Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!
ΣΧΟΛΙΟ 1 : Καλά μην ορκίζεσαι! Κάτσε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

ΣΧΟΛΙΟ 2: Υπουργούς έχουμε; Πέντε μέρες κάνανε για έναν! Τώρα που είναι καμμιά σαρανταρέα πόσες μέρες θα κάνουν;

ΣΧΟΛΙΟ 3: Διευκρινίστηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2012;;;;

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ: Ο μεγάλος, κεντρικός, εθνικός στόχος είναι η Αυτοδιάθεση

Κείμενο Διαλόγου και 10 κρίσιμες θέσεις - πλαίσιο για την οικοδόμηση συμμαχιών έδωσε στην δημοσιότητα εχθές η Σοσιαλιστική Ανασύνθεση.

Ολόκληρο το κείμενο στο blog των ενεργών σοσιαλιστών http://energoisosialistes.blogspot.com/

ΤΟ ΚΡΙΣΜΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ (κατά την γνώμη μας)

Εθνική Αυτοδιάθεση, σημαίνει ότι ο κυρίαρχος λαός καθορίζει και ελέγχει την δομή της εξουσίας, τις εγγυήσεις ελευθερίας των πολιτών και τις πράξεις της κυβέρνησής του, με όρους εθνικής ακεραιότητας και Αλληλεγγύης του Ελληνισμού.

 Κοινωνική Αυτοδιάθεση, σημαίνει ότι η κοινωνία στο σύνολό της καθορίζει τους όρους της ανάπτυξης, ελέγχει τα μέσα ανάπτυξης και διασφαλίζει τα δημόσια αγαθά και τα κοινωνικά δικαιώματα για κάθε πολίτη.

ΤΟ ΠΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΕ 9 ΑΞΟΝΕΣ:

1. Ανατροπή του Μνημονίου, του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, του Μεσοπρόθεσμου, όλων των αποικιοκρατικών συμβάσεων.

 2. Έλεγχος του Χρέους, άρνηση του καταχρηστικού τμήματός του, διεθνής λογιστικός έλεγχος όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Άνοιγμα όλων των δημόσιων λογαριασμών του κράτους, ώστε να δούμε τι έγιναν τα λεφτά, τι κρύβουν οι συμβάσεις δανεισμού και ποιος επωφελήθηκε από αυτές.

 3. Διεκδίκηση των Πολεμικών Οφειλών (αποζημιώσεις, κ.α.) του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου από την Γερμανία.

 4. Ανάπτυξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, εναλλακτικές μορφές ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Στήριξη μορφών συλλογικής διαχείρισης, όπως: συνεταιρισμών, ομαδικών καλλιεργειών, δημοτικών και δημοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων, διαχείριση των λαϊκών αγορών από επιτροπές άμεσων παραγωγών, καταναλωτών κ.ο.κ.

 5. Αξιοποίηση του συνόλου του εθνικού πλούτου, ορυκτού και υποθαλάσσιου υπέρ του έθνους και του Λαού. Προστασία της Δημόσιας Περιουσίας. Λαϊκή κινητοποίηση για τη γη, την στέγη, το κλίμα και τους φυσικούς πόρους, την αγροτική αναδιάρθρωση και τη διατροφική επάρκεια.


 6. Τροποποίηση των Διεθνών μας σχέσεων επ΄ ωφελεία της Χώρας. Πιέσεις και κινητοποιήσεις, για μία Ευρώπη των εθνών και των λαών της. Επανατοποθέτηση του αιτήματος της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, ώστε να απαλλαγούν οι ευρωπαϊκοί λαοί από την αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πορεία που έχει την αρχή της στη συνθήκη του Μάαστριχτ, ενώ φαίνεται ότι τα χειρότερα έρχονται, με την εμμονή των ευρωπαίων ηγετών να “συνταγματοποιήσουν” την “οικονομική διακυβέρνηση” και να θέσουν “εκτός νόμου” την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοινωνικό κράτος. Άσκηση Πολυδιάστατης οικονομικής πολιτικής.

 7. Υπεράσπιση της Συνταγματικής νομιμότητας και της λειτουργίας της Δημοκρατίας. Λαϊκή Κυριαρχία (εναντίωση σε όλες τις προσπάθειες περιορισμού της που επιχειρείται και με την εντεινόμενη κρατική καταστολή). Κράτος Δικαίου. Δημοκρατικός έλεγχος και προγραμματισμός, θεσμοί κοινωνικού ελέγχου. Λαϊκή συμμετοχή, για θεσμικές αλλαγές και διεύρυνση - εμβάθυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα. Έχει ήδη τεθεί στον δημόσιο διάλογο θέμα αλλαγής του Συντάγματος. Θέση μας είναι ότι η χώρα πρέπει να διατηρήσει ως υπέρτατο νόμο το Σύνταγμά της και, ταυτόχρονα, να προχωρήσει σε αναθεώρηση, που θα ενισχύει τον ρόλο της Βουλής, θα θεσπίζει τοπικά και εργασιακά συμβούλια, καθώς και το δικαίωμα λαϊκής αρνησικυρίας και λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Το Κοινοτικό Δίκαιο, ως διεθνής συνθήκη, είναι υποδεέστερο του συντάγματος.

 8.Υπεράσπιση της εδαφικής Ακεραιότητας της χώρας. Συμπαράσταση στον Αγώνα για την Απελευθέρωση της Κύπρου. Άμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ. Ενίσχυση με όλα τα μέσα της ευαίσθητης ζώνης Θράκη- Αιγαίο –Κύπρος. Η ζώνη αυτή, πέρα από την αυτονόητη γεωπολιτική, αναπτυξιακή και πολιτισμική της βαρύτητα, αποτελεί και γραμμή ακεραιότητας της Ελλάδας και επιβίωσης του Ελληνισμού, ως έθνους ευρωπαϊκού, μεσογειακού και αιγαιακού. Η συνένωση των αναπτυξιακών δυνάμεων ολόκληρης της ζώνης, μπορεί να αρχίσει με ένα Δίκτυο Ενημέρωσης, Αναπτυξιακής και Πολιτισμικής Συνεργασίας, μέσω του οποίου οι αγωνιστές της εθνικής και κοινωνικής αυτοδιάθεσης θα μπορούν να συντονίσουν τα μέσα και τους πόρους τους και να κατευθύνουν τις ενέργειές τους, όπου κρίνεται αναγκαίο, σύμφωνα με την δική τους πρόταση Εθνικής Στρατηγικής.

 9. Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αδιεξόδου. Άμεσα μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης. Πλήρης κοινωνική ένταξη των νόμιμων μεταναστών.

Διαβάστε όλο το κείμενο διαλόγου που προτείνουμε http://energoisosialistes.blogspot.com/

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ


ΨΥΧΟΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ

Με Τεχνικό Σύμβουλο (ΧΑΧΑΧΑ, διαβάζει τώρα τους νόμους; ΜΠΡΑΒΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ, αν έμαθε ανάγνωση, με το καλό και γραφή) τον Άρη Κουντουράκη - (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ) εμφανίστηκε ο ηγέτης των δυνάμεων του ΜΠΑΤΣΟΚ στο Χαλάνδρι στην επιτροπή για την υπαίθρια διαφήμιση που συμμετέχει.

Μάλιστα ενημέρωσε και τα μέλη της ΦΛΥΑ για απόφαση δικαστηρίου που ΘΑ ΒΓΕΙ  - όπως ο ίδιος είπε - ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!

ΣΔΟΕ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ....
"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" λέει ο ΑΧΑΙΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ.

Μιλάμε τώρα για την πλήρη γελοιοποίηση και καταβαράθρωση των θεσμών σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία και στην καρέκλα μια κάστα πριγκίπων του ΜΠΑΤΣΟΚ την οποία ενισχύει με κάθε τρόπο μια άλλη - όλο και μικρότερη - γαλάζια κλίκα με την λογική "κρατείστε αυτούς όρθιους, μην έρθει κάνας άλλος και μας νικήσει στις εκλογές" ώστε να μην χάσει και αυτή την δική της καρέκλα. (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. -  Και μια και τον θυμήθηκα το περιοδικό Χαλάνδρι γιατί δεν βγαίνει για να μας ενημερώνει;;;)

ΟΠΟΙΟΣ ΣΙΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.

ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ MUTUAL ????

FACEBOOK:
George Papandreou and Antonis Samaras are now friends!


Τα χρέη των κομμάτων
Προχθές πήραμε 1,3 δις ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! Ποιά 6η δόση και βλακείες λοιπόν;

Έντοκα γραμμάτια: Αντλήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ με ελαφρώς «τσιμπημένο» επιτόκιo
Το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο μέσω της δημοπρασίας 6μηνων έντοκων γραμματίων που λήγουν στις 11 Μαΐου 2012.
 
Το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε ελαφρώς υψηλότερο επιτόκιο από την αντίστοιχη δημοπρασία στης αρχές Οκτωβρίου (4,89% έναντι 4,86%).
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, συνολικά υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 2,91 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό (1 δισ. ευρώ) κατά 2,91 φορές.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011.

---------------------------------------

Ερωτήματα "αφελών" οικονομολόγων και οικονομικών παραγόντων, που βρίσκονται έξω από το πλυντήριο ενημέρωσης που προσφέρουν τα ΜΜΕ του καθεστώτος :

α) Αφού βρίσκουμε λεφτά και μόνοι μας, χωρίς την "βοήθεια" της τρόικα -και μάλιστα μας προσφέρθηκαν 3πλάσια από όσα ζητήσαμε-,
Γιατί λοιπόν θεωρούμε την είσπραξη της 6ης δόσης, με όσα εκβιαστικά την συνοδεύουν, σαν μονόδρομο;

β) Έως τέλος Δεκεμβρίου πρέπει να καταβάλουμε για οφειλές παλαιών δανείων 15,5 δις.
Η 6η δόση είναι μόλις 8 δις και μας παρουσιάζουν ότι χωρίς αυτή το κράτος θα "στεγνώσει", δεν θα πληρωθούν "μισθοί-συντάξεις" κλπ. Για την πληρωμή των δανειστών κουβέντα.
Προφανώς λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά, αλλά έχουν προτεραιότητα οι "δανειστές".
Για το λαό δεν τους περισσεύουν.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *