Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ - Η ΑΠΟΦΑΣΗ


Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Εἶστε ὑπὲρ ἢ κατά;
Ἔστω ἀπαντεῖστε μ᾿ ἕνα ναὶ ἢ μ᾿ ἕνα ὄχι.
Τὸ ἔχετε τὸ πρόβλημα σκεφτεῖ
Πιστεύω ἀσφαλῶς πὼς σᾶς βασάνισε
Τὰ πάντα βασανίζουν στὴ ζωὴ
Παιδιὰ γυναῖκες ἔντομα
Βλαβερὰ φυτὰ χαμένες ὦρες
Δύσκολα πάθη χαλασμένα δόντια
Μέτρια φίλμς. Κι αὐτὸ σᾶς βασάνισε ἀσφαλῶς.
Μιλᾶτε ὑπεύθυνα λοιπόν. Ἔστω μὲ ναὶ ἢ ὄχι.
Σὲ σᾶς ἀνήκει ἡ ἀπόφαση.
Δὲ σᾶς ζητοῦμε πιὰ νὰ πάψετε
Τὶς ἀσχολίες σας νὰ διακόψετε τὴ ζωή σας
Τὶς προσφιλεῖς ἐφημερίδες σας· τὶς συζητήσεις
Στὸ κουρεῖο· τὶς Κυριακές σας στὰ γήπεδα.
Μιὰ λέξη μόνο. Ἐμπρὸς λοιπόν:
Εἶστε ὑπὲρ ἢ κατά;
Σκεφθεῖτε το καλά. Θὰ περιμένω.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΕΤΑΙΡΟΥΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ (ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΘΩΣΟΥΜΕ)
Πριν μιλήσουμε (και από την Πλατεία) για την "συμφωνία" να διαβάσουμε.

(Άσε που πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν είναι .... συμφωνία πριν μιλήσουμε εμείς που έουμε πέσει μικροί στο καζάνι της δυσπιστίας. Και μην την Τετάρτη ο Σόιμπλε θέλει και πιο πολύ δηλαδη) 

Τι "διαρρέουν" λοιπόν κυβερνητικές πηγές για την (?) συμφωνία.
TA BOLDαρίσματα  δικά τους, ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
 •  Η πρόταση της κυβέρνησης δεν αποτελεί μέρος του προγράμματός της. Είναι αποτέλεσμα σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που δεν θα θίγει τα εργασιακά δικαιώματα, δεν θα διαλύει τον κοινωνικό ιστό και θα δίνει προοπτική. Μια πρόταση, που, όμως, δεν καταδικάζει τη χώρα σε σκληρή λιτότητα και συνιστά μία βιώσιμη λύση για την ελληνική οικονομία, χωρίς επιβάρυνση για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Η κυβέρνηση δεν επιζητά μια ακόμα συμφωνία που θα παρατείνει την αβεβαιότητα αλλά διεκδικεί μία λύση που θα διευθετεί μεσοπρόθεσμα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
 •  Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους και της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης ώστε να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της αβεβαιότητας. Να μην αναγκάζεται η χώρα να παίρνει συνεχώς νέα δάνεια προκειμένου να ξεπληρώνει τα προηγούμενα. Για αυτό ακριβώς ως μία λύση ουσιαστική έχει προταθεί η εξαγορά των ομολόγων Τρισέ [SMP Bonds] ύψους 27 δισ. ευρώ από τον ESM, ώστε με αυτό τον τρόπο να λήγουν μετά το 2022, να έχουν χαμηλότερα επιτόκια, ενώ να δίνεται η δυνατότητα στην Ελλάδα να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
 •  Το σχέδιο συμφωνίας περιλαμβάνει ακόμα την χρηματοδότηση της ανάπτυξης, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες, μέσω ενός επενδυτικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
 • Η ελληνική πρόταση προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα 1% και 2% για το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, έναντι 3% και 4,5% που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Μόνο για το 2016 η οικονομία θα απαλλαγεί από μέτρα ύψους 8,2 δισ. ευρώ! Σε βάθος πενταετίας ο συνολικός δημοσιονομικός χώρος που εξασφαλίζεται φτάνει τα 15,4 δισ. ευρώ, πάνω, δηλαδή, από το 8,5% του σημερινού ΑΕΠ!
 •  Η κυβέρνηση τροποποίησε τις κλίμακες στην εισφορά αλληλεγγύης προκειμένου να μην πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε εξαγγείλει μείωση κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης μόνο αν το 2014 είχε πρωτογενή πλεόνασμα 1,5%. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, όμως, το 2014 το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μόλις 0,4%, γεγονός που δεν θα οδηγούσε σε μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι:
* 12.000 – 20.000 ευρώ                     0,7% [από 1%]
* 20.001 – 30.000 ευρώ                     1,4% [από 2%]
* 30.001 – 50.000 ευρώ                     2,0% [από 2%]
* 50.001 – 100.000 ευρώ                   4,0% [από 3%]
*100.001 – 500.000 ευρώ                  6,0% [από 4%]
* Πάνω από 500.000 ευρώ                 8,0% [νέα κλίμακα]

 • Στο ΦΠΑ παραμένουν οι τρεις συντελεστές 23%,13% και 6% [από 6,5%]. Ενέργεια, νερό, εστίαση διατηρούνται στο μεσαίο συντελεστή ενώ μειώνεται, έστω κατά 0,5%, ο ΦΠΑ σε φάρμακα/βιβλία. Οι θεσμοί ζητούσαν δύο συντελεστές [11% και 23%] όπου τα φάρμακα εντάσσονταν στο 11% και ενέργεια, νερό, εστίαση στο 23%.
 •  Οι θεσμοί ζητούσαν:
-          Την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας εισοδήματος.
-          Την κατάργηση των επιδοτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης.
-          Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.
-          Τη διενέργεια μελέτης για την κοινωνική πολιτική με στόχο την περικοπή δαπανών κατά 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 900 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή των παραπάνω μέτρων. Αντίθετα, τα μέτρα που προτείνει μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα, βρίσκει νέες πηγές εσόδων και μειώνει τις δαπάνες, όχι από τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά από εκεί όπου υπάρχουν περιθώρια.

 Συγκεκριμένα:

-          Αυξάνεται από το 2016, κι όχι από το 2015, ο συντελεστής φορολογίας των ΑΕ και ΕΠΕ [όχι των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων] από το 26% στο 29%. 
-          Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδος πάνω από 500.000 ευρώ. 
-          Αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας [αυτοκίνητα άνω των 2500 κ.εκ., πισίνες, αεροπλάνα, ιδιωτικά σκάφη άνω των 10 μέτρων]. 
-          Εφαρμόζεται ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων και θα διεξαχθούν διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες και τις άδειες κινητής τηλεφωνίας. 
-          Επιβάλλεται φορολογία στα ηλεκτρονικά παίγνια (VLTs). 
-          Μειώνονται οι αμυντικές δαπάνες κατά 200 εκατ. ευρώ. 
 • Φορολογική διοίκηση
Οι θεσμοί ζητούσαν :
-          Τη μείωση του ποσού των 1500 ευρώ και την κατάργηση του ανώτατου ορίου 25% στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία
-          Την αύξηση του επιτοκίου που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών
Η κυβέρνηση με βάση το πρόγραμμά της πέτυχε και θα περιληφθούν στην συμφωνία τα παρακάτω:

-          Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πετρελαίου, μεταξύ άλλων και μέσω του εντοπισμού των αδήλωτων δεξαμενών.
-          Εντατικοποίηση των ελέγχων στα τραπεζικά εμβάσματα [π.χ. λίστα Λαγκάρντ] και εφαρμογή μέτρων για την εθελοντική αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων.
-          Ενίσχυση της διοικητικής επίλυσης διαφορών για την επιτάχυνση των εκκρεμών υποθέσεων.
-          Προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.
-          Φοροαπαλλαγές σε μόνιμους κατοίκους νησιών με χαμηλά εισοδήματα. 
 • Οι πρόωρες συντάξεις θα περιοριστούν από το 2016 σταδιακά [και όχι από 30.06.2015] μέχρι το 2025, διατηρώντας τις εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες [βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες ΑΜΕΑ], χωρίς να θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα.
 • Το ΕΚΑΣ δεν θα καταργηθεί αλλά θα αντικατασταθεί από το 2020 από ένα νέο πλαίσιο προστασίας των χαμηλοσυνταξιούχων.
 • Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που θα μείωνε τις συντάξεις κατά 500 εκατ. ευρώ.
 •  Θα αυξηθεί η σύνταξη ανασφάλιστων του ΟΓΑ.
 • Παραμένουν οι φόροι υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα.
 •  Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη, όπως ζητούνταν για όσους βγουν στη σύνταξη από την 30η Ιουνίου 2015.
 • Στην αγορά εργασίας η κυβέρνηση:
-          Δεν αποδέχθηκε τη διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του 2015, και θα επαναφέρει το προηγούμενο πλαίσιο.
-          Δεν αποδέχθηκε τις μαζικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο σύμφωνα με τις «καλές πρακτικές» των χωρών της ΕΕ.
-          Δεν αποδέχθηκε «να μην ανακληθούν οι νομικές παρεμβάσεις της προηγούμενης περιόδου στα εργασιακά». Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη να νομοθετήσει για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

 • Αγορές προϊόντων: Η κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την πάταξη των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων, την πτώση των τιμών των προϊόντων και τη συνακόλουθη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη μείωση του διοικητικού κόστους, την προώθηση των εξαγωγών, και την απλοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας των επιχειρήσεων σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς. Περιλαμβάνει επίσης στοχευμένες παρεμβάσεις σε κλειστές αγορές, απορρίπτοντας την προσέγγιση των θεσμών για την εφαρμογή των «υπολοίπων» του προηγούμενου προγράμματος σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος, των αρτοποιείων, των φαρμακείων και την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
 •  Ενέργεια: Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των θεσμών για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, καθώς και τη λειτουργία της «μικρής ΔΕΗ».
 •  Δημόσιος Τομέας: Δεν θα γίνει καμία περικοπή σε μισθούς του δημόσιου τομέα, με βάση τα όσα ίσχυαν στις 31/12/2014.
 •  Διαφθορά: Μέχρι το τέλος Ιουλίου, η κυβέρνηση θα καταθέσει μια ολοκληρωμένη Στρατηγική Πρόταση ενάντια στη διαφθορά.
 •  Στις ιδιωτικοποιήσεις η συμφωνία προβλέπει:
-          Ελάχιστο ποσό επένδυσης για κάθε ιδιωτικοποίηση.
-          Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.
-          Δέσμευση από τη πλευρά των επενδυτών για την προώθηση της τοπικής οικονομίας.
-          Υποχρεωτική συμμετοχή του δημοσίου στο κεφάλαιο.
-          Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας.
 •  Εξαιρείται η μεταφορά [πώληση] των μετοχών του ΟΤΕ από τη λίστα των προαπαιτούμενων των θεσμών.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 40% ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ !!!

του Θ. Μακρή

Αναμφίβολα το μέλημα όλων είναι να υπάρχει μια δίκαιη διανομή της επιχορήγησης. Οι διαβεβαιώσεις μάλιστα της σχολικής επιτροπής Α’ εκπαίδευσης είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Η καλή πρόθεση και οι διαβεβαιώσεις όμως δεν επαρκούν, χρειάζονται άμεσα διορθωτικές ενέργειες.   

Το γεγονός ότι το μέγεθος του σχολείου δεν αποτελεί κριτήριο είναι το μείζον πρόβλημα που πρέπει να λυθεί τώρα, με κάθε συνεδρίαση που περνάει χάνουν σχολεία την επιχορήγηση που δικαιούνται και το δεδομένο αυτό είναι απαράδεχτο.

Η έλλειψη του συγκεκριμένου κριτηρίου διαστρεβλώνει την επιχορήγηση με αποτέλεσμα τα μεγάλα σχολεία όπως το 7ο και 10ο δημοτικό να λαμβάνουν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που δικαιούνται. Η διαφορά για το 7ο και 10ο  δημοτικό, που υποφέρουν, υπολογίζεται στο 40%  Αυτονόητο είναι σε τι  οδηγεί η στέρηση πόρων …

Το κριτήριο μεγέθους πρέπει να υποστηριχτεί με αντικειμενικά στοιχεία, τα οποία και ζητηθήκαν στο Γραφείο Παιδείας , στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των αιθουσών των συγκροτημάτων…
Το συγκεκριμένο κριτήριο θα επηρεάσει άμεσα και την διανομή της επιχορήγησης ανάμεσα δημοτικών και νηπιαγωγείων, καθιστώντας μια αντικειμενική και μη αμφισβητήσιμη βάση συζήτησης.

Το θέμα, το οποίο και τεκμηρίωσα σε προηγουμένη συνεδρίαση, πρέπει να λυθεί άμεσα, διότι αφορά χρηματικούς πόρους που προορίζονται για τα παιδιά μας.

Στην επόμενη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής το θέμα θα είναι προς συζήτηση  και θα παρουσιάσω συγκεκριμένες προτάσεις για την αντικειμενική διανομή της επιχορήγησης.


Α. Μακρής  

ΑΠΟ ΤΟ "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΕΙΑ" ΣΤΙΣ "ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ" • Όταν είσαι εκείνος που έκανε την καταγγελία -στον ΙΚΑ - επειδή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που στεγάζονταν στο παλάτι του Ιδρύματος Κουρτέση - εργάζονταν εργαζόμενοι με μπλοκάκι και δίνεις την αφορμή που ψάχνει "το σύστημα" για να διώξει τον δήμο από την ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ, ώστε να διαχειριστεί το ανάκτορο "ιδιωτικά" ....
 • Όταν προσπαθείς να πείσεις την τοπική κοινωνία, με ακατάσχετη θεωρητικολογία, ότι το κοινωνικό κράτος και οι παροχές του,  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, είναι μια παρωχημένη αντίληψη και πρέπει να γίνουν "ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ - και καλά - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ" (που όλως τυχαίως  φτιάχνεις εσύ ο ίδιος) ....
Τότε είναι φανερό στους ψιλιασμένους με ποιους είσαι πραγματικά.

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ .....

Τότε η ΕΝΤΑΞΗ των παιδιών των Χαλανδραίων στους παιδικούς σταθμούς - που η παράταξή σου έλεγε στους μπαμπουίνους-ψηφοφόρους ότι είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ των εργαζομένων και των ανέργων  που δεν πρέπει να παζαρεύεται και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΕΊΑ - χρειάζεται "ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ και "ΜΕΘΟΔΟ".

(βλ. το άρθρο της ΣΤΑΣΗΣ και βγάλε συμπέρασμα από τον τίτλο του: Οι Προϋποθέσεις και η Μέθοδος για την Ένταξη στους Παιδικούς Σταθμούς του Χαλανδρίου (Δημ. Συμβ. 17/09/15)


Όταν μόλις πέρυσι εξήγγειλες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο - ειρωνικά μάλιστα προς όσους σου έκαναν κριτική -  ότι "του χρόνου, έτσι και αλλιώς δεν θα έχουμε τροφεία και θα μπουν όλα τα παιδιά".

Και αντί αυτού, οδηγείς τα πράγματα έτσι ώστε να κάνεις μόνος σου και όχι διαπαραταξιακά - ακόμα και αυτή την επιλογή των παιδιών, για να κάνεις μόνος σου πολιτικό ταμείο, ως γνήσιος συνεχιστής του κράτους των Γκόρτσου και Μαυρογυαλούρου,

ΟΤΑΝ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ και "στήνεις"  επιτροπή που απαρτίζουν μόνο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ και ΕΣΥ!

Τότε θεωρείς τους δημοτικούς σταθμούς  προσωπικό σου βιλαέτι!
Και μάλιστα έχοντας αντίληψη ότι πρέπει να τους λειτουργήσεις υπό το άλλο προσωπικό σου βιλαέτι, την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. δομή.

Αλήθεια, εκεί στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν υπάρχει κανένας που έχει το θάρρος να διαφοροποιηθεί καθαρά και δημόσια για να μπει και κανένα φρένο;

Τόσο σημαντική είναι η σταλινική πειθαρχία εις την παράταξη;
Πάνω από τους δημότες και την ευθύνη σας είναι οι εσωτερικές ισορροπίες σας;;;

Δεν βλέπει κανείς το άτοπο;;;;

Πάλι μόνο εμάς έχουν ψεκάσει δηλαδή;

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ;;;

ΥΓ: Όχι αναγνώστη μου, εμείς δεν είπαμε ποτέ "όλα τα παιδιά, χωρίς λεφτά" στους παιδικούς σταθμούς γιατί ποτέ δεν είπαμε και δεν υπερασπιστήκαμε ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ για να σου γίνουμε αρεστοί.

Εμείς είπαμε ότι έπρεπε ήδη η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ, μαζί με το νέο χρυσοπληρωμένο κτίριο στο ΠΑΤΗΜΑ να είναι στην διάθεση των οικογενειών της πόλης και ο δήμος, χρησιμοποιώντας την διάταξη για προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται όλοι οι γύρω δήμοι, να έχει οργανώσει ήδη τις δομές για να χρησιμοποιήσουν όσοι δημότες μας θέλουν τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Και όταν θα γίνει το ταμείο - που κάνουμε κάθε καλοκαίρι - συγκρίνοντας τα δικά μας νούμερα με αυτά των γειτονικών δήμων, θα δεις ότι ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ.

Αλλά η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν έχει  διάθεση να υπερασπιστεί ούτε καν το "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ".

Ενισχύει τις ροές πελατών προς τους ιδιωτικούς.

Με άλλοθι το ιδεολόγημα για στήριξη σε επιχειρήσεις - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  - ΚΟΙΝΣΕΠ.

Τώρα όμως είναι διοίκηση. Και δεν μπορούν να κρυφτούν πια.
ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Σταθερά στον “Δημοκρατικό Δρόμο” για το σοσιαλισμό. - Οι θέσεις της νέας ιδεολογικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ


Οι επαναστάτες δεν είναι ούτε σταυροφόροι, ούτε στρατοκράτες, ούτε θρησκευόμενοι, ούτε μασόνοι. Δεν ανήκουν σε καμιά κατηγορία φανατικών δογματικών. 

Οι επαναστάτες με τη δράση και τα μηνύματα τους οφείλουν να ενώνουν το λαό και να τον καθιστούν πρωταγωνιστή και εγγυητή των εξελίξεων. Οφείλουν σε αντίθεση με όλους αυτούς να αναδεικνύουν τις αξίες της πανανθρώπινης ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της φιλίας ανάμεσα στους λαούς, έστω κι αν αυτό έχει πολλές φορές βαρύ τίμημα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως εκφραστής του Κομμουνιστικού και Αριστερού κινήματος στην Ελλάδα, αποτέλεσε και αποτελεί την ενσάρκωση μιας διαρκούς προσπάθειας να απαντήσουμε στις σύγχρονες ιστορικές προκλήσεις και να αντιστοιχίσουμε  την πολιτική και τη στρατηγική μας  με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας και  ταυτόχρονα  να γίνουν κτήμα του λαού μας, οι διαχρονικές αξίες που θεμελιώνουν ένα πολιτισμό, που να εγγυάται την πανανθρώπινη απελευθέρωση.
Είναι μια προσπάθεια διαχρονική η οποία αποτελεί  τομή στην πολιτική ιστορία της χώρας και σημαντικός ιστορικός συμβολισμός για τους λαούς της Ευρώπης και φυσικά για την Ευρωπαϊκή Αριστερά.
Είναι μια προσπάθεια εναρμονίσουμε τα θεωρητικά μας εργαλεία, το πολιτικό μας σχέδιο και την στρατηγική μας προοπτική με τον ιστορικό χρόνο που διανύουμε και τον γεωπολιτικό χώρο στον οποίο ζούμε.
Γνωρίζουμε καλά ότι αυτά δεν είναι αναλλοίωτα στο διηνεκές. Γνωρίζουμε καλά ότι το πολιτικό σχέδιο και η καθημερινή μάχη δεν διαμορφώνονται με τσιτάτα που αντιστοιχούν σε προγενέστερο χρόνο και σε διαφορετικό γεωπολιτικό χώρο. Ο δογματισμός για μας είναι ανιστόρητος. Ο λαϊκισμός είναι αντίπαλος μας. Δρόμος μας είναι “ο Δημοκρατικός δρόμος για τον Σοσιαλισμό”.

ΠΕΔΑ: Περισσότερα 5 από 7.432 Ενημερωτική συνάντηση – ημερίδα για το ΠΕΠ Αττικής
Συνάντηση εργασίας, με θέμα "Ωρίμανση έργων των Δήμων στο ΕΣΠΑ - Ο σημαντικός ρόλος της Διαβούλευσης. Ο ρόλος του Ε.Ο.Ε.Σ και η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας" συνδιοργανώνουν ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία, η Π.Ε.Δ. Αττικής και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015.

23 ΙΟΥΝΗ .....


ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΡΙΤΑ