Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ! ΒΟΜΒΑ!!!!!

Γ. Μαρινάκης (Δήμαρχος Μεγαρέων): «Παραιτούμαι αν δεν ανακληθεί η απόφαση μετεγκατάστασης Ρομά στο Κανδήλι»


Απειλή παραίτησης Γ. Μαρινάκη στον Υπουργό Εσωτερικών
Εξελίξεις μετά από επιστολή του Δημάρχου Μεγάρων στον Υπουργό Εσωτερικών με απειλή παραίτησής του και από την θέση του Δημάρχου και από την υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές

Ανατροπή στην υπόθεση μετεγκατάστασης Ρομά Χαλανδρίου στο Κανδήλι συντελέστηκε υπό την απειλή παραίτησης του Δημάρχου Μεγαρέων Γ. Μαρινάκη.

Το βράδυ της Τρίτης 14ης Ιανουαρίου έγινε γνωστή στη Δημοτική Αρχή η παραίτηση του Γενικού Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλου, υπογράφοντος την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στη θέση Κανδήλι του Δήμου Μεγάρων.

Η παραίτηση του Δ. Καλογερόπουλου επήλθε ως αποτέλεσμα επιστολής του Δημάρχου Μεγάρων προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία ο Γ. Μαρινάκης ζητά την ανάκληση της απόφασης μετεγκατάσταση, ειδάλλως παραιτείται από το αξίωμα του δημάρχου και της υποψηφιότητάς του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Σχετικά συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Γ. Μαρινάκης το πρωί της Τετάρτης στον τοπικό Τύπο.

Προφανώς ικανοποιημένος, αισιόδοξος για την ανάκληση της απόφασης, καθώς ο νέος γραμματέας αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας, προσωπικός του φίλος, είχε ήδη επικοινωνήσει μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα.

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο Δ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ


Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται να ήταν το αίτημα του πρώην πλέον Γενικού προς το Δασαρχείο Μεγάρων για άρση της αναδάσωσης στην εν λόγω περιοχή στο όρος Πατέρα. Ο χαρακτηρισμός της ως αναδασωτέας εμπόδιζε την μετεγκατάσταση. Το αίτημα του πραγματοποιήθηκε από το Δασαρχείο Μεγάρων, όπως ανέφερε ο Γ. Μαρινάκης.

Ο Δήμαρχος Μεγάρων περιέγραψε τις εξελίξεις. «Υπάρχει όλο αυτό το διάστημα ένας αγώνας από τη δική μας πλευρά και προσωπικά, ανέφερε, ώστε το θέμα να τελειώσει. Να μην υπάρχει για το δήμο σαν βραχνάς και να μη μας απασχολήσει στην εξέλιξη μας, να μη γίνει εμπόδιο».
«Αυτό πρέπει να τελειώσει, επεσήμανε ο Γ. Μαρινάκης. Έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον κ. Καλογερόπουλο και υπήρχαν υποσχέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πράξη, με αποκορύφωμα μια ενέργεια που ήταν πέρα για πέρα παράνομη και αήθης: να ζητήσει στις 24 Δεκέμβριου από τη δασάρχη Μεγάρων να κάνει εισήγηση για άρση αναδάσωσης του τμήματος αυτού, της εκτάσεως που ανήκει στα όρια του δήμου μας. Απαράδεκτη ενέργεια, πέρα για πέρα αήθης. Αυτό ξεχείλισε το ποτήρι, ενώ λέει αλλά πράττει αλλά».

«Θεώρησα φρόνιμο, επεσήμανε ο Γ. Μαρινάκης, απέναντι στο λαό που λογοδοτώ και σε σχέση με την φερεγγυότητα μου ως δήμαρχος, με εντιμότητα και υπόληψη που δε διαπραγματεύονται, θεώρησα σκόπιμο να στείλω επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη με την οποία δηλώνω, κάνοντας πρώτα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, απερίφραστα στο ενδεχόμενο μη ανάκλησης, την πρόθεση μου να παραιτηθώ από τη θέση του δημάρχου και να μη συμμετάσχω ως δήμαρχος στις επόμενες εκλογές».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
«Εάν δεν ανακληθεί η απόφαση είμαι αποφασισμένος να δηλώσω την παραίτηση μου από το αξίωμα του Δημάρχου Μεγαρέων και την απόσυρση μου από την υποψηφιότητα του Δημάρχου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές»

Η επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Μεγάρων το πρωί της 14ης Ιανουαρίου έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Δηλώνω την έντονη δυσαρέσκεια μου για την απόφαση του ΓΓΑΔ Αττικής με θέμα: «ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» στη δημόσια έκταση ΑΒΚ 354 στη θέση «Κανδήλι» στο όρος Πατέρας στα όρια των δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας–Ειδυλλίας (πρώην Αμερικανική Βάση).

Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, εκφρασμένες δια του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων, το οποίο με την αρ. 284/26-11-2013 απόφαση του ψήφισε ομόφωνα υπέρ της ανάκλησης της απόφασης αυτής, με ψήφισμα διαμαρτυρίας

Ζητώ άμεσα την παρέμβαση σας στο ΓΓΑΔ Αττικής για την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και την επικαιροποίηση της αρ. πρ. Φ73521/9339/16-4-2013 προηγούμενης απόφασης, με σκοπό την αποκατάσταση της ομαλότητας και της ηρεμίας στην περιοχή μας.

Ζητώ άμεσα την παρέμβαση σας στο ΤΑΥΠΕΔ, το οποίο θεωρώ απόλυτα υπεύθυνο για την ανάκληση προηγούμενης απόφασης του ΓΓΑΔ ( φ.73521/9339/16-4-2013), σύμφωνα με την οποία είχε οριστεί το δημόσιο ακίνητο ΑΒΚ1168, πλησίον του χώρου που στεγάζονται σήμερα οι Ρομά του δήμου Χαλανδρίου, αφού αυτό ( το ΤΑΥΠΕΔ) το ένταξε στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Η διοίκηση μας έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος των Ρομά της δικής μας περιοχής και δεν δεχόμαστε να μας φορτώσουν κι άλλους. Το πρόβλημα των Ρομά του δήμου Χαλανδρίου έχει υποχρέωση να το αντιμετωπίσει η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου και να προτείνει χώρο μετεγκατάστασης όπως οφείλει, εντός των ορίων του δήμου της.

Τα Μέγαρα δεν είναι το αποπαίδι της υπόλοιπης Αττικής και δεν πρόκειται να επιτρέψω να χαραμιστούν οι αγώνες που κάναμε για την ένταξη και κατασκευή έργων υποδομής στο δήμο μας, ύψους 70.000.000 ευρώ, προς χάρη μιας παράνομης και καταχρηστικής απόφασης του ΓΓΑΔ Αττικής.

Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

Σας καλώ να πάρετε άμεσα θέση και να αποδώσετε δικαιοσύνη στην πέρα για πέρα δίκαιη απαίτηση μας.

Επειδή ως Δήμαρχος εκλεγμένος από το 62% των δημοτών, έχω μάθει να λογοδοτώ στο Μεγαρικό λαό και να λέω πάντα την αλήθεια,

Επειδή έχω κατηγορηθεί από την μέχρι πρότινος ανύπαρκτη αντιπολίτευση, η οποία αναστήθηκε από το θέμα αυτό που προέκυψε μετά την απόφαση του ΓΓΑΔ, ως συμμέτοχος στη λήψη της,

Επειδή δεν πρόκειται να ανεχθώ περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μου,

Σας δηλώνω υπεύθυνα ότι εάν δεν ανακληθεί η απόφαση του ΓΓΑΔ Αττικής είμαι αποφασισμένος να δηλώσω την παραίτηση μου από το αξίωμα του Δημάρχου Μεγαρέων και την απόσυρση μου από την υποψηφιότητα του Δημάρχου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Με τη βεβαιότητα ότι θα επιληφθείτε άμεσα αυτού του σοβαρότατου θέματος για το δήμο μας.

Διατελώ μετά τιμής,

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης».


Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΔΗΛΙΜετά από αυτήν την επιστολή, το ίδιο βράδυ γνωστοποιήθηκε η παραίτηση του Δ. Καλογερόπουλου, την οποία ο Γ. Μαρινάκης χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντική»: «Εγώ δε θα μπω στη διαδικασία να κρίνω αν σχετίζονται. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Έχοντας απόλυτη γνώση αυτού που κάνω, είμαι αποφασισμένος για αυτό, καθώς κάποιοι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια πάνω στις πλάτες μας.
Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, αυτό που πρεσβεύω είναι η αλήθεια και η υπηρέτηση συμφέροντος του τόπου, αυτά είναι στοιχεία που δε διαπραγματεύομαι για κανένα και τίποτα.

Το αξίωμα του δημάρχου ύψιστο αξίωμα δεν είναι όμως και αυτοσκοπός. Ήρθαμε για να υπηρετήσουμε το λαό και όχι για τη θέση, επεσήμανε ο Γ. Μαρινάκης.

Η εξέλιξη δείχνει ότι τουλάχιστον έλαβαν πολύ σοβαρά υπόψη αυτήν την τοποθέτηση και την επιστολή μου».


ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

«Το θέμα είχε εξελίξεις και μάλιστα, συμπλήρωσε ο Γ. Μαρινάκης, ενημερώθηκα και για τον αντικαταστάτη, με τον οποίο μας συνδέει χρόνια φιλία, τον πρώην ευρωβουλευτή και πρώην γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αντώνη Αγγελάκα και ήδη γνώριζε για το θέμα.

Μου ζήτησε μια εβδομάδα περιθώριο για να ενημερωθεί και δεσμεύθηκε ότι θα με καλέσει αμέσως για την επίλυση του μεγάλου και σοβαρότατου προβλήματος.

Αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλύτερα και ευχάριστα χωρίς να σημαίνει ότι έχει τελειώσει κάτι, παρά όταν παύσει να υπάρχει αυτή η απόφαση για τη μετεγκατάσταση.

Υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση την οποία στηρίζω και πρέπει να ισχύσει που αφορά σε έκταση 30 στρεμμάτων που γειτνιάζει στα όρια του δήμου Χαλανδρίου. Η απόφαση έφυγε από το τραπέζι γιατί το ΤΑΥΠΕΔ στα πλαίσια αποκρατικοποιήσεων θα την εκμεταλλευθεί. Το ΤΑΥΠΕΔ ενώ θα μπορούσε να αξιοποιήσει πολύ μεγαλύτερα φιλέτα της χώρας, θεώρησε φρόνιμο να βγάλει από την απόφαση αυτή την περιοχή. Ανήκουστα και απαράδεκτα πράγματα.
Είχα συνομιλία με γραμματέα του πρόεδρου του ΤΑΥΠΕΔ και περιμένω να ανακοινωθεί ώρα συνάντησης, να τον θέσω προ των ευθυνών του. Δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα και δεν καταστρέφουμε λαούς και περιοχές επειδή θέλουμε να εκμεταλλευτούμε μια περιοχή».
«Είχα τη διαβεβαίωση, συνέχισε ο Δήμαρχος Μεγάρων, και του νέου γενικού ότι το θέμα θα εξετασθεί εξ αρχής και η εναλλακτική πρόταση».


Γ. Μαρινάκης: «Το αξίωμα του Δημάρχου δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

«Δεν αισθάνθηκα ότι ρισκάρω το οτιδήποτε το να υπηρετήσω το συμφέρον του τόπου μου, είπε ο Γ. Μαρινάκης μιλώντας για την απόφαση του να προβάλει την παραίτησή του αν δεν ανακληθεί η απόφαση μετεγκατάστασης.

Δεν παίζω για μια καριέρα πολιτική. Είμαι δήμαρχος με εξέλεξε ο λαός και αυτόν υπηρετώ. Έδειξα ότι ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν δέχομαι να παίζουν παιχνίδια διορισμένοι υπάλληλοι σε βάρος των συμπολιτών μου, δεν το διαπραγματεύομαι με κανέναν. Δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή ότι ρισκάρω. Ήταν μια ενσυνείδητη επιλογή. Αν δεν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, είμαι αποφασισμένος να το πράξω.
Η κίνηση που ακολούθησε την επιστολή δείχνει ότι έλαβαν πολύ σοβαρά την επιστολή αυτή.
Δεν ξέρω το μέλλον του κ. Καλογερόπουλου με ευχαριστεί όμως η έκβαση αυτής της απόφασης, δείγμα ότι η υπόθεση παίρνει ένα δρόμο σωστό».

«Πέρα από ικανοποίηση προσωπική, δήλωσε ο Γ. Μαρινάκης, από τις κινήσεις αυτές, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία με κανένα, ούτε αντάλλαγμα. Φυσικά και δε θα έθετα το συμφέρον του τόπου πάνω από κανένα συμφέρον.

Απάντηση σε όσους με κατηγορούν για δήθεν συμφωνίες ειλημμένος αποφάσεις.  
Είναι μια ηχηρή απάντηση σε όσους επενδύουν σε καταστροφικές αποφάσεις της κυβέρνησης».
Εκφράζοντας αισιοδοξία και βεβαιότητα ότι το θέμα εντός του επόμενου διαστήματος θα λυθεί, ανέφερε ότι «Έχουμε πολύ περισσότερα και ουσιαστικότερα θέματα να επιλύσουμε».
«Στα πλαίσια συζητήσεων έχουμε να τονίσουμε ότι επειδή δεν είναι θέμα που μας απασχολεί εμάς θα πρέπει να απασχολεί τη διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου, να βρει η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου χώρο 

Είναι δικό τους πρόβλημα, εμείς έχουμε υποχρέωση να δώσουμε λύση για το δικό μας πρόβλημα», ενώ η μετεγκατάσταση των ρομά δημοτών Μεγάρων του Βλυχού πρόκειται να συζητηθεί άμεσα από το δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων που θα ορίσει το χώρο μετεγκατάστασης, μετά τις κατεδαφίσεις των παράνομων παραπηγμάτων.

4,4 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για τα διατροφικά επιδόματα


4,4 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για τα διατροφικά επιδόματα

Το διατροφικό επίδομα μηνός Δεκεμβρίου θα λάβουν σύντομα οι δικαιούχοι, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών κατένειμε το σχετικό ποσό, 4.478.655,72 €, στις Περιφέρειες της Χώρας, οι οποίες με τη σειρά τους θα το προωθήσουν στους πολίτες.

Το ποσό πιστώνεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Περιφερειών για το 2014 και αφορά στους κατά νόµο δικαιούχους νεφροπαθείς, µεταµοσχευµένους νεφροπαθείς, µεταµοσχευµένους καρδιάς, ήπατος, πνευµόνων και µυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και οµογενείς νεφροπαθείς, 

Αναλυτικά η απόφαση και ο πίνακας κατανομής ΕΔΩ

http://www.epoli.gr/, 15/1/2014

Δήμαρχος με «αδικαιολόγητες» καταθέσεις 18.000.000 ευρώ!


Δήμαρχος με αδικαιολόγητες καταθέσεις 18.000.000 ευρώ!

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος του epoli.gr της 11.01.14,«Διώξεις "τύπου ΤΤ" σε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης"αποκαλύπτουμε πως, Δήμαρχος πόλης της Πελοποννήσου φέρεται να έχει καταθέσεις ύψους περί τα 18.000.000 ευρώ, ποσό που δεν δύναται να «δικαιολογηθεί», κατά τις πρώτες έρευνες, από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Ο Δήμαρχος - σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr - ισχυρίζεται πως οι καταθέσεις αυτές μπορούν να «δικαιολογηθούν», βεβαιώνοντας πως θα προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία οποτεδήποτε αυτά του ζητηθούν επίσημα.

Το θέμα αναμένεται να «ξεσηκώσει θύελλα» με την ανακοίνωσή του, μιας και ο εν λόγω Δήμαρχος είχε δηλώσει πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Το epoli.gr συνεχίζοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ και όσο πλησιάζουμε προς τις Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές θα «φέρει στη δημοσιότητα» περισσότερες πληροφορίες για το μεγάλο αυτό θέμα, αλλά και άλλες όμοιες περιπτώσεις, που θα συζητηθούν...

http://www.poli-politiki.gr/, 15/1/2014

Υ.Δ.Μ.Η.Δ. : Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών & λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων

Έφοδος στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο

Ολοκληρώθηκε ομαλά, πριν από λίγη ώρα έλεγχος - παρουσία εισαγγελέα - δυνάμεων των ΜΑΤ, στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο.

Ο έλεγχος   - σύμφωνα με πληροφορίες μας - κύριο στόχο είχε την καταγραφή των διαμενόντων οικογενειών ανά παράγκα ενώ παράλληλα αναζητήθηκαν όπλα και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ μας από τους τσιγγάνους - δεν βρέθηκε τίποτα.ΣΧΕΤΙΚΑ:

http://www.zougla.gr/greece/article/efodos-se-katavlismo-roma-sto-nomismatokopio#.UtY9b3RtMCw.twitter

Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ σήμερα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65, 3ος όροφος).

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

1. Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τρέχοντα ζητήματα.

2. Θέματα Επιτροπής Οικονομικών Ο.Τ.Α.:

α) ΚΥΑ κατανομής των ΚΑΠ έτους 2013 – απολογισμός αποδόσεων.

β) Κατανομή πιστώσεων Πολιτικής Προστασίας έτους 2014.

γ) Κατανομή πιστώσεων για τις αφαλατώσεις έτους 2014.

δ) Τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για τη μη καταβολή δημοτικών τελών στις Συμβάσεις Παραχώρησης.

Εισηγητές: 
- Δ. Τσιαντής, πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών Ο.Τ.Α.
- Γ. Μουράτογλου, αντιπρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών Ο.Τ.Α.

3. Θέματα Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος:

α) Ειδικό τέλος ταφής απορριμμάτων (Ν. 4042/2012).

β) Παράταση εφαρμογής της συγχώνευσης των Φο.Δ.Σ.Α. (Ν. 4071/2012).

Εισηγητές: 
- Γ. Κοτρωνιάς, πρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
- Λ. Μαλούτας, αντιπρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

4. Θέματα Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού:

α) Πρόταση για τη διοργάνωση ημερίδας στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Διατροφή και Ιαματικός Τουρισμός».

β) Χρηματοδότηση έργων Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Εισηγητές: 
- Φ. Προβατάς, πρόεδρος Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού
- Γ. Λύτρας, αντιπρόεδρος Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού

5. Συμμετοχή της ΚΕΔΕ στην Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ ΥΠ.ΕΣ. και ΚτΠ Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου «Εθνικό Ληξιαρχείο».

Εισηγητές: 
- Δ. Καφαντάρης, πρόεδρος Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Εξυπηρέτησης του πολίτη
και Διαφάνειας

- Δ. Καλογερόπουλος, αντιπρόεδρος Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Εξυπηρέτησης του
πολίτη και Διαφάνειας