Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΜΗ ή ΠΑΡΑΝΟΜΗ;Αποδέχθηκε τελικώς τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, σχετικά με την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος για το ρέμα Πεντέλης - Χαλανδρίου το υπουργείο Περιβάλλοντος και σύμφωνα με την Αρχή στις 29/3/2013 εκδόθηκε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας, με αντικείμενο επεξεργασίας τα προβλήματα εφαρμογής του ανωτέρω διατάγματος.

Στο Συνήγορο είχε προσφύγει από το Νοέμβριο του 2008 ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου σχετικά με τη νομιμότητα λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνα) εντός της Β' Ζώνης Προστασίας του ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου.

Σημειώνεται ότι το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το κατάστημα είναι διαμπερές, με πρόσωπο τόσο επί του ρέματος (οδός Πάρνηθος), όσο και επί του οδικού άξονα της οδού Πεντέλης.

Όπως αναφέρει η Αρχή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για τη συγκεκριμένη περιοχή, οι χρήσεις γενικής κατοικίας, σε διαμπερή οικόπεδα, επιτρέπονται στα ισόγεια των κτιρίων και μόνο στο πρόσωπο των οικοπέδων επί των οδικών αξόνων και όχι στο πρόσωπο επί του ρέματος. Το ζήτημα της νομιμότητας λειτουργίας του καταστήματος προέκυψε μετά την οικοδόμηση κτιρίου - με όψη στην οδό Πεντέλης - μπροστά από την ταβέρνα. Αποτέλεσμα των νέων δεδομένων ήταν η αμφισβήτηση της συνέχισης της χρήσης της ταβέρνας, στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, μετά τη σχετική αλληλογραφία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και το Δήμο Χαλανδρίου διαπίστωσε τη διάσταση απόψεων για τη νομιμότητα λειτουργίας του καταστήματος, μεταξύ της Δ/νσης Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών και της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ.


Παράλληλα, πραγματοποίησε και επίσκεψη στη Δ/νση Ειδικών Έργων του ίδιου υπουργείου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή πρότεινε στον υπουργό Περιβάλλοντος: α) την αναδιατύπωση διατάξεων του σχετικού ΠΔ του 1995 «Χαρακτηρισμός του χειμαρρικού ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου, ως προστατευόμενου τοπίου, καθορισμός των ορίων και ζωνών προστασία αυτού, επιβολή όρων απαγορεύσεων και περιορισμών εντός αυτών», προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα σε παρόμοιες περιπτώσεις διαμπερών οικοπέδων και β) την οριστική αποσαφήνιση της αρμοδιότητας ερμηνείας του προεδρικού διατάγματος.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης 

http://www.zougla.gr/greece/article/paremvasi-tou-sinigorou-tou-politi-gia-tin-efarmogi-tou-proedrikou-diatagmatos-sxetika-me-to-rema-pentelis-xalandriou#.UffuK4zELt0.twitter

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλάνδρι: Ημερήσια διάταξη Δ.Σ. της Τρίτης 30 Ιουλίου 2013


logo_halandri_2013new

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 30 του μηνός Ιουλίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 21.00 το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου με θέματα:

1. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2013.

2. 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2013.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 99/2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ‘Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ που αφορά στην Α’ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Ο.Ε. 2013.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση διενέργειας της μελέτης με τίτλο ‘Προμήθεια τροφίμων (ειδών παντοπωλείου, κρεοπωλείου, ιχθυοπωλείου, οπωρολαχανοπωλείου, αρτοπωλείου, γαλακτοκομικών) Α.Μ. 15/2013, προϋπ. 182.304,84 € με Φ.Π.Α. 13% και 23% ανάλογα με τα υπό προμήθεια είδη, καθώς και του τρόπου διενέργειας της προμήθειας στα πλαίσια της προμήθεια ειδών διατροφής για την κάλυψη αναγκών των Παιδικών Σταθμών, των Κ.Α.Π.Η. και των εργαζομένων του Δήμου, του Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Ευριπίδης’ Αθλητικός – Πολιτιστικός Οργανισμός.

Λήγει η πρώτη προθεσμία της διαθεσιμότηταςΑύριο, Τετάρτη 31 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία που έχει δώσει του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα Υπουργεία , για να αποστείλουν τα στοιχεία από τα οποία θα προκύψουν τα πρώτα συμπεράσματα για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα ενταχθούν τόσο στο πρώτο (υπόλοιποι 4.800 υπάλληλοι) του Σεπτεμβρίου όσο και στο δεύτερο (12.500 υπάλληλοι) κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου.

Οι γραμματείς των Υπουργείων έχουν λάβει εντολή να αποστείλουν τα στοιχεία στους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και κατόπιν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Στουρνάρας, με την υπογραφή και του συναρμόδιου Υπουργού θα προχωρήσουν στη σύνταξη των απαιτούμενων Προεδρικών Διαταγμάτων με τα οποία θα ορίζονται οι καταργούμενες θέσεις.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των γενικών γραμματέων υπουργείων με τον πρωθυπουργό, έως τις 23 Αυγούστου θα οριστικοποιηθούν οι θέσεις που θα καταργηθούν και έως τις 16 Σεπτεμβρίου οι «πλεονάζοντες» θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

http://www.aftodioikisi.gr/, 30/7/2013

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ & ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Τ.Α.


Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς


Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: «Κάτω τα χέρια από τους Ο.Τ.Α.»


Ένταση με συλλήψεις στους πομπούς της ΕΡΤ στον Υμηττό


Ένταση με συλλήψεις στους πομπούς της ΕΡΤ στον Υμηττό

Ένταση με συλλήψεις στον Υμηττό, όταν μέλη της Κίνησης «Σπίθα» με μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -περίπου 70 τον αριθμό- προσπάθησαν να δώσουν στην αναλογική συχνότητα του CNN εκπομπή σήματος της ΝΕΤ, με αποτέλεσμα να επέμβουν αστυνομικές δυνάμεις.
Η Αστυνομία φτάνοντας στα μηχανήματα έκοψε το σήμα που εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατάφεραν να εκπέμψουν από τον Υμηττό.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δύο ατόμων της Κίνησης «Σπίθα» καθώς και άλλα δύο άτομων.

Σήμερα το μεσημέρι, οι 9 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στον Υμηττό, θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο. 

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, καλεί άπαντες να παρευρεθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 16) στις 11:30 π.μ. προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συναγωνιστές τους.

Με πληροφορίες από http://www.poli-politiki.gr/

Οδηγός Αυτοδιοίκησης από την Ενωση Δημάρχων ΑττικήςΜια πολύ χρήσιμη έκθεση οδηγό εξέδωσε η Ενωση Δημάρχων Αττικής εκπληρώνοντας με πολύ ωραίο τρόπο την αποστολή της και τον ιδρυτικό της σκοπό. Εκδίδοντας τα συμπεράσματα του 
5ου FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που πραγματοποιήθηκε στα Βίλλια στις 15 με 16 Ιουνίου με τίτλο « Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε» ουσιαστικά προσέφερε έναν σημαντικό οδηγό κώδικα, όχι μόνο για τους δημάρχους, αλλά και για όλους τους αιρετούς και κυρίως για τους υποψήφιους των επόμενων εκλογών. 
Στα συμπεράσματα λοιπόν περιλαμβάνονται:

ΓΕΝΙΚΑ
• Επαναπροσδιορισμός των Σχέσεων Κράτους – Αυτοδιοίκησης μέσω και της Συνταγματικής Αναθεώρησης με στόχο την ισχυροποίηση της αυτοτέλειας του θεσμού. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε τούτο, παρακολουθώντας απόπειρες απαξίωσης του ρόλου των Δημάρχων και των αιρετών γενικότερα. Η συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των Δήμων δεν πρέπει να πλήττεται με πράξεις όπως το παρατηρητήριο, την αυθαίρετη κατάργηση αρμοδιοτήτων κ.α. ερήμην της Αυτοδιοίκησης.
• Έμφαση στις σχέσεις Δήμου – Δημότη ως προς την ιεράρχηση των αναγκών των Δήμων σύμφωνα και με τις νέες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες και συμμετοχή των πολιτών στον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων.
• Κινητοποίηση των τοπικών Κοινωνιών για συλλογική δράση, με ανάληψη πρωτοβουλιών για στήριξη των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών.
• Εξορθολογισμός των δράσεων των Δημοτικών Αρχών σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Δημοτών με έμφαση στη στήριξη των ανέργων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας ιδίως για τους νέους.
• Άμεση ανάγκη περιφρούρησης της αξιοπρέπειας των αιρετών και της αξιοπιστίας του Θεσμού από σκοπούμενες επιθέσεις από μερίδα των Μ.Μ.Ε. και από «αβασάνιστες» διώξεις στο πνεύμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.
• Αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα από τους αιρετούς στην λήψη αποφάσεων με αποκλειστικό γνώμονα το γενικό δημόσιο συμφέρον.
• Αυτοσυγκράτηση και ηθική στις παραταξιακές ενδοδημοτικές αντιπαραθέσεις των αιρετών.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
• Ουσιαστική συμμετοχή της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στο διάλογο για το νέο ΕΣΠΑ 2 (ΣΕΣ)
• Ειδικό Υποπρόγραμμα αποκλειστικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο ΕΣΠΑ 2 (ΣΕΣ) τουλάχιστον σε ποσοστό 5% (κατά το πρότυπο του ΕΑΠΤΑ).
• Δημιουργία συνθηκών για ταχεία ωρίμανση έργων με διαρθρωτικές παρεμβάσεις και ευελιξία στην γραφειοκρατική αγκύλωση των Δήμων.
• Σύσταση στην ΚΕΔΕ ή σε κάθε ΠΕΔ εξειδικευμένου φορέα τεχνικής υποστήριξης όλων των ΟΤΑ για συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
• Επεξεργασία και υποβολή από κάθε ΠΕΔ ολοκληρωμένων ώριμων προτάσεων αναπτυξιακών έργων μεγάλης κλίμακας ανά Περιφέρεια για ένταξη σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
• Εκπαίδευση προσωπικού Τεχνικών Υπηρεσιών για σύνταξη μελετών και υποβολή προτάσεων σε χρηματοδοτούμενα Έργα και Προγράμματα.
• Καθιέρωση ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου (με ειδικά προσόντα και εμπειρία) με αρμοδιότητα την παρακολούθηση και προώθηση των αναπτυξιακών διαδικασιών του Δήμου και των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
• Συμμετοχή των δομών της Αυτοδιοίκησης σε προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων χωρίς ενδιάμεσους φορείς.
• Ανάληψη πρωτοβουλιών των Δήμων για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων (δημοτικός φωτισμός, δημοτικά κτίρια, δημοτικός στόλος κλπ.)
• Ανάληψη πρωτοβουλιών των Δήμων για ενίσχυση των Τοπικών αγορών. Ενδεικτικά αναφέρονται: προβολή της Τοπικής Αγοράς με κάθε μέσο. Ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων των Δήμων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της Τοπικής Αγοράς.
• Προσβασιμότητα με κάθε τρόπο
• Προσέλκυση επισκεπτών και με την οργάνωση διαφόρων δραστηριοτήτων ασφαλώς και με την αξιοποίηση συγκεκριμένων χώρων προς ενέργεια αυτών των δραστηριοτήτων.
• Ανατροπή των δυσκολιών, που επιφέρει το υφιστάμενο νομοθετικό πλέγμα, ειδικότερα στην αξιοποίηση των παραπάνω χωρών.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
• Μείωση της γραφειοκρατίας που έχει διογκωθεί υπέρμετρα μετά και τις τελευταίες ρυθμίσεις και καθιστά αναποτελεσματικό το έργο των Δημοτικών Αρχών.
• Σταθεροποίηση των πόρων, με μεταφορά της ευθύνης για μη εφαρμογή των προϋπολογισμών στους υπεύθυνους για την μη ομαλή χρηματοδότηση των Δήμων.
• Απλούστευση και ομογενοποίηση του έργου των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και κατάργηση των πολλαπλών αλληλοκαλυπτόμενων φορέων. (ΜΙΑ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΕΝΙΑΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ).
• Κωδικοποίηση και απλούστευση της Νομοθεσίας, που αφορά στο σύνολό της την Αυτοδιοίκηση. (προμήθειες, εκτέλεση έργων, υποχρεώσεις αιρετών και υπαλλήλων, εξατομίκευση της υπευθυνότητας).
• Κατάργηση περιοριστικών όρων για την ανάθεση σε τρίτους έργων και υπηρεσιών και καθιέρωση του κριτηρίου του δημοσίου συμφέροντος.
• Θεσμοθέτηση εκλογής δημοτικών συμβούλων με ανάλογη εφαρμογή της εκλογής βουλευτών Επικρατείας.
• Διερεύνηση αλλαγής πλαισίου του Δημάρχου με κύριο ρόλο τη χάραξη της πολιτικής του Δήμου κατά τα πρότυπα Δήμων της Ε.Ε. 
• Άμεση προώθηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-kep) κλπ. για την εξυπηρέτηση των Δημοτών.
• Άμεση έναρξη διαλόγου για αλλαγή του εκλογικού συστήματος (ενδεχόμενη καθιέρωση ξεχωριστών λιστών υποψηφίων Δ.Σ. και Δημάρχων, ξεχωριστών προϋπολογισμών, λειτουργικών και αναπτυξιακών εξόδων κλπ.).
• Επανεξέταση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων (ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα).
• Διαρκής στόχευση στην ανάπτυξη και στο νοικοκύρεμα των Δήμων σε όλους τους τομείς σε ορίζοντα βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο.

http://www.myota.gr

Για κοινωνικό μακελειό προειδοποιεί ο Αλ. Μητρόπουλος


MITROPOULOS ALEKSIS

Για «κοινωνικό μακελειό» χωρίς τέλος κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος σε σχόλιό του για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Όπως αναφέρει, εμβρόντητος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί το νέο, πιο σκληρό γύρο της μνημονιακής βαρβαρότητας.

«Το κράτος ακρωτηριάζεται, οι κοινωνικές υπηρεσίες αποσαθρώνονται, υπάλληλοι με προϋπηρεσία ετών, ακόμα και κάτοχοι διδακτορικών τίτλων, μέσω της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας οδηγούνται στην απόλυση», σημειώνει και προσθέτει πως σειρά έχουν τώρα τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα κοινωνικά ιδρύματα, κι ότι άλλο το ατελές κοινωνικό κράτος στήριξε μέχρι τώρα, τα πολύπαθα, τα φτωχά κοινωνικά στρώματα.

Ο βουλευτής εκτιμά ότι βρισκόμαστε μπροστά σε σχεδιασμένη κοινωνική γενοκτονία καθώς εκατομμύρια συμπολιτών μας που δεν έχουν τα προς το ζην καλούνται να ξεχρεώσουν τους δανειστές, διακινδυνεύοντας την ίδια την επιβίωσή τους.

«Επιτηδευματίες διασύρονται κι επιχειρηματίες ευτελίζονται σε κοινή θέαση. Η ανεργία καλπάζει, ιδιαίτερα των νέων μας. Κοινωνικό μακελειό χωρίς τέλος, με άπειρα μνημονιακά ανακοινωθέντα κατά του εχθρού λαού», συμπληρώνει.

Παράλληλα καλεί τον λαό να μείνει όρθιος και την κοινωνία να ελπίζει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, παίρνει πρωτοβουλίες σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα για έξοδο από το βαθύ μνημονιακό τούνελ, για έξοδο προς τα μπρος με προοπτική, διαφυγή στο μέλλον, με οικονομική ανάπτυξη, στήριξη της μισθωτής εργασίας, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους», καταλήγει.

http://www.spirospero.gr/, 29/7/2013

Παύση του αντιδημάρχου Χαϊδαρίου που συνελήφθη για εκβιασμόΔήλωση Δημάρχου Χαϊδαρίου Δ. Μαραβέλια 
" Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ανακοινώνεται η παύση του κ. Μάριου Λιακόπουλου από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου, καθώς και η αναστολή της ιδιότητας μέλους του Συνδυασμού «Καλύτερο Χαϊδάρι», μέχρι τη δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης. 
Η απόλυτη διαφάνεια στην Διοίκηση του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και για εμένα προσωπικά, μπροστά στην οποία φιλικές και πολιτικές σχέσεις μπαίνουν στην άκρη"

http://www.airetos.gr/, 29/7/2013

Έκθεση Κομισιόν: Προς απόλυση 11.000 από τους 25.000 «διαθέσιμους» του 2013Επιβεβαιώνει ότι οι 11.000 από τους 25.000 υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2013 μπορεί να απολυθούν, η έκθεση της Κομισιόν για το πρόγραμμα προσαρμογής στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό πίνακα με τα κριτήρια επίδοσης της χώρας μας «οι 11.000 αποτελούν ‘βάση’ αποχωρήσεων μέσω διαθεσιμότητας».

Να σημειωθεί ότι το γεγονός επιβεβαιώνεται και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ωστόσο ότι αν υπάρξουν αποχωρήσεις από τους 11.000 «διαθέσιμους» αυτές θα συνυπολογισθούν στις 15.000 απολύσεις για το 2013 (4.000) και για το 2014 (11.000) που συμφώνησαν τον περασμένο Απρίλιο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Απολύσεις για τις οποίες θα ισχύσει ο κανόνας 1 προς 1, δηλαδή, μία απόλυση μία πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ.

Κατά τα άλλα στην έκθεση της Κομισιόν η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τις 12.500 «διαθεσιμότητες» του πρώτου κύματος του 2013 τίθενται ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των «υπολοίπων» των δόσεων Ιουλίου και Αυγούστου.

Πάντως, στη συγκεκριμένη έκθεση δεν υπάρχει, όπως σε αυτή του Μαΐου καταγεγραμμένος αριθμός αποχωρήσεων από το Δημόσιο κατά το έτη 2011 και 2012, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά. Να υπενθυμίσουμε ότι στην προ τριμήνου έκθεση ο αριθμός των αποχωρήσεων είχε εκτιμηθεί σε 122.000 (από 825.000 το 2010 σε 713.000 το 2013), δηλαδή, πολύ κοντά στο στόχο για 150.000 αποχωρήσεις έως τα τέλη του 2015.

Διαβάστε επίσης


http://www.aftodioikisi.gr/, 29/7/2013