισφορές  του ταμείου τους.  Το παράλογο όμως είναι ότι στο ποσό της οφειλής  συνυπολογίζονταν και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την οποία όμως δεν απολάμβαναν λόγω οφειλών!

Συνέπεια αυτού ήταν οι  «ασφαλισμένοι», που ουσιαστικά ήταν ανασφάλιστοι, να καταφεύγουν για την περίθαλψή τους, στον ιδιωτικό τομέα αναλαμβάνοντας μόνοι τους όλες τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες!

Για τη δικαίωση των επαγγελματιών και την ορθή αποκατάσταση του άδικου, η λύση είναι να διαγραφούν οι οφειλόμενες εισφορές για το χρονικό διάστημα που απαγορευόταν να χρησιμοποιήσουν. Επίσης αν υπάρχει εργαζόμενος που δεν έχει χρησιμοποιήσει καθόλου την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά το ανάλογο ποσό από το χρέος. Σε όλους τους επαγγελματίες να διαγραφούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μετά τον επανϋπολογισμό των οφειλών, οι χιλιάδες όμηροι επαγγελματίες, αποκλεισμένοι σήμερα, θα μπορέσουν να επανέλθουν  κανονικά στην οικονομία για να συμβάλλουν με το ποσοστό που τους αναλογεί στην βιώσιμη ευημερία της οικονομίας.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης έκανε την εξής δήλωση : «Χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες ταλαιπωρήθηκαν μέσα στην κρίση καθώς χρεώθηκαν μία υπηρεσία, η οποία είχε απαγορευτεί να  χρησιμοποιήσουν.  Και η υπηρεσία αυτή αφορούσε την υγεία τους.  Το λιγότερο που πρέπει να κάνει ένα κράτος δικαίου, είναι να διαγράψει το χρέος από την υπηρεσία που δεν έδωσε. Ευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα να ψηφιστεί από την Βουλή σχετική τροπολογία που θα στηριχθεί από όλα τα κόμματα για να δρομολογηθεί μία βιώσιμη λύση με τον επανϋπολογισμό των οφειλών!»

ΟΑΕΕ - Δράση τώρα

Ήταν 15 Φεβρουαρίου 2014 πριν δλδ τεσσεράμισι χρόνια όταν κοινοποιήθηκε η εκκωφαντική γνωμοδότηση Μανιτάκη-Καϊδατζή για τον ΟΑΕΕ. 

Ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρη, ισχυρή και δικαιωμένη από τις εξελίξεις και τις μεταμνημονιακές κυβερνητικές δεσμεύσεις. Άλλωστε ο Ακρίτας Καϊδατζής είναι σήμερα Γενικός Γραμματέας της πρώτης κυβέρνησης εκτός επιτροπείας και με διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο εκτός μνημονιακών υποχρεώσεων (κι αυτό ακόμη κάτι δείχνει). Η κινητικότητα γύρω από τον επανυπολογισμό των οφειλών, αντλεί εμφανώς από την ιστορική αυτή γνωμοδότηση όπως και από τους πολυετείς αγώνες των ασφαλισμένων του π.ΟΑΕΕ για δικαίωση:

Δείτε την ιστορική κοινοποίηση της γνωμοδότησης από τον συνάδελφο George Floras Γιώργο Φλωρά:
"ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΟΑΕΕ
- ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΝΩ ΤΩΝ 4.000.000.000 ΕΥΡΩ

-Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΡΙΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ κ. ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ κ. ΚΑΙΔΑΤΖΗ ΑΚΡΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ

ΑΘΗΝΑ 15-2-2014

Για πρώτη φορά συντάχθηκε Γνωμοδότηση από έναν έγκριτο Συνταγματολόγο όπως ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Νομικό κ. Ακρίτα Καϊδατζή (στους οποίους οφείλουμε όλοι μας ένα τεράστιο ευχαριστώ), για δυο καυτά ζητήματα που αφορούν 750.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Το θέμα του ύψους της εισφοράς που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι και το θέμα της μη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους ασφαλισμένους οφείλουν.
Βασική αρχή για όλους τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ παραμένει η επιβίωση του Ταμείου μας μαζί με την δική μας επιβίωση. Επιβίωση του ενός από τους δυο δεν υπάρχει.
Τα συμπεράσματα στην 28 σελίδων Γνωμοδότηση είναι συγκλονιστικά και είναι αυτονόητο ότι αφορούν και όλα τα άλλα ομοειδή Ταμεία όπως το ΕΤΑΑ.

ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Όφειλε το Υπουργείο Εργασίας να έχει μειώσει τις εισφορές του ΟΑΕΕ από το 2009 και μετά με δεδομένη την καταρράκωση των εισοδημάτων. Θυμίζουμε ότι οι εισφορές αυξήθηκαν σημαντικά από το 2005 ως το 2009 και έκτοτε παραμένουν σταθερές. Οφείλει ο Υπουργός Εργασίας να μειώσει τις εισφορές και δεν επαφίεται στην καλή του θέληση. Κάθε άλλη πράξη είναι παράνομη.

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Είναι απολύτως παράνομη η διακοπή της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφείλουν εισφορές. Σήμερα 350.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στερούνται της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω οφειλών. Πολλοί από αυτούς δαπανούν σημαντικά ποσά για να καλυφθούν ενώ αρκετοί βρίσκονται στην δεινή θέση να μην μπορούν να περιθάλψουν τον εαυτό τους λόγω οικονομικής αδυναμίας. Χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν την υγεία τους να χειροτερεύει επειδή ο ΟΑΕΕ και το Υπουργείο Εργασίας παρανομούν.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΩΣ

Είναι αυτονόητο ότι η μαζική προσφυγή των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και η πιθανή δικαίωσή τους θα δημιουργήσει μια τεράστια τρύπα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στον ΟΑΕΕ. Το υπολογιζόμενο ποσό των 4.000.000.000€ αφορά οφειλές στους 350.000 ασφαλισμένους που δεν λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά μέσο όρο δυο χρόνια (ανά έτος μέσος όρος περίπου 1000€ χρέωση) καθώς επίσης και τις διαφορές που θα προκύψουν για 750.000 ασφαλισμένους από το 2009 έως σήμερα για την παράνομη διατήρηση των εισφορών στα ίδια επίπεδα και την μη μείωση αυτών.
Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει αμέσως να αλλάξει θέση και να συμφωνήσει αμοιβαία επωφελείς λύσεις για το Ταμείο και τους ασφαλισμένους. Οι θέσεις των φορέων είναι εκπεφρασμένες και βρίσκονται σε κοινή γραμμή.
Άμεσα δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ θα προσφύγουν μαζικά στα Διοικητικά Δικαστήρια απαιτώντας την επιστροφή των εισφορών που αδίκως κατέβαλαν, την αφαίρεση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν τους παρείχε ο ΟΑΕΕ, την μείωση των εξωφρενικών επιτοκίων που μας έχει χρεώσει ο ΟΑΕΕ, την αποζημίωση για κάθε επιβάρυνση της υγείας τους που προκλήθηκε με υπαιτιότητα του ΟΑΕΕ (από την μη παροχή ΙΦ περίθαλψης σε όσους οφείλουν), την αποζημίωση για τον θάνατο ασφαλισμένων που οφείλετο στην μη παροχή ΙΦ περίθαλψης.
Με τα νέα δεδομένα και την πλήρη νομική τεκμηρίωση της παρανομίας του ΟΑΕΕ τα ποινικά δικαστήρια εναντίον των ασφαλισμένων θα αδυνατίσουν σημαντικά (λόγω λανθασμένης χρέωσης) και κυρίως τα σχεδιαζόμενα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης θα δυσκολευτούν πολύ να εφαρμοστούν (σοβαροί λόγοι για στήριξη ανακοπής).
Στόχος κανενός φυσικά δεν είναι η κατάρρευση του Ταμείου μας. Αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πρέπει ο Υπουργός Εργασίας και η Τρόικα να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να παράνομους με τόσο βάναυσο τρόπο εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ

Η παρούσα Γνωμοδότηση ετοιμάστηκε από τον Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ κ. Αντώνη Μανιτάκη και τον συνεργάτη του, Λέκτορα Νομικής του ΑΠΘ κ. Καϊδατζή Ακρίτα, στους οποίους οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ. Όχι μόνο για την άριστη επιστημονική εργασία που προσέφεραν (αναμενόμενο άλλωστε) αλλά κυρίως λόγω της συμπάθειας με την οποία αγκάλιασαν το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες.
Η παρούσα Γνωμοδότηση ετοιμάστηκε στα πλαίσια της προσπάθειας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ-Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ 'ΈΝΩΣΗ, μια προσπάθεια συντονισμού των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα στην σχέση τους με το Ταμείο.

Η παρούσα Γνωμοδότηση χρηματοδοτήθηκε από τους εξής συναδέλφους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ
ΠΛΥΤΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΡΑΠΑΒΕΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΚΩΣΤΑΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΠΡΕΖΑΛΗ ΑΡΧΟΝΤΩ
ΒΑΡΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης
ΡΕΣΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
Β.Δ.
Μ.Α.
ΡΟΚΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΑΖΗΣ ΦΑΝΗΣ
ΣΙΑΠΑΖΟΣ ΘΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΝΑ
ΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΓΑΛΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΑΤΖΑΡΗΣ Γιώργος
ΣΟΦΙ ΚΙΡΟ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΠΑΓΑΚΟΣ Παναγιώτης
ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΡΗΣ
ΓΡΑΤΣΑΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΜΟΥΛΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΣΥΡΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Δ.Α.
ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΟΘΩΝ
ΤΖΕΠΑΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΜΠΑΚΛΕΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΖΟΠΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΑ
ΔΗΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΠΑΜΠΑΚΑΡΗΣ Παναγιώτης
ΤΙΜΟΛΟΓΟΣ Δ
ΔΙΑΡΕΜΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΠΙΛΕΤΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΣΕΚΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΜΠΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΣΕΛΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ
ΜΠΟΥΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΩΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΡΑΓΩΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΝΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΛΩΡΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗΣ Γιώργος
ΝΤΑΒΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΦΛΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΕΝΙΣ
ΞΥΔΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΤΖΕΝΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΨΑΡΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΕΦΑΛΑ ΦΑΝΟΥΛΑ
ΠΑΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Β.Γ.
ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΕΡΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
https://www.scribd.com/…/ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ-ΟΑΕΕ-ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ-ΚΑΙΔΑΤΖ…

Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος
Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Συντονιστής της προσπάθειας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ-Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ 'ΈΝΩΣΗ

Ο ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΣΠ&ΝΔΕ στην Αμαλιάδα 6&7 Οκτωβρίου/

Σε ερώτησή συναδέλφου  προς τον βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Μπαξεβανάκη για τις παράνομες χρεώσεις του κλάδου ασθενείας σε ανασφάλιστους, ενώ ο ΟΑΕΕ δεν τους παρείχε IΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉ κάλυψη, η απάντησή του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ήταν,ότι σωστά έγινε η χρέωση, γιατί διαφορετικά θα απέφευγαν να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις όταν δεν θα είχαν πρόβλημα υγείας , για να αποφεύγουν έτσι την χρέωσή τους στο κλάδο ασθενείας .
Δηλαδή, ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ .


ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ.