Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κατασχέσεις για οφειλές άνω των 5 χιλιάδων ευρώ στα Ταμεία

http://artiondp.wordpress.com

Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απειλεί το νεοιδρυθέν «Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών», χιλιάδες οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», στο Κέντρο έχουν ήδη διαβιβαστεί ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ ενώ ακολουθούν ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ με στόχο να προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ. Χιλιάδες

ειδοποιητήρια έχουν φτάσει σε επιχειρηματικά «ενεργούς» οφειλέτες με τα οποία καλούνται να προβούν εντός 10ημέρου στη ρύθμιση ή την εξόφληση της οφειλής.

Θα ακολουθήσει δεύτερη επιστολή και τηλεφωνική επικοινωνία ενώ όσοι εργοδότες δεν συμμορφωθούν κινδυνεύουν σε πρώτη φάση με κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (πχ δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων) ενώ σε δεύτερη φάση

τα Ταμεία θα προχωρήσουν ακόμα και σε πλειστηριασμούς για να λάβουν τα χρήματά τους.

Στο ΙΚΑ χρωστούν 350.000 επιχειρήσεις συνολικά 7 δισ. ευρώ αλλά στελέχη του Ταμείου εκτιμούν πως μόνο τα 2 μπορούν να αναζητηθούν.

Πηγή: (www.lifo.gr)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΑΜΙΧΑΛΗΣ

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΝΤΑΖΗ


Εμείς προειδοποιούμε και πάλι. Προειδοποιήσαμε και γραπτώς τα μελη του Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου του Αθλητισμού

Ξεκαθαρίζει δικαστικά το πολιτικό σκηνικό μέχρι την Άνοιξη


Ο Νίκος Πανταζής προειδοποιεί

Περισσότερα: http://pantazisnikos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8111.html

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΚΡΙΣΗ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ (sic) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ!!!!

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με πολυπληθή συμμετοχή του κόσμου, εορτάστηκε στην πόλη του Χαλανδρίου η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του Δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας και εκπροσώπων του κλήρου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, από τους επισήμους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Στον πανηγυρικό της ημέρας, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Κουράσης αφού εξήρε την προσφορά όλων εκείνων που συνέβαλαν στην εποποιία του ΄40, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η ιστορία διδάσκει. Η ιστορία μπορεί να μας κάνει καλύτερους.

Η 28η Οκτωβρίου μας δείχνει ότι καμία κρίση δεν είναι ανυπέρβλητη.

Καμία κρίση δεν πρέπει να μας κάνει να λυγίζουμε, αλλά να την αντιμετωπίζουμε με ενότητα, ηθική υπεροχή, θέληση για αντίσταση, σχέδιο και με σοβαρότητα, όπως αρμόζει στην ιστορία μας.

Ο ελληνισμός και σήμερα περνάει μια μεγάλη κρίση, η οποία δεν εντοπίζεται μόνο στο οικονομικό επίπεδο.

Είναι κρίση αξιών και ήθους. Η 28η Οκτωβρίου μας διδάσκει ότι για να υπερβούμε αυτή την κρίση χρειαζόμαστε να ανακαλύψουμε πάλι την ηθική μας, τη συλλογικότητά μας, την εθνική μας συνείδηση.»

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εθνικής Αντιστάσεως, στην κεντρική πλατεία της πόλης, από το Δήμαρχο, από τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και από συλλόγους πολιτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

Δεν σχολιάζουμε - συνήθως δελτία τύπου. Τώρα θα κάνουμε εξαίρεση!

Η γνωστή επικοινωνιακή ομάδα των "ΜΥΩΠΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ" ξεπέρασε τα όρια.

Άκου αναγνώστη μου:

Η χώρα περνάει σε λίγο στο 7ο συνεχές έτος ύφεσης - (ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ 2ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ τέτοιο πράγμα)

Έχουν αυτοκτονήσει πάνω από 4000 άνθρωποι,

Το 35% του ελληνικού πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, οικογένειες διαλύονται, οικογενειάρχες οδηγούνται στην φυλακή για χρέη, συμπολίτες μας αναζητούν τροφή στα σκουπίδια, η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 60% ενώ ο γενικός δείκτης της ξεπερνάει το 30%.

ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,

η διοίκηση εκείνου "του ήθους" που μετέτρεψε το Χαλάνδρι σε μπαρούπολη,


η διοίκηση εκείνου "του ήθους" που νοίκιασε το κτίριο της Παπαγού με 5500 ευρώ για το παντεσπάνι των κολλητών με πρόσχημα ότι θα δίνει ένα κιλό φακές στον άπορο συμπολίτη μας,


ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Η ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΡΙΣΗ "ΗΘΟΥΣ" ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ.


Αυτό το δελτίο τύπου ας το θυμάται την 25η Μαρτίου αν προκληθούν "ακραίες αντιδράσεις".

ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!

Κάτι τέτοια έλεγαν και στην κατοχή, οι πρόγονοι με ... το πηγάδι! (ΕΔΩ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ, όχι το άλλο, που πάει το μυαλό σας. Δεν ξέρεις ποιο πηγάδι; Θα σου πούμε άλλη φορά, που θα τσαντιστούμε ακόμα περισσότερο με τον Αεικίνητο).

Έτσι έλεγαν και τότε οι δοσίλογοι, γερμανοτσολιάδες. Ότι ήταν"ανήθικοι" , "άμυαλοι", "χωρίς σχέδιο", όσοι δεν "συνεργάζονταν" και ότι ήταν "προς το εθνικό συμφέρον αυτό που έκαναν αυτοί ενώ οι άλλοι, οι ΕΠΟΝίτες, οι ΕΑΜίτες, οι Αντιστασιακοί στα βουνά, έθεταν την εθνική επιβίωση σε κίνδυνο".

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Και αυτό το λέμε εμείς ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, δεν ανήκουμε σε ακραίες αριστερίστικες φράξιες εθνομηδενιστών.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Η ΖΩΦΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ "ηγέτες" ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, για να είναι αρεστοί στα αφεντικά τους, ομιλώντας για κρίση ήθους και αξιών.

Σας θυμίουμε ότι αυτά τα είπε και ο ΓΑΠ και τώρα αποφεύγει να προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος.

ΥΓ 1: Το πραγματικό ήθος των συντακτών φαίνεται από την πρώτη παράγραφο του δελτίου τύπου!

ΥΓ2: Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας:

Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ - ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ "ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ - wannabe -ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ.


Αν τα "είχαν βάλει κάτω" με "σοβαρότητα" και "σχέδιο" οι παππούδες μας και δεν έκαναν ποτέ ΓΙΟΥΡΓΙΑ στην Πίνδο φωνάζοντας "ΑΕΡΑ" (αυτό ήταν ... όλο το "επεξεργασμένο" σχέδιο του Μεταξά, τότε).


Αν τα είχαν βάλει κάτω ο ΑΞΟΝΑΣ δεν θα είχε υποστεί την πρώτη του ΗΤΤΑ στην ΙΣΤΟΡΙΑ.

Στο νοσοκομείο η Ελένη Σμαραγδή

Θύμα τροχαίου έπεσε η παραγωγός Ελένη Σμαραγδή, σύζυγος του Γιάννη Σμαραγδή, την Παρασκευή. 

Καθώς διέσχιζε διάβαση πεζών στην οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι, έπεσε πάνω της ένα μηχανάκι το οποίο οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα ένας ανήλικος.

Η Ελένη Σμαραγδή τραυματίστηκε στο κεφάλι, στα χέρια, ενώ έσπασε και κάποια πλευρά. Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». 

Η κ. Σμαραγδή, η οποία πριν από λίγο καιρό ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς από τις γυναίκες της Κρήτης, και φέτος κλείνει 40 χρόνια κοινής ζωής με τον γνωστό σκηνοθέτη, θα υποβληθεί σε διάφορες επεμβάσεις και θα ταλαιπωρηθεί για τουλάχιστον δύο μήνες. Της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει μια χαρά. Αλλωστε έφερε εις πέρας δύο μεγάλες παραγωγές του συζύγου της («Ελ Γκρέκο», «Βαρβάκης»). Εδώ θα τα χαλάσει;

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΆΡΡΩΣΗ

Διαμαρτύρονται οι αθλητές στο Υπ. Διοικ. Μεταρύθμισης για τη διαθεσιμότηταΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Ο Χαράλαμπος Παπανικολάου (για όποιον δεν το γνωρίζει) είναι υπάλληλος στο Δημοτικό Γυμναστήριο Χαλανδρίου ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ.

http://www.enikos.gr/

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ;ΡΩΤΑΜΕ:

Ο δήμος εισπράττει το μίσθωμα για την δημοτική έκταση που έχει μισθωθεί σε επιχειρηματία για να κάνει ιδιωτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, εκεί στο Πεύκο Πολίτη;

(ΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ).

Διότι το πουλάκι λέει ότι έχει σταματήσει ο δήμος να παίρνει σεντ από μίσθωμα εδώ και καιρό.

Αλήθεια είναι;

Βέβαια για αυτή την .... ¨αξιοποίηση ακινήτου" δεν θα μιλήσει κανείς, διότι - κατά παράβαση κάθε λογικής - ο χώρος δεν αξιοποιείται από την ΦΛΥΑ ΑΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, αλλά κατ' ευθείαν από τον δήμο, όπως επιθυμούν όσοι ...ομνύουν στην "διαφάνεια" και την "αποτελεσματικότητα".

ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ:

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΙΣΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΩΣΕΙ;

ΤΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΘΕΙ;

Θα απαντήσει κανείς; Διότι αν δεν απαντήσει ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ!

ΣΧΟΛΙΑ EN FACE! ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ

Καλημέρα,

Μας λέτε γκρινιάρηδες και κακορίζικους αλλά άμα βλέπουμε το καλό εμείς το λέμε (το καλό κατά την ταπεινή μας γνώμη βεβαίως): Το κείμενο των Ενώσεων Γονέων που μοιράστηκε  στις παρελάσεις ήταν αυτό που έπρεπε να είναι και αναβάθμισε την παρουσία του γονεϊκού κινήματος στην συνείδηση των γονιών.

Διότι καταπιάστηκε με αυτά που έπρεπε. Καταπιάστηκε με αυτά που απασχολούν την μέση ελληνική οικογένεια σήμερα και απέφυγε να προτάξει - ΣΚΟΠΙΜΩΣ - διχαστικά μηνύματα και θέματα για να αποκρυβούν οι ευθύνες των υπευθύνων.

"Η συνάντηση της Νυρεμβέργης".
Οι αυτοδιοικητικοί (δήμαρχοι και wannabe δήμαρχοι)  που τάχθηκαν ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ και ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΣ υπό την καθοδήγηση και τας εντολάς του κου Φουχτελάκη.
Οι δοσίλογοι στην TASK FORCE απέναντι στους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ στους δημότες τους.
ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗ.

Και ΜΟΝΟ ΕΣΥ, στην κάλπη, αναγνώστη μου, εκεί που θα είσαι μόνος σου και δεν θα έχεις κανέναν να σου πιπιλάει το μυαλό, μπορείς να ζητήσεις ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΣΕ ΣΕΝΑ και όχι στον Ράϊχενμπαχ.

Εσύ μπορείς να δώσεις ένα μήνυμα που θα ξεκινάει από την πιο κοντινή σου εξουσία - την αυτοδιοίκηση - και θα φτάνει μέχρι ... το ΜΑΞΙΜΟΥ.
 ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ, ΜΗΝ ΣΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ, ΜΗΝ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ.

Για να γυρίσουμε στο χωριό μας:

Ξέρεις αναγνώστη μου ότι φέτος - για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου - Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ - ΙΔΙΩΤΗ;

Στο είπε κανείς αυτό αναγνώστη μου; Κανένας θεσμικός; Κανένας που συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή, ΑΡΑ ΞΕΡΕΙ αφού έχει περάσει η έγκριση της ανάθεσης στο εξωτερικό συνεργάτη ..

Θα μου πεις τώρα: Σιγά το θέμα. Η ουσία μετράει.

Ναι. Ίσως να ίσχυε αυτό αν είχε προηγηθεί - έστω και στοιχειώδης διάλογος με φορείς και πολίτες - για τις ιεραρχήσεις του προϋπολογισμού. (Καλά δεν μιλάω τώρα για τα δικά μας, τα σοσιαλιστικά, περί κατάρτηση συμμετοχικών προϋπολογισμών και αποφασιστικές αρμοδιότητες διάθεσης μέρους των κονδυλίων από λαϊκές συνελεύσεις). Μιλάμε για έναν στοιχειώδη διάλογο.

Έστω και την επιτροπή διαβούλευσης - που την ξέχασαν, δεν ξέρω γιατί άραγε.

Για να μην αναφέρω στο οικονομικό μέρος της υπόθεσης: ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕI Ο ΔΗΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ;
Γιατί;
Τόσα χρόνια τον φτιάχνει η υπηρεσία.

Τώρα θα πουν διάφοροι ότι δεν ήξεραν. Εμείς το γράφουμε σήμερα που έχει δημοτικό συμβούλιο. ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Καταργήθηκε η διπλή ασφάλιση βουλευτών και αιρετών


Καταργήθηκε η διπλή ασφάλιση βουλευτών και αιρετών

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας γίνεται γνωστό ότι όσοι κατέχουν τη βουλευτική ιδιότητα, τη θέση Υπουργού ή Υφυπουργού, καθώς και στους αιρετούς, προέδρους κοινότητας, δημάρχους και νομάρχες καταργείται η δυνατότητα διπλής ασφάλισης με ισχύ από 10.9.2013.

Συγκεκριμένα με εγκύκλιο που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr του υπουργείου Εργασίας και αποστέλλεται στα ασφαλιστικά ταμεία καταργείται διάταξη με την οποία είχε δοθεί η δυνατότητα σε πρόσωπα που κατέχουν τη βουλευτική ιδιότητα, τη θέση Υπουργού ή Υφυπουργού, καθώς και στους αιρετούς, προέδρους κοινότητας, δημάρχους και νομάρχες του προϊσχύσαντος καθεστώτος κατά τη διάρκεια της θητείας τους να συνεχίζουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας, επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, στους οποίους υπαγόταν πριν την εκλογή τους ή να αναγνωρίζουν τους χρόνους που αντιστοιχούν στη θητεία τους, οποτεδήποτε, στους συγκεκριμένους κλάδους. 
Επίσης με την εγκύκλιο ,προβλέπεται η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για πρόσωπα που απασχολούνται ή παρέχουν εργασία ή υπηρεσία με αμοιβή είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε στο Δημόσιο είτε σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου είτε σε ανεξάρτητες αρχές με οποιαδήποτε άλλη σχέση, εφόσον για την απασχόληση, εργασία τους ή υπηρεσία τους αυτή δεν υπάγονται με ρητή διάταξη νόμου στην ασφάλιση άλλου Ταμείου κύριας ασφάλισης. 
Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή και σε συνταξιούχους ελληνικού ή αλλοδαπού ασφαλιστικού φορέα. Οι ανωτέρω διατάξεις ισχύουν από 10.9.2013 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου).

www.dikaiologitika.gr, 30-10-2013

Διαφωνείς με την ΕΕ; Φυλακή!


Του Γιώργου Δελαστίκ


Την ψήφισαν τελικά προχτές οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την επαίσχυντη τροπολογία, το άκρον άωτον της ευρωδουλείας: θα χώνουν στη φυλακή όποιον διαφωνεί µε την εξωτερική πολιτική της ΕΕ! Όχι, δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Από την Πέµπτη 24 Οκτωβρίου ο Ποινικός Κώδικας τη Ελλάδας περιλαµβάνει και το άρθρο 458Α µε τίτλο «Παραβάσεις κανονισµών της ΕΕ» βάσει του οποίου τιµωρείται µε φυλάκιση µέχρι δύο ετών όποιος παραβιάζει κυρώσεις εναντίον κρατών, οργανώσεων ή προσώπων που έχει επιβάλει η… ΕΕ! Απίστευτο, εξωφρενικό, αλλά δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινό.
Η σφοδρότατη κοινοβουλευτική αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο ανέδειξε την αισχρή κυβερνητική στάση και µέσω του Ριζοσπάστη που προχτές έκανε κεντρικό πρωτοσέλιδο θέµα του την αποκρουστική τροπολογία της κυβέρνησης καθιστώντας την ευρύτερα γνωστή, ξεγύµνωσε ακόµη περισσότερο τους αδίστακτους ευρώδουλους Σαµαρά και Βενιζέλο. Δεν απέτρεψε την... υπερψήφισή της από τους κυβερνητικούς σύγχρονους «γερµανοτσολιάδες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Υποχρέωσε όµως την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το «µπαλαµούτι», την απάτη δηλαδή χρησιµοποίησης και του ΟΗΕ προκειµένου να συγκαλύψει την προσπάθεια εξόντωσης µέσω φυλάκισης οποιουδήποτε Έλληνα αντιστέκεται στις αποφάσεις της ΕΕ εναντίον χωρών ή οργανώσεων που δεν υποκύπτουν στη γραµµή του Τέταρτου Γερµανικού Ράιχ και των υποτελών του στην ΕΕ! Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την αρχή τάχθηκαν εναντίον της κυβερνητικής τροπολογίας και την καταψήφισαν. Η ΔΗΜΑΡ στην αρχή είχε ταχθεί υπέρ, αλλά βλέποντας στη συνέχεια το θόρυβο που ξεσηκώθηκε και τον αυτοεξευτελισµό που υπέστη, προτίµησε στο τέλος να την κάνει µε ελαφρά πηδηµατάκια και να µην πάρει µέρος στην ψηφοφορία προκειµένου να διασώσει ό,τι ήταν δυνατό να σωθεί.

Ο Π. Κουρουμπλής στο Αργυρόκαστρο για τις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου


Χθες, ο κοιν. εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, εκπροσωπώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση παρευρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκαν στα στρατιωτικά κοιμητήρια στο Βουλιαράτι Αργυροκάστρου και στην Κλεισούρα Πρεμετής, προς τιμήν των πεσόντων στις μάχες του 40΄.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Π. Κουρουμπλής πραγματοποίησε συναντήσεις με  φορείς της ομογένειας, με τους οποίους συζήτησε τα ζητήματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα την κατάργηση της σύνταξης του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες.
Σε δηλώσεις του ο Π. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «το σημαντικό αυτό  “κομμάτι” του ελληνισμού δοκιμάστηκε πολύ σκληρά για αιώνες υπερασπιζόμενο την ελληνική του συνείδηση και η κυβέρνηση από την πλευρά της προχωρά στην κατάργηση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων».

Το Γραφείο Τύπου


ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γρ. Τύπου: 210. 3624620
Νίκης & Απόλλωνος 1, 10557
Τηλ.: 210 3244711, Fax: 210 3218158