Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Οι ομάδες Παίδων (μέχρι 16 ετών) και Παμπαίδων (μέχρι 12 ετών) του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου, μετά τις ήττες της περασμένης Κυριακής από το Αιγάλεω και το Ελληνικό αντίστοιχα, επανήλθαν σήμερα Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 και πάλι στις επιτυχίες.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των Παίδων νίκησε με 5-1 τον ΑΟ Απόλλωνα Βριλησσίων και η ομάδα των Παμπαίδων την ΑΕ Ποντίων Μελισσίων με 6-0.

Στις φωτογραφίες, στιγμιότυπα από τους αγώνες.

Καλή συνέχεια και καλές επιτυχίες στα παιδιά.

Γιώργος Γεωργιάδης

Σύλλογος Πολυδρόσου: Συνάντηση Δήμων Αμαρουσίου Χαλανδρίου με 3 Συλλόγους (Προστασίας Ρεματιάς, Παραδείσου, Πολυδρόσου) για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα έργα ομβρίων


Σε άριστο πνεύμα συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο ΤΥ του Δήμου Χαλανδρίου χθες 30 Οκτωβρίου 2015 συνάντηση με θέμα τον συντονισμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τη σχεδίαση – κατασκευή αγωγών οβριών υδάτων στα διοικητικά όρια των δυο δήμων.


Παρόντες στη συνάντηση οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Αμαρουσίου κ. Δ. Καρλαύτης, Χαλανδρίου κ. Κ. Γερολυμάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου κ. Γ. Κορομπίλης,  οι πρόεδροι των συλλόγων Προστασίας Ρεματιάς, Παραδείσου, Πολυδρόσου κ. Κ. Δάνου, Γ. Βαρδουλάκη, Β. Καπρινιώτης, μέλη των ΔΣ κ. Λ. Προεστάκη,  Γ Ν Σαραντοπούλου, οι μελετητές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων καθηγητής κ. Β. Ματσούκης και συγκοινωνιολόγος κ. Γ. Μαυρογιώργος, τα μέλη κ. Ε. Χαλάτση και κ. Π. Πάντος.    

Αναφέρθηκαν τα συμπεράσματα των κυκλοφοριακών επιπτώσεων που έχουν διαπιστωθεί από την υπερδεκαετή λειτουργία της Αττικής Οδού,  την από έτους διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς, την υπερτοπική κυκλοφορία στις γειτονικές περιοχές των δυο Δήμων.  

Με βασικό γνώμονα την επιτάχυνση εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτών τεχνικών λύσεων, με κυρίαρχο στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων, την προστασία των περιοχών αμιγούς κατοικίας από περιττούς κυκλοφοριακούς φόρτους και μείωση των ρύπων και θορύβων, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω :

Ø   Συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των 2 δημοτικών αρχών και συλλογικών φορέων, με υλοποίηση συναντήσεων παρακολούθησης των εξελίξεων
Ø   Την άμεση ανταλλαγή απόψεων, λύσεων, προτάσεων απευθείας μεταξύ των μελετητών περιορίζοντας την γραφειοκρατία και τους χρόνους σύνταξης τελικών προτάσεων
Ø   Την προστασία των παραρεμάτιων οδών όπως η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει 
Ø   Την αξιοποίηση των προτάσεων της κυκλοφοριακής μελέτης «Νέλλα» υπό το πρίσμα των νεώτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί
Ø   Την παρουσίαση στα αιρετά όργανα των 2 Δήμων (Επιτροπές Ποιότητας Ζωής, Δημοτικά Συμβούλια) επεξεργασμένων προτάσεων μέσα και από διαβούλευση με τους δημότες στους αντίστοιχους ιστοχώρους των δημων και συλλογων

Στα θέματα των έργων των ομβρίων αναφέρθηκαν τα επίπεδα εξέλιξης στις περιοχές Πολυδρόσου και Παραδείσου Αμαρούσιου, τις ενέργειες του Δήμου Χαλανδρίου για την περιοχή Πολύδροσου που διοικητικά του ανήκει. Κοινή αντίληψη ότι τα έργα πρέπει να επιταχυνθούν και η σχεδίαση του δήμου Χαλανδρίου να εναρμονιστεί και να συμπεριλάβει τμήματα περιοχών που δεν έχουν προβλεφτεί από τις αντίστοιχες μελέτες του όμορου δήμου.

Πιεστική ανάγκη για την επιτάχυνση των έργων όμβριων, η μέγιστη παροχευτικότητα του υπογείου τμήματος της Ρεματιάς Χαλανδρίου που ανέρχεται σε 70κμ/1min όταν η μέγιστη απορροή της ρεματιάς στο ίδιο σημείο ανέρχεται σε 110 κμ/1min   με ευνόητα δυσάρεστα αποτελέσματα στην περίπτωση αυτή. 

Η  πρωτοβουλία της κοινής συνάντησης αποδείχτηκε  άριστη  αλλά  και  η  όλη συνάντηση εποικοδομητική, μένει να περιμένουμε να δούμε αν θα είναι αποτελεσματική στην πράξη με την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Ομιλία Γιώργου Καραμέρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα ακραία καιρικά φαινόμεναΚύριε πρόεδρε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να ξεκινήσω τη σημερινή παρουσίαση με το σκεπτικό ότι είναι αναγκαίο να μιλήσουμε επιτέλους για την αντιπλημμυρική θωράκιση με σοβαρούς πολιτικούς όρους, όπως είναι για παράδειγμα οι ευθύνες που αναλογούν στο σύστημα συνολικά και στις αστοχίες του.

Σαφώς, η προσαρμογή στις νέες συνθήκες που η κλιματική αλλαγή επιφέρει, είναι στόχος μέγιστης προτεραιότητας.

Είναι όμως ανεπίτρεπτο να επενδύει κανείς πολιτικά στην κλιματική αλλαγή και στους νεκρούς της και να μιλάει μάλιστα για μια συνηθισμένη φθινοπωρινή βροχή ή για έναν συνηθισμένο ανεμοστρόβιλο στο Χαλάνδρι.

Κι αν στην Δυτική Αττική έχουν γίνει στο παρελθόν όλα λάθος, στην Ύδρα γιατί συνέβη ότι συνέβη; Εκεί δεν υπάρχουν ούτε τόσα αυθαίρετα ούτε τόσες μπαζωμένες περιοχές ούτε καν αυτοκίνητα.

Η σφοδρότητα του φαινομένου της 22ας Οκτωβρίου αφήνει έκπληκτους ακόμα και έμπειρους μετεωρολόγους. Προσέξτε τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, του Εργαστηρίου Υδρολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και άλλων σταθμών μετρήσεων, που καταδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σφοδρότητα του φαινομένου.

Α. Στις 22 του μήνα, στην Πεντέλη μόνο κατά το 10 λεπτό 18.40-18.50 πέφτουν κοντά στα 3 χιλιοστά βροχής! Σκεφτείτε 3 χιλιοστά μέσα σε 10 μόλις λεπτά, όταν η μέση ημερήσια τιμή βροχόπτωσης κατά την τελευταία τριετία είναι μόλις 0,87 χιλιοστά.

Β. Κατά το φετινό Οκτώβριο είχαμε συνολικά 74% υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης, σε σχέση με το μέσο όρο της τελευταίας τριετίας.

· Από το 2014, μέχρι και φέτος η βροχόπτωση κατά τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 57,50%.

· Από το 2013, μέχρι και φέτος κατά 78,61%

· Από το 2012 μέχρι και φέτος κατά 86,44 %

Και η αλλαγή στην τάση του κλιματικού φαινομένου δε σταματά εδώ.

Γ. Σταθμός μέτρησης των Αχαρνών καταγράφει βροχόπτωση της τάξεως των 107 χιλιοστών, με τα 100 να πέφτουν μόνο κατά τις 13:00-14:00. Υπολογίστε ότι βροχόπτωση ενός χιλιοστού αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα, δηλαδή στο Μενίδι έπεσαν σε μια ώρα 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Θα μου πείτε κλαίμε τη μοίρα μας και περιμένουμε;

Οι μηχανικοί μιλούν για έργα. Λεφτά διαθέσιμα. Κοιτάξτε εμείς πόσα έχουμε στον προϋπολογισμό για αντιπλημμυρικά

ΟΜΒΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕ ΦΠΑ

KΕΝΤΡΙΚΟΣ TΟΜΕΑΣ  27.679.844,79
BΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ        37.699.608,28
ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ          7.361.643,00
NΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ         22.192.204,60
ANATΟΛΙΚΗ ATTΙΚΗ  41.118.829,91
ΔΥΤΙΚΗ ATTΙΚΗ  29.073.400,00
ΠΕΙΡΑΙΑΣ  2.855.000,00
ΝΗΣΙΑ 4.367.000,00

ΣΥΝΟΛΟ 172.347.530,58

Και εδώ έρχεται η αυτοκριτική ενός ολόκληρου συστήματος.

Πόσα χρόνια χρειάζονται για να εκτελεστούν τα συγκεκριμένα έργα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, (προγραμματικές συμβάσεις, τεύχη δημοπράτησης, διαγωνισμοί ενστάσεις κλπ) για να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα

Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ένα επείγον αντιπλημμυρικό έργο με τις διαδικασίες κατασκευής ενός κολυμβητηρίου ή μιας ανάπλασης από εκείνες τις φαραωνικές που προέκριναν οι προηγούμενες διοικήσεις.

Και αν κάποια γίνουν; Που καταλήγουν;

Στον Κηφισό; Δείτε πως ήταν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης. Στο όριο.

Εδώ χρειάζονται λοιπόν οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις όπου και εμείς ως διοίκηση αλλά και σύσσωμο το Περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να απαιτήσει.

Και στις διαδικασίες και στην αντίληψη του πως σταματάμε τα νερά.

Τον Απρίλιο ανεβήκαμε στην Πεντέλη με τους Δημάρχους της περιοχής, συνεννοηθήκαμε με το Δασαρχείο και καθαρίσαμε με πολλές δυσκολίες 9 μικρά φράγματα που είχαν να καθαριστούν 13 χρόνια.

Και αυτή πρέπει να είναι η λογική. Να κρατάμε το νερό ψηλά. Να μην το σπρώχνουμε με ορμή προς τα τις περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Αυτά για την πρόληψη.

Αλλά προχωράμε και σε άμεσα μέτρα πολιτικής προστασίας και σας ενημερώνω για τις αποφάσεις της μητροπολιτικής επιτροπής πολιτικής προστασίας της οποίας προεδρεύω, όπου αποφασίστηκε :

· Η προμήθεια εξοπλισμού πολιτικής προστασίας ανά περιφερειακή ενότητα (ειδικά οχήματα, ατομικός εξοπλισμός) όχι μόνο για πλημμύρες και χιόνια αλλά και για την αντιπυρική περίοδο ή σε περιπτώσεις περιβαλλοντικών καταστροφών όπως αυτή που είχαμε το καλοκαίρι στον Ασπρόπυργο.

· Αλλά και η συμπαραγωγή με την ΕΡΤ σειράς ενημερωτικών εκπομπών πολιτικής προστασίας που θα προβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και τις ημέρες των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Κλείνοντας θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων αυτού του ακραίου φαινομένου. Θυμάτων ενός πολέμου που πρέπει να κερδίσουμε με αλλαγή στην αντίληψη για το περιβάλλον και την οικολογία.

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ


CINE ΑΡΓΩ: Προβολή ταινίας "Far from men"

Το Cine ΑΡΓΩ είναι κοντά σας κάθε 15 ημέρες με νέες 
κινηματογραφικές εμπειρίες!!

Αυτή την Πέμπτη 5/11 
και ώρα 20:30
παρουσιάζουμε την εξαιρετική ταινία
"Far from men"
 
 
παραγωγής 2014, σε σκηνοθεσία David Oelhoffen
με τον Viggo Mortensen στον πρωταγωνιστικό ρόλο 
και τη μουσική του Nick Cave,
βασισμένη σε διήγημα του Albert Camus.

Αίθουσα προβολής: Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου, Αντιγόνης & Δανα'ί'δων

                                                                   ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 

Δραστηριότητες ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων 2015-2016: Σκάκι - Μαθήματα Σύγχρονου τραγουδιού - Θέατρο για παιδιά – Αιμοδοσία – Φωτογραφίες

 Ενσωματωμένη εικόνα

Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

http://anovrilissia.blogspot.com


Θέμα: Δραστηριότητες ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων 2015-2016: Σκάκι - Μαθήματα Σύγχρονου τραγουδιού - Θέατρο για παιδιά – Αιμοδοσία – Φωτογραφίες
Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου


Πρόγραμμα Προπονήσεων 2015-2016

Δευτέρα 17:00-18:30 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού
Δευτέρα 18:30-20:00 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού (Β΄ Αίθουσα)
Δευτέρα 18:30-20:30 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου (Αγωνιστικό) (Α΄ Αίθουσα)
Τρίτη 17:00-18:30 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού
Τρίτη 18:30-20:00 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού
Τρίτη 20:00-22:00 Τμήμα Ενηλίκων (Επίπεδο Αρχαρίων)
Τετάρτη 18:30-19:30 Τμήμα αρχαρίων παιδιών Δημοτικού
Πέμπτη 18:30-19:30 Τμήμα αρχαρίων παιδιών Δημοτικού
Πέμπτη 19:30-20:30 Τμήμα αρχαρίων παιδιών Δημοτικού
Παρασκευή19:30-21:30 Συνάντηση παικτών Αγωνιστικού Τμήματος (Ενήλικοι)
Κυριακή 10:30-12:00 «Παίζουμε σκάκι» - Διεξαγωγή παρτίδων όλων των τμημάτων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 9:30-12:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τα παιδιά και τους γονείς τους όπου ενημερώθηκαν για τα μαθήματα σκάκι στον Σύλλογό μας, και αφορούν παιδιά 5-17 ετών για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Παράλληλά θα λειτουργήσει και τμήμα για όσους ενήλικους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα σκάκι.

Από Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα προπονήσεων του σκακιστικού τμήματος για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. (πατήστε ΕΔΩ)

Εγγραφές και δοκιμές θα πραγματοποιούνται τις μέρες και ώρες προπονήσεων.

Πέρα από το πρόγραμμα προπονήσεων που κάθε παιδάκι ακολουθεί, θεμελιώδης εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί η ενασχόληση των παιδιών με το σκάκι (να παίζουν σκάκι εκτός προγράμματος προπονήσεων) και συμμετοχή των παιδιών σε σκακιστικούς αγώνες. Γι’ αυτό τον λόγο κάθε Κυριακή 10:30-12:00 αναμένουμε να έρχονται στον Σύλλογο όλα τα παιδιά όλων των τμημάτων, να παίζουν μεταξύ τους παρτίδες, έτσι ώστε σιγά-σιγά να εφαρμόζουν στην πράξη αυτά που οι προπονητές τους διδάσκουν στην προπόνηση. Να σημειωθεί επίσης πως δεν υπάρχει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τη συμμετοχή των παιδιών τις Κυριακές.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6992299943 ή στο mail syllogos.anovrilissia@gmail.com.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Έναρξη μαθημάτων σκάκι για την περίοδο 2015-2016 (πατήστε ΕΔΩ)

Μαθήματα Σκάκι – Πρόγραμμα Προπονήσεων σκακιστικού τμήματος 2015-2016(πατήστε ΕΔΩ)

Οργάνωση σκακιστικού τμήματος ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων (πατήστε ΕΔΩ)

Για να δείτε το άρθρο «Γιατί σκάκι» του προπονητή σκάκι Καφίρη Βασίλειου πατήστε ΕΔΩ

Φωτογραφίες από τις δράσεις του Συλλόγου (πατήστε ΕΔΩ)