Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ - ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΑΣ


Μας εχουν πάρει ήδη τρεις τηλέφωνο γιατί ο τίτλος στην προηγουμενη ανάρτηση λέει "ΤΣΙΟΡΔΑΣ ΣΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟ" και όχι "ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ στον Ρούσσο" όπως θα ήταν το pollitical correct.

Δηλαδή ο κ. Χαρδαλιάς έβγαλε προχθές το συμπέρασμα ότι υπάρχει έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον για το Χαλάνδρι  και χθές απεφάνθη ότι δεν υπάρχει ειδικό πρόβλημα;
Ή Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της οποίας προεδρεύει ο κος Τσιόρδας;

Άρα:
Είτε ο κος Χαρδαλιάς είπε - και τις δύο μέρες - ό,τι εκτιμάει επιστημονικά  η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που εκπροσωπείται από τον κο Τσιόρδα είτε .... έχουμε καραμπινάτο πολιτικό δούλεμα και υπηρεσία κάποιας σκοπιμότητας.

ΔΙΑΛΕΞΤΕ!

Πάντως εμείς επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς πιστεύουμε ότι όσα ανακοινώθηκαν από τον κο Χαρδαλιά έχουν το επιστημινικό βάρος του κου Τσιόδρα, άρα εκείνος είναι που διαβεβαιώνει δια του κου Χαρδαλιά τον δήμαρχο και δια αυτού τους Χαλανδραίους.

Νταξ?

ΤΣΙΟΡΔΑΣ ΣΕ ΡΟΥΣΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΟ "ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ"


Mετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε (εχθές) τον πρωί με τον κ. Νίκο Χαρδαλιά ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος πήρε ρητές διαβεβαιώσεις ότι από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Δεν προκύπτει επίσης ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα συνδεόμενα με κάποια συγκεκριμένη πηγή μετάδοσης. Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως του τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, θα είχε ενημερωθεί αμέσως ο Δήμος.
Αυτό που προκύπτει, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έλαβε ο δήμαρχος Χαλανδρίου από τον κ. Νίκο Χαρδαλιά, είναι ότι τα κρούσματα που καταγράφηκαν στο Δήμο είναι διάσπαρτα, εκτός από κάποια που συνδέονται με την οργάνωση κάποιων ιδιωτικών πάρτι.

Κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο, ούτε μεταξύ των εργαζομένων στο Δήμο, διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Αυτό αναφέρει - μεταξύ άλλων .... σημαντικών, δελτίο τύπου του δήμου Χαλανδρίου.

Τώρα αν ρωτήσουμε εμείς τον κο Τσιόδρα να μας πει πώς αυτό που απάντησαν ΕΧΤΕΣ στον δήμαρχο Χαλανδρίου συνάδει με την δική τους ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ δημόσια και επίσημη ενημέρωση ότι (επί λέξη) "εφτά δήμοι (μεταξύ των οποίων και το Χαλάνδρι) είναι "δήμοι με έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον λόγω ιδιομορφίας της τοπικής διασποράς και τον αριθμό των κρουσμάτων με τον συνολικό αριθμό πληθυσμού" θα είμαστε .... τοξικοί, κακόπιστοι εμπαθείς και με χαμηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης απέναντι στας υποδείξεις.

Και υπεύθυνοι που στο Χαλάνδρι οι πολίτες είναι .... έξω καρδιά και δεν προσέχουν άρα πρέπει να τους φοβίζουν οι εξουσίες περισσότερο γιατί είναι ..... ΓΑΛΑΤΕΣ και δεν φοβούνται αρκούντως τον κοροϊδοϊό, φοβούνται και μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους.

ΚΕΔΕ: Η προσήλωση του Παναγιώτη Παπαγιάννη στην Αυτοδιοίκηση είναι η παρακαταθήκη του


Με οδύνη και σεβασμό ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αποχαιρετούν στον Παναγιώτη Παπαγιάννη, τέως Δήμαρχο Χολαργού και τέως Γραμματέα του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης υπήρξε ο μέντορας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του οποίου το συγγραφικό και επιστημονικό του έργο αποτέλεσε πολύ συχνά βάση για επιχειρησιακά προγράμματα και νόμους που διέπουν τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήμαρχος Χολαργού, καθαιρέθηκε το 1967 από τη Χούντα και εξορίστηκε στη Γυάρο. Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης ήταν ο πρώτος καθηγητής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Καλαμάτας.

Ήταν ο εκδότης του περιοδικού «Τοπική Αυτοδιοίκηση», ενώ υπήρξε και επιστημονικός υπεύθυνος του περιοδικού «Τετράδια Αυτοδιοίκησης», που ήταν και το πρώτο επιστημονικό περιοδικό που εξέδωσε η ΚΕΔΕ για τον θεσμό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης αφήνει πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη σε όλους όσοι ονειρευόμαστε και παλεύουμε για μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το έργο του στην ΚΕΔΕ, τόσο ως Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. όσο και ως επιστημονικού υπεύθυνου στα «Τετράδια Αυτοδιοίκησης» τον κατατάσσουν στις μεγάλες προσωπικότητες της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους αγαπημένους του.

(enypografa.gr)

Σύλλογος "ΑΡΓΩ": Ενώνουμε και τη δική μας φωνή μας στηρίζοντας τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό και τις Τέχνες

Τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας οι καλλιτέχνες, δημιουργοί και όλοι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα και έχουν αναγκασθεί να αναστείλουν όλες τις εργασίες τους επ’ αόριστον.

Εξαιτίας των έκτακτων μέτρων όλες οι παραστάσεις, συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις έχουν σταματήσει, ενώ όσες ήταν να ξεκινήσουν ματαιώθηκαν. Ταυτόχρονα, έχει παγώσει κάθε προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να ακυρωθούν τα πάντα μέχρι τουλάχιστον το φθινόπωρο. Χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού μένουν χωρίς εισόδημα και το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο.

Η Τέχνη, η καλλιτεχνική δημιουργία, ο πολιτισμός, δεν είναι το χόμπι για όλους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά εργασία και βιοπορισμός.

Η κυβέρνηση τους αγνοεί, ως εργαζόμενους, επαγγελματίες και σημαντικό κλάδο της οικονομίας που πλήττεται βάναυσα. Το ΥΠΠΟΑ, δεν δείχνει να ασχολείται, δεν έλαβε μέτρα ανακούφισης και δεν επεξεργάστηκε ως τώρα ένα στοιχειώδες σχέδιο κι ένα χρονοδιάγραμμα για την μετά-καραντίνα εποχή, χωρίς εξαιρέσεις και μικροϋπολογισμούς.

Οι άνθρωποι των Τεχνών και του Πολιτισμού δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία σαν επαίτες, αλλά σαν εργαζόμενοι, σαν καλλιτέχνες, που μπορούν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.
Απαιτείται ένα συνολικό σχέδιο επαναπροσδιορισμού όλων των δράσεων και προοπτικών για το μέλλον του Πολιτισμού και των ανθρώπων του στη χώρα μας.

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» ενώνει τη φωνή του μαζί με τη φωνή των εργαζομένων στον Πολιτισμό και τις Τέχνες, μέσω και της πρωτοβουλίας «Support art workers», στον αγώνα τους να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να δημιουργούν και να προσφέρουν.


Σεβασμός και στήριξη στους ανθρώπους του Πολιτισμούhttps://secure.avaaz.org/…/prothypoyrgo_k_mitsotaki_yp_poli…