Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ - ΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ;;;;;

Τώρα φωνάζουν γιατί λέει ο δήμος Λάρισας ανέθεσε στον Κατρούγκαλο να υπερασπιστεί τον δήμαρχο Λάρισας στην δίωξη που του ασκήθηκε για το θέμα της μη απόδοσης στοιχείων για την ψευτοαξιολόγηση.

Δεν ξέρω τι και πότε έγινε στη Λάρισα αλλά φαίνεται ότι είμαι συνένοχος στο σκάνδαλο αναγνώστη μου κατά πώς φαίνεται.

Διότι και εμείς στο Χαλάνδρι αναθέσαμε στον Γ. Κατρούγκαλο και το Νίκο Κωνσταντόπουλο (εκείνον που είναι γνωστός και ως μπαμπάς της Ζωής) να υπερασπιστεί τον δήμαρχο κ. Ρούσσο για το θέμα της αξιολόγησης.

Είχαμε πάρει απόφαση ΟΜΟΦΩΝΑ να μην δώσει ο δήμαρχος στοιχεία σου θυμίζω και του ασκήθηκε ποινική δίωξη ενώ την απόφασή μας την ακύρωσε ο ΓΓ της Περιφέρειας κ. Αγγέλακας.

Και έπρεπε να αναθέσουμε σε δικηγόρο να κάνει τις νομικές ενέργειες που απαιτούνταν και να εκπροσωπήσει τον δήμαρχο.

Εκείνος - Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ - διάλεξε τον Κατρούγκαλο και τον Κωνσταντόπουλο .

Το ψήφισα. Σόρυ δηλαδή, δεν θα το ξανακάνω.

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ.

Τώρα που το έμαθα θα ψηφίζω μόνο μνημονιακούς δικηγόρους γιατί οι άλλοι πρέπει να δουλεύουν ΤΖΑΜΠΑ για να μην είναι σκάνδαλο.

(Βέβαια όταν κάποιοι λένε τις ΠΙΠΕΣ περι "ΔΕΘΕΛΟΝΤΩΝ"τώρα τα βρίσκουν μπροστά τους, αλλά εμείς τα έχουμε λυμμένα αυτά στο κεφάλι μας: Όποιος δουλεύει πληρώνεται. Είναι βασική αρχή για έναν ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ να υπερασπίζεται την αμοιβόμενη εργασία).

Πάντως εγώ το έλαβα το μήνυμα και θα συμμορφωθώ: Τις δουλειές πρέπει να τις παίρνουν οι μνημονιακοί. Αν τις παίρνουν οι άλλοι είναι σκάνδαλο.

Και ο δήμαρχος άμα ξαναχρειαστεί δικηγόρο θα του βάλουμε την Ελίζα Βόζενμπεργκ,

Για να τον κλείσει φυλακή στα σίγουρα για να ησυχάσουμε.ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΕΚΔΟΤΟ! ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΖΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ!

Διαβάστε την απόφαση - ανέκδοτο.

Θα αναρτηθεί λέει στο δημαρχείο, στο site του δήμου και σε δύο εφημερίδες (θα πληρώσουν κιόλας δηλαδή τα φιλικά τους Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης) για να ενημερωθεί το κοινό ότι μπορεί να περνάει από την Θουκιδίδου.

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις θεώρησαν ότι επιτελούν το χρέος τους βάζοντας τάξη στο μπουρδέλο που έχει γίνει στο κέντρο της πόλης από τα τραπεζοκαθίσματα, ψηφίζοντας αυτό το πράγμα.

ΓΕΛΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ. ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ;

Αναδημοσιεύουμε από την ΡΟΔΙΑΚΗ λόγω της συνάφειας των θεμάτων με την υπόθεση του Χαλανδρέικου καταυλισμού.


Επιστολή του Β. Στηροκλέα προς τους αρμόδιους

Που πήγαν τα λεφτά για τους ΡΟΜΑ;


Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΦΙΡΟΚΛΕΑΣ - "ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

Επισημαίνει μάλιστα στην επιστολή του, ότι στο παρελθόν δόθηκαν λεφτά, τα οποία δεν έφθασαν στον προορισμό τους.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:


“Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την Ελλάδα κατά την περίοδο 2007 - 2013 από τα επίσημα στοιχεία της ΚΟΜΙΣΙΟΝ στο πλαίσιο της εξειδικευμένης χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, ως γνωστόν διατέθηκαν 20 δις 400 εκατομμύρια (20.400.000.000) ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ταμείου Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου και στο πλαίσιο ανάπτυξης υπαίθρου ως γνωστόν διατέθηκαν επιπλέον 3 δις 700 εκατομμύρια (3.700.000.000) ευρώ.

Τα κονδύλια αυτά αν και υποστήριζαν ένα ευρύ φάσμα ταμειακών επενδύσεων αφορούσαν και την περίπτωση των ΡΟΜΑ.

Συγκεκριμένα την οικονομική βοήθεια της στέγασης, της σχολικής υποδομής και της υγείας πρωτίστως, ως γνωστόν για την Ελλάδα είχε προβλεφτεί ειδική χρηματοδότηση για την ίδια περίοδο 2007-2013 για την κοινωνικοπολιτική ένταξη των ΡΟΜΑ. Ως γνωστόν το ελληνικό δημόσιο διέθεσε ποσοστό του προϋπολογισμού 9,2% ήτοι 397 εκατομμύρια ευρώ (397.000.000) του συνολικού προϋπολογισμού κοινωνικού ταμείου για την ολοκληρωμένη ανθρωπιστική βοήθεια και κοινωνική ένταξη σε μειονεκτούντα άτομα στην Ελλάδα όπως είμαστε οι ΡΟΜΑ.
Όμως εμείς από όλα αυτά τα κονδύλια δεν είδαμε ούτε ευρώ τσακιστό, και ζούμε στην εξαθλίωση, όπως επίσημα το ελληνικό δημόσιο αναγνωρίζει τις απάνθρωπες συνθήκες που ζούμε στην Ελλάδα.

Επικαλούμε την ειδική έκθεση που παρουσίασε για το σκοπό εξυπηρέτησης του ελληνικού δημοσίου το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με ημερομηνία Δεκέμβριος του 2011 με θέμα “Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για τους ΡΟΜΑ” το οποίο και σας δίνω σήμερα για τη δική σας ενημέρωση.

Ενημερώθηκα από τις Βρυξέλλες και είμαι σε αναμονή επίσημου εγγράφου του οποίου το περιεχόμενο θα μου επιτρέπει να σας ενημερώσω με λεπτομέρειες για τα ποσά που έχουν προβλεφθεί στα κονδύλια για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίοδο 2014-2020 για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας και των απάνθρωπων συνθηκών που ζούμε και μπορούν να χρηματοδοτηθούν όλα τα παραπάνω για εμάς τους ΡΟΜΑ.

Προς το παρόν δεν θέλω να σταθώ για το που πήγαν τα λεφτά. Όμως δεν θα επιτρέψω αυτό να επαναληφθεί στο μέλλον. Τελικά λεφτά υπήρχαν για όλους, εκτός από τους ΡΟΜΑ.

Εγώ περιμένω λύσεις, όπως σας τα έχω θέσει στην κρίση σας, και ό,τι προκύψει στο μέλλον υπεύθυνοι θα είστε εσείς.
Εμείς δεν φεύγουμε από το χώρο του καταυλισμού μας στον οποίο ζούμε δεκαετίες και εάν χρειαστεί θα τον διεκδικήσουμε με ένδικα μέσα.


Με εκτίμηση
Βασίλειος Στηροκλέας”.

Κάτι τρέχει στα «γύφτικα» της Αττικής!
Κανένας δεν θυμήθηκε τους Ρομά σήμερα (εχθές) Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Ακριβώς όπως καθημερινά σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με αυτούς εκτός και να είναι να τους στιγματίσει, να τους περιθωριοποιήσει ή ενίοτε να εκτελέσει κανένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που θα ωφελήσει τον ίδιο και ίσως και κάποιους Ρομά.
Για την κατάσταση των Ρομά στην Αττική μας ζήτησε πρόσφατα η Μαρία Γιαννακάκη ένα σημείωμα για να το συζητήσει στην Περιφέρεια Αττικής όπου είναι εκλεγμένη σύμβουλος. Το σημέιωμα της 8 Μαρτίου 2015 αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια προσθέτοντας πως δεν είχαμε καμιά ανταπόκριση, ούτε φαίνεται να συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Το κείμενο που ακολουθεί αφορά κατ’ αρχή αναλυτική επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Νίκο Βούτση και Νίκο Παρασκευόπουλο στις 19 Φεβρουαρίου 2015 με θέμα «Δήμος Χαλανδρίου κατά Ρομά Χαλανδρίου». Οι δύο Υπουργοί απαξίωσαν να απαντήσουν. Όπως είχαν απαξιώσει να απαντήσουν οι προκάτοχοί τους Αργύρης Ντινόπουλος και Χαράλαμπος Αθανασίου που ήταν αποδέκτες της ίδιας επιστολής στις 14 Δεκεμβρίου 2014.
Στο σημείωμα υπάρχει επικαιροποίηση με την πληροφορία πως η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να υποστηρίξει τον εκτοπισμό των Ρομά Χαλανδρίου στην Κορυφή του Όρους Πατέρα στα Μέγαρα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου εκκρεμεί η εκδίκαση αιτήσεων ακύρωσης της απόφασης για το απαρτχάιντ κατά των Ρομά Χαλανδρίου. Ο εκτοπισμός αυτός είχε καταγγελθεί από το ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση αλλά τα έργα στο Όρος Πατέρα χρηματοδοτήθηκαν και από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής χωρίς να αντιδράσει κανένας (ούτε η Μαρία Γιαννακάκη). Όταν αποκαλύψαμε τη χρηματοδότηση αυτή στο Books’ Journal στις 8 Δεκεμβρίου 2014  (http://booksjournal.gr/blog/item/734-αποκάλυψη-η-ρένα-δούρου-χρηματοδοτεί-το-απαρτχάιντ-των-ρομάο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος απάντησε επιβεβαιώνοντας το γεγονός και κατέληξε «Τώρα τονίζουμε με νόημα ‘Ουδείς δικαιούται να διεκδικεί το μονοπώλιο της εγγύησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περισσότερο από εμάς’.» Αναφέρεται επίσης πως η «Πρώτη φορά αριστερά!» κυβέρνηση πραγματικά για πρώτη φορά ζήτησε και πέτυχε οι Ρομά Χαλανδρίου να διωχθούν όλοι για κακούργημα λόγω ρευματοκλοπής για την οποία όμως έχουν αθωωθεί επί προηγούμενης κυβέρνησης!
Επίσης καταγγελλόταν προκλητική, ρατσιστική και παράνομη εκδήλωση του συστηματικά ρατσιστικού απέναντι στους Ρομά Δήμου Ασπροπύργου «για την εγκληματικότητα των αθιγγάνων» που επρόκειτο να γίνει στις 11 Μαρτίου 2015. Για την ιστορία η εκδήλωση έγινε και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου παρέστη και ξεκινησε την ομιλία του δηλώνοντας πως «η σημερινή ημερίδα είναι επίκαιρη και πιστώνετε θετικά στον Δήμαρχο κ. Μελετίου και την Δημοτική αρχή Ασπροπύργου και τους ευχαριστώ για την πρόσκληση»! Κανένας σε καμιά παράταξη δεν ενοχλήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής. Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη πήραν άλλωστε μέρος όλοι οι βουλευτές Αττικής της ΝΔ και του Ποταμιού καθώς και εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ. Αντέδρασαν μόνο τα στελέχη της Άγριας Δύσης (ομάδας αυτοοργάνωσης στο Θριάσιο) [http://www.thriassio.gr/λύσεις-και-όχι-προτάσεις-απαιτούν-οι-κ και http://www.efsyn.gr/arthro/ellino-roma-iki-ston-aspropyrgo].
Το σημαντικότερο όμως είναι πως στην επικαιροποίηση περιλαμβάνονταν τα καταδικαστικά για την Ελλάδα αποσπάσματα για τον εκπαιδευτικό και οικιστικό αποκλεισμό των Ρομά Ασπροπύργου και Σπάτων από την Έκθεση ECRI για την Ελλάδα που είχε δημοσιευθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2015.
Όλα αυτά δεν απασχολούν σχεδόν κανένα και καμιά πολιτικό ή τοπικό άρχοντα ή οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα. Εξαιρέσεις η Διεθνής Αμνηστία και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι που στις 19 Μαρτίου 2015 επισκεφθήκαμε τους Ρομά στο Σοφό Ασπροπύργου για να καταγράψουμε τόσο τις τρισάθλιες συνθήκες διαβίωσής τους όσο και το πώς εφαρμόζει η Ελλάδα τη διπλή καταδίκη της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στις προσφυγές Σαμπάνης κτλ κατά Ελλάδας Ι και ΙΙ για το σχολείο-γκέτο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου μόνο για τα παιδιά αυτής της κοινότητας Ρομά. Πέρυσι το 12ο ΔΣ έκλεισε σε εφαρμογή της απόφασης παρά τη ρητή και ρατσιστική αντίθεση του εκλεκτού όλων των κομμάτων Δημάρχου Ασπροπύργου. Οι μαθητές Ρομά εντάχθηκαν στο κοντινότερο 11ο ΔΣ Ασπροπύργου. Θεωρητικά βέβαια βρήκαμε 18 παιδιά στο σχολείο και άλλα 100 στον καταυλισμό αποκλεισμένα από το σχολείο (καταγράψαμε 35 και θα επιστρέψουμε). Η διευθύντρια του σχολείου εξήγησε πως ενέταξε (με επιτυχία όπως διαπιστώσαμε) όσα παιδιά ήρθαν με τη φροντίδα του (προσθέτω ακριβοπληρωμένου με εκατομμύρια ευρώ) προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» του Πανεπιστημίου Αθηνών με τις δράσεις «Παρέμβαση για τη σχολική ένταξη και την υποστήριξη της φοίτησης» και «Σύνδεση σχολείου, οικογένειας και τοπικής κοινωνίας». Στον καταυλισμό οι περισσότεροι αγνοούσαν την ύπαρξη του προγράμματος, ενώ αντίθετα μας μίλησαν θετικά για μια δράση «σχολείου» των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ενώ αναπολούσαν το διευθυντή του παλαιού 12ου ΔΣ Αλέξη Κουτρουβέλη (αφού είχε επισκεφθεί τόσες φορές τον καταυλισμό στο παρελθόν): διαβάστε μέρος των εμπειριών του στο «Οι δικές μου ‘Μαρίες’ δεν ήταν ξανθές» (http://www.lifo.gr/team/apopseis/4289).  
Κάτι τρέχει στα γύφτικα (της Αττικής) δηλαδή! Φυσικά στις 8 Απριλίου, Διεθνή Ημέρα για τους Ρομά θα πλημμυρίσουμε από υποκριτικές δηλώσεις… 


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 6932746619 Fax: 2106018760
email: helsinki@otenet.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/
Μαρία Γιαννακάκη, τέως βουλευτή ΔΗΜΑΡ και Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής
8 Μαρτίου 2015
Θέματα Ρομά Αττικής
Κυρία Γιαννακάκη
Συμπληρωματικά προς τη συνημμένη επιστολή για τα προβλήματα των Ρομά Χαλανδρίου που σας κοινοποιήθηκε (και στην οποία ακόμα δεν υπήρξε καμιά απάντηση ούτε καν άλλη αντίδραση από τα Υπουργεία – αποδέκτες) σας ενημερώνουμε για πιο πρόσφατες εξελίξεις για τους Ρομά Αττικής (τους οποίου εκπροσωπούμε). Θεωρούμε αναγκαίο η Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει πρωτοβουλία για συνολική παρέμβαση στα θέματα των Ρομά σε συνεργασία με τους εκπροσώπους τους ενώπιον των διοικητικών και δικαστικών αρχών στην Ελλάδα και στους διεθνείς οργανισμούς.
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Δημητράς
1.            Στις 3 Μαρτίου 2015, θα εκδικάζονταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις ακύρωσης των Ρομά Χαλανδρίου και των Δήμων Μεγάρων και Μάνδρας κατά της απόφασης του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τη μεταστέγαση των Ρομά Χαλανδρίου στην Κορυφή του Όρους Πατέρα. Η Διοίκηση (δηλαδή η ΓΓΑΔΑ και το Υπουργείο Εσωτερικών) είχε καταθέσει στις 11 Φεβρουαρίου 2015 τις Απόψεις της σύμφωνα με τις οποίες επιμένει στη μεταστέγαση-απαρτχάιντ! Πρότασή μας να ζητηθεί αναβολή αφού προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούσε με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε από τη Διοίκηση. Τελικά το ΣτΕ ανέβαλε την εκδίκαση για τις 21 Απριλίου 2015.
2.            Στις 4 Μαρτίου 2015, η κυβέρνηση μέσω της υπαγόμενης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ΔΕΔΔΗΕ για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε και πέτυχε από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών να παραπέμψει δίκη για «ρευματοκλοπή» από Ρομά Χαλανδρίου (για την οποία έχουν ρευματοκλοπή έχουν αθωωθεί στο παρελθόν λόγω «κατάστασης ανάγκης» βλπ. https://www.facebook.com/notes/panayote-dimitras/σύγχρονοι-γιάννηδες-αγιάννηδες-ρομά-αθώοι-για-απαραίτητη-ρευματοκλοπή-σε-κατάστα/1047693568589686) στην εισαγγελία για να ερευνηθεί ως κακούργημα για ζημιά 223000 ευρώ σε βάθος πενταετίας εναντίον ολόκληρου του καταυλισμού (και ας επισημάναμε πως 223000 δια 5 έτη και δια 365 ημέρες και δια 300 κατοίκους σημαίνει «κλοπή» 0,40 ευρώ την ημέρα). Την ίδια ημέρα που η Θεανώ Φωτίου εξήγγειλε μέτρα για δωρεάν ρεύμα σε ευάλωτους -προφανώς μη Ρομά...
3.            Ανακοίνωση Δήμου Ασπροπύργου για προκλητική ρατσιστική και παράνομη εκδήλωση: «Διοργάνωση Ημερίδας στον Ασπρόπυργο, την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 (10:00-13:00), με θέμα: «Παραβατικότητα, έκνομες ενέργειες και παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή του Ασπρόπυργου και του Θριάσιου πεδίου. Το ζήτημα της παράνομης εγκατάστασης των αθίγγανων και η "γκετοποίηση" βιομηχανικών, εμπορικών και αγροτικών περιοχών. Μέτρα για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος»… Νικόλαος Ι. Μελετίου, Δήμαρχος Ασπροπύργου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας» (http://www.aspropyrgos.gr/index.php/grafeio-typou/anakoinoseis/599-anakoinosi-diorganosi-imerida-gia-tin-paravatikotita-kai-tis-paranomes-drastiriotites-ton-tsigganon)
4.            Έκθεση ECRI για την Ελλάδα (δημοσιεύθηκε 24 Φεβρουαρίου 2015): «106. Οι μαθητές Ρομά συχνά αποκλείονται από τα σχολεία ή στέλνονται σε εγκαταστάσεις μόνο για Ρομά. Στην απόφασή του το 2012 στην υπόθεση Σαμπάνης και άλλοι κατά Ελλάδας7, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου 14 (απαγόρευση διακρίσεων) της ΕΣΑΔ σε συνδυασμό με το άρθρο 2 του υπ αριθ. 1 Πρωτοκόλλου (δικαίωμα στην εκπαίδευση). Η υπόθεση αφορούσε το εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου. Το σχολείο υποτίθεται ότι δεχόταν τόσο Ρομά όσο και μη Ρομά παιδιά χωρίς διάκριση, αλλά δεν έχουν εγγραφεί μη Ρομά παιδιά και το σχολείο παρείχε ένα επίπεδο εκπαίδευσης κατώτερο εκείνου που παρέχεται σε άλλα σχολεία. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύστησε την εγγραφή των μαθητών σε άλλα σχολεία. Ο Συνήγορος του Πολίτη το είχε περιγράψει ως «σχολείο-γκέτο» και ζήτησε, ανεπιτυχώς, τη συγχώνευσή του με άλλο τοπικό σχολείο. 107. Η αντιπροσωπεία της ECRI επισκέφθηκε το σχολείο και διαπίστωσε ότι ακόμα το παρακολουθούσαν μόνο παιδιά Ρομά. Οι προσπάθειες να εγγραφούν αυτά τα παιδιά στο δημοτικό σχολείο που βρίσκεται κοντύτερα στον οικισμό τους, που εν τω μεταξύ είχε μεταφερθεί με εντολή των τοπικών αρχών, είχαν αποτύχει. Οι γονείς των μη Ρομά μαθητών και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν απειλήσει με βία, αν τα παιδιά Ρομά εγγράφονταν εκεί και ο διευθυντής, που υποστηρίζεται από τοπικούς παράγοντες, αρνήθηκε να τα εγγράψει. Ενώ το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προσπάθησε να ξεκινήσει διάλογο για την επίλυση του προβλήματος σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τελικά αποφάσισε να κρατήσει τα παιδιά Ρομά στο 12ο Δημοτικό Σχολείο για «τη δική τους ασφάλεια». 108. Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κυβέρνηση έκανε κάποιες προσπάθειες κατάργησης των χωριστών σχολείων, μέσω ενός εθνικού προγράμματος για την Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά και μέσω των λεγόμενων Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος της είναι να εξασφαλίσει την ισότιμη εκπαιδευτική ένταξη των μαθητών και, αν είναι δυνατόν, να άρει τα κοινωνικά και οικονομικά εμπόδια για την πρόοδό τους. Ωστόσο, η Ελλάδα σήμερα εξακολουθεί ακόμα να αποτυγχάνει στην εξασφάλιση της πρόσβασης σε μεικτή, χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση για όλους τους μαθητές. 109. Η ECRI συνιστά έντονα στις ελληνικές αρχές να αναπτύξουν μια αποτελεσματική στρατηγική για να θέσουν αμέσως τέλος στο φυλετικό διαχωρισμό που επηρεάζει τα παιδιά Ρομά στα σχολεία και να αποτρέψει τυχόν επανάληψη στο μέλλον. Μια τέτοια στρατηγική θα πρέπει να είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μπορεί επίσης να αντλήσει έμπνευση από τη Σύσταση Γενικής Πολιτικής Αριθ. 10 της ECRI για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων μέσα και μέσω της σχολικής εκπαίδευσης. (…)112. Η ECRI συνιστά στις ελληνικές αρχές να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης των Ρομά που ζουν σε οικισμούς ανεπαρκών προδιαγραφών. 113. Η αντιπροσωπεία της ECRI επισκέφθηκε έναν οικισμό Ρομά στα Σπάτα. Βρισκόταν σε μια απομονωμένη τοποθεσία. Οι κάτοικοί του είχαν μεταφερθεί εκεί από την τοπική αρχή από άλλο οικισμό. Τους είχαν παρασχεθεί ορισμένα προκατασκευασμένα σπίτια, όχι όμως και άλλες παροχές. Η έλλειψη πρόσβασης σε συστήματα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρικού ρεύματος δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ. Σε μία τουλάχιστον περίπτωση, οι αρχές φέρεται να εξήγησαν ότι ο οικισμός δεν μπορεί να συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας λόγω της θέσης του κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπου στην πραγματικότητα η στέγαση συνήθως επιτρέπεται. 114. Στους Ρομά που ζουν στον οικισμό δεν έχει επιτραπεί η εγγραφή στην τοπική αρχή, επειδή δεν μπορούν να παρέχουν λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ή νερού ως απόδειξη κατοικίας. Μερικά παιδιά Ρομά από τον οικισμό είχαν αρχικά εγγραφεί στο τοπικό σχολείο, από όπου διώχτηκαν και στη συνέχεια δεν έγινε αποδεκτή η εκ νέου εγγραφή τους λόγω της έλλειψης καταχώρισης κατοικίας. Το πρόβλημα αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως ευρέως διαδεδομένο εμπόδιο για την εγγραφή στο σχολείο των παιδιών Ρομά.» (http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/ecri/Country-by-country/Greece/GRC-CbC-V-2015-001-GRC.pdf).


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 6932746619 Fax: 2106018760
email: helsinki@otenet.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/
Κύριο Νίκο Βούτση, Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ypourgos@ypes.gr
Καθηγητή Νίκο Παρασκευόπουλο, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
Κοιν: Μαρία Γιαννακάκη, τέως βουλευτή ΔΗΜΑΡ και Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής και
Υπουργείο Εξωτερικών Ειδική Νομική Υπηρεσία - Υπόψη Ηλία Καστανά
[αρ. πρωτ.: ΥπΕσ 1013/20.2.2015 Δ/ση Οικον Αναπτ Πολιτικής - Υπ. Δικ. 686/20.2.2015] 19 Φεβρουαρίου 2015
Θέμα: Δήμος Χαλανδρίου κατά Ρομά Χαλανδρίου
Κύριοι Υπουργοί
Στις 14 Δεκεμβρίου 2014, αποστείλαμε τη συνημμένη επιστολή στους προκατόχους σας. Απάντηση δεν πήραμε.
Την αποστέλλουμε σε σας μαζί με τη σημερινή προσυπογραφή της και από το Γραμματέα του Συλλόγου «Η Ελπίδα» Νίκο Κατσαρή και παρακαλούμε για την κατά προτεραιότητα απάντησή σας λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος χαρακτήρα του θέματος αλλά και της εκδίκασης σχετικής προσφυγής μας από την Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Παρακαλούμε λοιπόν και σας να διασφαλίσετε πως οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν στην άμεση επιλογή των τελικών χώρων μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου, σε συνεργασία μαζί μας, και στην κατά προτεραιότητα δημιουργία των αναγκαίων υποδομών και κατοικιών. 
Με τιμή
Παναγιώτης Δημητράς
Νόμιμος Εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ &
Εξουσιοδοτημένος Εκπρόσωπος των Ρομά Χαλανδρίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ
ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΧΑΛΚΙΔΟΣ  &  ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ “Η ΕΛΠΙΔΑ”
Ίριδος & Σαρανταπόρου, Θέση Πεύκο Πολίτη, Χαλάνδρι  Τηλέφωνο: 6937882226
Δήλωση Νίκου Κατσαρή - Γραμματέα Συλλόγου «Η Ελπίδα»
19 Φεβρουαρίου 2015
Προσυπογράφω το περιεχόμενο της ακόλουθης επιστολής η οποία έμεινε αναπάντητη, εκφράζω την ευγνωμοσύνη όλων των Ρομά Χαλανδρίου στα στελέχη του ΕΠΣΕ τα οποία επί δύο χρόνια έχουν παράσχει στους Ρομά Χαλανδρίου δωρεάν νομική και κάθε άλλης μορφής στήριξη χάρη στην οποία μεταξύ άλλων δεν είναι σήμερα άστεγοι, και τέλος, τον παρακαλώ να αποστείλει την επιστολή αυτή στους νέους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Δικαιοσύνης.
[Το κείμενο που προσυπέγραψε ο Νίκος Κατσαρής έχει δημοσιευθεί στο The Books’ Journal στις 15 Δεκεμβρίου 2014 http://booksjournal.gr/blog/item/747-δήμος-χαλανδρίου-κατά-ρομά-χαλανδρίου-ένα-γράμμα]

Παναγιώτης Δημητράς
Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Ποιες χειρονομίες να αποφεύγετε ανάλογα με το πού πάτε.. - Τι ισχύει σε διάφορες χώρες του κόσμου

Για αυτό που δείχνει το σκίτσο πάντως το ρεπορτάζ δεν είναι απόλυτα πλήρες. Ο εραυνητής των χειρονομιών δεν έχει πάει φαίνεται στα ΕΠΤΑΝΗΣΑ.
Μπορεί το… σήκωμα του μεσαίου δαχτύλου να αποτελεί «κοινή γλώσσα» σε όλον τον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν κι άλλες χειρονομίες που μπορεί να σας φέρουν σε… δύσκολη θέση, ανάλογα με τον τόπο προορισμού σας.

Για παράδειγμα, η περίφημη, ελληνική «μούτζα», μια κίνηση υποτιμητική για τον «παραλήπτη» της, ή το σταύρωμα των χεριών -ως ένδειξη αλαζονείας- στη Φιλανδία.

Σύμφωνα με ένα infographic με τις πιο προσβλητικές χειρονομίες σε όλον τον κόσμο, που δημοσίευσε η Daily Mail, το τρίψιμο των χεριών από την έξω πλευρά, κάτω από το πηγούνι και με κατεύθυνση προς τα μπροστά «μεταφράζεται» ως «άντε χάσου» στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Τυνησία.

Ακόμη, η γνωστή στους Έλληνες μούτζα, υπάρχει ως προσβλητική χειρονομία και στην Αυστραλία και τη Μέση Ανατολή, ενώ στη Φιλανδία το σταύρωμα των χεριών θεωρείται ως ένδειξη αλαζονείας.

Από την άλλη στην Ινδία, είναι εξαιρετικά προσβλητικό να δείχνει κανείς τις σόλες των παπουτσιών, ή τις πατούσες του σε κάποιον άλλον.
http://www.defencenet.gr

ΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΜΑΝΤΕΨΤΕ

 
Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα η παραγωγικότητα  έχει φτάσει στον πάτο η συζήτηση εδώ και χρόνια περιορίζεται στο γνωστό "οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, φραπέδες κλπ".
Αυτά που έφτασε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ να τα λέει σε διεθνή δίκτυα κατηγορώντας τον ίδιο τον λαό του.

Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες. ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΦΤΟΥΡΑΝΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΡΑΠΕ (ή τον FREDDO τώρα τελευταία).

Οι Έλληνες απασχολούνται ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ γυρίζοντας γύρω από τον άξονά τους, εγκλωβισμένοι στις παθογένειες αυτού του κράτους, την ανυπαρξία επενδυτικής αστικής τάξης με εθνική συνείδηση ( η ελληνική ελίτ επιμένει να μην επενδύει σε σύγχρονους οικονομικούς τομείς με στόχο μεσομακροπρόθεσμα κέρδη από την παραγωγική ανασυγκρότηση, επιμένοντας να  προτιμά την εύκολη κερδοφορία της άγριας εκμετάλλευσης της εργασίας, της τοκογλυφίας και του αρμέγματος του δημοσίου κορβανά).

Αυτά και ας σταματήσουμε εμείς τις σοφίες μας και την οικονομική ανάλυση γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε ψώνια που μιλάνε - και διοργανώνουν παρεμβάσεις - επί παντός του επιστητού.

ΙΔΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ INDEPENDANT (από το TVXS):

Ποιοι είναι οι πιο εργατικοί της Ευρώπης; Τα «γουρουνάκια»

Περί Τεμπέληδων

Έκθεση που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Independent παρουσιάζει τα στοιχεία για τις ώρες που εργάζονται οι ευρωπαίοι πολίτες ανά χώρα. Ποιοι είναι οι πιο εργατικοί;
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες, οι οποίοι εργάζονται 42 ώρες την εβδομάδα. Τις λιγότερες ώρες δουλεύουν οι Ολλανδοί, ενώ δεύτεροι από το τέλος έρχονται οι Γερμανοί.
Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από τα αποκαλούμενα οικονομικά «γουρουνάκια» (PIGS), καθώς στη δεύτερη θέση με τις περισσότερες εργατοώρες την εβδομάδα, πίσω από τους Έλληνες, έρχονται Πορτογάλοι, ενώ στην τρίτη θέση είναι οι Ισπανοί. Τέταρτοι πιο εργατικοί πολίτες έρχονται οι Γάλλοι με 37,5 ώρες, ενώ στην πέμπτη θέση συναντάμε ένα ακόμη «γουρουνάκι» την Ιταλία, οι πολίτες της οποίας εργάζονται 36,9 ώρες την εβδομάδα.
Σημειώνεται πως ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 37,2 ώρες. Κάτω από αυτόν είναι η Βρετανία (36,5 ώρες), η Ιρλανδία (35,4 ώρες), η Γερμανία (35,3 ώρες) και η Ολλανδία (30 ώρες).

 ΠΗΓΗ: TVXS

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΕΡΒΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ GORAN BREGOVIC ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ


Η διαπλοκή επιτίθεται στον Κατρούγκαλο

«Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις χώρες της Αφρικής» είπε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 στο κατακίτρινο ρεπορτάζ του για τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Συμφωνούμε 100%.

του Κώστα Εφήμερου

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ του κύριου Ψυχάρη (το οποίο την προηγούμενη ο Κατρούγκαλος κατάγγειλε για καρατόμηση άρθρου του) ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε συνάψει συμβόλαια με απολυμένους του δημοσίου τομέα που θα του έφερναν 12% αποζημίωση σε περίπτωση που επαναπροσλαμβάνονταν. Οι σοκαρισμένοι δημοσιογράφοι και ηθικοί τιμητές της εφημερίδας ισχυρίζονται ότι ο υπουργός πρέπει άμεσα να αποπεμφθεί (δεν τους φτάνει καν να παραιτηθεί) επειδή έχει τεράστιο ασυμβίβαστο… αλλά για μια στιγμή! Για πάμε λίγο από την αρχή…

1. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιλέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ακριβώς επειδή είχε τον προηγούμενο βίο του. Ακριβώς δηλαδή επειδή ως δικηγόρος ανέλαβε την υποστήριξη των ανθρώπων που έχασαν την δουλειά τους από τη φαιδρή συγκυβέρνηση.

2. Eπειδή είχε τη φήμη του ανθρώπου που βοηθούσε όλο τον κόσμο πολλοί άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους ζήτησαν τη βοήθειά του. Ο ίδιος σε εκατοντάδες περιπτώσεις (έχω προσωπική εμπειρία) ανέλαβε να βοηθήσει χωρίς προσωπικό όφελος. Στο πλαίσιο αυτό, και σε ειδικές περιπτώσεις που οι υποθέσεις έφταναν σε πολιτικά δικαστήρια και επειδή ο ίδιος είχε άλλη ειδίκευση υπογράφονταν συμφωνητικά ώστε μόνο στην περίπτωση που μετά από τις δίκες οι άνθρωποι αυτοί θα δικαιώνονταν να πλήρωναν αναδρομικά τα δικαστικά έξοδα. Σε αυτό επιτίθενται οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι του Ψυχάρη.

3. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα ελάμβανε αποζημίωση ίση με το 12% των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι αν δικαιώνονταν στα δικαστήρια. Αυτό που ξεφεύγει από το ΒΗΜΑ είναι ότι όπως έχει ήδη εξηγήσει ο Κατρούγκαλος όσοι θα επιστρέψουν στο δημόσιο (εκτός της ΕΡΤ που δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα και εκεί υπάρχει και η περίπτωση της ΝΕΡΙΤ) θα επιστρέψουν ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. Δηλαδή το δικηγορικό γραφείο του Κατρούγκαλου θα λάβει το 12% του τίποτα.

4. Ο ίδιος ο Κατρούγκαλος αμέσως μόλις ανέλαβε την υπουργική του θέση κάλεσε σε ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης όλους τους διαθέσιμους ή απολυμένους και τους ανακοίνωσε για τον προγραμματισμό της επαναφοράς τους. Σε αυτή την εκδήλωση ανέφερε ότι λόγω της προηγούμενης δικηγορικής του εμπλοκής δεν θα είχε καμία προσωπική ή ιδιαίτερη συνάντηση με οποιονδήποτε εκπρόσωπο ή μεμονωμένο απολυμένο. Επιπλέον πριν αναλάβει τα καθήκοντά του παραιτήθηκε από το δικηγορικό του γραφείο και έτσι ακόμα και αν υπήρχαν αποζημιώσεις δεν θα είχε προσωπικό όφελος.

5. Οι δημοσιογράφοι του ΒΗΜΑτος σοκαρίστηκαν πάρα πολύ με το τρομερό ασυμβίβαστο που ανακάλυψαν στον Κατρούγκαλο αλλά δεν έδειξαν την ίδια ευθυξία στην κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία ήταν ταυτόχρονα ελέγκτρια και εκπρόσωπος υπό έλεγχο πολυεθνικών, μέλος της εταιρίας που σχεδίασε την τερατώδη φοροαποφυγή στο Λουξεμβούργο και ταυτόχρονα Γ.Γ. εσόδων και υπεύθυνη να καταπολεμήσει τη φοροαποφυγή (αλήθεια γιατί είναι ακόμα στη θέση της;). Οι δημοσιογράφοι επίσης δεν έδειξαν να σοκάρονται όταν ο Μάκης Βορίδης αναλάμβανε τις υποθέσεις της Energa και της Hellas Power, ως δικηγόρος υπεράσπισης ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ δηλαδή στην υπόθεση των 275 εξαφανισμένων εκατομμυρίων από το χαράτσι.
Η διαπλοκή τα βάζει με τον Κατρούγκαλο σε μια σκηνή επίδειξης δύναμης και από πίσω της τρέχουν σοκαρισμένα επίσης όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Βλέπετε αυτές τις ημέρες γράφεται η λίστα με τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και οι ολιγάρχες δεν θα ήθελαν να δουν καμία αναφορά σε έσοδα από αδειοδότηση καναλιών ή επαναφορά της επι χρόνια αναβαλλόμενης φορολογίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς και άλλες τέτοιες αηδίες…

http://www.thepressproject.gr/article/74779

Πού ήταν το πρωθυπουργικό Εμπραέρ όταν ο Τσίπρας «πέταγε» για Βρυξέλλες;
Μπορεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ταξίδεψε στις Βρυξέλλες με το αεροπλάνο της γραμμής, το πρωθυπουργικό αεροπλάνο όμως δεν έμεινε ανενεργό.

Αντιθέτως, όπως ενημερώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» χρησιμοποιήθηκε για να γίνει η επείγουσα διακομιδή ενός παιδιού από την Αθήνα στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο σημειώνονται τα εξής:

«"Το Χαμόγελο του Παιδιού" σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το ΕΚΑΒ και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αγλαΐας Κυριακού ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να γίνει η επείγουσα διακομιδή της μικρής Δέσποινας από την Αθήνα στο Ανόβερο της Γερμανίας.

»Η 12χρονη Δέσποινα έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο και έχει προγραμματισμένο χειρουργείο σε νοσοκομείο του Ανόβερο.


»Η κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων ήταν άμεση, συνεχής και συντονισμένη με κύριο μέλημα να βρεθεί η ασφαλέστερη λύση για να ταξιδέψει η μικρή. Κάτω από την πίεση του χρόνου και των έντονων συναισθημάτων, τη λύση έδωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού παραχωρώντας το αεροσκάφος της Προεδρίας για να φτάσει η Δέσποινα στη Γερμανία.

Σήμερα είναι το χειρουργείο της. Ζητάμε τις ευχές όλων σας ώστε να έχει επιτυχία και να γυρίσει σύντομα στο σπίτι της!» καταλήγει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για διαφορετική χρήση αφού και στις 26 Φεβρουαρίου χρησιμοποιήθηκε σε επιχείρηση μεταφοράς μοσχεύματος

Τότε, έπειτα από αίτημα του ΕΚΑΒ, το Empraer απογειώθηκε από την Ελευσίνα με προορισμό τη Λάρνακα προκειμένου από εκεί να παραλάβει το μόσχευμα και την ιατρική ομάδα.

Ο επόμενος προορισμός του κυβερνητικού αεροσκάφους ήταν η Θεσσαλονίκη όπου και παρέδωσε το μόσχευμα για τον ασθενή-λήπτη.

http://www.tanea.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ