Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΚΚΕ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ,  αύριο 30 Μαρτίου, ανήμερα της επετείου της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη, το ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση στη μνήμη του.Η ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ για την εκδήλωση:

"Η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του Ν. Μπελογιάννη, την Τετάρτη 30 Μάρτη, μέρα κατά την οποία εκτελέστηκε το 1952, στον αίθριο χώρο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό, στις 18:30. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποκαλυφθεί έργο του γλύπτη Μέμου Μακρή για το Μπελογιάννη, καθώς και επιγραφή με τα ονόματα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που έπεσαν στις επάλξεις του αγώνα»

ΜΕ ΔΥΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ Ο ΝΤΑΒΙΑΣΜε δύο αιτήσεις του με αρ. πρωτ.8836 και 9086 ο Νταβίας ετοιμάζεται για να αποδείξει στην δικαιοσύνη κάθε λέξη από το άρθρο του για το οποίο μηνύθηκε από την Κούκα.

ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ.

Έχει ζητήσει εγγράφως:

α. Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενήργησε επιτροπή υπό την προεδρία της Κούκα για την υπόθεση του έργου στον καταυλισμό, επιτροπή που δεν βρήκε τίποτα επιλήψιμο (σε αντίθεση βέβαια με την δικαιοσύνη που άσκησε σειρά διώξεων),

Αυτή την ΕΔΕ που η Ελένη Κούκα επικαλέστηκε στον υπηρεσιακό συμβούλιο και πήρε μόρια (ΒΡΑΒΕΙΟ) για να υπερκαλύψει τα τυπικά προσόντα συναδέλφων της.

β. Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο - στο οποίο αναφέρεται το επίμαχο άρθρο και που αφορά - μεταξύ άλλων - την ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ καταστροφή αρχείων της διοικητικής υπηρεσίας.

γ. Την αναφορά της - τότε - προϊσταμένης λογιστηρίου της οποίας τον υπηρεσιακό φάκελο είχε παράνομα στα χέρια της η Κούκα το με αριθμ. πρωτοκ. 24258/28 -11-2013 πρωτοκολλημένο έγγραφο στον δήμο Χαλανδρίου, το οποίο βεβάιως έχει αλλά το θέλει με θεώρηση γνησίου.

Στις αιτήσεις του ο Νταβίας έχει ζητήσει από τον δήμο να του παραδώσει αυτά τα έγγραφα μέχρι τις 7 Απριλίου, αφού στις 8 πρέπει να καταθέσει στην προανακριτική διαδικασία.

Το έννομο συμφέρον του που προκύπτει από το υπέρτατο δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του αποκαλύπτοντας στην δικαιοσύνη της ΑΛΗΘΕΙΑ κάθε λέξης του δημοσιεύματος για το οποίο μηνύθηκε, καθιστά ΗΘΙΚΑ την διοίκηση του δήμου υποχρεωμένη να ανταποκριθεί στα αιτήματά του και να μην κωλλυσιεργήσει.
Ας διευκολυνθεί η διακιοσύνη να κρίνει δίκαια και με βάση όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Αύριο καταθέτουν οι μάρτυρες που υπέδειξε η Κούκα: ο Γιώργος Κουράσης και τα δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζομένων ο Θ. Πισιμίσης και η Κ. Μπαλάσκα.
Ο Νταβίας θα πάρει τις καταθέσεις τους - ως έχει δικαίωμα και έχει συνενοηθεί με την γραμματεία του Ειρηνοδικείου - την Πέμπτη.
Ό,τι γίνεται για την συγκεκριμένη υπόθεση θα έχει αυτό που αντιπαθούν οι διώκτες της ΠΛΑΤΕΙΑΣ:
ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ!


ΥΓ: Υπάρχουν 4 κρίσιμοι μάρτυρες για την υπόθεση που έχουν καθήκον ως πολίτες και δημόσιοι υπάλληλοι να μην αρνηθούν να πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και ΒΙΩΣΑΝ: 
Οι τρεις παριστάμενες στην ΕΠΙΘΕΣΗ (λεκτική ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ) που δέχτηκε η "ανταγωνίστρια" της Κούκα ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΒΙΑ στις κρίσεις του 2013 και η πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζομένων στην οποία κοινοποιήθηκε η αναφορά της συναδέλφου της για το περιστατικό.

Η ΚΟΥΚΑ ΕΚΑΝΕ ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΨΕΜΑΤΑ - ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΔΣ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ

 Τετάρτη 4 Μαϊου 2011 γράφτηκε από την πρακτικογράφο η απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου που πριν μερικές μέρες είχε εκλέξει ΟΜΟΦΩΝΑ το  ΔΣ της ΦΛΥΑ ΑΕ.

Η απόφαση είναι παραποιημένη και αναφέρεται σε κατά πλειοψηφία εκλογή με διαφωνία της αντιπολίτευσης.

Όταν το επισήμανα αρχικά τηλεφωνικά στην αρμόδια υπάλληλο (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΚΑ) μου είπε ότι κάνω λάθος.

Ευτυχώς για την αλήθεια υπήρχε η ΠΛΑΤΕΙΑ.

 Να τι γράψαμε αρχικά:

ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΝΕ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΗΜΕΡΑ! ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ Η ΚΟΥΚΑ! 


Αφού η διόρθωση δεν έγινε αμέσως - επιχειρήθηκε και πάλι να βγούμε τρελοί αλλά επιβεβαιώνθηκε ότι υπήρχε και ΠΡΟΘΕΣΗ - μια σειρά από δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης (ΠΑΤΤΑΚΟΣ, ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ) αποκατέστησαν την αλήθεια και έτσι τελικά ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ η Ελένη Κούκα και το προεδρείο του ΔΣ να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να κάνουν ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.

Τώρα με τι ..... κότσια η ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ γράφει τις αποφάσεις του ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - του δημοτικού συμβουλίου κατά πώς την βολεύει ΠΟΛΙΤΙΚΑ εκείνη - που ήταν αναπληρώτρια γραμματέας της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή άρα ΕΙΧΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ και μάλιστα άμεσα εμπλεκόμενη με  τα χρίσματα και τα δημοτικά, είναι μια υπόθεση που θα μας απασχολήσει καιρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ λοιπόν μπορείτε να δείτε τι γράψαμε τις επόμενες μέρες (5-6-7 Μαϊου 2011):

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΜΕ EMAIL ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!

 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ! ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ !

 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ : ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ.ΤΗΣ ΦΛΥΑ

ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ...

ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Η ΚΟΥΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!!

Η ΚΟΥΚΑ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ - ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ (2)

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 γράψαμε - αναφερόμενοι και στην απομάκρυνση από το δημαρχείο της τότε ροέδρου του Συλλόγου των Εργαζομένων:

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ..... ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ - ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ!

Θέλετε δεν θέλετε θα απαντήσετε!

Και για τις κρίσεις και για τις τοποθετήσεις!

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΟΥΝ!

Νομίζετε ότι θα μασήσουμε επειδή μας λέτε ότι δεν είμαστε καθωσπρέπει;

ΠΟΛΕΜΟ ΚΗΡΎΞΑΤΕ!
ΜΙΑ ΖΩΗ  ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!

ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!

Η επιλεκτική μοριοδότηση - ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΚΟΥΡΑΣΗ αρχικά και το ΗΘΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της ΕΞΟΡΙΑΣ της Προέδρου του Δ.Σ. δεν θα περάσει!

ΘΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΛΟΙΠΟΝ! ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ .... ΚΡΙΣΕΩΣ.

1. Είναι νόμιμο να έχει ένας κρινόμενος πρόσβαση στον υπηρεσιακό φάκελο ενός άλλου και μάλιστα πριν τις κρίσεις.

2. Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την σωστή τήρηση και φύλαξη του μητρώου; Υπάρχει ειδική προβλεπόμενη διαδικασία (αίτηση κλπ) για την πρόσβαση οποιουδήποτε στον ατομικό φάκελο;

3. Τι μοριοδοτείται στην τρίτη φάση μοριοδότησης (μέχρι 80 μόρια) και με ποια διαδικασία πιστοποιούνται αυτά που μοριοδοτούνται; (ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ)!
Περιλαμβάνεται και η δίωξη για κακούργημα κατά την υπηρεσία στην μοριοδότηση για "ειδικές δραστηριότητες";

Να αυτό δεν λέει ο νόμος; Καλά δεν διαβάσαμε; Δεν βλέπω να πριμοδοτούνται τα παραπάνω:

Ειδικές δραστηριότητες
(συγγραφικό έργο, εισηγήσεις , ανακοινώσεις σε συνέδρια, ημερίδες, διενέργεια ΕΔΕ ή ανάκρισης, εκπροσώπηση σε συμβούλια, επιτροπές ή ομάδες εργασίας, μέλη Δ.Σ., Πρόεδροι, Διοικητές κλπ. )


4. Το "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" που λέει εκεί ισχύει για όλους τους προέδρους ή μόνο για τους δικούς σας; Και ο πρώην Πρόεδρος παίρνει περισσότερα μόρια από τη νυν;

ΣΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ; ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ;

5. Η διενέργεια ΕΔΕ που ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΖΗΜΙΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ;
ΕΔΕ να 'ναι και όποιον πάρει ο Χάρος;

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

ΥΓ: Ο αντίλογός τους είναι ότι έχουμε ιδιοτελή κίνητρα και σηκώνουμε το θέμα. ΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ! Για εμάς ιδιοτέλεια είναι να διεκδικείς να αντρέψεις την αξιοκρατία με μέσα αθέμιτα και ύπουλα. ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ.

Όταν διεκδικείς το δίκιο - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ - δεν είναι ιδιοτέλεια! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και η διαχωριστική γραμμή μπαίνει εκ των πραγμάτων μεταξύ του ΔΙΚΙΟ και του ΑΔΙΚΟΥ.
Οι άλλες γραμμές τότε ... ξεθωριάζουν.

Έτσι το βλέπουμε και όλοι θα κριθούμε. Αλλά στον πόλεμο που κήρυξαν εμείς με γαρύφαλλα δεν πάμε.

Αντί λοιπόν για τις ΗΘΙΚΟΠΛΑΣΙΕΣ τους καλούμε σήμερα να απαντήσουν ή να διαψεύσουν.

ΛΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΨΕΜΑΤΑ;

ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ!


ΣΧΟΛΙΟ: ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!
 

Η ΚΟΥΚΑ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ: ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ (1)

Στις 25 Νοεμβρίου του 2013 είχαμε γράψει ΕΔΩ:http://stinplatia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7641.html

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ!Ξέρετε ότι δόθηκαν μόρια σε υπάλληλο του δήμου επειδή διενήργησε την ΕΔΕ για το έργο στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ;

Εκείνη ντε την ΕΔΕ, που έγινε πριν το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με εντολή Αεικίητου, μετά την καταγγελία Βάσιου, και βέβαια τα είχε βρει όλα καλά;

Που τους προειδοποιούσαμε να μην την κάνουν αλλά δεν άκουγαν; (Και καλά έκαναν δηλαδή αφού πριμοδοτήθηκαν κιόλας).

Και με αυτά τα μόρια υπερκαλύφθηκε έλλειμμα τυπικών προσόντων και αδικήθηκαν υπάλληλοι που ... δεν έκαναν τέτοιες ΕΔΕ;

Δηλαδή αντί να αποδοθούν ευθύνες γι' αυτή την ΕΔΕ και την απόπειρα συγκάλυψης,  δόθηκαν και ... ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΟΡΙΑ!


Αυτή λοιπόν γίνονται στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα και ιδιαιτέρως στον δήμο των Χαλανδραίων επί διοικήσεως Ανδρεάση!

Δεν μας πιστεύετε; Θα μας πιστέψετε όταν ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΠΑΡΚΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΗΣ: ΧΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!!!
Τα όργανα των παιδικών χαρών περιφράχτηκαν με σιδερένια κάγκελα και αποκόπηκαν από το υπόλοιπο πάρκο.

ΤΥΧΑΙΟ;
Μπα!

Θα επανέλθουμε!

Την Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίαςτης ΠΟΕ ΟΤΑ στο ΥΠΕΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, αποφάσισε την πραγματοποίηση Παράστασης Διαμαρτυρίας όλων των συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας στο Νομό Αττικής, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα) για την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι.
 Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, λίγες ημέρες μετά την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την επίλυση των αιτημάτων της Ομοσπονδίας, δυστυχώς καμία λύση δεν έχει έστω δρομολογηθεί…!!!
 Ετσι με την διαμαρτυρία διεκδικεί:

1.     Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος (αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες, κ.λπ.), καθώς και επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας.
2.     Μετά και το νέο θανατηφόρο ατύχημα εργαζομένου στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων θα πρέπει να δοθεί άμεσα εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) για σαρωτικούς ελέγχους στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και ειδικά στις υπηρεσίες Καθαριότητας μιας και με κύρια ευθύνη των Διοικήσεων των Δήμων δεν τηρούνται στοιχειώδης κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας και δεν αποδίδονται τα Μ.Α.Π. στους δικαιούχους εργαζόμενους. Επακόλουθο αυτών είναι η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων που φτάνουν μέχρι και την απώλεια ζωής συναδέλφων.
3.     Υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας με τροποποίηση του άρθρου 4 του Ν.3660/2008 και συνέχιση χορήγησης των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπονταν με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 και με το νέο μισθολόγιο (Ν.4354/2015). Είναι προκλητικό εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στα Β.Α.Ε. αναδρομικά, πληρώνοντας πολλά χρήματα, να χάνουν τα κλιμάκια που ήταν προσπάθεια και όρος της τότε ρύθμισης.
4.     Άμεση επαναφορά της διάταξης που αποσύρθηκε από το σχέδιο Νόμου για την «Αξιολόγηση» και αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης. Πρόβλημα που αφορά και σε πολλούς εργαζόμενους που η μετάταξή τους δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. και δεν μπορούν όμως να πληρωθούν αφού Επίτροποι οι αρνούνται την υπογραφή και έγκριση του εντάλματος πληρωμής.
5.     Άμεση επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς «κατεύθυνση» του Υπουργείου Οικονομικών είναι να καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της Υ.Ε. κατηγορίας.
6.     Στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Σχολικούς Φύλακες που επέστρεψαν με το Ν.4325/2015 να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση και η κατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. του Ν.4354/2015 να γίνει με το σύνολο των αποδοχών τους. Να επιστραφούν σε όλους τους συναδέλφους τα ποσά της υπερβάλλουσας μείωσης που κρατήθηκαν αναδρομικά. Άμεση εφαρμογή της Πράξης 122/2015 του Ι΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την συνέχιση καταβολής της υπερβάλλουσας μείωσης σε όσους μετατάχθηκαν ή μετακινήθηκαν. Ανάκληση της υπ΄ αριθμ. πρωτ.:2/3057/ΔΕΠ/23-3-2015 Εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών.
7.     Να μην υπάρχει βαθμολογική καθήλωση στους εργαζόμενους Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία!!!

Και η ανακοίνωση καταλήγει:
Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να δώσουν άμεσα λύσεις στα αιτήματα των εργαζομένων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις. Η επίλυση απλών, λογικών, αυτονόητων προβλημάτων δυστυχώς πρέπει να γίνεται με συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων οι οποίες προειδοποιούμε πως θα κλιμακωθούν.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της στην Περιφέρεια Αττικής, σε συνδυασμό με την κλιμάκωση του παλλαϊκού αγώνα για την αποτροπή διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης,  σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (Σταδίου 27-Αθήνα).
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
  Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Τράκας                                                                Βασίλης Πετρόπουλο

http://www.myota.gr

Cine Αργώ: Προβολή της κωμωδίας "Fearless Vampire Killers"


Το Cine Αργώ είναι κοντά σας κάθε 15 ημέρες 
με νέες κινηματογραφικές εμπειρίες!!

Αυτή την Πέμπτη 31/3 και ώρα 20:30, σας προσκαλούμε
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου, Αντιγόνης 53 & Δαναΐδων,
στην προβολή της ξεκαρδιστικής κωμωδίας τρόμου

"Fearless Vampire Killers"
(Ο χορός των βρικολάκων)
 
  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σκηνοθεσία: Roman Polanski
Σενάριο: Roman Polanski, Gerard Brach
Μουσική: Krzystof Komeda
Πρωταγωνιστούν: Jack MacGowran
                              Roman Polanski
                              Ferdy Mayne
                              Sharon Tate
                              Alfie Bass
                              Jessie Robbins
Παραγωγή: ΗΠΑ, Αγγλία
Διάρκεια: 108 '
 

Ισλάμ και καπιταλισμός.

του Α. Κρούστη
Η ελληνική αριστερά στην αγωνία της να επιβεβαιώσει τις αιτιάσεις της εναντίον του καπιταλισμού, εξ αφορμής του προσφυγικού, εκτός από ανόητη είναι και άκρως επικίνδυνη. Ανόητη γιατί αρνείται να δει τα γεγονότα ως κομμάτι της αρχέγονης ιστορίας του Ισλάμ και επικίνδυνη γιατί θυσιάζει την συνοχή της ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινωνίας προς χάριν της «πάλης των τάξεων», για την όποια γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι μουσουλμανικές κοινωνίες. Άλλωστε θα το διαπιστώσουν πολύ γρήγορα όταν θα τους δουν έξω από την πόρτα τους να τους απειλούν για την εξαφάνιση των «απίστων».

«Δώστε αντοχή στους πιστούς. Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων. Τσακίστε τους λαιμούς τους και σακατέψτε τα ακροδάχτυλα τους» (Κοράνι, 8:12), «Θα φτάσει σύντομα η μέρα που οι άπιστοι θα εύχονται να ήταν μουσουλμάνοι» (Κοράνι, κεφ. 15).

Αγνοούν προφανώς ότι ο Μωάμεθ το 622 μ.Χ εγκαθίδρυσε την θρησκεία του με τη μέθοδο της μετανάστευσης, μεταφέροντας τους οπαδούς του από τη Μέκκα στη Μεδίνα. Προφανώς και εκεί θα υπήρχαν μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά να κλαιν και να πεινούν, χωρίς όμως τα τηλεοπτικά συνέργια και τις υποκριτικές ΜΚΟ να αποτυπώνουν τον ανθρώπινο πόνο.

Το 629 μ.Χ. επιτέθηκε στο Βυζάντιο. Το έργο του συνέχισαν οι διάδοχοι του χαλίφηδες Αμπούρ Μπακρ και Ομάρ επεκτείνοντας το Ισλάμ μέσα σε 20 χρόνια από την Περσία, έως την Αίγυπτο, τη Συρία, και την Παλαιστίνη, που αποτελούσαν βυζαντινές επαρχίες εξισλαμίζοντας και εξαραβίζοντας χριστιανικούς λαούς. Το ίδιο έκανε και ο τρίτος Χαλίφης, ο Οθμάν (εξού και Οθωμανοί) που κατέκτησε την Τυνησία και άπλωσε το Ισλάμ έως το Γιβραλτάρ και την Ισπανία.

Το 685 μ.Χ η Βασιλεύουσα αποκρούει νικηφόρα την πενταετή πολιορκία από τα ισλαμικά στρατεύματα του στρατηγού Μωαβία και το 717 μ.Χ. ο Σουλεϊμάν ο Α’ κατατροπώνεται από τον αυτοκράτορα Λέοντα Ίσαυρο με όπλο το «υγρό πυρ», αποτρέποντας εκ νέου την επέλαση των Αράβων στην Ευρώπη και τον εξισλαμισμό της.

Οι Άραβες όμως δεν ησυχάζουν και το 732μ.Χ εξαπολύουν νέα επίθεση στην Ευρώπη από τη Γαλλία όπου υπέστησαν ήττα στη γνωστή μάχη του Πουατιέ, από τον ηγεμόνα των Φράγκων, Κάρολο Μαρτέλο.

Έκτοτε αναρίθμητες ήταν οι μάχες και οι προσπάθειες των Οθωμανών να εξισλαμίσουν την Ευρώπη, έως ότου το επέτυχαν μερικώς, με την πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453μ.Χ., επεκτείνοντας και εγκαθιδρύοντας την Οθωμανική αυτοκρατορία έως τις αρχές του 20ου αιώνα (1299-1918). Σήμερα η Ελλάδα, μετά τις άστοχες διεθνιστικές ιδεοληπτικές πολιτικές της κυβέρνησης της Πρώτης Φοράς Αριστεράς, δυστυχώς αποτελεί τη σύγχρονη κερκόπορτα εξισλαμισμού της Ευρώπης.

Η ιστορική ανάδρομη είναι χρήσιμη για να διαπιστώσει και ο πιο κακόπιστος αναγνώστης ότι το Ισλάμ είναι επεκτατικό από τη φύση του και αγνοεί τελείως τα οικονομικά συστήματα που επικρατούσαν ιστορικά στις χώρες της Ευρώπης. Κατά το ίδιο σκεπτικό μπορεί ο καθένας να ταυτίσει τις ιστορικές στιγμές που ζούμε με το παρελθόν όταν δεν είχε ανακαλυφθεί ούτε η Αμερική , ούτε ο καπιταλισμός και πόσο μάλλον το πετρέλαιο.

Οι ενδοφυλετικές , ενδοφατριακές και ενδοθρησκευτικές έριδες που ενδημούν στα σπλάχνα του Ισλάμ πως μπορεί να χρεώνονται στη Δύση και στον καπιταλισμό αφού προϋπάρχουν αυτού; Όταν το Ισλάμ , κατά τη διεκδίκηση της διαδοχής του Μωάμεθ (632 μ.Χ.) , διασπάστηκε σε Σουνίτες και Σιίτες , προφανώς και η Χριστιανική Δύση αδιαφορούσε για τα πεπραγμένα της νέας θρησκείας.

Σήμερα όμως οι περισσότερες χώρες που έχουν πετρέλαιο τυγχάνει να είναι μουσουλμανικές, προϊόν που χρειάζονται άμεσα οι αναπτυγμένες χώρες της Δύσης για να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής για τους πολίτες των. Γεγονός που δυσκολεύει την προμήθεια του από χώρες που καχύποπτα βλέπουν την κάθε συμφωνία με τη Δύση ως την επέλαση του Εωσφόρου στις κοινωνίες τους. Η Δύση λοιπόν χρησιμοποιεί τις ιδιαιτερότητες του Ισλάμ για να εξασφαλίσει την απαιτουμένη ενέργεια, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Το ίδιο έκανε και η η Σοβιετική αυτοκρατορία που έλεγχε πλήρως τις μουσουλμανικές χώρες της Κεντρικής Ασίας, χωρίς όμως οι εγχώριοι αριστεροί να δείχνουν την απαιτουμένη ευαισθησία. Οι πολιτικές ηγεσίες όμως του Ισλάμ με άλλοθι τις παρεμβάσεις των Δυτικών στις χώρες τους, ενώνουν τους μουσουλμάνους σε ένα νέο «Ιερό Πόλεμο» (ΤΖΙΧΑΝΤ).

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αυτό- ανακηρυσσόμενος ως διάδοχος του Μωάμεθ , υπό την καθοδήγηση των Ουαχαμπιστών της Σαουδικής Αραβίας , ιδρύει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), απειλώντας ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με μουσουλμάνους μετανάστες , ξυπνώντας πατρογονικές βλέψεις της καρδιάς του Ισλάμ που δεν είναι άλλες από την εξάπλωση του σε όλο τον κόσμο, ως ιερή αποστολή που διέταξε ο προφήτης τους Μωάμεθ. Αν υπήρχε μετριοπαθές Ισλάμ, όλοι θα περιμέναμε τις λαϊκές αντιδράσεις , τουλάχιστον των μουσουλμάνων που διαμένουν στη Δύση. Αν ο πόλεμος ήταν η αίτια, θα περίμενε κανείς οι πλούσιες αραβικές χώρες να περιέθαλπαν τους ομόθρησκους πρόσφυγες. Αν η αδικία ανά το κόσμο ωθούσε τους αδικημένους να ανατινάζονται σκοτώνοντας ανυποψίαστους αθώους πολίτες, θα πρέπει να εξετάσουμε το φαινόμενο πέραν του Ισλάμ. Μάταια όμως. Αν ο Ιερός Πόλεμος εναντίον της Δύσης ήταν η χρόνια εκμετάλλευση των αποικιοκρατών στις χώρες της Μέσης Ανατολής, θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί πρέπει να το υποστούν και χώρες που ποτέ δεν είχαν αποικίες, όπως η Γερμάνια, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης; Αντ’αυτού χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως την αιχμή του δόρατος για να κάμψουν τις αντιδράσεις των δυτικοευρωπαίων, εκμεταλλεύοντας τις συνταγματικά θεσμοθετημένες αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Δύσης, για να την αλώσουν αυτή τη φορά ειρηνικά. Αν τα καταφέρουν.

Ανεμομαζέματα ανεμοσκορπίσματα, λέει η λαϊκή θυμοσοφία και απευθύνεται βεβαίως στη Δύση που πέρα από το κοντόφθαλμο οικονομικό συμφέρον και την εγκατάλειψη των πολιτικών της οικονομίας της αγοράς, τώρα απειλείται να χάσει τη συνοχή της και την ελευθερία της. Μια ελευθερία που είναι το επίκεντρο και η γενεσιουργός αιτία της αναπτύξεως της.

Η δημοκρατική λύση του προβλήματος .

Ένα σερφάρισα να κάνει κάποιος στο διαδίκτυο για τις μουσουλμανικές δημοκρατίες, εύκολα θα διαπιστώσει ότι οι περισσότερες κυβερνούνται από κόμματα που έχουν πρόθεμα το σοσιαλισμό. Μεγάλα συγκεντρωτικά κράτη που σχεδιάζουν τις οικονομικές δραστηριότητες και καθοδηγούν τις συνειδήσεις των πολιτών τους.

Το μίγμα αυτό, μεταξύ θρησκευτικού υποτακτισμού και συγκεντρωτικού σοσιαλισμού, που μεταθέτει τη λύση των προβλημάτων, είτε στον Αλλάχ, είτε στο κράτος , δημιουργεί αδρανοποιημένους πολίτες, έτοιμους να τους οδηγήσουν κάποιοι, εναντίον επίπλαστων έχθρων (στη καπιταλιστική Δύση εν προκειμένου) που θεωρούν ότι ευθύνονται για την οικονομική τους κατάσταση. Όσο η αναρχία και η αδικία περισσεύουν στον κόσμο, και δη στον Αραβικό, τόσο περισσότεροι νέοι άνθρωποι θα καταφεύγουν σε εφαρμογές δυναμικών λύσεων , σε πολιτικό, ιδεολογικό ή και θρησκευτικό επίπεδο, πιστεύοντας ότι θα επαναφέρουν , έστω και με βίαιο τρόπο, την κοινωνική ειρήνη και δικαιοσύνη. Ο νόμος της Σαρίας εγγυάται την επιβολή εκείνου του θεσμικού πλαισίου που επαναπροσδιορίζει τον Ισλαμικό τρόπο ζωής του προγονικού Ισλάμ. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που κατευθύνουν τους νέους στην εφαρμογή της Σαρίας , είναι οι ίδιοι που την καταπατούν βάναυσα, επιδιώκοντας να την εφαρμόσουν με άδικο τρόπο. Άρα η αλλαγή των ηγεσιών στον μουσουλμανικό κόσμο με την αντικατάσταση τους από πεφωτισμένες μετριοπαθείς ηγεσίες και η φιλελευθεροποίηση των οικονομικών τους δομών είναι ένα βήμα προς την αποφυγή της τρίτης παγκόσμιας σύγκρουσης .

Η λύση λοιπόν κρύβεται στη καρδιά του Ισλάμ , που δεν είναι άλλος από τον θεοκρατικό τρόπο ζωής. Αν εφαρμοστούν πολιτικές ελεύθερης αγοράς, οι μουσουλμάνοι χωρίς να αλλοιώσουν την πίστη τους, θα στοχοποιήσουν τη ζωή τους ανεξάρτητα από τις θεοκρατικές ηγεσίες τους. Οι προσωπικοί στόχοι ζωής του καθενός θα προσανατολίσουν τους πολίτες σε μεθόδους επίτευξης τους, απεγκλωβίζοντας τους παράλληλα από τη μοιρολατρία και την υποταγή τους σε ηγεσίες που θέλουν να τους μαζοποιούν και να τους κατευθύνουν. Η θρησκεία μόνο τότε θα αποτελεί μέσο ηθικής για την προσωπική πρόοδο και όχι ως αυτοσκοπός ακρωτηριάζοντας την προσπάθεια του καθενός να αναπτύσσεται . Άρα λοιπόν η λύση βρίσκεται στη Δημοκρατία, στην πολιτική μιας ανοικτής κοινωνίας και στην απελευθέρωση της οικονομίας από το πατερναλιστικό ισλαμικό κράτος. Η δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη αναμόρφωσης του Αραβικού κόσμου για την οριστική του έξοδο από τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, τον θρησκευτικό φανατισμό, την υπανάπτυξη και την φτώχεια. Η ανάπτυξη του εμπορίου και η επαφή τους με άλλους λαούς και νοοτροπίες, θα αμβλύνει τις εντυπώσεις για τον επίπλαστο εχθρό της Δύσης που θέλει να κατασπαράξει τις κοινωνίες τους. Η απελευθέρωση των οικονομιών θα λειτουργήσει αλληλέγγυα , αφού η αλληλεπίδραση των λαών, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο, θα επιφέρει την απαιτουμένη απενεχοποίηση του ενός για τον άλλον. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν μόνο όταν το κράτος και οι ηγεσίες τους απομακρυνθούν από τις οικονομικές εξελίξεις. Προς το παρόν η εφαρμογή των ανωτέρω αποτελεί ακόμη ζητούμενο και για τη χώρα μας.

Απολογισμός Δράσης Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής


Ενδεικτικός απολογισμός δράσης της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνας Θανοπούλου.

Βασικός στόχος των δράσεων της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, ήταν η χάραξη στρατηγικού περιφερειακού σχεδιασμού σε όλα τα επίπεδα που αφορούν τους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Μέριμνας, με βασικές αρχές την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την ορθή χρήση των πόρων, την καταγραφή των υπαρχουσών αναγκών, την αξιολόγηση, την ενίσχυση της διαφάνειας, τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και την ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες.


Οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν συνοψίζονται σε οκτώ άξονες:

Κίνημα Βαρουφάκη (DIEM25): Μανιφέστο για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης ή για τη διαιώνιση της κυριαρχίας των ελίτ της ΕΕ επάνω στους ευρωπαϊκούς λαούς; —Προς μια δημοκρατική κοινότητα κυρίαρχων εθνών


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Εν μέσω τεράστιας δημοσιότητας, ιδιαίτερα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς» (δηλαδή της Αριστεράς που είναι πλήρως ενσωματωμένη στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης), όπως ο Guardian—και στα παρ’ημίν The Press Project, η Εφημερίδα των Συντακτών κλπ.—, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ένας από τους πρωταγωνιστές της σημερινής οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής καταστροφής στην Ελλάδα, αυτοπαρουσιάστηκε ως ο «σωτήρας της Ευρώπης», —χαρακτηρισμός που του απέδωσε ένα ακόμα γνωστό μέλος της ίδιας «Αριστεράς» σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο ελεγχόμενο από τους Ρώσους «παγκοσμιοποιητές» κανάλι!. [1] Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσω, αρχικά να εξετάσω τα δημοκρατικά «διαπιστευτήρια» του μανιφέστου Βαρουφάκη και, δεύτερον, να εξερευνήσω τους στόχους και τη στρατηγική του. Στη συνέχεια, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε μερικές κρίσιμες ερωτήσεις σχετικά με την (ιδιαίτερα σημαντική) επιλογή του χρόνου δημοσίευσης του μανιφέστου και ποιοι το υποστηρίζουν. Θα ολοκληρώσω το άρθρο με την πρόταση μου για μια δημοκρατική κοινότητα κυρίαρχων εθνών, η οποία, κατά τη γνώμη μου, αντιπροσωπεύει μια πραγματική επιλογή σήμερα, σε αντίθεση με τις ψευδο-επιλογές που προσφέρονται από αυτό το λεγόμενο «μανιφέστο», το οποίο έμμεσα, έχει ήδη εγκριθεί από τις ελίτ. [2]
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2016/03/28/kinima-varoufaki-diem25-manifesto-gia-ton-ekdimokratismo-tis-evropis-i-gia-ti-dieonisi-tis-kiriarchias-tis-ee-takis-fotopoulos/