Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΕΛΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΗ ΑΠΟ "ΠΛΕΙΟΔΟΤΗ" ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΔΩΛΙΟ


φωτό και ρεπορτάζ στο www.matrix24.gr

Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση κάνει  για την υπόθεση του πάρκου στην Ολύμπου και Εδέσσης ο Νίκος Πανταζής σήμερα στο blog του (κατόπιν εορτής όμως αφού το θέμα έχει πλέον κλείσει ως προς την ουσία του - θα δούμε πότε και αν θα πάει στα δικαστήρια) για τα κυλικεία, με αφορμή την σύλληψη (και ομολογία;) κυλικειάρχη σχολείου για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι πληρφορίες από τον σμπίρο μας μιλάνε για σοδομισμό ανήλικου κοριτσιού από τον κυλικειάρχη  - πλειοδότη δημόσιου δημοτικού σχολείου αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν το ανατριχιαστικό αυτό περιστατικό συνέβη ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ή ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ.

ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΜΕ, θα το γράψουμε φόρα - παρτίδα το σχολείο γιατί δεν είναι για εμάς "σκάνδαλο" μόνο όταν κάποιος νέος διεκδικητής ενός δημόσιου μαγαζιού  εμφανίζεται και δίνει περισσότερα χρήματα από τον προηγούμενο και αυτό αποδεικνύει για κάποιους ότι ο προηγούμενος διαχειριστής  (και οι προηγούμενοι του οργάνου που το μισθώνει) έχουν τελέσει "διασπάθιση δημόσιου χρήματος" (τάδε έφη Ρούσσος - τελευταίο Δ.Σ)

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΓΑΛΗ, ΟΣΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Και η ευθύνη τους δεν είναι ΜΟΝΟ, ούτε καν ΚΥΡΙΩΣ οικονομίστικη.

Είναι ευθύνη ΕΥΡΥΘΜΗΣ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΑΨΟΓΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ αυτό που προέχει.
Αυτά λέει η δική μας "αριστερά".
Και βέβαια αυτό ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ, αφού οι όροι διασφάλισης τέτοιας λειτουργίας γίνονται σε βάρος της κερδοφορίας.
ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΥΦΟΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ!

"Δεν πρέπει να γίνονται δημοπρασίες για τα δημόσια κυλικεία, σημασία έχει η ποιότητα και η κοινωνική ευαισθησία του ανθρώπου που αναλαμβάνει να τα διαχειρίζεται" γράφει λοιπόν σήμερα ο Νίκος Πανταζής.

Τόσα χρόνια το λέμε και μας σπίλωναν ότι το λέμε για να παίρνουν τα κυλικεία οι φίλοι μας ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΦΛΥΑ και της πολιτικής που ακολουθήθηκε εκεί τα προηγούμενα χρόνια.

Μα ο Σταύρος Αλεξόπουλος (πχ) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ.
Στο κυλικείο έγινε και ο λόγος ήταν η εκτίμηση της δουλειάς του, να θυμίσουμε.

"Έτσι έχουν μάθει, να δίνουν τα κυλικεία στους φίλους τους και να μην κάνουν διαγωνισμούς για την καλύτερη οικονομική  προσφιορά για τον δήμο αυτοί" είπε και η φίλη μας η Λούλα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, απόλυτα συνεπής βεβαίως με τον στείρο οικονομισμό του μπλοκ των δυνάμεων με τις οποίες χρόνια έχει συστρατευτεί η ίδια αλλά και ο Νίκος Πανταζής όμως παλιότερα.

Αλήθεια τι να λέει η Λούλα μετά από αυτό το περιστατικό στο δημοτικό σχολείο;;;
Να δίνονται τα κυλικεία με μοναδικό κριτήριο την οικονομική προσφορά;

"ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥΣ (συγκεκριμένα, στο θηλυκό γένος, όχι γενικά τα αδέλφια τους)" μας είπε ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αναίσχυντα, ο εκκολαπτόμενος ΟΔΗΓΗΤΗΣ (Fuhrer στα Γερμανικά).
Θα επανέλθουμε σε αυτή την τοποθέτηση αυτού του χαμένου στην εξουσία πρώην αριστερού  που έχει καβαλήσει ένα καλάμι δυο φορές το μπόι του.

Την τοποθέτηση του Νίκου Πανταζή της υποδεχόμαστε πραγματικά με μεγάλη ικανοποίηση.

Και ελπίζουμε να μην είναι .... ευκαιριακή αλλά να μείνει σταθερή αντίληψή του, ανεξάρτητα προσωπικής συμπάθειας ή αντιπάθειας στον κυλικειάρχη ή τον όποιο επαγγελματία που συμβάλλεται με το δημόσιο για να συδιαχειριστεί δημόσιο χώρο (κυλικείο σε πάρκο, νοσοκομείο, πάρκινκ κλπ)

Πάντως του θυμίζουμε ότι την αντίθετη άποψη έχουν κυρίως οι πολιτικοί του σύμμαχοι και την έχει υπερασπιστεί και εκείνος στο παρελθόν.

ΥΓ:
1.  Όσοι λένε ότι δεν υπάρχει τρόπος να μην δημοπρατηθεί ένα κυλικείο με μοναδικό κριτήριο το ύψος της οικονομικής προσφοράς είναι ή άσχετοι ή εν γνώση τους ψεύτες , συκοφάντες και χυδαίοι ελεινολόγοι των πολιτικών τους αντιπάλων, αυτών που  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!

Διότι στην διακήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχων στα κυλικεία ΒΕΒΑΙΩΣ και μπορεί αν προβλεφθούν και άλλα κριτήρια, εκτός του ύψους της οικονομικής προσφοράς.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ  ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ κλπ.

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΟΥΛΑΓΕ Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ! 
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΙΛΑΜΕ!

Αλλιώς - χωρίς να αναφερόμαστε σε καμία συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά εντελώς γενικά μιλώντας - είναι βέβαιο ότι την υψηλότερη οικονομική προσφορά για την διαχείριση ενός δημόσιου κυλικείου - με μοναδικό αυτό το κριτήριο - μπορεί να την κάνει ο τοπικός dealer.
Αυτός μπορεί να βγάλει πολύ υψηλό νοίκι με τις πωλήσεις του.

Ε δε νομίζω ότι αυτή είναι πολύ αριστερή και κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική για να την υπερασπίζονται οι "αριστεροί".

2. ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Στα κυλικεία στα σχολεία, στα νοσοκομεία κλπ ΜΠΑΙΝΕΙ ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΔΕΗ  στο όνομα του κυλικειάρχη ρε πανέξυπνοι - μεγάλοι φωστήρες - κατήγοροί μας, που ανακαλύψατε την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στο γεγονός ότι στις συμβάσεις της ΦΛΥΑ μίσθωσαν το κυλικείο με δημοτικό ρεύμα, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Αλλά οι ελεινολόγοι των προηγουμένων διοικήσεων της ΦΛΥΑ, κρατικοδίαιτοι αιωνίως στα πολιτικά γραφεία των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ έγιναν τώρα .... καργαριστεροί και πρέπει με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσουν τη νέα κωλοτούμπα τους.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Στην κατάμεστη αίθουσα του δήμου στην Παπάγου έγινε εχθές η εκδήλωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ που ήταν αφιερωμένη "ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του ΔΣ Λίτσα Κασούμη.

Στη συνέχεια η αντιπρόεδρος  Κική Σαλκιτζόγλου αναφέρθηκε στο ιστορικό της δράσης της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην πόλη ενώ από το Δ.Σ. στο θέμα της εκδήλωσης αναφέρθηκε η (συγκινημένη) γραμματέας  Τούλα Καρή πριν δώσει τον λόγο στον Πατέρα Αντώνη Παπανικολάου από την "Κιβωτό του Κόσμου" ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των δημοτικών παρατάξεων της πόλης, γεγονός που αποτελεί - ίσως - την καλύτερη αναγνώριση για το έργο της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ανεξάρτητα πολιτικών ή παραταξιακών τοποθετήσεων.

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό… Οι Έλληνες περνούν καλά…


 Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια.
Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.
Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.
Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.
Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά…
Όχι δεν περνάμε καλά.
Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί βλέπεις τις πόλεις να έχουν γεμίσει από κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα «χιλιάρια» ή το πολύ «χιλιοτετρακοσάρια»,
που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα δίνουν για να μαθαίνουν τα παιδιά τους να οδηγούν, πριν τους αγοράσουν το καινούργιο σεντάν των 2.500 κυβικών…Γιατί βάφεσαι και φτιάχνεσαι για το ραντεβουδάκι αλλά στο σπίτι οι υπόλοιποι θα τη περάσουν με κουβέρτα δίπλα σε ένα αερόθερμο του κώλου.
Γιατί και το πετρέλαιο είναι στην ίδια λίστα με τον οδοντίατρο, εκείνες τις εξετάσεις που αναβάλεις, το φαΐ ποιότητας, το φρεσκάρισμα στο σπίτι που αρχίζει και βγάζει μούχλα, και σιγά σιγά τα υπόλοιπα είδη ενός «πολιτισμένου κόσμου» που θα μπουν στην ίδια λίστα σαν περιττές δαπάνες.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί αυτό το νεαρό παιδί χώθηκε κάπου με τρία κατοστάρικα, αλλά δεν έχει όνειρα. Πάει να πιεί το ποτάκι του μόλις καβατζώσει ένα μεροκάματο γιατί νιάτο είναι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα όνειρα του. Μερικά 24ωρα μπροστά και πολύ λέω.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί στο παππού δώσανε κάτι κωλογενόσημα αγνώστου προελεύσεως που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και θέλει να τα ξεφορτωθεί η κινέζικη φαρμακοβιομηχανία της πλάκας..
Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί για τρίτο συνεχή χρόνο δεν ανάβουμε καλοριφέρ και τον παππού τον τυλίξαμε με μια κουβέρτα να μη ξεπαγιάζει και τελικά.. μας έμεινε…
Όχι δεν είμαστε καλά, γιατί όλη αυτή η κίνηση, είναι το τρέξιμο ανθρώπων που δεν ελπίζουν σε τίποτα πια, δεν έχουν τίποτα, αλλά δεν είναι κι ελεύθεροι.
Ξυπνάνε και κοιμούνται με τη σκέψη τι θα είναι η έλλειψη της επόμενης μέρας. Αν θα κάνουν αυτό αντί για εκείνο. Γιατί πλέον δεν έχουμε τη πολυτέλεια να τα κάνουμε και τα δυο ακόμα κι αν αυτά είναι βασικές ανάγκες.
Ναι έτσι γουστάρουν και γυρνάνε με το αυτοκίνητο τσάρκα.
Μήπως θα μάθετε ποτέ πόσοι τσακωμοί προηγήθηκαν στο σπίτι;
Πόσα γαμοσταυρίδια πέσανε πριν ξεμυτίσει η χαρούμενη οικογένεια για τη βόλτα της;
Μήπως θα μάθετε πόσοι κοιμούνται χαπακωμένοι και πόσοι δεν κοιμούνται καθόλου πια;
Μπορεί κανείς να συλλάβει ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑPΡΩΣΤΕΙΑΣ;
Όχι δεν μπορούμε να το συλλάβουμε, γιατί δεν στο λέω και δεν μου το λες.
Γιατί ξυπνάμε και κοιμόμαστε σ΄ενα χώρο που έχει ξεχάσει πλέον τι είναι ζωή, δικαίωμα, πραγματική ανάγκη.
Ανάγκη έχει γίνει να πληρώσεις.
Ανάγκη έχει γίνει να είσαι εντάξει απέναντι στους τοκογλύφους, να μην κινδυνέψεις για τα «μεγάλα» να σε ξεσπιτώσουν, να μην έχεις φαί, να μην έχεις που να κοιμηθείς.
Οτιδήποτε πάνω από αυτό ονομάζεται «εντάξει είμαστε»
Τόσο άθλιο, τόσο μίζερο το τοπίο της νεοφώτιστης μπανανίας της Ευρώπης.
Είναι σαν να βλέπεις μια δύστυχη να κάνει πιάτσα για ένα δεκάρικο, κι επειδή θα γυρίσει σπίτι έχοντας αγοράσει δυο πιτόγυρα μετά το πήδημα, θα θεωρείται πως «εντάξει είναι μωρέ» δε τρέχει και τίποτα.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή τρέμουν στην ιδέα πως θα κάνει βαρύ χειμώνα γιατί της θέρμανσης προηγούνται τα χαράτσια, δεν γίνεται να τα καλύψεις και τα δύο.
Στρατιές από ανθρώπους που η υγεία τους πάει κατά διαόλου για χίλιους δυο λόγους, όπως συμβαίνει στον άνθρωπο, την αφήνουν στην άκρη γιατί προηγούνται οι φόροι, οι τράπεζες, οι ΔΕΚΟ, να ζήσουμε να τους θυμόμαστε…
Οι Έλληνες περνάνε καλά.
Φυσικά όταν το καλά το υποβιβάσεις στο επιβιώνω, κι επίσης αν σ΄αυτό συνυπολογίσεις μια χούφτα καραγκιόζηδες που ούτε τους νοιάζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, αρκεί ο κώλος τους να είναι καλά, το σώνεις το πράγμα.
Όμως πόσο θα το σώσεις ακόμα λέγοντας αηδίες και ψευτιές.
Πόσο θα κρατήσει η βιτρίνα πριν να φανεί η βρώμα που κρύβεται από πίσω;
Και δεν εννοώ πως θα γίνει κάποιος ξεσηκωμός.
Δεν είναι πανάκεια, πλέον, πως τη φτώχεια και τη δυστυχία θα την ακολουθήσει η Νέμεση.
Μπορεί απλά να δεις γύρω σου τη χώρα των ζόμπι.
Των ζωντανών νεκρών. The walking dead της Μεσογείου…
Ανθρωποι ήδη σέρνονται άσκοπα χωρίς να ξέρουν ούτε τι κάνουν σ΄αυτή τη ζωή , ούτε που πάνε. Ξυπνάνε κοιμούνται σαν ρομποτάκια, χωρίς καν να έχουν ιδέα πως είναι κάτι τέτοιο..
Αυτό είναι το χειρότερο αλλά το αναπόφευκτο στα ζόμπι.
Κάποιο θόρυβο ακούν κι ακολουθούν, αν τους σφυρίξεις από την άλλη θα πάνε από εκεί. Μόλις μυρίσουν φαί θα ρθουν..
Ναι οι Έλληνες περνάνε καλά στο κολαστήριο.
Εχει καπαρώσει ο καθένας τη τιμωρία του και αυτομαστιγώνεται.
Εκατό φορές τη μέρα «θα είμαι καλό παιδί» Δεν θα ξανακάνω ζαβολιές.
Μαζί τα φάγαμε και τώρα αναδρομικά θα ξεράσουμε και το γάλα της μάνας μας.
Έτσι γιατί οι κύριοι καθηγητές επιβάλλουν συμμόρφωση και τάξη.
Κι όπως λέει κι ο ποιητής όταν ακούς τάξη.. ανθρώπινο κρέας μυρίζει.
Βλέπετε καφετέριες γεμάτες; Τα μπαράκια; Τις ταβέρνες;
Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο με το Χότζα και τον αφέντη του.
Του λέει ο αφέντης του τρέχα βάλε φόρους κι έλα να μου πεις.
Πράγματι βάζει και την άλλη μέρα του δίνει αναφορά.
Εχουν αναστατωθεί όλοι αγά μου τι θα κάνουμε;
Βάλε κι άλλους φόρους του λέει κι έλα πάλι.
Αγά μου γίνεται χαμός, φωνάζουν, βρίζουν τι κάνουμε;
Ρίξε κι άλλους φόρους κι έλα να μου πεις.
Αγά μου τώρα έχουν βγάλει κάτι μαχαίρια και τ΄ακονίζουν θα μας σφάξουν.
Τώρα του λέει ρίξε και τα χειρότερα χαράτσια αυτά που ξεπερνάνε κάθε όριο κι έλα να μου πεις.
Γυρνάει ο Χότζας πίσω και του λέει, αγά μου συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Εχουν ησυχάσει όλοι, έχουν γεμίσει τις ταβέρνες, τα μαγαζιά, γελάνε, πίνουν, τραγουδάνε…
Αυτό είναι το χειρότερο λέει ο αγάς. Κατάλαβαν που το πάμε και θα τα φάνε όλα, θα τα κάψουν αλλά εμείς δεν θα πάρουμε άλλο φράγκο. Τώρα αρχίζει ο κίνδυνος.
Ο Έλληνας τη πάτησε με το χρηματιστήριο, οι πρώτες κασέλες αδειάσανε, τώρα αδειάζουν και τα ρέστα..
Οσοι κρατιούνται καλά φεύγουν, όσοι μείνουν, σε λίγο καιρό, θα νοιώθουν αυτό ακριβώς που τους θεωρεί το σύστημα. Τίποτα. Ο κανένας.
Ολη αυτή η κίνηση, όλη αυτή η υποταγή ακόμα είναι γιατί ο άλλος θυμάται ακόμα το ονομά του.Μια σπίθα ν΄ανάψει στο μυαλό της ζόμπιλαντ και θα γίνει ένα γενικευμένο χασάπικο… Κι όποιος επιβιώσει.
Το να γυρίζεις ένα λαό στο μεσαίωνα και να νομίζεις πως όλα θα πάνε καλά είναι γελοίο. Ο άνθρωπος ήταν και θα είναι πάντα το πιο άγριο θηρίο.
Η ταμπέλα του πολιτισμένου κρέμεται επάνω του όσο του δίνεις την ευκαιρία να ονειρεύεται πως είναι κάτι άλλο.
Οσο του δίνεις τα εφόδια να γίνει κάτι άλλο.
Με τη μόρφωση, με την υγεία, με τη τέχνη, με την αίσθηση πως είναι ΑΣΦΑΛΗΣ στη φωλίτσα του.
Αν του τα πάρεις όλα αυτά και τον βάλεις να παίξει σε επίπεδο επιβίωσης ίσως ανακαλύψεις πως ο πολιτισμός δεν πέρασε από πάνω του ούτε μια μέρα…Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν καίγεται το πορτοφόλι απλά, δεν καίγονται τα παλιόχαρτα. Καίγονται νευρώνες αλύπητα, καίγονται συναισθήματα, όνειρα, ελπίδες, καίγονται όλες οι ασφάλειες…
Κι αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό.
Και τότε, πραγματικά θα περάσουμε καλά.Ονειρεμένα…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

 

Ενώ ακόμα η Κυβέρνηση καθυστερεί την ανακοίνωση του διορισμού του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ενώ προβαίνει σε αντικαταστάσεις εξπρές των Γενικών Διευθυντών της και ενώ διαφαίνεται ένα χάσμα στις επιδιώξεις των διαφόρων επιπέδων της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, με απόφαση της ΓΓΔΕ εξαιρούνται από την κανονική διαδικασία επιλογής προϊσταμένων (ΦΕΚ 3380 Β' 2014) μια σειρά από υπηρεσίες.
Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται όλες οι υπηρεσίες που υπάγονται απευθείας στον Γενικό Γραμματέα, οι Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, οι Ειδικές Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, οι οργανικές μονάδες της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού. Η απόφαση αυτή έχει ισχύ ως τις 30.06.2016.
Είναι σαφής πλέον η πρόθεση μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να δρομολογήσει ευρύτερες αλλαγές στη ΓΓΔΕ πριν τον διορισμό του νέου Γενικού Γραμματέα, να περιορίσει με αυτόν τον τρόπο την ανεξαρτησία της και να επιβάλει τις προσωπικές της επιλογές σε κρίσιμους τομείς της.
Λόγω των ανωτέρω ο Χάρης Θεοχάρης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπ. Οικονομικών ρωτώντας αν είναι ενήμερος για τα όσα συμβαίνουν στη ΓΓΔΕ, πως θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της, ποια επείγουσα ανάγκη εξαιρεί από την κανονική διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων τις προαναφερθείσες υπηρεσίες και πως διασφαλίζεται η ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ και του νέου επικεφαλής με αυτές τις ενέργειες.

Αυτοψία στο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής Στούντιο Άλφα στο Μαρούσι

 Την πρόοδο των εργασιών του έργου «Απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής Στούντιο Άλφα (Δήμος Αμαρουσίου)» στο Μαρούσι επιθεώρησε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ο αντιπεριϕερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος συνοδευόμενος από την Περιφερειακή σύμβουλο βόρειου τομέα και Πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης του έργου, κ. Καλλιόπη Βέττα.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.758.900,00 ευρώ, το οποίο μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εκτελείται από το Δήμο Αμαρουσίου, με εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο αφορά την κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, σε οδούς της περιοχής Στούντιο Α Αμαρουσίου και ειδικότερα επί των οδών Τυμϕρηστού, Τραπεζούντος, Αγ. Ειρήνης, Μηλίγκου, Παμίσου, Ολ. Παπασυμεών, Στουντίου, Ελικώνος, Τεμπών, Μεσσήνης, Αλιστράτης και Τσουνιά, στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αμαρουσίου με απορροή τους σε δύο σημεία του ρέματος Σαπϕούς.

Ειδικότερα ο αντιπεριϕερειάρχης επέβλεψε την κατασκευή επί της οδού Αγ. Ειρήνης, που γινόταν η τοποθέτηση και ο εγκιβωτισμός τσιμεντοσωλήνων διαμέτρου Φ800. Ενημερώθηκε ότι η εκτέλεση του έργου συνολικά έχει ανέλθει σε ποσοστό 32% περίπου.

Ωστόσο όπως προκύπτει από την εξέλιξη του έργου και την ενημέρωση από τον ανάδοχο προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ομαλή εξέλιξη - χρονικά και τεχνικά - των εργασιών, ο Δήμος Αμαρουσίου πρέπει να προβεί άμεσα σε μια σειρά ενεργειών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως:

Προσαρμογή της μελέτης του έργου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις πράξεις εφαρμογής της περιοχής, έτσι ώστε η απόληξη της απορροής των αγωγών ομβρίων στο ρέμα Σαπϕούς να γίνει με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο σημείο, ώστε να ληϕθεί υπ’ όψιν η πρόσφατη κατάπτωση του πρανούς του ρέματος στο προβλεπόμενο απο τη μελέτη σημείο εξόδου (τέλος της οδού Τυμϕρηστού), δεδομένου και του μεγάλου ύψους από την κοίτη.

Την άμεση ανακατασκευή του δικτύου ακαθάρτων επί της οδού Τυμϕρηστού, το οποίο λόγω κακοτεχνίας έχει κατασκευαστεί με αντίθετη κλίση (προς το ρέμα), στα πλαίσια άλλης εργολαβίας του Δήμου Αμαρουσίου. Η ανακατασκευή αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η κατασκευή του αγωγού ομβρίων επι της συγκεκριμένης οδού, όπως προβλέπεται από την μελέτη.

Υπεύθυνος κυλικείου σε δημοτικό σχολείο της βορειοανατολικης Αττικής συνελήφθη για ασέλγεια |


Υπεύθυνος κυλικείου σε δημοτικό σχολείο της βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθη με την κατηγορία της ασέλγειας σε ανήλικες μαθήτριες.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον παιδόφιλο ξεκίνησε όταν ένα κοριτσάκι είπε στη μητέρα του ότι ο κατηγορούμενος, που είναι πατέρας ενός παιδιού, με το πρόσχημα ότι θέλει να την κεράσει μια πορτοκαλάδα, την οδήγησε στο κυλικείο του σχολείου, όπου προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Η μητέρα της μαθήτριας κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία και ο υπεύθυνος του κυλικείου συνελήφθη. Κατά την εξέτασή του από αστυνομικούς, ομολόγησε ότι είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τριών μαθητριών, τις οποίες παρέσυρε στο κυλικείο, λέγοντάς τους ότι θέλει να τα κεράσει σοκολάτες και αναψυκτικά. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή

http://www.kathimerini.gr