Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΜΕΡΙΣΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ! ΜΠΡΑΒΟ! ΖΗΤΩ!


Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία μαθητών

Συνεργασία της "Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου" και της Πρωτοβουλίας Εθελοντών Εκπαιδευτικών Καθηγητών Βριλησσίων «Αλληλέγγυα Εκπαίδευση»Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μεγάλη διαθεσιμότητα προσφοράς από την πλευρά των εκπαιδευτικών, η προετοιμασία της πρωτοβουλίας καθηγητών Βριλησσίων Αλληλέγγυα Εκπαίδευσηγια την παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές.

Η Πρωτοβουλία, κρίνοντας αναγκαία τη συνεργασία των σχολείων με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και με δεδομένη τη δυσκολία παραχώρησης σχολικών αιθουσών στα Βριλήσσια, προχώρησε σε συνεργασία με την "Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου" και τον Δήμο Χαλανδρίου, ο οποίος έδωσε αμέριστη βοήθεια στο εγχείρημα (χωρίς να το διατυμπανίσει...), παραχωρώντας το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου στους εθελοντές καθηγητές για την τέλεση των μαθημάτων.

Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο επιλέχθηκε ως το πλέον κοντινό προς τα Βριλήσσια, για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές από το προάστιό μας.

Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η "Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου" απευθυνόμενη σε μαθητές από τα δυο γειτονικά προάστια:

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ σε συνεργασία με ομάδα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αποφάσισαν τη διοργάνωση τμημάτων ΔΩΡΕΑΝ ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους μαθητές το χρειάζονται.

Εκτιμούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι κοινωνικά αναγκαία, λόγω της σημερινής αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής, η οποία έχει φτάσει χιλιάδες οικογένειες στην εξαθλίωση, με αποτέλεσμα συχνά να μην μπορούν να καλυφθούν τα στοιχειώδη.

Την ίδια στιγμή, που το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί και έχει εγκαταλείψει τη χρηματοδότηση παρόμοιων προγραμμάτων, η προσφορά από μέρους των εκπαιδευτικών είναι άξια συγχαρητηρίων και στέλνει στα παιδιά μας το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείουκαι αφορούν στα βασικά φιλολογικά μαθήματα, φυσική, χημεία, βιολογία και μαθηματικά.

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη λειτουργούν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου στο Κάτω Χαλάνδρι και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος θα επιχειρήσουμε τη διοργάνωση και νέων τμημάτων στο 2ο Γυμνάσιο, Πεντέλης & Ιωαννίνων.

Τα μαθήματα θα γίνονται από Δευτέρα- Παρασκευή, τις απογευματινές ώρες.

Παρακαλούμε, όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή mail έως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στους παρακάτω καθηγητές:

ΛΙΤΣΑ ΓΑΛΑΝΗ, 6978258081, litsagalani@yahoo.gr

ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΜΑΚΟΥ, 6977916903, persefoni.n@gmail.com

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΤΡΑ, 6932242382, afroditintouma@gmail.com

*"Αλληλέγγυα Εκπαίδευση": al.ekpaideusi@gmail.com

ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Για μαθητές Γυμνασίου: Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία.

Για μαθητές Λυκείου: Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα,Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία.ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΝΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!

Διότι, διότι λέγω, βεβαίως, βεβαίως, δεν μας έφεραν στην πόλη μας, ΜΟΝΟ ποτάμια και λίμνες!

Διότι η εμπνευσμένη ηγεσία της τεχνικής υπηρεσίας ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (Θάλασσα, ποτάμι, λίμνη) ΧΩΡΙΣ ...............


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:
ΜΙΑ ΒΑΣΕΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ....


Αυτά μας έγραψε ο φίλος αναγνώστης που μένει εκεί στην γειτονιά:


"Πριν 2 λεπτά σου έστειλα φωτο από την Π. Μελά, ξέρεις, εκεί που μετά από 20 μέτρα πληρώνεις για να παρκάρεις.

Τώρα, όπως βλέπεις πληρώνεις και για καινούρια αμορτισέρ, αν θέλεις να περάσεις.

Πραγματικά απορώ, πως έκατσε αυτή η λακούβα. 

Αφού 3 φορές κάνανε μπαλώματα με 5 φτυαριές πίσα

Την τελευταία μάλιστα φορά ρίξανε κρύα, ωραιότατη πίσα, την ώρα που έκανε τον προηγούμενο κατακλυσμό, κάποιο Σάββατο αν θυμάμαι καλά, αρχές του μήνα.

Απορώ πως δεν έπιασε η μοντέρνα μέθοδος μπαλώματος.

Καλή χρονιά και στον λακουβιάρη, τον τεχνικό αντιδήμαρχο. Δυστυχώς δεν θυμάμαι πως τον λένε.

Γ. Γ."

ΠΛΑΤΕΙΑ: 
Και από εμάς ευχές στον Μπάρμπα Μπεν. 
ΠΙΛΑΦΙ πάντα σπειρωτό!


Ανάξιος σχολιασμού ο Δήμος Αθηναίων και ο δήμαρχός του...

Βίντεο για το που πάνε τα ρούχα για τους απόρους...που εκθέτει τον Δήμο Αθηναίων παρά τις χλιαρές διαψεύσεις περί του αντιθέτου 

Ο Δήμος Αθηναίων απάντησε (μετά από 15 ώρες) για το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" (δείτε εδώ) πως το δημοσίευμα είναι "ανάξιο σχολιασμού"...προσπαθώντας εμμέσως πλην σαφώς να αμφισβητήσουν την φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα... Έλα όμως που εκτός από φωτογραφία υπάρχει και βίντεο που αποδεικνύει πως ανάξια σχολιασμού δεν είναι τα επικριτικά δημοσιεύματα αλλά ο ίδιος ο Δήμος Αθηναίων και ο δήμαρχος του...
δείτε το βίντεο:


http://www.greekalert.com/2012/12/blog-post_8928.html


Το μεγάλο «ρουσφέτι» στους εργολάβους και τη διαπλοκή


Το μεγάλο «ρουσφέτι» στους εργολάβους και τη διαπλοκή

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση επιτρέπει να πληρωθούν από το Δημόσιο, κι ας χρωστάνε σε εφορία και ΙΚΑ!

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να αρνείται να δώσει παράταση λίγων ημερών για τα τέλη κυκλοφορίας και να θέτει υπό διωγμό μισθωτούς, συνταξιούχους, πολύτεκνους, επαγγελματίες, μικρομεσαίους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ενοχλεί τους εργολάβους της Διαπλοκής. Αυτούς που, ενώ επιβάλουν τα πανάκριβα διόδια, στην ουσία απέκτησαν τις εθνικές οδούς και τις μεγάλες αρτηρίες των αστικών κέντρων, υπό τον τίτλο «αυτοχρηματοδοτούμενα έργα», με κρατικές εγγυήσεις. Τουτέστιν, με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Το σύστημα διακυβέρνησης -και στην παρούσα μορφή της τρικομματικής- δεν αλλάζει τα δεδομένα του. Συνεχίζει, πέρα από Μνημόνια και τρόικες, να εξυπηρετεί τους γνωστούς μεγαλοεργολάβους και μιντιάρχες, που είναι υπεύθυνοι στο μέγιστο βαθμό για την ελληνική χρεοκοπία.

Τα καθεστωτικά κόμματα της μεταπολίτευσης (αλλά και οι τεχνοκράτες των «μεγάλων συμφερόντων» τύπου Γ. Στουρνάρα) είναι αμετανόητα και προκλητικά στις πρακτικές και την νοοτροπία τους. Και αυτό γίνεται απολύτως φανερό από τα όσα σήμερα αποκαλύπτει το newsbomb. gr.
Στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες η κυβέρνηση –παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο- επιβάλει την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ που ψηφίσθηκαν πρόσφατα και στις οποίες μεταξύ των άλλων προβλέπει δημεύσεις περιουσιών για όσους καθυστερούν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία, συμπεριλαμβάνεται και ένα μεγάλο ρουσφέτι στη διαπλοκή των εργολάβων. Κάτι σαν πρωτοχρονιάτικος μπουναμάς .
Συγκεκριμένα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με ημερομηνία 18-12-2012, παραμονές Χριστουγέννων δηλαδή στην άρθρο 8 , προβλέπεται:

Στο τέλος του άρθρου 25 του ν. 3614/07 προστίθενται παράγραφοι 14 και 15, ως ακολούθως:

«14. Κατά παρέκκλιση του άρθρου 26 ν. 1882/1990 (Α' 43) και κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, ή τυχόν αντίθετου συμβατικού όρου, επιτρέπεται μέχρι 31.12.2012 η πληρωμή αναδόχων συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων συμβάσεων και δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων, πλην έργων κρατικών ενισχύσεων, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής ή/και ασφαλιστικής ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής.»

«15. Κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 22 του ν. 2362/1995, καθώς και κάθε άλλης ειδικής διάταξης, δεν απαιτείται σύμπραξη του Υπουργού Οικονομικών για την έκδοση κανονιστικών διοικητικών πράξεων που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, οι οποίες προκαλούν δαπάνη που, αναγνωρίζεται και βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Τι θέλει να πει ο «ποιητής» και -στην περίπτωση μας- το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών; Απλά, ότι οι εργολάβοι των «αυτοχρηματοδοτούμενων» έργων μπορούν να μην έχουν πληρώσει εφορία, τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τους και τα χρέη τους προς το Δημόσιο, αλλά μπορούν (κατά παρέκκλιση κάθε γενικού ή ειδικού νόμου) να εισπράξουν από το Δημόσιο. Ας μην αγνοείται το γεγονός ότι η περίφημη πρώτη δόση των 52,4 δισ. ευρώ νέων δανείων έχει εκταμιευθεί και βρίσκεται στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών.
Μάλιστα, σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα πριν την απόφαση για την εκταμίευση από το Eurogroup, έντονο ήταν τα παρασκήνιο στο γραφείο του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Οικονομικών, σχετικά με το ποιοι επιχειρηματίες θα προηγηθούν στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου.
Είναι εμφανές από την συγκεκριμένη διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ότι οι εργολάβοι-μιντιάρχες έχουν πετύχει τον στόχο τους. Μάλιστα για να μην υπάρξουν γραφειοκρατικού τύπου κωλύματα και καθυστερήσεις, στην παράγραφο 15 προβλέπεται να υπάρξει παράκαμψη και του υπουργού Οικονομικών σχετικά.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά σε όλη τους την έκταση…αντι-ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ έργα και άλλες..."κοινωφελείς" υπηρεσίες...

Τα...φοβερά και τρομερά "έργα" στην ευρύτερη περιοχή Χαλανδρίου - Βριλησσίων...ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ!
Όπως ενημερώθηκα από γείτονες που...έκαναν το λάθος να...κυκλοφορήσουν τέτοιες ημέρες (!!!), στη συμβολή των οδών Κύπρου και Αγ. Αντωνίου...Υπάλληλοι του Δήμου ή της ΕΥΔΑΠ (μέσα σε τέτοιο χαμό, πού να καταλάβεις "ποιος, τι πώς"...) "διώχνουν" τα αυτοκίνητα προς άλλες κατευθύνσεις επειδή οι δρόμοι είναι...απροσπέλαστοι! Θα μου πείτε, βέβαια, με τέτοια βροχή συνεχόμενη, λογικό δεν είναι; ΟΧΙ κύριοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ. Πληρώνονται φόροι και άλλοι φόροι και άλλοι φόροι και άλλοι φόροι...ΑΠΟ ΚΟΡΟΙΔΑ...ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ.


Δ.Χ.

Υ.Γ. Ανυπομονώ να δω τι γίνεται με τα..."ΜΕΓΑΛΑ έργα" στο Πάτημα Χαλανδρίου...ξέρετε, εκεί στην οδό Μπακογιάννη, που "παλεύονται" (ταλαιπωρώντας και εμπαίζοντας τους κατοίκους) από τον Ιούνιο!!!...Τα "έργα - The neverending story"...


Complete και Finished...

Κανένα Αγγλικό λεξικό δεν μπόρεσε να εξηγήσει επαρκώς τη διαφορά μεταξύ COMPLETE και FINISHED.
Ωστόσο, σε ένα πρόσφατο συνέδριο γλωσσολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και στο οποίο συμμετείχαν μερικοί από τους καλύτερους γλωσσολόγους στον κόσμο, ο
Samsundar Balgobin, από τη Γουιάνα, ήταν ο σαφής νικητής.

Τελική πρόκληση του ήταν η εξής:
«Μερικοί λένε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ COMPLETE και FINISHED.
Να εξηγήσετε τη διαφορά μεταξύ COMPLETE και FINISHED με έναν τρόπο που είναι εύκολο να κατανοηθεί».

Εδώ είναι η έξυπνη απάντηση του:
«Όταν παντρευτείς την σωστή γυναίκα, θα είσαι COMPLETE.
Αλλά, όταν θα παντρευτείς τη λάθος γυναίκα, είσαι FINISHED.
Και όταν η σωστή γυναίκα σε πιάσει με τη λάθος γυναίκα, είσαι COMPLETELY FINISHED!».

Η απάντησή του έγινε δεκτή με μια επευφημία που διήρκεσε πάνω από 5 λεπτά.


Έτσι περιμένουν τη νέα χρονιά στο Μερκελιστάν...
ΚΑΛΗΜΕΡΑΦόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *