Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΛΕΕΙ Η ΡΟΔΙΑΚΗ! ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ!

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=158929&catid=1&subcatid=5

Σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα της Ρόδου.
(Εκεί έφτασε η χάρη μας)

ΤΟ ΡΗΞΑΝ ΣΤΙΣ ΤΣΑΡΚΕΣ .... ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΠΟΡΕΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 12/1/12 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαλανδρίου στο οικοτροφείο «ΠΟΡΕΙΑ». Συγκεκριμένα, στο χώρο μας προσήλθαν ο Δήμαρχος κ. Κουράσης και ο Αντιδήμαρχος κ. Αγγελής. Ακολούθησε συνάντηση με τους κυρίους Ιωάννη Ντούντα και Ιωάννη Μακρή, (πρόεδρος και αντιπρόεδρος του οικοτροφείου «ΠΟΡΕΙΑ») και τις κυρίες Άννα Σακέλλη και Ευτυχία Καλογεροπούλου (διοικητικά υπεύθυνη και κοινωνική λειτουργός αντίστοιχα).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του οικοτροφείου «ΠΟΡΕΙΑ» και του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς και ο χαρακτήρας που θα μπορούσε αυτή η συνεργασία να έχει. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί η ουσιαστική μορφή που πήρε η συνεργασία μας με το Δήμο Χαλανδρίου στο άμεσο παρελθόν. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε Πρόγραμμα Διανομής Γευμάτων Κατ’ Οίκον το οποίο ξεκίνησε 1/7/2010 και διήρκεσε 14 μήνες, εξυπηρετώντας συνολικά 32 συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη. Η προετοιμασία των γευμάτων γινόταν στο οικοτροφείο «ΠΟΡΕΙΑ» και η διανομή από το αυτοκίνητο και το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Χαλανδρίου. Με την κοινή πρόθεση η συνεργασία μας να συνεχίσει να έχει ουσιαστική μορφή, πραγματοποιήθηκε αυτή η επίσκεψη.

Κατά την επίσκεψη αυτή, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία του οικοτροφείου μας και το θεραπευτικό έργο που επιτελείται σε αυτό. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου μας και γνωριμία με το προσωπικό και τους ενοίκους.

Η παρουσία του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου στο χώρο μας υπήρξε ιδιαίτερης σπουδαιότητας, καθότι έδωσε στους ενοίκους μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και να μιλήσουν μαζί τους. Το γεγονός αυτό αυξάνει την αυτοεκτίμηση των ενοίκων και τους εντάσσει στους κόλπους της ευρύτερης κοινότητας, κάτι το οποίο αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της δουλειάς μας.

Ευελπιστούμε στο μέλλον σε μια ακόμη αρμονική συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, μια συνεργασία στην υπηρεσία του Ανθρώπου. Είμαστε αισιόδοξοι και η αισιοδοξία μας πηγάζει από την εμπειρία του παρελθόντος στον τομέα αυτό και την εκατέρωθεν μεγάλη διάθεση για παρά πέρα διεύρυνση της συνεργασίας μας στην υλοποίηση Προγράμματος Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Φροντίδας που θα προσφέρει τις υπηρεσίες σε πολίτες του Δήμου Χαλανδρίου που τις έχουν μεγάλη ανάγκη, ιδιαίτερα στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα.
ΤΑ ΜΠΟΡΝΤΩ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΤΑ BOLD ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

Σ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ - ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ:

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΖΗΤΑΕΙ (και καλά κάνει από την μεριά του) την συνέχιση και διεύρυνση  μιας συνεργασίας που ΕΙΧΕ με τον δήμο και έληξε ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΖΗΜΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ - ΒΕΒΑΙΩΣ, διότι θα το έγραφε κάπου με μεγάλα και bold: "ΔΩΡΕΑΝ".
(Άλλωστε για να βγάλει - ΔΙΚΟ ΤΟΥ -  δελτίο τύπου ο δήμος ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ. Και ποιος να το γράψει;;; To copy paste είναι ευκολότερο και αφήνει τον χρόνο για να ασχολούνται αι αρμόδιοι με το πώς θα βλάψουν τους ανταγωνιστές και αντιπάλους των.)
ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΤΩΡΑ ΕΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ: Αυτό το δελτίο τύπου - που ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια προβολής (και πώλησης;;;) ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ πρέπει να προβάλεται από το επίσημο site του δήμου, λες και είναι κάποια κοινωνική πρωτοβουλία;;;;
Επειδή έβαλαν και την φωτό του δημάρχου να καμαρώνει ;;;;

Δεν παίρνουμε θέση για το αν το πρόγραμμα πρέπει ή δεν πρέπει να συνεχιστεί, με αυτούς τους συνεργάτες ή άλλους συνεργάτες,  κλπ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ, ΟΥΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ.

Και επειδή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ θεωρούμε ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ότι οι άνθρωποι αυτοί ανταποκρίθηκαν ΑΡΙΣΤΑ στην υλοποίηση της συνεργασίας και αυτή ήταν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

(Αν και με τα λίγα που ξέρουμε νομίζουμε ότι προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική του δήμου έπρπεπε να έχει η στελέχωση της διαλυμένης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ με έναν ειδικό - ναι ξέρω, αρχίσαμε τα τρελοκομουνιστικά μας).

Αναφερόμαστε ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ στην ΑΣΤΕΙΑ επικοινωνιακή πολιτική του Δήμου, που εξακολουθεί να μας λογαριάζει, όλους τους Χαλανδραίους,  για ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ.

Και κάτι ακόμα: Όσοι ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  καταλαβαίνουν ότι εδώ προετοιμάζεται μια πολιτική πρωτοβουλία - ένα είδος κοινωνικού ΣΔΙΤ.

Καλό ή κακό δεν ξέρω,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΜΟΥ (για να κάνω και λίγο τον Χρυσοχοϊδη).

Ξέρω όμως ότι ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, πρέπει ΤΩΡΑ - πριν την λήψη των αποφάσεων - να ασχοληθεί με το θέμα, να ενημερωθεί, να συγκρίνει τιμές, να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις - μήπως υπάρχουν καλύτερες σε πιθανή συνεργασία με άλλο ιδιώτη, να προτείνει διαφορετικό δρόμο για την παρασκευή - π.χ. - των γευμάτων (ας πούμε όχι συνεργασία με ιδιώτη αλλά αξιοποίηση των κουζινών των βρεφονηπιακών σταθμών ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ τους, ώστε ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ (παραδειγματικά το αναφέρω), έτσι ώστε η απόφαση - ΟΤΑΝ ΛΗΦΘΕΙ - να είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ).
(ΚΑΙ ΕΔΩ, ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ  -περί αποφάσεων που λαμβάνονται ΣΥΝΕΧΩΣ στο πόδι και ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ή με το πιστόλι στον κρόταφο, με την λογική των μονοδρόμων - ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.
(Genarally speaking και όχι βεβαια στο θέμα του μνημονίου ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ 32 ΠΙΑΤΑ ΦΑΙ, μιλάμε για την παράδοση της χώρας ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ για να μην ξεχνιόμαστε και αυτό δεν είναι ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ..
ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ που ετοιμάζει εναλλακτικές προτάσεις και τις πάει  για έγκριση, επεξεργασμένες στα θεσμικά, συλλογικά, δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα που αποφασίζουν από διαφορετικά σενάρια. (ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΟΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,  ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ).

Αυτό απαιτεί ένα πολιτικό προσωπικό που δεν δέχεται  να ψηφίζει απλά ΝΑΙ ή ΟΧΙ αλλά διαβάζει, παρεμβαίνει ΠΡΙΝ (όμως έτσι κόβει η μαγιονέζα κάποιων που τσαντίζονται και τους λένε τρελούς. Ειδικά αν έχουν οι άλλοι τα media μαζί τους).
Και κάτι ακόμα: ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ, οι κραυγές και τα "δεν ήξερα" κατόπιν εορτής, μικρή σημασία έχουν. Και γίνονται απλά για εκτόνωση. ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ!

ΚΑΙ  ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ "ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ" (η δημόσια προσωπική δήλωση ΒΛΑΚΕΙΑΣ δηλαδή), ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ και να αποτελούν αιτία ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ.

"Άμα δεν κατάλαβες πήγαινε σπίτι σου να έρθει άλλος που καταλαβαίνει" πρέπει να είναι η απάντηση μιας δημοκρατικής κοινωνίας που δεν έχει ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ κανείς το αξίωμά του - οπότε πρέπει και να το παραδίδει, αν δεν κατάλαβε.

ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟ - αλλά ΟΛΟ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ - το πρόβλημα τη χρεοκοπίας του πολιτικού μας συστήματος και όλοι αυτοί οι θεωρητικοφιλόσοφοι που κυκλοφορούν και κάνουν αναλύσεις που μου προκαλούν υπνηλία ας το ψάξουν και εδώ, αντί να τσακώνονται για το "τι θα έλεγε ο Μαρξ αν ζούσε σήμερα".

ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΠΙΑΣΜΕΝΟ, ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Μπορεί να λειτουργήσουν ίσως άλλα πολιτεύματα επιτυχώς - η δικτατορία του προλεταριάτου, τζαμαχαιρίες, μονοπρόσωπα καθεστώτα, χούντες στρατιωτικές, χούντες mediakες όπως η δική μας, μαφιόζικες ολιγαρχίες  αλλά ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ!

Και ξέρετε,  ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.
Πόσοι είναι έτοιμοι όμως να τα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΡΙΣΚΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ;;;;


ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ;;;

Η Άννα, η της παιδείας, που ζητάει κυβέρνηση "ΑΡΙΣΤΩΝ" θεωρεί ότι προκρίνεται και πρέπει να είναι μέσα σε αυτή;;;;

Λόγω της αποτελεσματικότητάς της, την οποία εθαύμασε άπασα η επικράτεια, με το θέμα της εκτύπωσης των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ;;;; (όπου - ως γνωστόν - κατατροπώθηκε το καρτέλ  της εμπορίας χάρτου)  διότι δεν πούλησαν χαρτί στα τυπογραφεία για να τυπώσουν βιβλία, αλλά  πούλησαν - το ίδιο βέβαια καρτέλ αφού ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΝΕ ΚΑΝΟΥΝΕ  - στα φωτοτυπεία και τους ψηφιακούς για να τυπώσουν σχολικές φωτοτυπίες και μετά ξαναπούλησαν χαρτί για να τυπωθούν τα βιβλία αφού τα παιδιά μας έμειναν ένα χρόνο χωρίς βιβλία. ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ - Χεστήκαν από τον φόβο τους μην το ξαναπάθουν του χρόνου και δεν έχουν κάνει εισαγωγή τις απαραίτητες ποσότητες και τρέχουν πάλι τελευταία στιγμή να κάνουν εισαγωγές).

Ή θεωρεί η Άννα ότι πρέπει να είναι στην κυβέρνηση των ΑΡΙΣΤΩΝ επειδή άνοιξε τον δρόμο στο μαύρο μέτωπο, μετά  την συνεργασία με τον Άδωνη για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου;;;

Έτσι με το μπαρδόν δηλαδή αλλά έχω ερωτήματα ο χριστιανός.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *