Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής - Πέμπτη 18.09.2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, συνεδρίασή της και μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε:

- Καταγγέλλει την Κυβέρνηση που συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έναν αγώνα που έχει την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έναν αγώνα που υπερασπίζεται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
- Διακηρύσσει ότι παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της φοροληστείας και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
- Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας για την ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει νέα Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου.
- Καλεί τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων μέσα από συλλογικές διαδικασίες (Γενικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις αντίστοιχα) να κηρύξουν Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που αναφέρονται παραπάνω και να αποφασίσουν το πρόγραμμα δράσης για το χώρο τους.
- Την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014. Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που «απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα»!!! Θα απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν. Τέλος, με την Απεργία μας στις 23/9/2014 και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας, διεκδικούμε λύσεις στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα, όπως αυτά προσδιορίστηκαν στην πρόσφατη απόφαση του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (21.8.2014).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες στα απεργιακά συλλαλητήρια 
την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΤΙΟ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ


 Στη βάση του ο φασισμός έχει σκοπό να ισοπεδώσει τη δημοκρατία και την ελευθερία. Είναι το ύστατο καταφύγιο προκειμένου να τρομοκρατηθεί μία κοινωνία που διεκδικεί το δικαίωμα να ζήσει. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου οι αδικίες σε βάρος των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων διογκώνονται με αποτέλεσμα αυτά να αντιδρούν, ο φασισμός βρίσκει πεδίο για να αναπτυχθεί. Οι επιθέσεις σε μετανάστες, σε πολιτικούς χώρους, σε συνδικαλιστές, σε ανθρώπους που αντιστέκονται στη μνημονιακή πολιτική φανερώνουν ποιοι είναι στο στόχαστρο των νεον
Η δολοφονία του Φύσσα πριν από σχεδόν ένα χρόνο αποτέλεσε την κορυφή των δολοφονικών επιθέσεων της Χ.Α. Αναδεικνύοντας ότι χρειάζεται συλλογική αντιμετώπιση στην οργανωμένη και συστηματική φασιστική βία, καθώς είναι δυσκολότερο να την αντιμετωπίσει ο καθένας μόνος του.

Το δημοτικό μας συμβούλιο έχει στόχο να αποτρέψει την είσοδο του φασισμού στη πόλη. Να δημιουργήσει τους όρους ώστε η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η συμμετοχή των πολιτών του Χαλανδρίου να αποτελέσει ανάχωμα στη φασιστική απειλή. Προσπαθούμε να ενώσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία του δήμου μας και να συμφιλιώσουμε τις διάφορες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική και έχουν συμφέρον να είναι μαζί ώστε να δυναμώσει η φωνή τους και να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Με αυτό το σκεπτικό, ως δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου και με αφορμή τις εκδηλώσεις που γίνονται ένα χρόνο μετά την δολοφονία του αντιφασίστα, καλλιτέχνη και εργαζόμενου Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι: Στηρίζουμε κάθε κίνηση υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της δυνατότητάς μας να συζητάμε και να βρίσκουμε λύσεις. Όπως και κάθε κίνηση υπεράσπισης της ισότητας και της δικαιοσύνης. Και παλεύουμε για την αντιμετώπιση των φασιστικών απειλών στις γειτονιές μας και στην πόλη μας, το Χαλάνδρι.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 7ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ


Οι μαθητές του 7ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταύρος Σούντρης και Χριστίνα Σούντρη κατέκτησαν την πρώτη θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία Λυκείου. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης τους δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Σότσι της Ρωσίας από 21 έως 23 Νοεμβρίου 2014.

Οι δύο εργαζόμενοι μαθητές αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις, με πολλά ξενύχτια και αμέτρητες ώρες δουλειάς και τα Σαββατοκύριακα, για να αποδείξουν σε πείσμα των καιρών ότι τα νυχτερινά τεχνικά λύκεια πρέπει να στηριχθούν γιατί υπάρχουν εργαζόμενοι με θέληση που μπορούν και πρέπει να προχωρήσουν.

Γι’ αυτό ο Δήμος Χαλανδρίου, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ενέκρινε να διατεθούν 2400 ευρώ προκειμένου να ταξιδέψουν στη Ρωσία και να εκπροσωπήσουν το Χαλάνδρι.

Η επιτυχία αυτή των μαθητών τιμά την πόλη και τα σχολεία μας, τιμά την εκπαιδευτική κοινότητα και μας κάνει όλους υπερήφανους.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Θρυλική εμφάνιση από τον ΑΠΟΕΛ ή αλλιώς Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελλήνων Λευκωσίας


Θρυλική εμφάνιση από τον ΑΠΟΕΛ η αλλιώς Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελλήνων Λευκωσίας στην Βαρκελώνη απέναντι στην παρέα του Μέσι και του Νεϊμάρ.
Το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη με άμυνα για σεμινάριο, κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα και αν ο γνωστός μας Γκουστάβο Μαντούκα ήταν εύστοχος θα έφευγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Nuevo Campo, για την ιστορία η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 1-0 με κεφαλιά του Πικέ στο 28ο λεπτό.  

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου στην Άμστερνταμ Αρένα, Άγιαξ και Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.
Στα άλλα αποτελέσματα της χθεσινής ημέρας Πόρτο-Μπάτε Μπορίσοφ 6-0, Μάριμπορ- Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 1-1, Μπάγερν Μονάχου- Μάντσεστερ Σίτυ 1-0, Ρόμα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1, Ατλέτικο Μπιλμπάο – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-0 και Τσέλσι-Σάλκε 1-1. Τι σου σκαρώνει η ζωή Το ποδόσφαιρο και η ζωή όταν έχουν κέφια μπορούν να σκαρώσουν τις πιο όμορφες και αληθινές ιστορίες…
Την Μάριμπορ την γνωρίσαμε στην προηγούμενη άκρως αποτυχημένη πορεία του Παναθηναϊκού στο Europa League.
Χθες λοιπόν η ομάδα στην οποία είναι τεχνικός διευθυντής ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έκανε το πέρασμα από την μια γενιά στην άλλη.
Οι φιλοξενούμενοι της Σπόρτινγκ Λισαβόνας άνοιξαν το σκορ με τον Νάνι στο 80’, στο αμέσως επόμενο λεπτό του αγώνα μπαίνει ως αλλαγή ο γιός του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, Λούκα.
Αφού χάνει κάποιες ευκαιρίες για την ισοφάριση, το καταφέρνει με κεφαλιά στο 92’ στέλνοντας το γήπεδο στα ουράνια και δημιουργώντας στον πατέρα τεράστια συγκίνηση.
Σκυτάλη στους τρεις
Την σκυτάλη σήμερα παίρνουν οι άλλοι τρεις Ευρωπαίοι, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης.
Για την πρώτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λίγκ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 20:00 την Δυναμό Μόσχας (ΑΝΤ1), ο Αστέρας Τρίπολης στην Τουρκία αντιμετωπίζει την Μπεσίκτας στις 20:00 (ΝS1).
Τέλος στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 22:05 την Ντιναμό Μίνσκ (ΝS2).

Υστερόγραφα
Υ1: Θρήνος στην Ουκρανία για τον χαμό του Αντρέϊ Γκούσιν σε δυστύχημα, τον οποίο εμείς μάθαμε από το γκολ που εναντίον της Εθνικής μας, στο Γ. Καραϊσκάκης στο αλήστου μνήμης παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ του 2006.
Υ2: Στις 16 Δεκεμβρίου οι Σακραμέντο Κίνγκς, σε ένδειξη τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπο του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, θα αποσύρουν την φανέλα που φορούσε όταν αγωνίζονταν εκεί με το Νο 16.
Υ3: Το διάβασα στα Social Media και μου άρεσε: Κρίμα που δεν αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ στο Ελληνικό πρωτάθλημα, για να έχει και ο Ολυμπιακός έναν σοβαρό αντίπαλο…. 

ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΝΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΦρέσκοι στο Χαλάνδρι είμαστε αναγνώστη μου και έχουμε να μάθουμε πολλά ακόμα.

Εχθές ας πούμε μάθαμε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό στο δημοτικό συμβούλιο, από παρέμβαση του Αεικίνητου (ακόμα) πρώην δημάρχου Χαλανδρίου: κου Γ. Κουράση ο οποίος τοποθετήθηκε ενάντια σε δημοσίευματα "ανεγκέφαλων δημοσιογραφούντων".

Το οικόπεδο - λέει ο κος Κουράσης - στο Πάτημα που είχε τις μεγάλες παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, δεν  ανήκει σε συγγενή του - όπως έγραφαν οι "ανεγκέφαλοι δημοσιογραφούντες το 2011 αλλά ΣΕ ΚAΠΟΙΟΝ ΣΥΝΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ. (Κουράση δηλαδή).

Τώρα ποιο είναι το νέο σε αυτό;

Μα ότι υπάρχουν Κουράσηδες στο Χαλάνδρι, ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Πάτημα - κάποια εξ αυτών με τίτλους από χρησικτησία -  που δεν ανήκουν στην γνωστή παλαιά Αρβανίτικη οικογένεια, γόνος της οποίας είναι και ο πρώην δήμαρχος.

Δεν κοιτάει να απολογηθεί για την κατάσταση που άφησε πίσω του που αρχίζει να βγαίνει σιγά - σιγά στον αφρό χωρίς αυτάπατες και δυνατότητα να  στείλουν τις ευθύνες - αυτός και οι σύμμαχοί του - σε προηγούμενες διοικήσεις (Τζαμτζή, Πέρκιζα κλπ), όπως οι  αθλητικοί χώροι, οι παιδικοί σταθμοί, κρυφές ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ για να αυξηθεί το πλεόνασμα κ.ά που έρχονται) γυρνάει και τέσσερα χρόνια πίσω για να προκαλέσει ... δημοσιογράφους και δημοσιογραφούντες.

Ο Νταβίας δεν του απάντησε, γιατί όπως μας είπε, "ο αεικίνητος πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους και δημοσιογραφούντες" οπότε θεωρεί ότι δεν τον αφορούσε το θέμα.

Διότι ούτε κατά διάνοια δεν επιθυμεί ο Νταβίας να δημιουργηθεί σε κανένα η εντύπωση ότι "ακούει και απαντάει" στον όρο "δημοσιογράφος"  τώρα στα γεράματα να πάθει καμιά τέτοια ζημιά και να  τον μπερδέψουν με τίποτα έγκυρους όπως η Βούλτεψη, ο Πρετεντέρης και ο Πορτοσάλτε ....

Blogger, blogger ... κε πρώην δήμαρχε.

Blogger και να καίει ....

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ - ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥ ΕΜΠ κ. ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΖΑΚΟΥ: ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ «ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ»«Βρίσκω πολύ θετικό πως, αν εξαιρέσεις τους δημοσιογράφους και διάφορους υπαλλήλους από τους κομματικούς στρατούς, κανείς δεν ασχολείται με το τι είπαν ο Σαμαράς και ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη».

Τι μας λέτε κύριε «Πιτσιρίκε»; Κάνατε καμία δημοσκόπηση και βγάλατε αυτό το συμπέρασμα; Με όποιον και αν μίλησα την εβδομάδα που ακολούθησε την ομιλία Σαμαρά, αριστερό, κεντρώο ή δεξιό, διαπίστωσα το ακριβώς αντίθετο. Όλοι περίμεναν με αγωνία να ακούσουν τα άμεσα μέτρα που θα πάρει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι. Φτωχοί και πλούσιοι.
 
Η διαπίστωση αυτή που κάνετε έχει έναν εμφανέστατο σκοπό. Να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον έναν πόλο του παλαιού δικομματισμού. Με το νέο ΠΑΣΟΚ που άλλοι λένε. Αυτό που κάνει περίπου και το ΚΚΕ.   
 Χρόνια είχαμε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τώρα έχουμε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Μας λέτε δηλαδή πως έχουμε μια από τα ίδια.
Το λέτε άλλωστε καθαρά παρακάτω. «Στο πλαίσιο του νέου δικομματισμού, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να ανεβάσουν τους τόνους, με αφορμή τη μη ζωντανή μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από τη ΝΕΡΙΤ».

Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι με τη λέξη δικομματισμός εννοούμε και αποτυπώνουμε την θλιβερή πραγματικότητα της ύπαρξης δύο κομμάτων εξουσίας με διαφορετικό τίτλο αλλά κοινά απολύτως συμφέροντα. Έχουν τα ίδια αφεντικά και εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρχει μια επίφαση δημοκρατίας και η εξουσία να παραμένει στους εντός και εκτός οικονομικά ισχυρούς ολιγάρχες όπως γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών γνωρίζει πλέον καλά σήμερα το γεγονός ότι ο δικομματισμός (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) που κυβέρνησε μετά την μεταπολίτευση την Ελλάδα αποτελεί τον πολιτικό βραχίονα τουΣυστήματος διαπλοκής που κατάστρεψε τη Χώρα.
 
Τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κ. «Πιτσιρίκε» με όλα αυτά; Η Αριστερά ήταν από την ίδρυσή της και παραμένει απέναντι όχι μόνον στον δικομματισμό αλλά και στον φασισμό και στις δικτατορίες και φυσικά στο Σύστημα διαπλοκής που κατάστρεψε τη Χώρα. 

Πού είδατε εσείς κάποια σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που ελέγχουν τα δύο κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ; Αν έχετε στοιχεία παρακαλώ να μας τα θέσετε υπόψη γιατί διαφορετικά είστε κοινός συκοφάντης και επικίνδυνος.

Δεν πρόκειται λοιπόν για νέο δικομματισμό όσο και αν προσπαθείτε να ψαρέψετε σε θολά νερά. Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ καμία σχέση με τα αφεντικά της Ν.Δ. που φυσικά τα γνωρίζετε πολύ καλά. 
 
Μικρή σχέση μόνο να είχε να είστε σίγουρος ότι θα είχε έρθει προ πολλού στην εξουσία. Δεν θα άφηναν οι κυρίαρχοι κύκλοι της διαπλοκής στη Χώρα ούτε οι ξένοι Γερμανικοί και άλλοι κύκλοι το πολιτικό σύστημα να σαπίζει καθημερινά και δεν θα ήταν ο Τσίπρας ο υπ΄αρ. 1 εχθρός του συστήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να κερδίσει με δημοκρατικό τρόπο την πλειοψηφία των πολιτών. Τι θα έπρεπε δηλαδή κατά τη γνώμη σας να κάνει; Μήπως να πάρει τα όπλα και να βγει στα βουνά για να σας αποδείξει ότι είναι έτοιμη για ρήξεις; «Κατά τ” άλλα, ενδιαφέροντα αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την όποια δυναμική είχε, από την στιγμή που δεν κατάφερε να πείσει πως είναι έτοιμος για ρήξεις», γράφετε χαρακτηριστικά.

Οι ρήξεις πρέπει να γίνουν όταν η Αριστερά αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας. Ο χρόνος και ο τρόπος των ρήξεων είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν ανακοινώνεται αλλά συναρτάται απόλυτα με την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος υποστήριξης που επανειλημμένα αναφέρεται στα έγγραφα και τις ομιλίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σαν η βασική προϋπόθεση επιτυχίας της Κυβέρνησης της Αριστεράς.
 
Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι παρακάτω αναφέρετε ότι «Βέβαια, ούτε οι Έλληνες είναι έτοιμοι για ρήξεις, οπότε όλα είναι μια χαρά». Χωρίς να συμφωνώ με την εκτίμησή σας αυτή εύλογα θέλω να σας ρωτήσω: Πώς θέλατε να είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για ρήξεις όταν οι Έλληνες δεν είναι έτοιμοι γι΄ αυτό; Δεν πρέπει άραγε να υπάρχει αντιστοιχία των αποφάσεων της Κυβέρνησης της Αριστεράς με το λαϊκό αίσθημα και τις ανάγκες των Πολιτών;
 
Επειδή ξέρω ότι είστε νέος, ακούστε για να μάθετε κάτι από εμάς τους μεγαλύτερους. Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε τα άμεσα μέτρα της Κυβέρνησης της Αριστεράς προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την διαπραγμάτευση για το χρέος. Αν δούμε λίγο την ανάλογη περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης που πέρασε η Ελλάδα πριν μερικά χρόνια, «ΤΟ ΕΑΜ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ» τραγουδούσαν οι Αριστεροί (και όχι μόνο) στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής. Πρόσεξε σε παρακαλώ την ιεράρχηση των στόχων.

Θέλω λοιπόν αυτό ακριβώς να τραγουδήσω και εγώ σήμερα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ». Και ξέρεις μαζί με μένα θέλουν αυτό ακριβώς να τραγουδήσουν 1.500.000 άνεργοι, 3.000.000 συνταξιούχοι, δεν ξέρω πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες με τα κλειστά μαγαζιά, η μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών.

Φυσικά και πρέπει να γίνουν ρήξεις κ. «πιτσιρίκε». Τι σόι ριζοσπάστες είμαστε. Άφησε όμως σε παρακαλώ τις ρήξεις για αύριο μήπως σώσουμε σήμερα κάποιους ανθρώπους από την αυτοκτονία.

Το εάν θα γίνουν άλλωστε ρήξεις ή όχι από εμάς εξαρτάται…..
Αθήνα 18.9.2014
Νίκος Κ. Ματζάκος

Το άρθρο του «Πιτσιρίκου» που δημοσιεύθηκε εδώ: ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 


ΠΛΑΤΕΙΑ: Ευχαριστούμε τον κο Ματζάκο που μας έκανε την τιμή να φιλοφενήσουμε τις απόψεις του. Προφανώς οποιοσδήποτε σχολιασμός από τον μεγάλο (για τους blogger) ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ, σχετικός με τις απόψεις του κου Ματζάκου - με τις οποίες εν πολλοίς συμφωνούμε - θα αναδημοσιευτεί στην Πλατεία.

Η νέα Σχολική Επιτροπή Β’/βθμιας Εκπαίδευσης όπως ψηφίστηκε εχθές από το δημοτικό συμβούλιο

φωτό από το site του 3ου λυκείου

Από την  παράταξη της Δημοτικής Αρχής

Κάππος Δημήτριος – Πρόεδρος

Φασίτσα Καλλιόπη  - Τακτικό Μέλος
Ανδρικόπουλος Κων/νος - Αναπληρωματικό Μέλος

Τζούρας Παναγιώτης - Τακτικό Μέλος
Αθανασάτου Ιωάννα  - Αναπληρωματικό Μέλος

Κιούσης Αθανάσιος  - Τακτικό Μέλος
Μάζη Χρυσούλα - Αναπληρωματικό Μέλος

Βλαχούλης Ιωάννης  - Τακτικό Μέλος
Λυμπεράτος Γεράσιμος - Αναπληρωματικό Μέλος

Από την  παράταξη του κου Κουράση «Χαλάνδρι σε Δράση»
Λουίζος Αναστάσιος - Τακτικό Μέλος
Πετράκου Σταυρούλα - Αναπληρωματικό Μέλος
Από την παράταξη του κου Ανδρεόπουλου «Χαλάνδρι Φιλική Πόλη»
Ανδρεόπουλος Ευστάθιος – τακτικό μέλος
Καραμολέγκος  Σταμάτης – αναπληρωματικό μέλος
Από την παράταξη του κου Λαδόπουλου «Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι»
Πανταζής Νικόλαος – τακτικό μέλος
Ανδριανάκης Μύρων – αναπληρωματικό μέλος
Από την Β΄/βθμια Εκπαίδευση

Αλεβίζος Αναστάσιος – τακτικό μέλος
Γάκη Γεωργία  – αναπληρωματικό μέλος

Αρέστη Ελπινίκη – τακτικό μέλος
Καζάς Γεώργιος  – αναπληρωματικό μέλος

Από την Ένωση Γονέων
Λάμπρου Δημήτριος  - Τακτικό Μέλος
Βασιλάκης Δημήτριος  -  Αναπληρωματικό Μέλος

Από  τις  Μαθητικές Κοινότητες της Β΄/βθμιας Εκπαίδευσης.
Γλάρος Μιχαήλ (Β΄ΓΕΛ) - Τακτικό Μέλος
Γαβριήλ Βασιλική  (Β΄ΕΠΑΛ) -  Αναπληρωματικό Μέλος

Δημότες/ Κάτοικοι

Μποφιλάτος Σταύρος  - Τακτικό  Μέλος
Κακλατζή  Άννα -  Αναπληρωματικό Μέλος

Δεονάς Νικόλαος – Τακτικό  Μέλος
Κουρή Κωνσταντίνα -  Αναπληρωματικό Μέλος

Δακοπούλου Αναστασία  - Τακτικό  Μέλος
Πασχάλης Παναγιώτης -  Αναπληρωματικό Μέλος

Η νέα Σχολική Επιτροπή Α’/βθμιας Εκπαίδευσης όπως ψηφίστηκε εχθές από το δημοτικό συμβούλιο


φωτό: από το site του 14ου δημοτικού
Από την  παράταξη της Δημοτικής Αρχής

Βαζάκα Βασιλική – Πρόεδρος

Κουράσης Ευθύμιος – Τακτικός Μέλος
Καλομοίρης Γρηγόρης  - Αναπληρωματικό Μέλος
Αγγελοπούλου Ναταλία – Τακτικό Μέλος
Ευσταθίου Αναστάσιος – Αναπληρωματικό Μέλος
Κατούφα Ευγενία -  Τακτικό  Μέλος
Κασίμης Χρήστος - Αναπληρωματικό Μέλος
Από την  παράταξη του κου Κουράση «Χαλάνδρι σε Δράση» 
Λοτσάρη Μαρία – Τακτικό Μέλος
Σταμούλης Σπυρίδων - Αναπληρωματικό Μέλος
Από την παράταξη της κας Καρατζά «Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου»
Βουγιουκλάκη Παναγιώτα – τακτικό μέλος
Τουρλεντέ Μυρτώ – αναπληρωματικό μέλος

Από την παράταξη του κου Θωμά «Μια Πόλη για να Ζεις»
Διακάτος Ιωάννης – τακτικό μέλος
Οικονομόπουλος  Αναστάσιος – αναπληρωματικό μέλος

Από την παράταξη του κου Νταβία «Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία»
Μακρής Αθανάσιος – τακτικό μέλος
Βλάχος Ρήγας  – αναπληρωματικό μέλος

Από την Α΄/βθμια Εκπαίδευση
Μπέλεσης Ιωάννης – Τακτικό  Μέλος
Παπαβρόντος Βασίλειος - Αναπληρωματικό Μέλος

Κατσάρας Βασίλειος– Τακτικό  Μέλος
Μούρκου Ιωάννα -  Αναπληρωματικό Μέλος
Από την Ένωση Γονέων
Λέρτας Δημήτριος – Τακτικός Μέλος
Οικονόμου Ανδρέας  -  Αναπληρωματικό Μέλος
Δημότες/ Κάτοικοι

Καμπούρη Ιωάννα  - Τακτικός Μέλος
Νικολαϊοδυ Ειρήνη -  Αναπληρωματικό Μέλος
Γιαννετοπούλου Αγγελική - Τακτικό Μέλος
Σκριβάνου Ιωάννα -  Αναπληρωματικό Μέλος
Ρουπακιώτη Γεωργία - Τακτικός Μέλος
Τομαρά Γεωργία -  Αναπληρωματικό Μέλος
Καραντώνη Ακριβή - Τακτικός Μέλος
Κουμουνδούρου Μαρία  -  Αναπληρωματικό Μέλος

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Φωτό: από το site του 7ου Δημοτικού

Για την «Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου»
Αλεξίου Θεόδωρος - Πρόεδρος

Από την Ένωση Γονέων
Μιχάλας Ιωάννης - Τακτικό μέλος
Λάμπρου Δημήτριος - Αναπληρωματικό μέλος

Διευθυντής Σχολείων Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης
Μπέλεσης Ιωάννης –Τακτικό μέλος
Κατσάρας Βασίλειος – Αναπληρωματικό μέλος.

Διευθυντής Σχολείων Β’βαθμιας Εκπαίδευσης
Αρέστη Ελπινίκη –Τακτικό μέλος
Κολλιάρος Κων/νος – Αναπληρωματικό μέλος

Εκπρόσωποι των Παραγωγικών Τάξεων του Δήμου.
Παπανδρέου Θεόδωρος (σωματείο οικοδόμων) -Τακτικό μέλος
Ευαγγέλου Βασιλική (εμπορικός σύλλογος ) - Αναπληρωματικό μελος.

Εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών Α’βαθμιας Εκπαίδευσης
Αρβανιτάκης Κων/νος - Τακτικό μέλος
Εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών Β’βαθμιας Εκπαίδευσης
Μαλαμούλη Ουρανία - Τακτικό μελος
Θεοδώρου Ηλίας - Αναπληρωματικό μέλος.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται ο Στουραΐτης Παναγιώτης και αναπληρωτής του η Παναγιώτου Ελένη.