Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 23η Μαΐου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Λήψη απόφασης σχετικά με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στη «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ (Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι)».

ΣΧΟΛΙΟ: ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Διότι ΟΙ ΑΛΛΟΙ μπορούν να είναι καιροσκόποι.
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1998 και ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.

Όχι γιατί είμαστε "συνεπείς" σε κάποιες πολιτικές που εφαρμόστηκαν ποτέ.

ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ, έχουμε προτείνει ένα ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ, ΣΥΝΟΛΙΚΟ αυτοδιοικητικό ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ πρόγραμμα με ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ (άρα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟ για όποιον νοιάζεται για τις ταμπέλες), το 2002, επεξεργασμένο από στελέχη - τότε - της ΤΟΠΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ αλλά και συνεργαζόμενους επιστήμονες, συμβούλους.

Το οποίο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, βεβαίως, για να αξιολογηθεί στην πράξη.

Την ώρα που η άλλη "αριστερά" (μπαίνοντας), οι ντουντούκες της καργαριστεράς σε συνεργασία με το ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ κατεστημένο, που τότε γεννιόταν, έδιωχναν τα ΜΕΤΡΟ από το Χαλάνδρι , τους σταθμούς μεταφόρτωσης, κατάγγελλαν τις δημοτικές επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα της αυτοδιοίκησης ως ιδιωτικοποίηση και κατηγορούσαν (και κατηγορούν) την ανταποδοτικότητα στην αυτοδιοίκηση ως φορομπιχτισμό.

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (όχι άεράς φρέσκος) ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, το οποίο υπερασπιστήκαμε με τις τελευταίες ικμάδες αντοχής και δύναμης και το 2014, μετά το νέο πούλημα από το κομματικό κατεστημένο, με την κάθοδο της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ,  με την τοποθέτησή μας στην κεντρική προεκλογική συζήτηση που οργανώσαμε στην πλατεία Χαλανδρίου και την οποία προτείνουμε να ακούσουν - για αρχή, τώρα - όσοι έχουν κάνει την κωλοτούμπα, τέχνη και τον καιροσκοπισμό επιστήμη.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟΤο ∆ηµοτικό Συµβούλιο Χαλανδρίου µε οργή και αγανάκτηση παρακολουθεί την επίθεση του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ σε βάρος άοπλων Παλαιστινίων γυναικών, παιδιών, αναπήρων ακτιβιστών που διαδηλώνουν ενάντια στην µεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήµ και την αναγνώρισή της ουσιαστικά ως ‘‘πρωτεύουσα’’ του Ισραήλ.
Καταγγέλλουµε το Ισραήλ και τις ΗΠΑ που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα εγκλήµατα κατά των λαών που αγωνίζονται.
Ευθύνες έχουν όµως και οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. που συνεργάζονται µε το Ισραήλ µεταξύ αυτών και η ελληνική κυβέρνηση που αρνείται να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος και συνεχώς αναβαθµίζει µε νέες στρατιωτικές, πολιτικές και οικονοµικές συµφωνίες τις σχέσεις της χώρας µας µε το Ισραήλ.
Εκφράζουµε την αµέριστη συµπαράσταση µας στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί να έχει τη δική του πατρίδα, ένα κράτος ανεξάρτητο και κυρίαρχο δίπλα στο Ισραήλ στα όρια του 1967 µε πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήµ.

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Χαλανδρίου καλεί όλους τους συµπολίτες µας σε επαγρύπνηση για τις εξελίξεις που ασφαλώς αφορούν και τη χώρα µας και ζητάει της συµµετοχή τους σε κάθε κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκη του ιµπεριαλιστικού εγκλήµατος εις βάρος του.

Γ. Σούρλας: Ενημέρωση για την αναζήτηση των οστών των πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41


Από το γραφείο του Αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου κ. Γ. Σούρλα λάνβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ένωση Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων
κατά το Έπος 1940 - 41
Μιχαλακοπούλου 27, 115 28, Αθήνα
Τηλ. επικ.: 210 7253625, email: iroes1940@gmail.com

Ανακοίνωση
Για τους συγγενείς των πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 στη Βόρειο Ήπειρο

Την 22α Ιανουαρίου 2018 μετά από Συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, άρχισε επισήμως η αναζήτηση των οστών των 7.976 πεσόντων κατά το Έπος 1940 -  41 στη Βόρεια Ήπειρο, που σχεδόν στο σύνολό τους επί 78 χρόνια παραμένουν  άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.

Οι αναζητήσεις – εκταφές άρχισαν από τον ομαδικό τάφο στα Στενά της Κλεισούρας και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Για τον εντοπισμό των οστών των πεσόντων και την αναγνώριση της ταυτότητας οι συγγενείς μπορεί να απευθύνονται:
-          Στο ΓΕΕΘΑ, αρμόδια υπηρεσία παρακολούθησης έργου για τους Πεσόντες (τηλέφωνο 210 6573274 και 210 6575020).      . http://www.geetha.mil.gr/el/briefing-el/press-el/6475-diadikasia-dhmioyrgias-bashs-dedomenwn-taytopoihshs-dna-pesontwn-ellhno-italikoy-polemoy.html
-          Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας, που διενεργεί εξετάσεις για την ταυτοποίηση – DNA (τηλέφωνο: 210 7494749).
-          Στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (τηλέφωνα 210 3221569/ 20 3221747).

Η Νομή της Εξουσίας και τα οφέλη που Προκύπτουν από αυτήν Αποτελούν το Κυρίαρχο Εκλογικό Διακύβευμα. Άρθρο του Σπύρου Κότσια

του Σ. Κότσια - μέλους της γραμματείας της Πρωτοβουλίας 14ης Μάη

Εκλογές, επίμονα και επιτακτικά, ζητά να γίνουν μετά το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης ο κ Μητσοτάκης, εκλογές ζητά και η κ Γεννηματά με τη διαφορά ότι τις θέλει εδώ και τώρα πριν κλείσει η αξιολόγηση. Το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες, παρόλο που ξεφεύγει από κάθε πλαίσιο σοβαρότητας και λογικής, διατυπώνεται από την αντιπολίτευση μαζί με την παράθεση μιας σειράς επιχειρημάτων, με τα οποία προσπαθούν να το στηρίξουν, για να καλύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις που δεν είναι άλλες από τη ρεβανσιστική επάνοδό τους στην εξουσία.

Ο υποψιασμένος Έλληνας Πολίτης αναρωτιέται εάν η αντιπολίτευση η οποία με τόση σπουδή επιδιώκει την ολική της επαναφορά της στην εξουσία, διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης, το οποίο να κινείται πέρα και έξω από τις πολιτικές που επιβάλλουν οι δανειστές και να περιλαμβάνει επαναδιαπραγμάτευση των πιο σκληρών μνημονιακών δεσμεύσεων, όπως είναι τα δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022, η νέα μείωση των ήδη δραματικά μειωμένων συντάξεων, η για πολλοστή φορά μείωση του αφορολόγητου, καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Δυστυχώς τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει, αντίθετα και τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία υπερψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και ακολουθούν πιστά τις εντολές τω δανειστών.

Το 2015 οι ελληνικός λαός θέλοντας να απαλλαγεί από τις καταστροφικές πολιτικές που επέβαλλαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποσχέθηκε να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η Κυβέρνηση που προέκυψε από τη συνεργασία των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, διαψεύδοντας τις προεκλογικές της υποσχέσεις, από την πρώτη στιγμή επεδίωξε τη συνθηκολόγηση με τους δανειστές αποδεχόμενη πλήρως τις απαιτήσεις τους. Επί ένα ολόκληρο εξάμηνο προσπαθούσε να βρει τρόπους ώστε η συνθηκολόγηση να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα στο λαό και να μην της δημιουργήσει προβλήματα που θα την ανάγκαζαν να εγκαταλείψει την εξουσία. Με την διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος, τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Βαρουφάκη και την υποτιθέμενη σκληρή διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση κατάφερε και τα σκληρά μνημονιακά μέτρα να περάσει, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 να κερδίσει.

Η προσχώρηση του « Αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ στο μπλοκ των δυνάμεων οι οποίες έχουν αποδεχτεί τη μετατροπή της χώρας σε δουλοπαροικία και ειδική οικονομική ζώνη, άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό και το μετέτρεψε σε καθαρά φιλομνημονιακό. Τώρα πλέον οι αντιπαραθέσεις των κομμάτων εξαντλούνται σε δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα, ενώ αποφεύγουν να θίξουν, σαν το διάβολο το λιβάνι, προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων. Το πολιτικό προσωπικό ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη νομή της εξουσίας και τα οφέλη που προκύπτουν από την άσκησή της, για το λόγο αυτό έχει αυτονομηθεί από τους εκλογείς που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει και έχει προσδεθεί στο άρμα των δανειστών προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Τρία χρόνια μετά τον Σεπτέμβρη του 2015 ο κ Τσίπρας και η Κυβέρνησή του δεν μπορεί να αισθάνονται υπερήφανοι για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, που έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους και στην ανεργία μεγάλα τμήματα του ενεργού πληθυσμού και ιδιαίτερα τους νέους οι οποίοι μαζικά πλέον μεταναστεύουν προκειμένου να βρουν εργασία. Σήμερα το 22% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν μπορεί να καλύψει ανάγκες απαραίτητες για τη στοιχειώδη επιβίωσή του, όπως την εξασφάλιση φαγητού, τη θέρμανση, το φωτισμό. Το μεγαλύτερο όμως κακό που η Κυβέρνηση του κ Τσίπρα έκανε στον τόπο με την μνημονιακή της στροφή, ήταν η απογοήτευση και η διάθεση για αναχωρητισμό που προκάλεσε σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και ιδιαίτερα στη Νεολαία. Αυτό που επεδίωκαν να επιτύχουν οι δανειστές με τη συνδρομή των προηγούμενων κυβερνήσεων και δεν το κατόρθωναν, το πέτυχε η σημερινή Κυβέρνηση. Για αυτό και τη στηρίζουν προς μεγάλη απογοήτευση του κ Μητσοτάκη και της κ Γεννηματά.

Ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της Κυβέρνησης δεν χάνουν ευκαιρία να διαβεβαιώσουν τον ελληνικό λαό ότι στις 21 Αυγούστου με τη λήξη του προγράμματος η χώρα βγαίνει από την επιτροπεία και ανακτά την κυριαρχία της στα ζητήματα της δημοσιονομικής πολιτικής ενώ ταυτόχρονα με τη ρύθμιση του χρέους από την πλευρά των δανειστών θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Με λίγα λόγια γινόμαστε πάλι μία κανονική χώρα.

Λυπόμαστε που δεν μπορούμε να συμμερισθούμε την αισιοδοξία της Κυβέρνησης, γιατί με τις δεσμεύσεις τις οποίες μας έχουν επιβάλλει οι δανειστές και την άρνησή τους να κουρέψουν μέρος του χρέους, η ανάπτυξη που προσδοκά η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επέλθει, αφού το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου πλούτου μέχρι το 2060, τουλάχιστον, θα πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους, ώστε αυτό να μειωθεί στο 75% του ΑΕΠ. Μέχρι τότε η φτώχεια και η εξαθλίωση θα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας. Για αυτό δεν θα κουραζόμαστε να καταγγέλλουμε ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε ειδική οικονομική ζώνη.

Σπύρος Κότσιας

Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού κολυμβητηρίου "Ν. Πέρκιζας» στο Χαλάνδρι από την Περιφέρεια Αττικής


Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κλειστού κολυμβητηρίου «Ν. Πέρκιζας» του Δήμου Χαλανδρίου, με την εγκατάσταση γεωθερμικού συστήματος θέρμανσης, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 17 Μαΐου 2018.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο προϋπολογισμού έως 836.242 ευρώ, που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος, διαβεβαιώνοντας για την προτεραιότητα που καταλαμβάνει το ζήτημα της λειτουργικής, ενεργειακής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης των κοινοχρήστων χωρών για την Περιφέρεια Αττικής.

Στην εισήγησή του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σκοπός του έργου είναι η σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και η μείωση του λειτουργικού κόστους με το προσδοκώμενο όφελος να ξεπερνά το 50%. Σε μια εποχή ενεργειακής φτώχειας συνεχίζουμε καθημερινά να προσθέτουμε στον κατάλογο των χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής έργων ενεργειακής αναβάθμισης και προστασίας του περιβάλλοντος».