Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΕΦΥΓΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΤΖΗΣ


Έφυγε ξαφνικά σήμερα από τη ζωή ο Τάσος Καρατζής, σε ηλικία 56 ετών.

Ο Τάσος Καρατζής ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Πεντέλης και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος.

ΠΗΓΗ: 902.gr

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΟΜΑ: ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΝΕ ΦΑΚΕΣ, ΛΕΕΙ ....

Αναδημοσιεύουμε, για ενημέρωσή σας, το άρθρο του newsta.gr με τον τίτλο που επέλεξε το έγκυρο αυτοδιοικητικό site:

Μετεγκαθίστανται στα Μέγαρα οι ΡΟΜΑ του …Χαλανδρίου. Ολοκληρώνεται η κατασκευή του οικισμού τους 

Ρομά- μετεγκατάσταση 2

Συνάντηση με το νέο αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής,  Ιωάννη Βασιλείου, το νέο Δήμαρχο Μεγαρέων , Γρηγόρη Σταμούλη κι εκπροσώπους του Δήμου είχε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλης Αγγελάκας, σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου σε επιλεγμένη τοποθεσία, στο όρος Πατέρα.
Ο κ. Αγγελάκας αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και εξήγησε πως η κατεδάφιση των τελεσίδικα χαρακτηρισμένων ως αυθαιρέτων κατοικιών συνδέεται άρρηκτα με την υποχρέωση της πολιτείας να δημιουργήσει έναν οικισμό μετεγκατάστασης.
Ταυτόχρονα, ο Γ.Γ. της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ενημέρωσε τους συνομιλητές του, πως η επιλογή της τοποθεσίας όπου θα ανεγερθεί ο οικισμός μετεγκατάστασης έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του απερχομένου Δημάρχου Μεγαρέων, όπως αυτό προκύπτει από την επίσημη αλληλογραφία με την ΑΔ Αττικής. Επίσης, η χωροθέτηση και οι εργασίες κατασκευής των οικίσκων πραγματοποιούνται με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αγγελάκας δήλωσε τα εξής: “Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προασπίζει τα δικαιώματα και την περιουσία των πολιτών και να εφαρμόζει τις τελεσίδικες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Από την άλλη πλευρά, είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τα ατομικά δικαιώματα των Ρομά, διασφαλίζοντας στέγη σε όλους και συνθήκες διαβίωσης που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλες οι δράσεις της ΑΔ Αττικής που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα, θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση των παραπάνω κριτηρίων”.

 ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

Ο δικός μας σμπίρος πάντως λέει ότι οι ΡΟΜΑ (.... του Χαλανδρίου) δηλώνουν (δια του προέδρου τους Σ. Καλαμιώτη) ότι "δεν πάνε πουθενά, πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνουν"

ΙΔΩΜΕΝ...


(Και οι δηλώσεις Αγγέλακα που φιλοξενεί το NEWSTA δεν δείχνουν, εδώ που τα λέμε - σε όποιον ξέρει να διαβάζει δηλώσεις πολιτικών - και καμιά αποφασιστικότητα, αλλά ας μην παραστήσουμε την ... Κασσάνδρα, παρά την ιστορική εκτίμηση που έχουμε στο πρόσωπο της κόρης του Πρίαμου - την οποία άλλωστε αν είχαν ακούσει οι δικοί της και δεν την αντιμετώπιζαν ως γραφική, οι δικοί μας πρόγονοί (Αγαμέμνων, Οδυσσέας και λοιποί Ελληνάρες πολέμαρχοι που επιβίωσαν του δεκαετούς μακελειού που είχε προηγηθεί της λαμοιγιάς που έστησαν) δεν θα νικούσαν ποτέ στον Τρωικό πόλεμο.

ΧΑΙΡΕΤΑΙ!

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ!


(από το fb)

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ


Μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στο θέμα της αδειοδότησης του δημοτικού αθλητικού κέντρου "ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ" είχαμε σήμερα, αφού ο εργολάβος της ΕΥΔΑΠ εγκαταστάθηκε στον χώρο και ξεκίνησε εργασίες για την τοποθέτηση του ρολογιού σύνδεσης του αθλητικού κέντρου με το δίκτυο ύδρευσης.
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε δύο με τρεις ημέρες σύμφωνα με τον εργολάβο.

WC AMEA

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ολοκληρώνονται επίσης εντός των ημερών και οι εργασίες κατασκευής των προβλεπομένων WC ΑΜΕΑ οπότε - με δεδομένο ότι έχουν περαιωθεί από τον Ιούνιο και οι εργασίες τοποθέτησης συστήματος πυρασφάλειας - τα "μεγάλα" (και "άλυτα από το 2011) θέματα που οδήγησαν στην σφράγιση του αθλητικού κέντρου επιλύθηκαν και αυτό δεν απαίτησε παρά συντονισμένη δουλειά τριών μόνο μηνών.
(Αυτά για όσους κάθε φορά γίνονται εμπόδιο στα αυτονόητα και προβάλουν γελοίες δικαιολογίες περί "δύσκολων έργων" ή "ανύπαρκτων κονδυλίων" για τα προβλεπόμενα. Βεβαίως τα λένε αυτά για να μην χάσουν καμιά ώρα προπόνηση τα χρυσοφόρα επιχειρηματικά τμήματα αθλητικών ακαδημιών).

Με βάση λοιπόν τις υποδείξεις των ελεγκτικών οργάνων της περιφέρειας το ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ μπορεί να πάρει ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (το γράφουμε με κεφαλαία λες και πρόκειται για μεγαλειώδες κατόρθωμα, εκεί έχει καταντήσει ο δήμος μας) και να λειτουργήσει φέτος  - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - χωρίς το άγχος του πότε και αν θα σφραγιστεί, γεγονός που τελικά θα προβεί ΚΑΙ προς όφελος των αθλητικών σωματείων και της ΣΟΒΑΡΗΣ λειτουργίας τους, αφού θα μπορούν να κάνουν αξιόπιστο προγραμματισμό, όσα θέλουν (γιατί κάποιοι προτιμούν την "βολική και επιβαλλόμενη από αυτούς μπαχαλική ασάφεια γιατί ξέρουν ότι χωρίς αυτή θα φανεί η πολιτική και διοικητική τους ανεπάρκεια να λειτουργήσουν σύννομα και θα αποκαλυφθούν τα παιχνιδάκια τους και οι σκελετοί που έχουν στις ντουλάπες τους).

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σε καλό ρυθμό επίσης μαθαίνουμε ότι προχωρούν και οι εργασίες για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου της Αποστολοπούλου και της αδειοδότησης του χώρου, που και αυτή προβλέπεται ότι θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Τελείως διαφορετικής τάξης θέμα είναι η υπόθεση του αθλητικού κέντρου Μάρκος Παπαδάκης αφού οι ολιγωρίες της προηγούμενης διοίκησης στα θέματα της εξασφάλισης παραχώρησης χρήσης (ή ιδιοκτησίας) από το ΟΣΚ έχουν περιπλέξει την κατάσταση που πρέπει να διαχειριστεί η νέα διοίκηση, θέτοντας το θέμα σε υψηλή προτεραιότητα - αν δεν θέλει να σκάσει στα χέρια της καμιά μεγαλύτερη βόμβα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Κ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

Σήμερα το πρωί - όταν ξεκινήσαμε το ρεπορτάζ - στον χώρο βρίσκονταν ο Κ. Γερολυμάτος, ο οποίος - όπως πληροφορηθήκαμε ανεπίσημα - αναλαμβάνει την τεχνική υπηρεσία του δήμου και ενημερωνόταν για την πορεία των εργασιών.

 Για ό,τι νεώτερο θα σε ενημερώνουμε αναγνώστη μας.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ


Στους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού


Του Νεκτάριου Κακατσάκη

Αύγουστος ήταν και θυμούμαι… Μια σφαίρα στο στόμα, μία σφαίρα στο λαιμό, μία σφαίρα στη κοιλιά… «Παιδιά τον σκοτώσανε», «παιδιά τον σκοτώσανε» η φωνή που… έτρεχε κρατώντας την κάμερα… 14 Αυγούστου 1996, Δερύνεια, ώρα 2:20 μ.μ..

…Αύγουστος ήταν και θυμούμαι την οργή μου, μπροστά στην οθόνη της TV. Θυμάμαι πως έκλαψα, θυμάμαι να ανατριχιάζω όπως τον έβλεπα με το τσιγάρο στα χείλη, μαυροφορεμένο, να προσπαθεί μες στο λιοπύρι να ανέβει στον ιστό, να κατεβάσει τη σημαία των άλλων! Εκείνων που λίγο αργότερα θα τον ξάπλωναν κάτω με τρεις σφαίρες, νεκρό στη ρίζα του ιστού της σημαίας που συνέχιζε να κυματίζει! …Τι σημασία να “χει για μας το όνομα Σολωμός Σολωμού, τι σημασία το όνομα του Τάσσου Ισαάκ; Περάσαν και τα χρόνια, 18 πια… και πια δεν έχει σημασία(;).

Κι αν έχει, τι έγινε; Τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια; Τι άλλαξε; Και τι πρόκειται να αλλάξει; Εκείνοι είναι οι ήρωες και “μεις συνεχίζουμε να ζούμε! Κι οι δικοί τους ακόμη ψάχνουν το «γιατί»! Ψύλους στ΄ άχερα! Αύγουστος ήτανε… θυμούμαι και θυμώνω…

Τον λέω το θυμό μα δεν τον δείχνω! …Να μια μικρή διαφορά μας! Ο Τάσσος είχε τρέξει να ελευθερώσει ένα φίλο του που τον βάραγαν οι Tούρκοι, κι οι Tούρκοι τον σκοτώσανε! Ο Σολωμός, έτρεξε ξεγλιστρώντας από τους «Ειρηνευτές» να σκαρφαλώσει τον ιστό, να κατεβάσει την σημαία «σύμβολο της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, προσπαθώντας να εφαρμόσει μόνος του τα ΔΙΚΑΙΑ ψηφίσματα του Ο.Η.Ε που απαιτούν αποχώρηση του τουρκικού στρατού και των εποίκων απο την Κύπρο»!

Κι εγώ; Εμένα μ” έμαθαν να μη δείχνω το θυμό μου, ούτε να τον λέω φωναχτά γιατί «έτσι χάνω -μου λένε- το δίκιο μου». Και πια δεν ξέρω τι άλλο να πω, για να μη θιχτούν οι φονιάδες, για να μην θιχτούν οι ειρηνευτές…! Απλά «θυμούμαι»! Κάθε Αύγουστο… Και ντρέπομαι που μόνο αυτό κάνω!

Υ.Γ. Κι είναι πολλά ακόμα που θα “θελα να πω. Αντί αυτών αφήνω μερικούς στίχους του Νίκου Γρίτση από το τραγούδι που γράφτηκε τότε για τον Σολωμού (η μουσική είναι του Στέλιου Ρόκου). Εσύ κρεμόσουν στον ιστό/γι” αυτού του κόσμου το σωστό/ κι ενώ εγώ, εγώ είχα παγώσει/αυτό το κόκκινο πανί/ που σου “χε γίνει εμμονή/ήταν γραφτό από καιρό να σε σκοτώσει./ Μέσα στου κόσμου την οργή/ μία απέλπιδα κραυγή/ θα σε σκοτώσουν είπε «φύγε ρε μαλάκα»/ μα εσύ είχες ήδη αφορμή/ να παραδώσεις μια ψυχή/ που με το θάνατο γουστάριζε την πλάκα/ Έλληνα μάγκα σερνικέ/ όλου του κόσμου πανικέ/ μόνο μια σφαίρα θα σε κάνει να λυγίσεις/ Έλληνα μάγκα σερνικέ/ όλου του κόσμου πανικέ/ και με το αίμα σου το χώμα θα ποτίσεις/ Αυτό το χώμα αυτή η γη/ εικοσιδυό χρόνων πληγή/ θα σε σκεπάσει φίλε από δω και πέρα/ μα θα “ρθει κάποτε η στιγμή/ του χάρτη να χαθεί η ρωγμή/ ό,τι ονειρεύτηκες θα γίνει κάποια μέρα. Σημ.: Με ελάχιστες τροποποιήσεις το παρόν είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2009.

Ανάρτηση από: http://www.haniotika-nea.gr