Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΕΞΗ


του Γ. ΠΑΠΙΔΑ
 Σύντροφε Αλέξη καλημέρα.

Συγχαρητήρια για την νέα εκλογή σου και καλό κουράγιο.

Σήμερα θα αναφερθώ στο ΕΝΑ και σημαντικότερο κομμάτι της νέας σου προσπάθειας που χωρίς αυτό κάθε τι άλλο θα αυτοακυρ,ωνεται και θα μοιάζει μάταιο..

ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!!!!!!

Χωρίς δραστική απομείωση του χρέους θα κάνεις μια τρύπα στο νερό και θα γεμίζεις με νερό ένα πιθάρι δίχως πάτο.

Τα ετήσια έσοδα του κράτους σήμερα με την ύφεση 6 ετών είναι γύρω στα 50 δις.

Τα έξοδα του κράτους για μισθούς και συντάξεις είναι περίπου τριάντα δις ετησίως.

Συνεπώς όπως καταλαβαίνει και ο πρωτοετής φοιτητής οικονομικής σχολής περισσεύουν 20 δις για τα υπόλοιπα...

Νοσοκομεία, υγεία,παιδεα, ΟΤΑ κλπ.

Δηλαδή δανειζόμαστε με λίγα λόγια όλο και περισσότερα για να εκθρέψουμε το τέρας των τόκων και των πανωτοκίων...

Στο έλεος δηλαδή των τραπεζών βαμπίρ και κυρίως του επίσημου βαμπίρ που λέγεται ΕΚΤ.

Είναι απλά τα πράγματα .

Ή μειώνεις δραστικά το χρέος η ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ σύντροφε Αλέξη....

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, Η ECO ELASTICA ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΑΚΟΣ - ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ! ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΤΕ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ";;;
http://ecoelastika.gr/wp-content/uploads/Ecoelastika_11-6-2015.pdf

 "ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΜΙΔΗ ΤΟΥΣ.....
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ...."

 Από τις θέσεις που διατύπωσε η ECOELASTICA κατά την δημόσια διαβούλευση για τον ΕΣΔΑ του 2015.


Είναι αντίστοιχες με τις θέσεις όλων των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της εκμετάλλευσης των υλικών που κρύβονται μέσα στα "σκουπίδια" και που βέβαια  δεν συμφωνούν να τα "εμπορεύονται" οι δήμοι, δηλαδή να μειώνουν τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες!

Βεβαίως οι εταιρίες προστατεύουν τα συμφέροντά τους και καλά κάνουν.
Και ζητάνε από τους δήμους να κάνουν την δύσκολη και ακριβή δουλειά για να παίρνουν αυτές τις πρώτες ύλες τσάμπα και να παράγουν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ.

ΔΛΙΑ ΤΟΥΣ που λέει και ο Λέρτας. ("ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ" ΣΤΑ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΑ).

Αλλά η δουλειά των διοικήσεων των δήμων και μάλιστα ειδικα αυτών της "Πρώτης φοράς .... κλπ" είναι να λειτουργήσουν έτσι ώστε να παράξουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ και να λειτουργήσουν με κύριο γνώμονα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Και αν παλιά, οι άλλοι "απέτυχαν" όπως λέει η ECOELASTICA, να έχει η αυτοδιοίκηση "επιχειρηματική δραστηριότητα" γιατί ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ, αφού δεν το πίστευαν και ήταν με το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ (διότι οι άλλοι ήταν και είναι οι ανθρώποι ΔΕΞΙΟΙ κανονικοί, δεν προσπαθούν να γίνουν δεξιοί σαν τούτους τους νέους), μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ.

Ότι η διοίκηση της "Κουρασικής Αριστεράς" είναι η καλυμμένη  συνέχεια της διοίκησης Κουράση σε όλους τους βασικούς τομείς άσκησης πολιτικής στον δήμο Χαλανδρίου εμείς το γκαρίζουμε δύο χρόνια.

Ότι πλέον βγάζουν όμως και τις μάσκες τους απέναντι στην αριστερά, τους σχεδιασμούς της και τα μεγάλα αυτοδιοικητικά της προτάγματα, όπως αυτά διατυπώθηκαν στις δημοτικές εκλογές του 2014 γεννάει ερωτηματικά για την σκοπιμότητα, τους σχεδιασμούς και την τακτική που έχουν επιλέξει για να "περάσουν" τις επιλογές τους που είναι η εφαρμογή των πολιτκών στις οποίες απέτυχε η διοίκηση Κουράση και όχι βέβαια οι πολιτικές που έχει διατυπώσει επίσημα η αριστερά και για τις οποίες εμείς φωνάοζυμε πριν διατυπωθούν επίσημα από την αριστερά.

ΓΙΑΤΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να διακινούν μέσα από το site του δήμου τα "επιτεύγματα" και τις αφίσες της ECO ELASTICA την ώρα που υποτίθεται ότι στηρίζουν την φιλοσοφία του δικού μας (κοινού)  Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων ή τον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Δούρου, που μιλάει για κέντρα διαλογής, για κέντρα εναλλακτικής διαχείρισης και έσοδα από τα ανακυκλώσιμα (και όχι μόνο) υλικά.

Αναγνώστη μου αν αυτό που κρύβεται πίσω από την προβολή των επιτευγμάτων του ιδιωτικού τομέα στην ανακύκλωση ελαστικών δεν εντάσσεται σε πολιτικό σχεδιασμό προετοιμασίας της τοπικής κοινής γνώμης που αποκαλύπτει κρυφές πολιτικές ατζέντες ιδιωτικοποίησης, τότε οι άνθρωποι που μας διοικούν είναι  επικίνδυνα ανεπαρκείς για να υπερασπιστούν τις τομές που απαιτεί ο νέος περιφερειακός και τοπικός σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων..

Οι διαβαστεροί αλλά κυρίως οι διαβ- αρι- στεροί, τα μέλη των ομάδων αυτοδιοίκησης των ΟΜ - ΒΡΟΜ - ΜΠΡΟΥΜ - ΝΕ - ΟΧΙ κλπ που αρνούνται να διαλεγούν με άλλες απόψεις, ας διαβάσουν αυτό:

Απάντηση της ECOELASTIKA στο νέο σχέδιο Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) το οποίο τέθηκε σε διαβούλευση στις 2 Ιουνίου 2015.

 Αυτά θαυμάζει και διαφημίζει ο δήμος Χαλανδρίου! 

 ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ........... ΑΡ????? ΚΑΠΑΜΑ!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΤΑΝ ....... ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΜΑΣ!
Να γιατί την πέσανε όλοι οι φανεροί αλλά και οι  κρυφοί νεοφιλελέδες στην ΦΛΥΑ και το πείραμα που στήσαμε, κάποτε!

Διότι η επιχειρηματικότητα της αυτοδιοίκησης είναι Η ΜΟΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ ΣΤΗΝ Ο.ΕΔημοσιεύουμε ΜΕΤΑ το τέλος της συνεδρίασης του οργάνου, την εισήγηση που εγκρίθηκε από την ΟΕ (ψήφισαν όλοι πλην Νταβία - έλλειπε ο Γ. Κουράσης).

Ο ισχυρισμός του δημάρχου - προφανώς μετατοπιζόμενος από την αρχική του πρόθεση - ήταν ότι τα 15000 ευρώ δεν ήταν πρόσθετα αλλά μέρος των 40000 ευρώ που είχαν εγκρίθηκαν τον Ιούνιο. 

ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΟΕ, όπως μπορείτε να δείτε στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΗΔ του οργάνου στο site του δήμου (κάνοντας κλικ) με τον τίτλο:
Προμήθεια τροφών και λοιπών αναλωσίμων υλικών για τα αδέσποτα ζώα 15.000,00€. 

ΑΛΛΑ με την αναδίπλωση τους μετά τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ που γλύτωσε το δημοτικό ταμείο από 15 χιλιάρικα, το θέμα άλλαξε μέσα στο όργανο, με εισήγηση του δημάρχου τίτλο και έγινε:

Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την υπ’ αριθμ.μελέτη 80/15 με τίτλο «Προμήθεια τροφών και λοιπών αναλωσίμων υλικών για τα αδέσποτα ζώα» , (κόλπο) χωρίς να παραδεχτούν ότι η ΠΛΑΤΕΙΑ τους επέβαλε να αναδιπλωθούν.

Γιατί όλα τα κάνουν εκτός να παραδεχτούν ότι  πρέπει να ακούν και κανένα άλλο ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ!

Βέβαια κάνανε την μικροπολιτική τους αφού "τάξανε" άλλα 15 αλλά ο "κακός" τους σταμάτησε. 
(ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ).

Καλό ότι αναδιπλώθηκαν - ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ - κακό ότι δεν έχουν το θάρρος και την εντιμότητα να το παραδεχτούν.

Ο Νταβίας επέμεινε στην αρνητική ψήφο αφού ούτε τα 40 χιλιάρικα του Ιουνίου (μέσα στα οποία έριξαν τα 15) είχε ψηφίσει ως υπερβολικό ποσό για τα αδέσποτα.

 Για να κρίνεις εσύ αναγνώστη μου την ακρίβεια όσων σου λέει η Πλατεία, ανεβάζουμε την εισήγηση του θέματος στην Ο.Ε. όπως ήρθε, πριν κάνει ο δήμαρχος την .... Κομανέντσι στα μέλη του οργάνου.  (και είναι και στα κιλά του Νταβία και αυτός, που να περιστρέφεται γύρω από οριζόντιο άξονα επιτυχώς)

ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΓΚΡΙΣΗ ΗΔΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΟΣΟΥ;;;;Σας γνωρίζουμε ότι με βάση τον Ν. 3170/03, τον Ν. 4039/12 και τον 
Ν. 4235/14 ο Δήμος Χαλανδρίου είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στα διοικητικά όριά του. 
Για την εφαρμογή του ανωτέρω προγράμματος υπάρχει πίστωση που ανέρχεται σε 15.000 ευρώ (με ΦΠΑ ) και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Χαλανδρίου Ο.Ε.2015 στον Κ.Α. 35 .6699.03. Για την ανωτέρω παροχή υπηρεσίας: 
α. Συντάχτηκε από την Δ/νση Περιβάλλοντος συγκεκριμένα από το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας μελέτη με Α.Μ. 80/15 και τίτλο «Προμήθεια τροφών και λοιπών αναλωσίμων υλικών για τα αδέσποτα ζώα» β. έγινε καταχώρηση πρωτογενούς αιτήματος, στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων από την Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου (κατ΄εφαρμογή του Ν.4013/2011 και της Κ.Υ.Α. Π1/2380/2012) το οποίο έλαβε Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης Μητρώου (Α.Δ.Α.Μ.) 15REQ003069204 2015-09-21
γ. Συντάχτηκε «Πρόταση Ανάληψης Υποχρέωσης» (Π.Α.Υ.) με α/α 616 στις 2/06/2015 ποσού 15.000,00 ευρώ συμπ/νου του ΦΠΑ. και βαρύνει τον Κ.Α. 35.6699.03.

Παρακαλούμε για την έγκριση διάθεσης της πίστωσης σύμφωνα με τα ανωτέρω, ποσού 15.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ) η οποία θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Χαλανδρίου Ο.Ε.2015. στον Κ.Α. 35 .6699.03. 


ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ!

ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΟΝΗΡΑ" ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΧΥΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ!

Γιατί δεν μας αρέσει να καταγγέλλουμε μετά εμείς, ούτε να "φυλάμε" άσσους για τας εκλογάς. (ΞΑΝΑΧΕΣΤΗΚΑΜΕ).


Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ!

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΕΜΜΕΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Χαλάνδρι, 23 Σεπτεμβρίου 2015


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. 2132023922

www.halandri.gr
email: press@halandri.gr

Στατιστικά στοιχεία ανακύκλωσης ελαστικών για το έτος 2014

317 τόνοι ελαστικών συλλέχθηκαν το έτος 2014 από 16 καταστήματα ελαστικών - που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Χαλανδρίου – τα οποία παραδόθηκαν σε μονάδες ανακύκλωσης καθώς και σε ενεργοβόρες βιομηχανίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για παραγωγή προϊόντων.

Σημειώνεται ότι από τους 317 τόνους, παράχθηκαν 52,7 τόνοι τρίμμα, 15,05 τόνοι μέταλλο και 7,51 τόνοι λινό. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την παραπάνω ποσότητα του τρίμματος μπορεί να κατασκευαστεί ελαστικός τάπητας ασφαλείας για 25 σχολεία και παιδικές χαρές καθώς και τεχνητός χλοοτάπητας για 9 γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5.

O εγκεκριμένος φορέας από την πολιτεία για τη διαχείριση των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων είναι η εταιρεία ECOELASTICA.


ΣΧΟΛΙΟ:

Καλο είναι αυτό, δεν λέμε.

Τα καταστήματα ελαστικών έδωσαν στην εταιρία ECOLASTICA τα παλιά λάστιχα που δεν κατέληξαν στον ΧΥΤΑ.

Αλλά ένα δεν καταλαβαίνουμε: Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ;

Έκανε τίποτα γι' αυτό;

Γιατί μας λέει πόσα προαύλια θα μπορούσαν να καλυφθούν;

Δεν μας λέει όμως αν καλύφθηκε έστω και ένα;;;;

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;

Ή η διοίκηση του δήμου θέλει να σε κάνει να πιστέψεις ΙΘΑΓΕΝΗ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΕ ότι γίνεται ανακύκλωση (ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ) άρα δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί σταθμός εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων από τον δήμο, ώστε να διαχειρίζεται αυτός αυτές τις ΠΗΓΕΣ ΠΛΟΥΤΟΥ - όπως είναι τα ελαστικά και όχι μόνο - και να ντύνει με τάπητες τα σχολεία και τους αθλητικού χώρους;;;

ΕΕΕΕΕ;;;;

ΞΥΠΝΑΤΕ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!