Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Silver βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2020

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε silver βραβείο για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "δίπλα σας" στην κατηγορία...

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

από την πρΟΤΑση


Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 1095

Προς:
Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την πολιτική επιστράτευση και επίταξη που κήρυξε η κυβέρνηση και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 2326/17-10-2011, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημερώνει τους Συλλόγους-Μέλη της ότι, τόσο η απόφαση πολιτικής επιστράτευσης για τους οδηγούς των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όσο και η επίταξη των απορριμματοφόρων οχημάτων και φορτηγών οχημάτων αφορούν ΜΟΝΟ τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.
Επίσης ανατίθεται η ευθύνη εκτέλεσης στον Περιφερειάρχη Αττικής προκειμένου να εκδοθούν τα «Φύλλα Επίταξης».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ετούτη την ώρα βρίσκεται στα Δικαστήρια για την εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ως εκ τούτου και μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την προκυρηχθείσα 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. σε όλους τους Δήμους της χώρας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες των Δήμων με περιφρούρηση και ενημέρωση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                                          Ιωάννης ΤσούνηςΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΟΜΩΣ Η ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.

18 ΟΚΤΩΒΡΗ!

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ!

Πλέον μόνο η ιστορία μπορεί να βάλει αξιόπιστα - θετικό ή αρνητικό - πρόσημο στην ημέρα της "ΑΛΛΑΓΗΣ".

Μόνο η ιστορία μπορεί να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα και για εμάς ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ηττηθήκαμε μαζί με το όραμα του Αντρέα ή εξαπατηθήκαμε;

Μικρή σημασία έχει όμως πια.
Άλλωστε η ιστορία γράφεται 50 χρόνια μετά.

Σήμερα σημασία έχει να επαναπροδιοριστούμε και εμείς σε ενεστώτα χρόνο.

Και σήμερα, επαναπροσδιοριζόμενοι,  οφείλουμε να αναδείξουμε τα μεγάλα αιτήματα της δικής μας εποχής:

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 
ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!

Και να αναζητήσουμε τις νέες συλλογικότητες και τις νέες κοινωνικές συμμαχίες που μπορούν να δημιουργηθούν επάνω σε αυτά.

Ή μήπως μπορεί κανείς να ισχυριστεί ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ είναι άλλα τα κυρίαρχα αιτούμενα για εμάς και τα παιδιά μας ;;;;Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Υπόθεση όλων των εργαζομένων να γίνει η επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων που αποφάσισε η κυβέρνηση

tromaktiko

από το Γραφείο Τύπου
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Πολύ περισσότερο να αφήσει τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης να περάσουν χωρίς καθολική αντίσταση.

Πρέπει να πληρώσουν. Η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης είναι εχθροί των εργαζομένων. Η Κυβέρνηση, με πρόσχημα τη δημόσια υγεία, υλοποιεί την απόφαση που εδώ και καιρό έχει πάρει, να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα και άλλες αρμοδιότητες των ΟΤΑ.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να δώσει σε 3 ιδιωτικές εταιρείες την αποκομιδή.

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας θέλουν να τους δώσουν ζεστό χρήμα, μιας και τα ποσά που εισπράττονται με τα ανταποδοτικά τέλη είναι τεράστια και η Ε.Ε. μέσω του ΕΣΠΑ θέλει να σπρώξει σημαντικά κεφάλαια σε επενδύσεις στον τομέα της αποκομιδής, της διαχείρισης και της διάθεσης των απορριμμάτων.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου με Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε δήμο, να αποφασίσουν την άρνηση υποταγής στην πολιτική επιστράτευση, να περιφρουρήσουν τα γκαράζ των δήμων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζικά να αποφασίσουν να κατέβουν στη συγκέντρωση αύριο 19 Οκτώβρη στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 11 το πρωί και στην προσυγκέντρωση του Συνδικάτου στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και την Πέμπτη 20 Οκτώβρη να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε περικύκλωση της Βουλής, ώρα συνάντησης 9 το πρωί στην Ακαδημίας και Σίνα.

Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο. Να απαιτήσουμε να φύγει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας για να ξεμπερδέψουμε μια ώρα γρηγορότερα με τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Μετά τον στρατό και η επιστράτευση των οδηγών των απορριμματοφόρων.

Δεν έχει σταματημό ο αυταρχικός κατήφορος της παραπαίουσας κυβέρνησης των δοσιλόγων.

Αύριο οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι πατριώτες, πρέπει να βουλιάξουν την Αθήνα για να δωθεί η απάντηση.

st...epistratefsi_aftodioikisi

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ OLYMPIA ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ

Αποκάλυψη: Η ομιλία ενός νεκρού που θα άλλαζε την ιστορία και ένας όρκος “τιμής” που κάλυψε την ιστορική ατιμία.


…σε μια σκηνή ακάθαρτη και οι πιο μικροί άνθρωποι μπορούν να παίξουν τους πιο μεγάλους ρόλους.

Αύγουστος 1995.
Ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος, παραδίδει έναν φάκελλο στον Ανδρέα Παπανδρέου. Μέσα στον φάκελλο υπήρχε ένας χάρτης.
“Πρόεδρε, Αμερικανικος δορυφόρος εντόπισε μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στο Αιγαίο”.
Η σημείωση εκτείνετο από την Κάρπαθο εως την Γαύδο και συμπεριλάμβανε μία “ασήμαντη” περιοχή όπου λίγο αργότερα έμελλε να γίνει διάσημη: Τις βραχονησίδες “Ίμια”.
"Προάγγελος γεγονότων, πρέπει να οργανωθούμε" ήταν η αντίδραση του Ανδρέα. “Εάν εμείς το μαθαίνουμε τώρα, οι Τούρκοι το γνωρίζουν εδώ και εβδομάδες” συμπλήρωσε.

Μέσα στον φάκελλο επίσης υπήρχαν έγγραφα που αφορούσαν τον τότε Υπουργό Βιομηχανίας, Κώστα Σημίτη.

Λίγες ημέρες μετά, στο πλαίσιο της 60ης Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας συναντώνται με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Κόζιρεφ. Το θέμα της συνάντησης ήταν η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης (!!!).

Ανακοινώθηκε ότι τα δυο μέρη έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία, όμως η έναρξη των έργων είναι θέμα των κατασκευαστικών εταιρειών.

Στην ομιλία του στην ΔΕΘ, ο Ανδρέας Παπανδρέου κάνει λόγο για επερχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Αυτή η αναφορά πεφτει σαν κεραυνός εν αιθρία αφού οι σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μία από τις ομαλότερες περιόδους της ιστορίας εκείνη την περίοδο.

Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Ανδρέας Παπανδρέου, καρατομεί τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος υποβάλλει την παραίτηση του και από το Εκτελεστικό Γραφείο στις 11 Σεπτεμβρίου.Λίγους μήνες μετά, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου συντάσσει την επιστολή παραίτησης του μέσα στο Ωνάσειο όπου νοσηλευόταν, υπό καθεστών πιέσεων, μεταξύ των οποίων και της επιμονής του γιου του, Γεωργίου τότε Υπουργού Παιδείας.

Ενδεικτικά τα σχόλια κάποιων “ξένων”: “Μετά την επανεκλογή του, το 1993, κατηγορείται πως αναγορεύθηκε σε «πρωταθλητή της εθνικιστικής αδιαλλαξίας και της “υπεράσπισης του ελληνισμού και της ορθοδοξίας”!! Εθνικιστές Τάσο μου, εθνικιστές.

Αντικαταστάτης του εκλέχθηκε εσπευσμένα από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 18 Ιανουαρίου του 1996 ο … Κώστας Σημίτης!

Λίγες ημέρες μετά, σαν έτοιμοι από καιρό οι Τούρκοι ξεκινούν το θερμό επεισόδιο στα Ίμια.
Λες και γνώριζαν την έλευση του “δυναμικού” Σημίτη, ώστε να ξεκινήσουν την ενέργεια που οδήγησε στην δημιουργία γκρίζων ζωνών στην περιοχή που όπως είδαμε, οι “ευχαριστούμε την κυβέρνηση τους”  ΗΠΑ γνώριζαν για το κοίτασμα.

Να γιατί δεν μιλούν για ΑΟΖ στο Αιγαίο…

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδινε την μάχη για τη ζωή, την οποία κέρδισε προσωρινά στις 22 Μαρτίου του 1996. Οι γκρίζες ζώνες ήταν ήδη γεγονός, ο ανεκδιήγητος Μπερνς είχε δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζουν (οι ΗΠΑ) Ελληνική κυριαρχία στα “Καρντάκ”.
Ο Γεράσιμος Αρσένης δηλώνει σιβυλλικά: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα στείλει το μήνυμά του όταν έρθει η ώρα, αναφερόμενος στην πρόσφατη εθνική απώλεια.

Το 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτό που θα έκρινε την διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος. Εκεί ο λόγος του Ανδρέα Παπανδρέου, θα ήταν καταλυτικός για τις εξελίξεις.
Είχαμε μπει στον Ιούνιο. Στο τέλος του μήνα θα κρινόταν η τύχη του κόμματος και όπως δείχνουν τα σημερινά γεγονότα, ολόκληρης της χώρας.

Ο Ανδρέας έχει αποφασίσει να μιλήσει και να αποτρέψει αυτό που εξύφαιναν οι “σύμμαχοι”.

Κλίντον και Γερμανοί χέρι – χέρι από τότε, όπως και τώρα.

Καλεί τον Αντώνη Λιβάνη στο σπίτι του στην Εκάλη για να γίνει το σκαρίφημα και να συγκεντρωθούν τα στοιχεία πάνω στα οποία θα γινόταν η ομιλία που θα άλλαζε τον ρου της ιστορίας. Είναι 22 Ιουνίου του 1996.

8 το απόγευμα, ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει ολοκληρώσει την ομιλία και ο Νίκος Αθανασάκης την έχει δακτυλογραφήσει στον υπολογιστή του σπιτιού της Εκάλης, ο Λιβάνης έχει ήδη αποχωρήσει.
Στο σπίτι παρέμειναν ο Νίκος Αθανασάκης και ο Τηλέμαχος Χυτήρης όπου συνέφαγαν, τους οποίους ο Ανδρέας Παπανδρέου χαιρέτησε δια χειραψίας (!) όταν το δείπνο ολοκληρώθηκε.

http://www.hitiris.gr/images/news/estia-08.jpg

Ήταν μία πύρινη ομιλία. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τα “Bullet Points” του προσχεδίου.
Μία ομιλία με τρανταχτές αποκαλύψεις, μία κατάθεση ζωής που θα άλλαζε το πολιτικό κατεστημένο, μέρος του οποίου ήταν για δεκαετίες και ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Μα κυρίως, ήταν μία ομιλία για το μέλλον της χώρας και όσων το επιβουλεύοντο.
Φανταστείτε έναν Ανδρέα υποβασταζόμενο στο συνέδριο να αποκάλυπτε σχέδιο εκποίησης της χώρας κατονομάζοντας συνεργάτες εντός του κινήματος…
Εκεί λοιπόν, επενέβει η μοίρα που έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι.

8 η ώρα το απόγευμα η ομιλία είναι έτοιμη.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κοιμόταν, ο Νίκος Αθανασάκης με τον Τηλέμαχο Χυτήρη καθόντουσαν στην βεράντα της βίλας παρότι η ώρα ήταν περασμένη, προφανώς μαγεμένοι από την όμορφη καλοκαιρινή νύχτα.

1 τα ξημερώματα, βγαίνει η νοσοκόμα που παρακολουθούσε τον πρόεδρο και τους ανακοινώνει ότι υπήρχε πρόβλημα.
Αμέσως καλούν τον Κρεμαστινό που καταφτάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως ήταν ήδη αργά.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν νεκρός.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη αναφέρει :

" Περί ώραν 1,30 ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου αιφνιδίως αισθάνθηκε δυσφορία και ανέπτυξε κοιλιακή ταχυκαρδία, η οποία εντός δύο λεπτών εξελίχθηκε σε ηλεκτρομηχανικό διαχωρισμό. Εγένετο παρατεταμένη προσπάθεια ανανήψεως. Η γενική εικόνα και τα εργαστηριακά ευρήματα, είναι συμβατά με οξύισχαμικό επεισόδιο, το οποίο τελικώς επέφερε και το θάνατο, στις 2,30 το πρωϊ Κυριακής 23 Ιουνίου 1996″.

Ο Νίκος Αθανασάκης, έτρεξε στον υπολογιστή για να περισώσει όπως θεωρήθηκε αυτή την ιστορική ομιλία – ντοκουμέντο.
 Έκανε ένα αντίγραφο και (προφανώς από λάθος λόγω της έντασης των γεγονότων) διέγραψε το αρχείο από τον σκληρό δίσκο.
Το συνέδριο έγινε στις 30 Ιουνίου όπου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγει ο Κώστας Σημίτης.
 Η ομιλία αυτή, δεν διαβάστηκε ποτέ, παρ’ ότι προοριζόταν για το συνέδριο.

Λίγους μήνες αργότερα, η χήρα του Ανδρέα, η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου, αναζήτησε αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο.
Προσπαθησε να επικοινωνήσει με τον μέχρι πρότινος “ευνοούμενο” Νίκο Αθανασάκη, αλλά δεν στάθηκε δυνατόν να τον βρει. Επικοινώνησε τότε με τον Τηλέμαχο Χυτήρη. Του ζήτησε να της βρει την ομιλία.
http://content-aka.feed.gr/filesystem/images/20070914/low/assets_LARGE_t_420_125510.JPG

Δύο ημέρες μετά τον ξαναπήρε στο τηλέφωνο αφού δεν είχε ανταπόκριση.

Ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου της είπε τότε ότι δεν ήταν δυνατόν να της δώσει την ομιλία, διότι αυτός και ο Νίκος Αθανασάκης είχαν πάρει “όρκο τιμής” να μην την αποκαλύψουν ποτέ.

Έτσι λοιπον, η ιστορία σκέπασε με ένα πέπλο μυστηρίου αυτή την ομιλία, την τελευταία πολιτική πράξη ενός μεγάλου ηγέτη.

Μία ομιλία που σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, εάν την εκφωνούσε υποβασταζόμενος ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο συνεδριο, θα έκανε τον συμπαθή Σίμο Δανιηλίδη (που πρόσφατα επανήλθε στην επικαιρότητα) να μην φασκελώνει απλώς τον Κώστα Σημίτη.

Μία ομιλία που ακόμα και με απλή ανάγνωση, θα άλλαζε την ροή της ιστορίας.

Έτσι λοιπόν, διαμορφώθηκε η νεώτερη Ελλάδα, αυτή που σήμερα στέκεται απαξιωμένη, σαν στιμένη λεμονόκουπα στον Γερμανικό στίφτη με Αμερικάνικες πινελιές.

Οι Παπανδρεϊκοί ηττήθηκαν κατά κράτος και το σύστημα Σημίτη επικράτησε με τις γνωστές συνέπειες.

Ο Αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, έμελλε να επανενεργοποιηθεί από τον Κώστα Καραμανλή και να μπει στις καλένδες από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τα ναυπηγεία που με εντολή Παπανδρέου το 1995 δεν εκποιήθηκαν αλλά εδόθηκαν στην ΕΤΒΑ και τους εργαζομένους, έμελλε να Γερμανοποιηθούν παράγοντας υποβρύχια που γέρνουν.
Με λίγες κόκκινες πινελιές από το αίμα του Περατικού.

Ο φλογερός αντιπαπανδρεϊκός Τάσος Μαντέλης, δεν διάβασε ποτέ την επιστολή – κόλαφο σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου την οποία είχε ετοιμάσει για να στηρίξει την εκλογή Σημίτη.

Έβγαλε το άχτι του υπογράφοντας συμφωνίες με την Siemens και πρωτοστατώντας στην γκριζοποίηση του Αιγαίου μέσω της νέας δομής του ΝΑΤΟ.

Η νέα εποχή είχε φτάσει. Οι άνθρωποι του προέδρου παραγκωνίστηκαν μέχρις ενός.
 Όλοι;
Όχι. Οι δύο στενότεροι συνεργάτες του, ο Νίκος Αθανασάκης και ο Τηλέμαχος Χυτήρης ήταν οι μόνοι που αξιοποιήθηκαν από το σύστημα Σημίτη.
Μαζί του και ο Πέτρος Λάμπρου, ο “ταμίας” του Ανδρέα.
Ήταν οι μόνοι που απέλαβαν “τιμές” από το νέο καθεστώς.

Τι οξύμωρο… Αυτοί με τον “όρκο τιμής” και αυτός με τα αργύρια.
Άλλωστε, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να καθορίζει ο ίδιος την “τιμή” του.
…όχι όμως και το τίμημα.

Ολυμπία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει την ηρωική αντίσταση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τους άλλους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό, οι οποίοι εκφράζουν με πολλούς τρόπους την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα μας.


Γνωρίζουν καλά ότι ο δικός μας αγώνας είναι και δικός τους και ότι μια ήττα δικιά μας θα είναι ήττα για την εργατική τάξη της χώρας μας.


Ο «Συνήγορος της κυβέρνησης» και Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης μας οδήγησε στα δικαστήρια το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 το βράδυ για να δικαστούμε μέσα σε μια ώρα, ερήμην χωρίς νομική προστασία μιας και είχαν αποχή οι δικηγόροι.

Μετά την αίτηση εξαίρεσης για μεροληπτική δίκη και κακοδικία, αναβλήθηκε για σήμερα, όπου μετά από ένα θέατρο του παραλόγου και συνεχείς μετακινήσεις σε κτίρια και δικαστικές αίθουσες, δόθηκε αναβολή για να εκδικαστεί την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 το πρωί, αποδεχόμενοι εν μέρει το αίτημα των συνηγόρων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Καλούμε τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να παρευρεθούν στα Δικαστήρια της Ευελπιδων, την ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 8.00 το πρωί.


Συγκρότησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό με ιδιώτες και αντελήφθησαν ότι δεν μπορούν να μαζέψουν ούτε τον όγκο των σκουπιδιών που μάζευαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της απεργίας τους, που δείχνοντας την κοινωνική τους ευαισθησία έκαναν κανονικά την περισυλλογή των απορριμμάτων σε νοσοκομεία και ιδρύματα, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και λαϊκές αγορές.


Χρησιμοποιούν οχήματα που κυκλοφορούν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας χωρίς πινακίδες, με εργάτες ανασφάλιστους, μετανάστες, χωρίς άδειες παραμονής και με τη συνοδεία αστυνομικών οργάνων.
Δυο μέρες έφταναν για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι με τις ενέργειές της, τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο, γι’ αυτό από σήμερα θέλει να χρησιμοποιήσει το στρατό αποδεχόμενοι το αίτημα του κ. Γ. Καμίνη πάλι.


Και να φανταστείτε ότι αυτός ήταν Συνήγορος του Πολίτη !!!


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τα στρατευμένα παιδιά του λαού, τα παιδιά μας, να αρνηθούν να εκτελέσουν παράνομες διαταγές. Να αρνηθούν να βάλουν πλάτη σ’ αυτούς που κόβουν το ψωμί των πατεράδων και των μανάδων τους. Η αποστολή του στρατού είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας και των συνόρων της και όχι για να χρησιμοποιείται ως απεργοσπαστικός μηχανισμός ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εκτιμώντας ότι με τους ιδιώτες η κυβέρνηση παίζει το επικοινωνιακό της παιχνίδι, προσπαθώντας να δημιουργήσει εικόνα αποκλιμάκωσης της απεργίας, δημιουργώντας όμως τεράστια προβλήματα στα παραπάνω ευαίσθητα σημεία, αποφάσισε να συνεχίσει κανονικά την περισυλλογή σ’ αυτούς τους χώρους, με μία προϋπόθεση: Ότι δεν θα δουλεύουν ιδιωτικά συνεργεία στον συγκεκριμένο Δήμο.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσα απορριμματοφόρα θα βγαίνουν με έγκριση του Σωματείου θα αναρτούν πινακίδα με μεγάλα γράμματα «Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. – ΛΑΙΚΕΣ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΑ».


Επίσης με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα καθαριστούν οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας από όπου θα περάσει το «ποτάμι» των απεργών-διαδηλωτών που θα συμμετέχουν στην Πανεργατική Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους, καθώς και τις διοικήσεις των σωματείων, μελών της ομοσπονδίας, να αρνούνται να απολογούνται σε αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, να παραπέμπονται στην Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., αποφάσεις της οποίας εκτελούν οι εργαζόμενοι, όπως είναι υποχρεωμένοι, γι΄αυτό εντείνουμε τον αγώνα μας και να είστε σίγουροι ότι η νίκη θα είναι δική μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ…


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Ο Πρόεδρος                                          Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                         Ιωάννης Τσούνης    


ΓΣΕΒΕ - ΕΣΕΕ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΚΑΙ ΤΑ ... ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

http://pr-ota-si.blogspot.com/2011/10/blog-post_6188.html

http://stinplatia.blogspot.com/2011/10/blog-post_1979.html

Πάντως μέρχι τότε σας προτείνουμε:

1. Προσεκτική ανάγνωση του άρθρου που αναδημοσιεύει η πρΟΤΑση από την Μαρουσιώτικη εφημερίδα.

2. Σύγκριση των θέσεων του Δντος με τον Πρόεδρο. Μήπως είναι ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ;

Τα καλύτερα ... έρχονται!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *