Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ρύθμιση για τους σχολικούς φύλακες


σχολικοί φύλακες

Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος μαζί με τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ρυθμίζεται το θέμα της συνταξιοδότησης σχολικών φυλάκων που είναι σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης.

Τη νομοθετική ρύθμιση υποστήριξε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Σύμφωνα με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης, θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και 5 χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού τους χρόνου.

Οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα καταβληθούν από τους Ο.Τ.Α. οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων οι οποίοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης, δηλαδή να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης.

Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, αυτοί οι σχολικοί φύλακες (που είναι άνω των 50 ετών) αντί να οδηγηθούν στην ανεργία, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

http://www.localit.gr/, 6/8/2014

Ζητούν έλεγχο νομιμότητας των συμφωνιών με τις ΚΟΙΝΣΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου

Αίτημα για έλεγχο νομιμότητας των συμφωνιών με τις ΚΟΙΝΣΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου κατέθεσαν προς τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι". Το αίτημα κατατέθηκε σε συνέχεια δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο έχει ζητηθεί από τον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης να ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η νομιμότητα των προγραμματικών συμβάσεων που έχουν συνάψει οι δήμοι με τις ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με το έγγραφό τους ερωτούν, εάν έχουν εκπληρωθεί όλες οι οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και επανερχόμενοι σε παλαιότερα αιτήματα στα οποία δεν έχουν λάβει ουσιαστικές απαντήσεις, αιτούνται εκ νέου την κατάθεση μιας σειράς ουσιαστικών εγγράφων.

Ακολουθεί το έγγραφο προς τον Δήμο Αμαρουσίου:

Προς: Γενικό Γραμματέα Δήμου Αμαρουσίου, κ. Μ. Χρηστάκη
Κοιν: Γραφείο Δημάρχου
Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σ. Σταθούλη
Δ/ντη Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σ. Φιλιππόπουλο

Θέμα: Έλεγχος νομιμότητας προγραμματικών συμφωνιών με ΚΟΙΝΣΕΠ

Σε συνέχεια δημοσιεύματος του Αθηναϊκού Τύπου (ΑΥΓΗ 2-8-2014) σύμφωνα με το οποίο ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ζητάει από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος να ελέγξει τη νομιμότητα των προγραμματικών συμβάσεων που έχουν συνάψει οι δήμοι με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν το ανωτέρω γεγονός σχετίζεται με τις πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων από τις ΚΟΙΝΣΕΠ με τις οποίες ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ έχουν συνάψει προγραμματικές συμφωνίες.

Επιπλέον αιτούμεθα την πρόσβασή μας σε όλη τη σχετική με το ανωτέρω θέμα αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου, του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και των ανωτέρω προαναφερθέντων θεσμικών οργάνων.

Σχετικό με το θέμα παραμένει και το ερώτημα αν λόγω της ανωτέρω διεξαγόμενης έρευνας υπάρχουν εργαζόμενοι/ες στις ΚΟΙΝΣΕΠ οι οποίοι/ες παραμένουν απλήρωτοι/ες ή και έχει καθυστερήσει η κατάθεση των εισφορών προς τα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, επανερχόμενοι σε παλαιότερα αιτήματα μας στα οποία δεν έχουμε λάβει ουσιαστικές απαντήσεις, αιτούμεθα εκ νέου την κατάθεση των παρακάτω εγγράφων:

Καταστατικά των ΚΟΙΝΣΕΠ: ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ και ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) με τις οποίες ο δήμος έχει συνάψει προγραμματικές συμφωνίες
Γνωστοποίηση των ονομάτων των μελών των επιτροπών παρακολούθησης όλων των προγραμματικών συμβάσεων
Τιμολόγια εκδοθέντα από ΚΟΙΝΣΕΠ εντός του 2013 και 2014 με επισυναπτόμενα όλα τα παραστατικά που προβλέπονται από τη σχετική προγραμματική συμφωνία (π.χ Πρωτόκολλα επιτροπής παρακολούθησης)
Εντάλματα Πληρωμών
Αποδείξεις Πληρωμών

Σε αναμονή απαντήσεών σας
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Λ. Μαγιάκης, Ηλ. Γιαννακάκος, Π. Κούκουζας, Αικ. Ψάλτη
 
Halandri Pedia

H Διακήρυξη 60 δημάρχων της ΝΔ – Ποιοι συσπειρώνονται γύρω από τον Πατούλη

 Διακήρυξη 60 δημάρχων της ΝΔ υπό τον τίτλο «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος για την προεδρία της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Στη διακήρυξη που έρχεται ως συνέχεια αυτής των 8 ανεξάρτητων δημάρχων που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr,  τονίζεται ότι «είναι μια νέα ανεξάρτητη πρωτοβουλία με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας,  που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση του αυτοδιοικητικού θεσμού, μέσα από την αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης». Να σημειωθεί ότι από το κείμενο λείπουν πολλές υπογραφές «γαλάζιων» δημάρχων από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.grπροαλείφεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο, επίσης νεοδημοκράτης, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. 

Το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης είναι το εξής:

Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση

Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε από μια ομάδα Δημάρχων από όλες τις πόλεις της Πατρίδας μας, που πιστεύουν σε μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη  Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι μια πρωτοβουλία, που αποστρέφεται τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού και στόχο έχει τη δημιουργία μιας ισχυρής αυτοδιοικητικής συμμαχίας, που υπερβαίνει προσωπικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Είναι μια νέα ανεξάρτητη πρωτοβουλία με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας,  που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση του αυτοδιοικητικού θεσμού, μέσα από την αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης .
Κι όχι μια κίνηση με σημαία ευκαιρίας , σαν αυτές που άρχισαν να δημιουργούνται λίγο πριν από τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές,  που στόχο είχαν και έχουν να καταμετρήσουν κάποιες κομματικές δυνάμεις και συσχετισμούς και θα διαλυθούν αμέσως μετά την εκλογή των νέων θεσμικών μας οργάνων.
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές οι τοπικές κοινωνίες επέλεξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα πρόσωπα εκείνα που διέθεταν αρχές και αξίες, διακρίθηκαν για την ικανότητα και αποτελεσματικότητά τους, είχαν όραμα και σχέδιο για τις πόλεις τους.
Από την 1η Σεπτεμβρίου,  καλούμαστε να διαχειρισθούμε τις τύχες των τοπικών μας κοινωνιών και να δώσουμε λύσεις σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από :
·        Διαρκή περικοπή θεσμοθετημένων πόρων και υποχρηματοδότηση, σε σχέση με τις αρμοδιότητες που μας έχουν  μεταφερθεί.
·        Ένταση των κοινωνικών προβλημάτων, που μας υποχρεώνει να αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες χωρίς επαρκή οικονομική στήριξη.
·        Έλλειψη προσωπικού,  που οδηγεί σε υποβάθμιση  των δημοτικών υπηρεσιών που παρέχουμε.
·        Αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο που δυσχεράνει αντί να διευκολύνει τη λειτουργία των ΟΤΑ.
Είναι λοιπόν ανάγκη να υπάρξουν ανατροπές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης και για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών και για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε.
Η επόμενη περίοδος προσφέρεται για δημιουργική ανασυγκρότηση , κινητοποίηση και ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών.
Αξιοποιώντας την εμπειρία των παλαιότερων κι εκμεταλλευόμενοι την όρεξη και την ορμή των νεοεκλεγέντων στελεχών, οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη , καταρχήν αναβαθμίζοντας το ρόλο και τη δυναμική των θεσμικών μας  οργάνων .
Στόχος μας πρέπει να είναι να καταστεί η Αυτοδιοίκηση ουσιαστικός συν-διαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.
Κι όχι ζητιάνος της Κεντρικής Εξουσίας και των Περιφερειών.
Θέλουμε να είμαστε ένας ισότιμος συνομιλητής που :
·        θα διατυπώνει και θα προωθεί υπεύθυνες θέσεις και απόψεις, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες,
·        θα στηρίζει τις αναγκαίες για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση μεταρρυθμίσεις, με μόνο γνώμονα όμως το συμφέρον των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών,
·        θα κατοχυρώνει την ανεξαρτησία του θεσμού απέναντι στην κεντρική εξουσία και τις επιλογές του Υπουργείου Εσωτερικών, επιδιώκοντας τη σαφή οριοθέτηση της σχέσης Πολιτείας και Αυτοδιοίκησης.
Διαμορφώνουμε μια νέα προγραμματική ατζέντα, που θέτει ως προτεραιότητες:
1.Τη  Διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α.
Η Αυτοδιοίκηση πλήρωσε και με το παραπάνω το δικό της μερίδιο  (μείωση σχετικών κρατικών δαπανών κατά 60%) στο λογαριασμό της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας. Και όλα αυτά την ίδια ώρα, που κλήθηκε να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λειτουργία των κοινωνικών δομών, ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα να τεθεί ψηλά στην ατζέντα της επόμενης περιόδου το ζήτημα της διασφάλισης της οικονομικής ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Η εφαρμογή πολιτικών φορολογικής αποκέντρωσης, η παροχή δυνατότητας εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων του ιδιωτικού τομέα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διασφάλιση της απόδοσης των απαραίτητων πόρων για την  υλοποίηση των αρμοδιοτήτων, που μας έχουν αποδοθεί, θα διασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ανεξαρτησία μας.
2.Τη Διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τους Ο.Τ.Α., με συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ αλλά και τους πόρους του Πράσινου Ταμείου.
Η τοπική ανάπτυξη και ενίσχυση της απασχόλησης, αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας, γεγονός που καθιστά αναγκαίο τη διαμόρφωση ενός νέου χρηματοδοτικού πλαισίου για τους Δήμους, ώστε να μπορούν να προωθούν σημαντικά τοπικά αναπτυξιακά έργα αξιοποιώντας, εκτός από τους εθνικούς και τους ευρωπαϊκούς πόρους. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να διεκδικήσουμε αναβαθμισμένο ρόλο στα όργανα που διαχειρίζονται τους πόρους του ΕΣΠΑ, διεκδικώντας ισότιμο με τις Περιφέρειες ρόλο σε όλα τα στάδια των αποφάσεων, που αφορούν την ένταξη και χρηματοδότηση έργων.
Αντίστοιχο αναβαθμισμένο ρόλο σε όλα τα στάδια λήψης των αποφάσεων διεκδικούμε και στο Πράσινο Ταμείο, οι πόροι του οποίου προέρχονται κυρίως από τους Δήμους.
Παράλληλα, είμαστε  διατεθειμένοι να αναλάβουμε δράσεις για την προώθηση της χρήσης κι άλλων «χρηματοδοτικών εργαλείων» όπως ΣΔΙΤ, Συμβάσεις Παραχώρησης, Ομόλογα Έργων κ.ά. Εργαλεία που ενώ υφίστανται στα χαρτιά, δεν είναι σήμερα ευχερής η αξιοποίησή τους.
3.Συνταγματική Αναθεώρηση : Ευκαιρία για την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης
Με αφορμή την επικείμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος , που έχει εξαγγελθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μας δίνεται η ευκαιρία να κατοχυρώσουμε θεσμικά μία ριζική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός ότι το ποσό που « επιβαρύνουμε» τον κρατικό Προϋπολογισμό, αντιστοιχεί στο «δυσθεώρητο» 2% του ΑΕΠ, πολλοί μας χαρακτηρίζουν ως άντρα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης και βασικούς υπαίτιους της χρεοκοπίας. Λάθη κάναμε ( κάποιοι περισσότερα και κάποιοι λιγότερα), αλλά πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι  αυτή που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη και ότι αυτή κράτησε όρθιες τις τοπικές κοινωνίες.
Οφείλουμε και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλία για να ανοίξει ένας μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός διάλογος , ώστε τα κόμματα να διατυπώσουν ξεκάθαρα τις απόψεις και θέσεις τους για το ρόλο του θεσμού και τους τρόπους που θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του. Ένας διάλογος ανοικτός, ρεαλιστικός ειλικρινής και το κυριότερο αποτελεσματικός.
4.Νέοι ρόλοι κι αρμοδιότητες στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής
Η Αυτοδιοίκηση τα έξι χρόνια που διαρκεί η κρίση, έχει κληθεί να σηκώσει μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών που έχει δημιουργήσει. Οι Δήμοι έχουν οργανώσει και λειτουργούν ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών και δομών που έχει αναλάβει την κύρια ευθύνη της κοινωνικής πολιτικής του Κράτους. Για να είμαστε ειλικρινείς, σηκώνουμε το φορτίο της αποτυχίας και αναποτελεσματικότητας των δομών του Κεντρικού Κράτους.
Πρώτος στόχος μας πρέπει να είναι να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων κοινωνικών δομών και προγραμμάτων.
Στη συνέχεια, να διεκδικήσουμε την ανάληψη νέων ρόλων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της πρόληψης της υγείας, μέσα από την αναζήτηση συνεργασιών με φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να αποδειχθεί επωφελής για τους πολίτες.
Έχουμε διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών , θέσεων και διεκδικήσεων, που υπηρετούν το στόχο μας για μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Διεκδικούμε , δεν επαιτούμε.
Αγωνιζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε.
Προχωράμε μπροστά, δεν κοιτάμε πίσω.
Με τη δική σας συμμετοχή , με τις δικές σας απόψεις, με τη δική σας ενεργό συμμετοχή, μπορούμε να εμπλουτίσουμε και να το ενισχύσουμε το πλαίσιο αυτό.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ανεξάρτητη πρωτοβουλία μας  ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πάμε την Αυτοδιοίκηση Μπροστά με σοβαρότητα χωρίς άναρθρες φωνές και λαϊκισμούς.

Αγγελόπουλος Μιχαήλ                              Δήμαρχος Σάμου

Αναστασόπουλος Ευστάθιος                  Δήμαρχος Μεσσήνης

Αποστολόπουλος Ηλίας                          Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού

Βοσκόπουλος Ιωάννης                            Δήμαρχος Φλώρινας

Γκάτζιος Κωνσταντίνος                            Δήμαρχος Επιδαύρου

Γκουντενούδης Χρήστος                         Δήμαρχος Παιονίας

Γρυπιώτης Ιωάννης                                  Δήμαρχος Ευρώτα

Δαμουλάκης Γεράσιμος                           Δήμαρχος Μήλου

Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος             Δήμαρχος Ξάνθης

Δρίκος Γεώργιος                                        Δήμαρχος Μάνδρας

Ευαγγέλου Νικόλαος                                 Δήμαρχος Ελασσόνας

Καϊτεζίδης Ιγνάτιος                                     Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη

Καλαντζής Κωνσταντίνος                        Δήμαρχος Νεμέας

Καμπόσος Δημήτριος                              Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών

Καραγιάννης Ιωάννης                              Δήμαρχος Λαγκαδά

Καραπάνος Νικόλαος                               Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

Καστρινός Αλέξης                                     Δήμαρχος Πηνειού

Καφαντάρης Δημήτριος                           Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος

Κολοκοτσάς Παύλος                                 Δήμαρχος Ζακύνθου

Κόττορος Ευάγγελος                                 Δήμαρχος Αγαθονησίου

Κουκάς Κωνσταντίνος                              Δήμαρχος Μυκόνου

Κωβαίος Μάρκος                                       Δήμαρχος Πάρου

Κώτσος Γεώργιος                                     Δήμαρχος Μουζακίου

Λαμπάκης Ευάγγελος                               Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Λώλος Ιωάννης                                          Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Μαμσάκος Χριστόδουλος                        Δήμαρχος Δράμας

Μαραμπέας Ιωάννης                                Δήμαρχος Δυτικής Μάνης

Μαργαρίτης Εμμανουήλ                           Δήμαρχος Νάξου

Μαρκόπουλος Γεώργιος                         Δήμαρχος Γαλατσίου

Μαυρίδης Αναστάσιος                              Δήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης

Μαυρίδης Βασίλειος                                  Δήμαρχος Ορεστιάδας

Μεθενίτης Σωτήριος                                  Δήμαρχος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας

Μελετίου Νικόλαος                                     Δήμαρχος Ασπροπύργου

Μούρτζης Δημήτριος                                 Δήμαρχος Αίγινας

Νάννου – Παπαθανασίου Ισιδώρα       Δήμαρχος Σαλαμίνας

Νίκας Παναγιώτης                          Δήμαρχος Καλαμάτας

Ξυριδάκης Παντελής                                 Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού

Παπανικολάου Γεώργιος                         Δήμαρχος Γλυφάδας

Παππάς Σπυρίδωνας                               Δήμαρχος Φιλιατών

Παππούς Χρήστος                                    Δήμαρχος Φυλής

Παρίσης Αλέξανδρος                                Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

Πατούλης Γεώργιος                                   Δήμαρχος Αμαρουσίου

Πατρός Μιχαήλ                                            Δήμαρχος Χάλκης

Πουλίλιος Ευάγγελος                                 Δήμαρχος Σουφλίου

Πρεβεζάνος Δημήτριος                            Δήμαρχος Σκιάθου

Ρούσσης Θωμάς                                        Δήμαρχος Ωρωπού

Σουλιώτης Νικόλαος                                  Δήμαρχος Καρπενησίου

Σοφρώνης Γεώργιος                                Δήμαρχος Σαρωνικού

Σταθόπουλος Αριστείδης                         Δήμαρχος Οιχαλίας

Σταυριανουδάκης Μιχαήλ                        Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού

Στεργίου – Καψάλης Δημήτριος             Δήμαρχος Πεντέλης

Συκιώτης Ιωάννης                                     Δήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου

Σφυρής Δημήτριος                                    Δήμαρχος Ερμιονίδας

Τζιαχρήστας Δημήτριος                           Δήμαρχος Δομοκού

Τζίτζιος Ιωάννης                                         Δήμαρχος Σιθωνίας

Τσιρογιάννης Χρήστος                             Δήμαρχος Αρταίων

Υπερήφανος Λουκάς                                Δήμαρχος Ορχομενού

Φωτόπουλος Ευθύμιος                             Δήμαρχος Δέλτα

Χατζηδάκης Διονύσιος                             Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

Χιονίδης Σάββας                                        Δήμαρχος Κατερίνης

www.aftodioikisi.gr