iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Θ. Βαρδουλάκη: Σημεία των καιρών

Οι κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια καταστροφολόγοι της διαρκώς διολισθαίνουσας προς την Άκρα Δεξιά Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζουν το έργο τους. O κ. Μητσοτάκης συνθλίβεται ανάμεσα σε δύο μυλόπετρες. Από τη μια λόγω των μεγάλων πιέσεων που δέχεται από τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη και από την άλλη από τον «οραματιστή» της ακροδεξιάς στροφής και υποστηρικτή της αμνήστευσης της Χρυσής Αυγής με τα ανομήματά της πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. O κ. Μητσοτάκης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής, κατηγορουμένων για σοβαρές αξιόποινες πράξεις, έσπευσε, προτρέχοντας της Δικαιοσύνης, να απαλλάξει τα στελέχη της, «καθαγιάζοντας» τη δράση τους!

Μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και τη χάραξη, διά της συμφωνίας με τους δανειστές, οδικού χάρτη εξόδου της χώρας στις αγορές και συνεπακόλουθης επαναφοράς της στην κανονικότητα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αυτοί οι καταστροφολόγοι απώλεσαν το προνομιακό τους πεδίο να επενδύουν στον πολύμηνο φόβο, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των Ελλήνων. Ευρίσκονται τώρα σε ένα πραγματικό παραλήρημα ασυνάρτητου λόγου και θεσμικών επιθέσεων και απρεπειών κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Με τη συμπόρευση της μεγαλύτερης μερίδας των παρανόμως λειτουργούντων επί τριακονταετία τηλεοπτικών σταθμών της χώρας.

Παραληρούν, υβρίζουν και ασχημονούν

* Αυτοί που οικοδόμησαν και εισήγαγαν στον δημόσιο βίο της χώρας το ευνοιοκρατικό σύστημα πατρωνίας - πελατείας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για εργασία εκατομμυρίων νέων.

* Αυτοί που ως κυβερνήτες της χώρας, αντί προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, όπως επέτασσε το καθήκον τους, μετεξέλιξαν τη μεταπολεμική και μετεμφυλιακή Ελλάδα σε άνδρο σήψης, διαφθοράς και παρακμής τελευταίων ημερών του Βυζαντίου. Με μίζες και αρπαχτές εαυτών και ημετέρων, από τις παγωμένες πιστώσεις του Σχεδίου Μάρσαλ, των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, έως προσφάτως και των θαλασσοδανείων τραπεζικών ιδρυμάτων σε ημέτερους του επιχειρείν και των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν τη σιωπή τους στο πάρτι της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου της χώρας και την κατά συνήθεια θεσμική ανομία των κυβερνήσεών τους, ασκούσαν την εξουσία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

* Αυτοί που κατά τη διακυβέρνηση 2004-2009, προπομπό της χρεοκοπίας της χώρας, δεν έβαλαν, αν και κοπτόμενοι για επενδύσεις, ούτε ένα ευρώ, ως επένδυση, στη χώρα!

* Αυτοί που με τις πολιτικές τους εκτόξευσαν την ανεργία στο θηριώδες ποσοστό του 30%, σπρώχνοντας χιλιάδες νέους και ευφυείς επιστήμονες στον δρόμο της ξενιτειάς χωρίς επιστροφή.

* Αυτοί οι οποίοι, στην κατ’ επίφαση κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και του πρωθυπουργεύοντος αντιπροέδρου του κ. Βενιζέλου, συνεπικουρούντος και του τότε υπουργού των Οικονομικών κ. Στουρνάρα, διετράνωναν σε όλους τους τόνους και εκλιπαρούσαν τους δανειστές για χορήγηση πιστοποιητικών βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Οι ηγεσίες των δύο αμαρτωλών κομμάτων, τα οποία με συνευθύνη του συνένοχου τραπεζικού συστήματος της χώρας έλαβαν εκατομμύρια ευρώ «δάνεια», δανεικά και αγύριστα, ως οικονομική ενίσχυση, με μοναδικές εγγυήσεις «αέρα κοπανιστό» και μελλοντική προσδοκία επανεκλογής τους στα προ κρίσης ηγεμονικά ποσοστά τους.

Σ' αυτόν τον παραληρηματικό ξεπεσμό της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και των ακροδεξιών στελεχών της προστρέχουν διαγωνιζόμενοι και συναγωνιζόμενοι σε ακραίο παραληρηματικό λόγο με πάθος και περίσσευμα μισαλλοδοξίας τα θλιβερά απομεινάρια, «μιντιακά» δημιουργήματα, του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, με προεξάρχουσα στον χορό την κ. Γεννηματά, υπό την επίνευση και καθοδήγηση του κ. Σημίτη, εμπνευστή της καταψήφισης της απλής αναλογικής.

Οι τοποθετήσεις των δύο ηγεσιών Μητσοτάκη - Γεννηματά είναι ταυτόσημες μέχρι τελείας σε όλα τα θέματα δημοσίου διαλόγου, μέσα και έξω από τη Βουλή, σαν να υπάρχει ένας αόρατος κοινός λογογράφος και των δύο (!) που επιμελείται την κοινή τους συμπόρευση, υπερθεματίζουσας μάλιστα της κ. Γεννηματά σε ακρότητα λόγου και υπερβαίνουσας ενίοτε και τον κ. Μητσοτάκη σε πάθος και μισαλλοδοξία.

Όμως έχουν γνώση οι φύλακες - ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς, που εξάλλου στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις βρήκαν τον φυσικό τους χώρο στον φιλόξενο ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίοι, όποτε γίνουν εκλογές, θα δώσουν διά της ψήφου τους συντριπτική απάντηση στην ετερόκλητη και παρά φύση επιχειρούμενη και μετεκλογικά συμπόρευση Νέας Δημοκρατίας και των απομειναριών του ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό βέβαια υπό την απαράβατη προϋπόθεση μη προσκόλλησης ορισμένων στελεχών στην ουτοπική υπό τις σημερινές συνθήκες ιδεολογική καθαρότητα, αλλά με φυγή προς τα εμπρός στην ευρύτερη κοινωνία και την ανεξάντλητη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς.

Σ.Σ.1: Το άρθρο του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου Θωμά Βαρδουλάκη, που σήμερα φιλοξενούμε, πρωτοδημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ.

To ταξείδι του κ. Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και ο άτακτος Ερντογάν: Σχόλιο του Γ. Παπαγιαννόπουλου στο "Παρόν" της 22.10.17

Σε καλή χρονική στιγμή, άλλως σε καλή συγκυρία, πραγματοποιήθηκε το ταξείδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. 
Πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που η γεωπολιτική σημασία της χώρας μας παραμένει σταθερή με τάση «ανόδου» στην εκτίμηση των Δυτικών χωρών- και της Υπερδύναμης. 
Την ίδια στιγμή, η γεωπολιτική σημασία της γείτονος Τουρκίας γεννά ερωτηματικά, λόγω της στάσης της τουρκικής ηγεσίας και πρωτίστως του «κουμπάρου» μας Ταγίπ Ερντογάν. Η αστάθεια που δημιουργεί η πολιτική της στην περιοχή, ευρισκόμενη σε κόντρα με όλες τις γειτονικές τις χώρες όσο και η επαμφοτερίζουσα σχέση με την Ρωσία, πιθανά να βοηθήσουν σε μια –περιορισμένη- δική μας αναβάθμιση. 
Υπό αυτή την έννοια, και παρ’ όλες τις γκρίνιες για τα αποτελέσματα του ταξειδιού αυτού καθ΄ αυτού, ας αναμένουμε να δούμε στην πράξη τι κόμισε από τις ΗΠΑ για αυτό το θέμα ο κ. Πρωθυπουργός. (Για τα άλλα, τα φληναφήματα και τις κωλοτούμπες, τις τραγικές ανεπάρκειες και τις Ιδεοληψίες, η άποψη της στήλης είναι γνωστή…) . 
Όσον αφορά την συμπεριφορά της γείτονος, επισημαίνω ότι : σήμερα Πέμπτη που γράφονται αυτές οι γραμμές, σε σημερινό δημοσίευμα της Hurriyet, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα κλείσει τα σύνορά της με το Βόρειο Ιράκ «ανά πάσα στιγμή». Έτσι, μετά το κλείσιμο του εναερίου χώρου της για την περιοχή που πραγματοποίησε την Δευτέρα, επαναλαμβάνει την απειλή που είχε διατυπώσει μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων του Ιράκ.
«Εχουμε κλείσει πλήρως τον εναέριο χώρο μας για την περιφερειακή κυβέρνηση στο Βόρειο Ιράκ», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν. «Οι συνομιλίες συνεχίζονται για το τι μπορεί να γίνει σχετικά με τα χερσαία σύνορα… Δεν έχουμε κλείσει τις συνοριακές πύλες ακόμη, αλλά και αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.
Τη Δευτέρα η Τουρκία είχε κλείσει τον εναέριο χώρο της για την ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή και είχε δηλώσει ότι θα παραδώσει το κυριότερο σημείο διέλευσης στην περιοχή στην κεντρική ιρακινή κυβέρνηση. Επισημαίνεται ότι η συνοριακή διάβαση Χαμπούρ είναι το κυριότερο σημείο διέλευσης μεταξύ της Τουρκίας και της ιρακινής ημιαυτόνομης Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης.
Πέραν του Βόρειου Ιράκ, για να θυμίσω τα δικά μας, είναι πασίγνωστο τι συμβαίνει με τις παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο, με το Casus Belli για τα 12 μίλια, με την διαρκή απειλή κατά της (εναπομείνασας) Κυπριακής Δημοκρατίας, την πρόσφατα αναβαθμισμένη διείσδυση της στην ελληνική Δυτική Θράκη.
Δεδομένης της τραγικής Ανεπάρκειας (και ενίοτε Εθελοδουλείας) του «πολιτικού προσωπικού» της Χώρας (αλλά και πολλών άλλων από τις αποκαλούμενες «ελίτ»),η ανάγκη ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ μας , ως ΛΑΟΣ και ως ΕΘΝΟΣ, μας επιβάλει να διυλίζουμε τον κώνωπα….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: g.papagian3@yahoo.gr

GOOD WEEK


Από την σατυρική σελίδα του facebook Ο μαλάκας είναι κλειστό επάγγελμα;.