Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΛΕΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

1. Η Πλατεία δεν "συγκρούεται" με blogs, εφημερίδες, έντυπα, μέσα διακίνησης απόψεων, θέσεων, μέσα έκφρασης, μέσα επικοινωνίας.
Προασπίζεται με πάθος την ύπαρξή τους, τον δημόσιο διάλογο και την δημόσια αντιπαράθεση θέσεων και επιχειρημάτων ακόμα (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΩΣ) όταν έχουν άλλη άποψη από εμάς.

2. Η Πλατεία συγκρούεται και αποκαλύπτει λάθη και παραλείψεις ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Της εξουσίας που ΕΧΕΙ ΦΟΡΕΙΣ. Και οι φορείς της είναι ΠΡΟΣΩΠΑ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ (Παρατάξεις).
Δεν είναι απρόσωπη, δεν είναι αφηρημένη έννοια η εξουσία.
Ασκείται  μέσα από πρόσωπα που από την στάση τους - ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ  - κρίνονται για την συνέπεια λόγων και έργων ή για την δυνατότητά τους να αντισταθούν στα κακώς κείμενα, ειδικά μάλιστα αν τα ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ, δηλαδή τα ξέρουν και είτε τα ανέχονται, είτε τα αποσιωπούν.
(Έχει γίνει πολύ της μόδας - σε όλα τα επίπεδα της άσκησης πολιτικής και εξουσίας - να ομιλούν οι φορείς της, στα ΜΜΕ, ειδικά στους απίστευτους τηλεοπτικούς διαλόγους, να καταθέτουν σχέδια, προτάσεις, θέσεις για το "δέον γενέσθαι" επί παντός επιστητού, σα να πρέπει αυτά που λένε να τα υλοποιήσουμε  εμείς οι απλοί πολίτες. Και μετά όταν γίνονται τα αντίθετα κατά την άσκηση της εξουσίας να λένε "α, εγώ τους τα είπα, δεν έχω ευθύνη".
Σε ποιον τα είπες ρε μεγάλε;;;
Αφού ΕΣΥ είσαι ο φορέας που πρέπει να τα εφαρμόσει. ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ;;)

3. Η Πλατεία δεν συμμετέχει σε "σκοτεινά" σχέδια αποσταθεροποίησης κανενός.
Η άποψή μας για την διοίκηση Κουράση είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ.
Είναι ίδια με των συμπολιτών μας  - όπως εκφράστηκε πρόσφατα στην ρεματιά.
Είναι διατυπωμένη από τις πρώτες της κινήσεις: ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ διότι επέλεξε να είναι ένα κλειστό "παρεάκι" κολλητών.
Τι χρειαζόμαστε συμμετοχή σε "σκοτεινά κέντρα" αφού το λέμε αυτό καθημερινά υπό το φως του ήλιου;;;
Ανοικτά, δημόσια και εν γνώση των συνεπειών του νόμου και των "κινδύνων", η Πλατεία θέτει στην εξουσία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ζητήματα, ζητάει απαντήσεις, διευκρινήσεις και καταθέτει άποψη. Και δεν είναι "ΑΝΤΙ - πολιτευόμενο" blog. Επίσης η Πλατεία δεν είναι ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟ blog.
Είναι ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟ blog.
Και έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ και ΔΙΑΚΡΙΤΗ πολιτική γραμμή. Με βάση αυτή καταθέτουμε την ταπεινή μας γνώμη και όχι με βάση ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ συμπάθειες ή αντιπάθειες.
(Υπάρχει και η συνεχής προειδοποιητική επίκληση των κινδύνων που μας περιτριγυρίζουν από "φίλους" που μας   μοιάζει και ολίγον με απειλή βέβαια αλλά κάνουμε ότι δεν το καταλαβαίνουμε και περιμένουμε τους ... κινδύνους δια να τους αντιμετωπίσουμε ως Δονκιχώτες που θα επιτεθούν σε ανεμόμυλους.)

Η στάση μας έχει ένα στόχο: προσπαθεί να  καταστήσει  σαφές ότι το παιχνιδάκι των πονηρών "οπτικών" ότι "όπου  θέλουμε να προστατεύσουμε την δράση μας θα βάζουμε έναν φίλο της Πλατείας ή του Νταβία για να μην μιλάει" ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Το δηλώνουμε και σε φίλους και σε αντιπάλους. Φίλος μεν ο κάθε  ... φίλος, φιλτάτη δε η αλήθεια.

Όπου θα συμφωνούμε θα το γράφουμε και όπου διαφωνούμε πάλι θα το γράφουμε. Ξηγημένα πράγματα και όποιος θέλει να το καταλάβει παραμένει φίλος μας. Όποιο δεν μπορεί τότε - κρίμα - θα χάσουμε έναν φίλο, ο οποίος όμως δεν ήταν ποτέ ειλικρινής φίλος, άρα η απώλεια θα είναι μικρή.

4. Η Πλατεία δημοσιεύει τις επιστολές που της στέλνονται και θεωρεί ΤΙΜΗ της την συμμετοχή των συμπολιτών μας στις αναρτήσεις της. Δεν παρεμβαίνει στο τι λένε οι επιστολές, δεν αναζητάει "σκοτεινά σχέδια" πίσω από τις επιστολές που τις έρχονται, δεν περνάει κρισάρα τα κείμενα των φίλων ή τις θέσεις τους.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ έχουμε ΣΟΒΑΡΕΣ διαφωνίες με κείμενα που αναρτώνται. ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ αφού τηρούν το πλαίσιο της ευπρέπειας (και του χιούμορ).
Η Πλατεία θα αντιδρά όταν ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ - φίλος ή εχθρός - επιτίθεται σε κάποιον επειδή κατέθεσε θέση από την ... Πλατεία. Διότι αυτό είναι ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - κατά την ταπεινή μας γνώμη. Και το "ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ" δεν είναι υποτιμητικό. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ (δηλαδή όχι μόνο κάποιος).

5. Η Πλατεία δεν αξιολογεί και δεν διαβαθμίζει τα στελέχη συλλογικοτήτων. Αυτό είναι δουλειά του αρχηγού τους. Πόσο μάλλον δεν ανακατεύεται στις επιλογές προσώπων της διοίκησης ΠΡΙΝ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΥΝ. Οπότε ειλικρινά δεν ξέρουμε ποιος είναι Νο 2, 3, 4 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. (Άσε που για 2 εμείς νομίζαμε άλλον).

6. Η Πλατεία δεν παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας και δεν αναφέρεται προσωπικά σε κανέναν - εκτός αν τον κατονομάσει - όταν μιλάει γενικά και αναφέρεται σε συμπεριφορές. Και αυτό το κάνει γιατί ακριβώς το πρόβλημα είναι ΟΙ ΠΟΛΙΤΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. Και βέβαια δεν παραβιάζει το off the record ούτε τα nonpaper για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Καρτερικά τα ακούει καμιά φορά αλλά ... ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

7. Η Πλατεία δεν θα γίνει ούτε ο μπαμπούλας, ούτε ο σάκος του μποξ στα εσωπαραταξιακά παιχνίδια κανενός. ΚΑΙ ΤΟ "ΚΑΝΕΝΟΣ" δεν είναι υποτιμητικό. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ: ΚΑΝΕΝΟΣ!

Παρακαλούμε λοιπόν όταν μας κατονομάζετε να το κάνετε συγκεκριμένα όπως το κάνουμε και εμείς. Αλλιώς μην μας μπερδεύεται σε θέματα που δεν θέλουμε να μπερδευτούμε. Άλλωστε στα μπερδέματα είμαστε ... εθελοντές τις περισσότερες φορές. ΚΑΙ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ.

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με την "σύγκρουση των blogs" διότι έχουμε να ασχοληθούμε με τον έλεγχο της εξουσίας και την συγκρότηση εναλλακτικών προτάσεων, δηλαδή την ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

Ο Γιάννης Ιωάννου ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ την πολιτική πραγματικότητα των ημερών...


από το "Έθνος", 21 & 22/8/2012

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις