Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΥ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕΔεν έχει φαβορί η αυριανή αναμέτρηση για το Χαλάνδρι.

Κουράσης και Ρούσσος θα αναμετρηθούν ψήφο - ψήφο ενώ πολλά θα κρίνουν δύο παράγοντες άσχετοι με το δημοτικό διακύβευμα: Οι ευρωεκλογές και η ζέστη.

Η αποχή βολεύει τον Γ. Κουράση που έχει προβάδισμα 9,5 μονάδων, το οποίο ο Σ. Ρούσσος πρέπει να "καλύψει" από τους ψηφοφόρους των παρατάξεων που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου και άρα είναι περισσότερο αδιάφοροι από τους ψηφοφόρους που στον πρώτο γύρο επέλεξαν έναν εκ των δύο μονομάχων.

Η διεξαγωγή των Ευρωεκλογών όμως αύριο, εκτιμάται ότι θα περιορίσει την αποχή και θα ευνοήσει τον Σ. Ρούσσο, αφού οι προσερχόμενοι με τιμωρητική για την κυβέρνηση διάθεση,στην κάλπη των ευρωεκλογών, θα διοχετεύσουν την οργή τους και στην δημοτική κάλπη υπέρ της Αντίστασης.

Μπορεί να καλυφθεί η διαφορά των 9,5 μονάδων;

Η εκτίμηση μου είναι πως μπορεί, αν και δεν είναι όσο εύκολο το παρουσιάζουν όσοι κάνουν αριθμητική (προσθέσεις) και όχι πολιτική, αφού ΔΥΣΤΥΧΩΣ στις εκλογές παίζουν ρόλο - ακόμα - παράγοντες, μηχανισμοί και υπόγειες συμφωνίες που δεν τίθενται στην κρίση των πολιτών και τελικά βρίσκουν - δυστυχώς - πολλούς πρόθυμους πελάτες να τα υπηρετήσουν ως πειθήνια όργανα.

Πραγματικά έχουμε πολλά να πούμε από Δευτέρα, όταν δεν θα επηρεάζεται από αυτά η κρίση σου αναγνώστη μου. Που δεν επηρεάζεται έτσι και αλλιώς, αλλά όσοι δεν έχουν συνηθίσει και δεν επιθυμούν τον δημόσιο διάλογο ψάχνουν  μισή λέξη για να βγάλουν το συμπέρασμα που εκείνοι θέλουν να βγάλουν για την στάση όσων επιμένουμε να μιλάμε.

Πολλά  πρέπει να συζητηθούν σε βάθος.

Να τα ορίσουμε σήμερα και να τα κουβεντιάσουμε από Δευτέρα λοιπόν;

- Πώς πήρε ο Γιώργος Κουράσης 27% αφού τον έβριζε όλο το Χαλάνδρι; Τελικά είναι οι ψηφοφόροι χειρότεροι ψεύτες από τους πολιτικούς; ΚΑΙ ΑΝ NAI, ΓΙΑΤΙ;
Ή μήπως υπήρχαν - και υπάρχουν και αύριο - μεγάλες υπόγειες διαδρομές μεταξύ των κομμάτων και των μηχανισμών τους;

- Πώς διαχειρίστηκε η Αντίσταση και ο Σ. Ρούσσος τον ίδιο τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ - και βέβαια αντιδημοκρατικό -  εκλογικό νόμο των δύο γύρων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο πριν τον πρώτο γύρο όσο και την εβδομάδα μεταξύ των δύο Κυριακών;
Ποια η πολιτική συμμαχιών της;
Τι καινούργιο μας φέρνει στο πεδίο του βαθέματος της δημοκρατίας η στάση της;
Είναι στα πλαίσια των διακηρύξεων και της πολιτικής ταυτότητας της αριστεράς μια εκλογική τακτική που αντί να επιχειρεί να ΔΙΕΥΡΎΝΕΙ την κοινωνική βάση της διεκδικούμενης  εξουσίας και την αντιστοίχησή της με μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας, κάνει ακριβώς ό,τι θα έκαναν στην αντίστοιχη περίπτωση οι μεγάλες, παλιές καθεστωτικές παρατάξεις, δηλαδή επενδύει στον έμμεσο εξαναγκασμό του ψηφοφόρου των άλλων παρατάξεων, μέσα από την θεωρία του "λιγότερο κακού";
Γιατί από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, αν νικήσει αύριο. Γι' αυτό την ψηφίζουν.

- Τι και ποιοι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ - όλων των φυλών και των ιστορικών περιόδων- θα ξαναμιλήσουν τώρα για "προδοσίες" και άλλες τέτοιες μπαρούφες που ακούμε χρόνια τώρα - με αφορμή τις ανακοινώσεις δευτέρου γύρου - όταν ο επί δύο τετραετίες "finalist" των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων, εκείνος που απαίτησε την άνευ όρων στήριξή του και τον ανασκολοπισμό των απείθαρχων, βρέθηκε στην θέση του τρίτου και δεν έκανε αυτό που απαιτούσε από τους άλλους να κάνουν γι' αυτόν.
Όπως έκαναν τελικά και οι άλλες ισχυρές δημοτικές παρατάξεις που έμειναν εκτός - Λαδόπουλος, Θωμάς.
Θα τα πούμε αυτά αναλυτικά.

- Τελικά μόνο το ΚΚΕ δικαιούται να μην παίρνει ποτέ θέση λοιπόν χωρίς να κατηγορείται για υπόγειες συναλλαγές;

Αυτά λοιπόν είναι μερικά που θα μας απασχολήσουν από Δευτέρα.

Και πλέον δεν θα μας απασχολήσουν μόνο δημοσιογραφικά.

ΥΓ: Επί του "πολιτικού" θέματος εμείς είπαμε αυτό, έχουμε πάρει θέση αντίστοιχη της έντασης της φωνής που μας έδωσες εκτιμούμε. Την Δευτέρα. Για όσους δεν το είδαν και παριστάνουν ότι αναρωτιούνται γιατί ασχολούμαστε με τους άλλους.
  ΠΗΡΑΜΕ ΤΡΙΑ (ΤΑ ΕΚΑΤΟ) ... ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΑΘΗΝΑ ...