Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΑΣ - ΜΕΡΟΣ 1ο : ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 ΜΕΧΡΙ ΙΟΥΛΙΟ 2016Ας κάνουμε ταμείο για την υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ, τους ισχυρισμούς του Συμεών και το ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ να πάρουν απόφαση να μας κάνουν αγωγή λέγοντας μάλιστα ότι ΓΡΑΨΑΜΕ ΨΕΜΑΤΑ και ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ, ισχυρισμός καταφανώς ψευδής και συκοφαντικός για την εφημαρίδα μας, ενώ γνωρίζουν ότι ΚΑΝΕΝΑ ΨΕΜΑ δεν έχει γραφτεί και για το μόνο που θα μπορούσαν να μας κάνουν κριτική - αδιάφορη για εμάς - "το ύφος της κριτικής μας".

ΕΝΩ Ο ΣΥΜΕΩΝ ΕΧΕΙ  ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟ (ΑΡΘΡΟ 58/του 3852/2010 περί ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ).

Όμως έχει αξία να θυμίσουμε στον αναγνώστη με απλά bullets το ιστορικό ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ για το οποίο ο ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ δήμαρχος Χαλανδρίου είχε το θράσος προχτές (άκου ηχογραφημένα πρακτικά) να πανηγυρίζει και να κουνάει το δάκτυλο στην αντιπολίτευση.

ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΕΠΕΙΑ - απευθυνόμενος στον Θωμά - να του λέει "ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ όταν αγοράσουμε τα ακίνητα".
Ο "ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ" του δήμου! Που "θα προσκαλέσει" την αντιπολίτευση. Θα της κάνει την χάρη ...

Και να ΤΟΛΜΑΕΙ να λέει απευθυνόμενος σε ποιον, στον Νταβία ότι "εσείς -ο διαπλεκόμενος Νταβίας δηλαδή -  είσαστε με το MALL"!

Ο ΧΥΔΑΙΟΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (αν ντρεπόταν έστω και λίγο) ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ  για να είναι συγκεντρωμένο και προσβάσιμο  με χρονολογική σειρά. (μπορεί αν ασχοληθεί και κανένας εισαγγελέας σε αυτή την χώρα, πού ξέρεις καμιά φορά)
  • Στις 15 Ιουνίου του 2015 ο ΣΥΜΕΩΝ στέλνει στον Αναπλ.Υπουργό ΠΑΓΕΝ το έγγραφο με αρ. πρωτ. 16896/2015. ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, το οποίο αναφέρεται στα σχετικά της Υπουργικής Απόφασης καθορισμού χρήσεων στον ΧΕΥ 9;  (βλ. 2), ΤΙ ΕΓΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ Ο ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ; Θα βγάλει στην δημοσιότητα το έγγραφο που ΔΕΣΜΕΥΣΕ την πόλη;
  •  Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2015 ο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ υπουργός ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ υπογράφει μία ΑΠΟΦΑΣΗ που ορίζει ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ στον ΧΕΥ 9 της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ που μέχρι εκείνη την ώρα είναι ένα ακίνητο ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗ.  Οι χρήσεις που "ΚΑΠΕΛΩΝΟΝΤΑΙ" με τον υπουργικό φετφά - ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΕΩΝ που είχε προηγηθεί - είναι ΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΚΔΑΥ - ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! (Διακριτές 4 χρήσεις - δεν είναι ΟΛΑ "στέγαση υπηρεσίας καθαριότητας", μην είσαι μπαμπουίνος και σε δουλεύουν!)
Στα σχετικά της απόφασης αναφέρεται "αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ" για να γίνει προφανώς αυτό που έγινε, από τον Σεπτέμβριο του 2014! Να ενταχθεί δηλαδή το ακίνητο στο σχέδιο.
ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΡΑΓΕ; ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ, αν δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ..οι πεντακαθαρίδηδες, αντί να κάνουν αγωγές;

Δηλαδή η διαδικασ'ια αυτή αναγνώστη μου είχε ξε΄κινήσει  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΜΗ ΦΤΑΙΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, έτσι

Αυτό εξηγεί λοιπόν την στάση της δικής μας δεξιάς αντιπολίτευσης στον δήμο.
ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.
Το θέμα όμως δεν είναι η δεξιά αντιπολίτευση. Είναι η εφαρμογή κατά γράμμα των πιο δεξιών - ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών από την ψευτοαριστερά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΣ, όσοι ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ που τολμάει να μας λέει και ψεύτες και υπερασπιστές των συμφερόντων του MALL.Χωρίς μελέτες, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, χωρίς τη Περιφέρεια Αττικής,), με αναφορά στο ισχύον  Γενικό Πολεοδομικό του Χαλανδρίου του 1989 (γιατί ο Συμεών είπε και ένα καράβι ανακρίβειες στα ηχητικά περί ΓΠΣ αλλά δεν είναι της ώρας)  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ((σε συνενόηση όμως ΠΡΟΦΑΝΩΣ με τον Συμεών).
  • Το δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ από τον υποχρεωμένο να το ενημερώνει ΣΥΜΕΩΝ. Ο δήμος έτσι  ΣΥΝΑΙΝΕΙ δια της "σιωπής των αμνών" και αφήνοντας να περάσει ο χρόνος μέσα στον οποίο θα μπορούσε να αντιδράσει με προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης άπραγος, Δεν εκφράζει καν μια ένσταση ή μια επιφύλαξη για το ΚΑΠΕΛΩΜΑ του.  ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ στις ορέξεις των δανειστών που έχουν μοιριστεί το χρήαμ στα ταμεία του δήμου και κάνουν σαν τσακάλια που μύρισαν φρέσκο αίμα.
- Για ένα χρόνο με ένα ευτελές τίμημα - για να "τους κοροϊδέψουμε τους χωριαταρέους" και να παριστάνει ο ΣΥμεών τον σωτήρα,  ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΑΦΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ότι ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, έστω και για τον ένα χρόνο ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ για ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ - ΚΔΑΥ κλπ.

Για να κάνουμε λιανά το μεγαλειώδες  deal που έκανε ο ΣΥΜΕΩΝ, για να το καταλάβει και η γιαγιά και ο παππούς ας το πούμε με μια παραβολή, ένα ανέκδοτο:
Ένας ιδιοκτήτης ενός ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ το νοικιάζει για έναν χρόνο φθηνά σε έναν ΒΛΑΚΑ (του παίρνει και λεφτά δηλαδή) με τον όρο ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ στο αυθαίρετο σπίτι να το ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ, κάνοντας όλες τις μελέτες και όλες τις διαδικασίες. Που αν τις έκανε μόνος του ο ιδιοκτήτης θα πλήρωνε μηχανικούς, παράβολα, γαμόσημα και πάει λέγοντας.

Και αυτός ο ΒΛΑΚΑΣ δέχεται να πληρώσει και νοίκι για να βγάλει τις άδειες νομιμοποίησης του αυθαιρέτου.
Φτηνό;
Πες ΦΤΗΝΟ.
Αλλά ΠΛΗΡΩΝΕΙ για να κάνει "όλες τις μελέτες και ενέργειες" που χρειάζονται για να νομιμοποιήσει το σπίτι και σε ένα χρόνο θα ξανασυζητήσει με τον ιδιοκτήτη αν θα τον αφήσει μέσα και με ποιο νοίκι.
 
ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε στην πιάτσα. Ούτε στην πιάτσα των ΤΑΞΙ!


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΗΔΗ ΣΕ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ TOY ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΔΣ της ΕΑΔ ΑΕ, ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ  ότι  αυτά όλα έγιναν με πλήρη γνώση του και συνείδησή του.
 Με ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΕΣ ενέργειές του δια την Σωτηρία ημών των αμαρτωλών.

ΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΕ τουλάχιστον, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΙΟΛΑΣ με την επιστολή και το αίτημά που ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΑΔ ΑΕ για να λάβει την απόφαση το ΔΣ.

Αυτό βέβαια, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΙΤΗΜΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΕΥ 9 ΣΤΗΝ ΕΑΔ κα - και να μην το είχε παραδεχτεί - είναι αυτονόητο αφού δεν θα μπορούσε να συζητηθεί το θέμα αλλιώς στο ΔΣ της εταιρίας. Πώς θα το βάζανε στην Η.Δ. του ΔΣ; ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ;

ΜΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ Ο ΣΥΕΜΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΠΟΥ ΛΗΦΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ; 

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ! 

ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ να κάνει αυτή την αίτηση ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, χωρίς απόφαση ΔΣ.


"ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ MALL" ισχυρίζεται αυτός ο αχαρακτήριστος δήμαρχος που κατηγόρησε τον Νταβία ότι είναι με τα συμφέροντα του MALL.

Ποιο MALL βρε ΨΕΥΤΗ! 
Αφού το ακίνητο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.
Πώς θα γινόταν MALL;
Και μετά είχε τις χρήσεις της υπουργικής απόφασης!
ΠΟΙΟ MALL ΕΣΩΣΕΣ;
Έχεις κανέναν χαρτί να μας δείξεις; ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙΑ!

Πού τα λες αυτά; ΣΕ ΓΙΔΙΑ που τα πιστεύουν και σε ακούν να ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ και να ελεεινολογείς τους πολιτικούς σου αντιπάλους με υποθέσεις και θεωρίες!

( "Άκου ΕΙΣΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ MALL"!  ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!)

Και να επιχειρούσαν βρε ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ να του δώσουν χρήσεις που θα επέτρεπαν την οικοδόμησή εμπορικού κέντρου  θα μπορούσε ο δήμος - αν ήθλελε και δεν ήταν στα τέσσερα - να προσφύγει.
 ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ οι του Ταμείου της Υποτέελειας με τους οποίους νταραβεριζόσουν μόνος σου.

ΗΤΑΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ "αξιοποιήσει" το ακίνητο το ΤΑΙΠΕΔ!
  • ΜΑΪΟΣ 2016: ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ - ΤΟ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΟ - ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΜΕΩΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:
Ενώ έχει Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΜΕΩΝ  αιτηθεί την απευθείας μίσθωση του ΧΕΥ 9 από την ΕΑΔ ΑΕ και η απόφαση έχει ληφθεί ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ, στις 18 Μαίου φέρνει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο "Κατ' αρχή έγκριση μίσθωσης ακινήτου"
Η αντιπολίτευση την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για να μην δει, μην ακούσει, μην ξέρει. 
Ο Νταβίας δεν μασάει στο κάλεσμα του Κουράση και της Λούλας και μένει για να τον βγάλει τον λαγό!

ΤΙ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ; 

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ 9ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ.

ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ! 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΒΡΕΙ" ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΚΙΝΗΤΟ! 

Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ έχει συμφωνήσει να μισθώσει τον ΧΕΥ 9 από τον Απρίλιο ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ και να προσφέρουν στον δήμο τα ακίνητά τους!!!!!

Αντί να ενημερώσει υπεύθυνα - ως όφειλε - το δημοτικό συμβούλιο, έστω και τον ΜΑΪΟ για το τι έχει κάνει με την ΕΑΔ ΑΕ με πλήρη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ επιχειρεί να το ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ!
  • ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ:
Με εισήγηση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΟΣ (λέει, κρατήστε το αυτό θα χρειαστεί στο μέλλον) και αφού τηρήθηκαν όλα κατά πώς θέλει ο νόμος κατά την διενέργεια της δημοπρασίας αυτή απέβη ΑΓΟΝΗ αφού δεν πήγε - λέει - κανένας να προσφέρει το ακίνητό του στον δήμο για μίσθωση.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ του οποίο Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΗΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΔ ΑΕ από τον ΑΠΡΙΛΙΟ, έστησε ΕΙΚΟΝΙΚΑ έναν ολόκληρο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ για να εξαπατήσει το δημοτικό συμβούλιο και να "τηρηθεί" εκ των υστέρων η ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία για αναζήτηση ακινήτου για μίσθωση.

Και δεν βρέθηκε - σου λέει - κανένας δημότης να λάβει μέρος σε αυτόν τον καραγκιοζ μπερντέ που "απέβη άγονος".

Και αφού απέβη άγονος ο μαϊμουδοδιαγωνισμός, αποφάσισαν να μισθώσουν το ακίνητο της ΕΑΔ ΑΕ, όπως είχε συμφωνήσει ο Συμεών ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ, μερικούς μήνες πριν καν προκυρήξει τον διαγωνισμό και δεν το λέει η ΠΛΑΤΕΙΑ! 

ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ!

ΕΤΣΙ λοιπόν ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, "ο διαγωνισμός απέβη άγονος και θα μισθώσουμε από την ΕΑΔ ΑΕ)


ΔΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ! ΝΑ ΕΔΩ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:


ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ, τι είναι;; 

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗΣ:

ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΧΕΥ 9 ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο SITE του ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ! 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΧΙ ΜΙΣΘΩΣΗ!
ΠΩΛΗΣΗ!


Μίσθωση έβγαλε ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ, τον ΧΕΥ 8 στην λ. Πεντέλης ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ.


Δηλαδή αρχίζει να ψάχνει ΑΓΟΡΑΣΤΗ για το "αυθαίρετό του" που πλέον ο δήμος έχει νομιμοποιήσει απολύτως ως πος την χρήση του ΣΜΑ και ΚΔΑΥ με τις αποφάσεις του ΔΣ.

Και ο δήμος που αποδέχτηκε πλέον επίσημα τις χρήσεις αυτές, ΠΛΗΡΩΝΕΙ και ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΙΣΘΩΜΑ!!!!

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ;
ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ;

Ή ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ - ΚΑΝ -  ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΖΗΤAEI, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 2 ΧΕΥ, ΩΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ αυτή την άρνηση να την είχαμε ΓΡΑΠΤΩΣ στον δήμο, πριν τοποθετηθούμε - ειδικά οι κομματικοί αντιπολιτευάμενοι -  για το αν φταίει η κυβέρνηση ή ο Συμεών;

Δηλαδή δεν τα ζητήσαμε εμείς σαν δημοτικό συμβούλιο τα ακίνητα επίσημα και μας φταίει η κυβέρνηση που δεν μας τα έδωσε!
Πού είναι γραμμένα αυτά αναγνώστη μου;

Ακόμα και σήμερα που σε όλους τους δήμους παραχωρούνται τεράστιες εκτάσεις δωρεάν ο Συμεών αρνείται, δεν εισηγείται να λάβει μια απόφαση το ΔΣ που να ζητάει τους δύο ΧΕΥ με παραχώρηση!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΕΙΝΟΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ;

Συνιστά αυτό - τουλάχιστον - μη εξηγήσιμη συμπεριφορά ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ;

Είναι ή όχι περίεργη και μη εξηγίσιμη η απροθυμία του, να επιτελέσει το πρώτιστο καθήκον του που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ την δωρεάν παραχώρηση και των 2 ΧΕΥ, όπως έγινε με την αλάνα στο ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ;

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ή ΑΔΙΚΟ και είμαστε υπερασπιστές των MALL;

ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής συγκαλεί εκτάκτως σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει θέση επί του μείζονος ζητήματος που προκύπτει ενόψει της επικείμενης τροποποίησης του άρθρου 6 του νόμου Ν.4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις» που προκλητικά αγνοεί και παραγκωνίζει τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και τα στελέχη της γενικότερα.

http://www.sdat.gr/index.asp?a_name=home

Μπαίνουν ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ Διοικητικοί Γραμματείς στους OTA!


Έντονη αναταραχή και ανησυχία στις τάξεις των Δημάρχων, προκαλεί η πρόταση του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπό την παρουσία του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού ΕΣ.Δ.Α., Γ. Μπαλάφα, όπου συζητήθηκε η τροποποίηση του άρθρου 6 του νόμου Ν.4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις», να συσταθούν θέσεις Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας, οι οποίοι τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του Δήμου, των οποίων και προΐστανται!

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, σχολιάζοντας την παραπάνω, «παρανοϊκή» όπως τη χαρακτηρίζει πρόταση, κάνει λόγο για κατάργηση του θεσμού των Δημάρχων και είσοδο «Πολιτικών Επιτρόπων στους Δήμους», ενώ διερωτάται: «Σε ποια εποχή νομίζουν ότι ζούμε; Στην εποχή των Σοβιέτ;».\

Ήδη, για το σοβαρό αυτό θέμα ορίστηκε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να εκτιμηθούν τα δεδομένα και να αποφασιστούν ακόμη και δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην θεσμοθετηθεί η σχετική πρόταση.

Τι προβλέπει η πρόταση του Υπ. Εσωτερικών

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και με τη παρουσία του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού, Γ. Μπαλάφα, συζητήθηκε η τροποποίηση του άρθρου 6 του νόμου Ν.4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε, συνιστώνται θέσεις Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας, οι οποίοι τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του Δήμου, των οποίων και προΐστανται. Χαρακτηριστικά η πρόταση αναφέρει ότι, «αναλαμβάνουν την εκτέλεση και διοικητική εφαρμογή της πολιτικής του αρμόδιου για διορισμό οργάνου».  
«Στην ουσία, αν θεσμοθετηθεί μια τέτοια πρόταση, αφαιρείται η δυνατότητα άσκησης των καθηκόντων του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των γενικών γραμματέων και επιβάλλονται Διοικητικοί Γραμματείς και Αναπληρωτές Διοικητικοί Γραμματείς», σχολιάζει για το θέμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης και προσθέτει:
«Ειδικότερα, με το επιχειρούμενο σχέδιο παύει ο δήμαρχος να είναι και προϊστάμενος και επικεφαλής όλων των υπηρεσιών του δήμου και τίθεται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας ο Διοικητικός και Αναπληρωτής Διοικητικός Γραμματέας, ο οποίος δεν είναι αιρετός, ούτε υπόκειται σε έλεγχο από το λαό για τις πράξεις και τις αποφάσεις του.
Ουσιαστικά μιλάμε για κατάργηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης έτσι όπως τον γνωρίζουμε. Πλέον η γνώμη των πολιτών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και παραδίδεται η Διοίκηση των Δήμων σε διορισμένους κρατικούς υπαλλήλους.
Με τον ίδιο τρόπο επιχειρείται η κατάργηση της αυτοδιοίκησης και στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων. Συγκεκριμένα το άρθρο 8 του σχεδίου του Ν. 4369/2016 προσαρμόζεται και προσδιορίζεται η διαδικασία επιλογής των Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, των Διευθυνόντων Συμβούλων (όπου υπάρχουν) και των μελών των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων των δήμων, όπου πλέον η επιλογή θα γίνεται αποκλειστικά από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.
Η προσπάθεια αποδυνάμωσης του αυτοδιοικητικού συστήματος επιτείνεται μέσω των σχετικών ενεργειών. Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων διατυπώνονται σοβαρά ερωτήματα ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας επιλογής προσώπων που εντάσσονται στο συγκεκριμένο Μητρώο».

Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εκτιμηθούν τα δεδομένα και να αποφασιστούν οι δυναμικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους Δημάρχους, με στόχο να μην θεσμοθετηθεί η σχετική πρόταση.

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Καμία Κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν τόλμησε να καταργήσει το θεσμό του Δημάρχου» 
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσα από τις προτάσεις που προωθεί επιβεβαιώνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο την πρόθεση του να προχωρήσει στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου και στη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε παρακλάδι της Δημόσιας Διοίκησης. Το μόνο πλέον που απομένει είναι να διορίζονται ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από την Κυβέρνηση. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Κανείς δεν διαθέτει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να καταργήσει στην πράξη το θεσμό του Δημάρχου με το διορισμένο Γραμματέα. Ποιος τους είπε ότι έχουν το δικαίωμα να βάζουν Πολιτικούς Επιτρόπους στους Δήμους; Σε ποια εποχή νομίζουν ότι ζούμε; Στην εποχή των Σοβιέτ; Γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι κάποιοι συνεργάτες του καταργούν τη λαϊκή βούληση και την αντικαθιστούν με διορισμένους κρατικούς υπαλλήλους;
Είναι αδιανόητο, την ώρα που οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεσμοθετούν και καταρτίζουν νόμους για την περεταίρω ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και της επίλυσης των προβλημάτων με βάση την αρχή της εγγύτητας και της επικουρικότητας, η Ελλάδα να ακολουθεί άλλο μοντέλο.
Οι ιδεολογικές εμμονές κάποιων νοσηρών εγκεφάλων που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ΥΠΕΣΔΑ, οδηγούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε θεσμική εκτροπή. Δεν θα επιτρέψουμε να καταργήσουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, ούτε να μετατρέψουν τους Δημάρχους σε υποτακτικούς της δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας.
Επίσης, μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός πώς επιχειρείται να περάσουν τέτοιες προτάσεις την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία "διαλόγου" για την κατάρτιση μιας νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα αντικαταστήσει τον "Καλλικράτη". Αν επιθυμούν έναν προσχηματικό διάλογο που γίνεται απλά και μόνο για να έχουν άλλοθι να νομοθετήσουν τα τερατουργήματα αυτά, εμείς σε αυτή τη διαδικασία δεν θα συμμετάσχουμε. Θα την καταγγείλουμε και θα προσφύγουμε στο λαό».

Οι θέσεις της ΚΕΔΕ
Η ΚΕΔΕ, κατά την άμεση αντίδρασή της, δηλώνει τα εξής:
  • Δεν διαπραγματευόμαστε τη θεσμική αυτοτέλεια και τη δημοκρατική νομιμοποίηση, μέσα από το λαό, του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν οι Δήμοι υπηρεσίες της Κεντρικής Εξουσίας.
  • Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι με τη σύσταση θέσεων Διοικητικών και Αναπληρωτών Γραμματέων στους δήμους.
  • Εκφράζουμε τη διαφωνία μας στην επιλογή των Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, των Διευθυνόντων Συμβούλων και των μελών των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων των δήμων, από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.
  • Διεκδικούμε τη θεσμοθέτηση θέσης Γενικού Γραμματέα σε όλους τους δήμους, ανεξαρτήτως πληθυσμού, κάτι το οποίο έχει γίνει αποδεκτό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο.  
http://epoli.gr