Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ...


Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα ΕΣΠΑ αυτό το Σ-Κ.

Πικρή νίκη για τον Απόλλωνα στο Κάτω Χαλάνδρι, ήττα με καλές εντυπώσεις για την ΑΕΧ στο ΡΟΥΦ για την Α ΕΣΠΑ.

Δεν ξεκίνησε καλά ο Ατρόμητος στο ΝΊΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ

.... ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ "Η ΠΛΑΤΕΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ"

κάνωντας κλικ στο logo

Ο Περισπασμός της Χρυσής Αυγής


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτικών ομάδων της ακροδεξιάς και της (αναρχικής συνήθως) Aριστεράς είναι κοινό φαινόμενo από πολλά χρόνια σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Με την μαζική είσοδο της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) στο Ελληνικό πολιτικό τοπίο, η οποία αποδεδειγμένα επιδιδόταν σε βίαιες επιθέσεις κατά ανίσχυρων μεταναστών που τους έφερε στη χώρα μας η παγκοσμιοποίηση, εισάχθηκε και το φαινόμενο παρόμοιων πολιτικών συγκρούσεων, όταν αριστερές ομάδες έκαναν τη δουλειά που δεν έκανε το Κράτος, προσπαθώντας να προστατεύσουν τα μεγαλύτερα θύματα της παγκοσμιοποίησης. Στον απόηχο παρόμοιων συγκρούσεων ήλθε και ο θανάσιμος τραυματισμός του Παύλου Φύσσα, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν προσχεδιασμένη δολοφονία, εφόσον άλλωστε δεν είχε κανένα κίνητρο η ΧΑ να αναγκάσει ακόμη και κάποιους προστάτες της μέσα στη Κοινοβουλευτική Χούντα να συναινέσουν σε άγριες διώξεις εναντίον μελών της που πιθανότατα θα έχουν και αρνητικές επιπτώσεις στα εκλογικά ποσοστά της.

Μιλώ για κάποιους προστάτες της, γιατί βέβαια δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πώς τόσο καιρό που η ΧΑ προέβαινε σε εγκληματικές πράξεις κατά μεταναστών δεν είχε κινηθεί καμιά δίωξη εναντίον της όχι σαν οργάνωσης, αλλά εναντίον συγκεκριμένων μελών της που αποδεδειγμένα διέπρατταν εγκληματικές πράξεις. Προφανώς, η ανοχή των Σωμάτων Ασφαλείας απέναντι σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις δεν οφειλόταν μόνο στο δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της οργάνωσης σε αυτά, αλλά κυρίως σε εντολές «άνωθεν». Ουσιαστικά, δηλαδή, η Κοινοβουλευτική Χούντα περίμενε να υπάρξει νεκρός για να κηρύξει ολόκληρη την οργάνωση εγκληματική, γεγονός που ιδιαίτερα βολεύει τα κόμματα που μετέχουν σε αυτή, τα οποια θα καρπωθούν και τους ψηφοφόρους που θα μετακομίσουν απο την ΧΑ, ενισχύοντας τα καταρρέοντα εκλογικά ποσοστά τους.

Το γεγονός όμως ότι η ΧΑ είχε κάποιους προστάτες στο «σύστημα» κάθε άλλο παρά την κάνει, από μόνο του, «συστημική» οργάνωση, όπως κάποιοι αφελώς, και πολλοί άλλοι εκ του πονηρού, υποστηρίζουν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και καιρό έχει ξεσηκωθεί κατά της ΧΑ όχι μόνο το ντόπιο κατεστημένο, συμπεριλαμβανομένης της εκφυλισμένης «Αριστεράς» που υποστηρίζει τους μετανάστες, μαζί με τους Σύριους και Λιβύους «επαναστάτες» που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στη σφαγή του Συριακού και του Λιβυκού λαού! Το ίδιο συμβαίνει με τα όργανα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ, (πολιτικά, οικονομικά, ΜΜΕ, ΜΚΟ κ.λπ.) που ομόφωνα απαιτούν την απαγόρευση της Οργάνωσης ―ανεξάρτητα βέβαια από το τι λέει το 15%-20% του Ελληνικού λαού, και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Σύνταγμά μας (που προφανώς το γράφουν στα παλιότερα των παπουτσιών τους) δεν επιτρέπει παρόμοιο μέτρο.

Και δεν είναι συστημική οργάνωση όχι μόνο εξαιτίας της άγριας δίωξης που υφίσταται από τις ντόπιες και διεθνείς ελίτ, αλλά και με βάση τους προγραμματικούς στόχους της που είναι παρόμοιοι με τους στόχους κάθε ιστορικού εθνικοσοσιαλιστικού ή «φασιστικού» κόμματος: αντίθεση τόσο στο κεφάλαιο όσο και στην αυτόνομα οργανωμένη εργασία, οικονομική αυτάρκεια, εθνικοποίηση ενεργειακών πηγών, «Ευρώπη των εθνών» αντί για την σημερινή «Ευρώπη του κεφαλαίου» κ.λπ.. Όμως όλα αυτά είναι ανάθεμα για την Υ/Ε που διαχειρίζεται την παγκοσμιοποίηση και, σε συνεργασία με τη ντόπια ελίτ, έχει επιβάλλει την οικονομική κατοχή στο Λαό μας που οδηγεί στη πλήρη οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων. Με άλλα λόγια, η φυσική βία δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός «φασιστικού» κόμματος, όπως συνήθως υποστηρίζεται. Άλλωστε, παρόμοια βία χρησιμοποιεί και η Κοινοβουλευτική Χούντα για να επιβάλλει με τα ΜΑΤ τις επιστρατεύσεις κ.λπ. μέτρα που ποτέ δεν ενέκρινε ο Λαός. Η Χούντα μάλιστα αυτή συνοδεύει την πολιτική βία με οικονομική βία, που έχει ήδη οδηγήσει σε χιλιάδες αυτοκτονίες στη χώρα μας, ραγδαία αύξηση της υπογεννητικότητας που μόλις αποκαλύφθηκε, δεκάδες χιλιάδες θανάτους από έλλειψη επαρκούς υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και σε εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές. Με αυτή την έννοια, η Κοινοβουλευτική Χούντα είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, «φασιστική» με την ΧΑ. Όμως, όπως ανέφερα, ο φασιστικός χαρακτήρας μιας πολιτικής οντότητας δεν καθορίζεται μόνο από την στάση της σε σχέση με τη βία αλλά, κυρίως, από τους προγραμματικούς στόχους της. Άλλο, βέβαια, ότι η ΧΑ (όπως και άλλες παρόμοιες οργανώσεις) ζει σήμερα στη δεκαετία του 1930 των κρατών-εθνών, εφόσον βέβαια κανένας από τους προγραμματικούς στόχους της δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς, και, ακόμη χειρότερα, χωρίς άμεση έξοδο από την ΕΕ, που η ΧΑ δεν τολμά να ζητήσει!

Αλλά, αν η ΧΑ με βάση το πρόγραμμά της δεν είναι συστημική οργάνωση (πράγμα που δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι αντισυστημική) τότε γιατί άραγε να έχει κάποιους προστάτες μέσα στο σύστημα; Εδώ ερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο κατά τη γνώμη μου χαρακτηριστικό της ΧΑ. Είναι γνωστό ότι η Υ/Ε σήμερα χρησιμοποιεί τις παντός τύπου διαιρέσεις (πολιτικές, θρησκευτικές πολιτιστικές κ.λπ.) σε κάθε χώρα για να αλώσει και ενσωματώσει τους λαούς στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της Κοινοβουλευτικής Χούντας (π.χ. Μέση Ανατολή). Με δεδομένο ότι σύντομα θα καταλάβει και ο τελευταίος αφελής τι πραγματικά σημαίνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα κ.λπ., (είτε σήμερα τα επιβάλλει η Κοινοβουλευτική Χούντα είτε αύριο μια Κυβέρνηση της «Αριστεράς») η κοινωνική έκρηξη είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο είναι κάλλιστα πιθανό ότι η ΧΑ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τέλειο περισπασμό από τον πραγματικό φασιστικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε: την ολοκλήρωση της οικονομικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων στα χέρια της Υ/Ε και της ντόπιας ελίτ. Έναν περισπασμό που, στην ανάγκη, θα μπορούσαν να τον εξωθήσουν ακόμη και στα όρια του εμφυλίου πολέμου, όπου τα εξαθλιωμένα από την παγκοσμιοποίηση λαϊκά στρώματα (ανένταχτα ή της Αριστεράς) θα πολεμούσαν τα αντίστοιχα εξαθλιωμένα στρώματα κάτω από την σημαία της ΧΑ και παρόμοιων οργανώσεων...

http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_09_22.html
http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/
http://www.periektikidimokratia.org/

Θ. ΤΖΗΜΕΡΟΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» (ΒΙΝΤΕΟ)Μιλώντας στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο με Δράση" με τον Σπύρο Μάλλη, ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά Θάνος Τζήμερος, επανέλαβε την άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο επικίνδυνος από τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με τον Θάνο Τζήμερο, η επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ έγκειται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή, οι βλέψεις και οι στοχεύσεις της οποίας είναι απολύτως ορατές, η Αξιωματική Αντιπολίτευση κινείται σε άλλα μονοπάτια.

"Η Χρυσή Αυγή είναι αναγνωρίσιμη. Ξέρουμε ότι θέλουν να επιβάλλουν την άποψή τους με λοστούς και μαχαίρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα, επειδή δεν έχει κανένα πρόγραμμα, και καμία αντίληψη της πραγματικότητας", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Θάνου Τζίμερου.

Ο Θάνος Τζήμερος σχολίασε ότι μονάχα με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα, θα τεθεί στο περιθώριο η Χρυσή Αυγή.http://www.makeleio.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ή ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ;

Τέτοιοι καραγκιόζηδες ψηφίζουν...και μας κυβερνούν...


Βγαλμένοι από διαφήμιση του DIROLLO, κοκκινομούρηδες με μια μπύρα στο χέρι και με φτερά (και πούπουλα)...all over...ΟΥΣΤ ρε! Εκεί, στην KARAGIOZ-LAND, μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε. Εδώ, στην Ελλάδα ΜΑΣ (που την έχουν καταντήσει YPOTELEIA-LAND), κάνουμε κουμάντο εμείς, δηλαδή ο ΛΑΟΣ. Απλά, ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει...

Δ.Χ.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΡΙΤΗ 24 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Προκήρυξη νέας 24ωρης Απεργίας, Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου


ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΣΕ Η ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

Γεμάτη υποκρισία είναι αυτή η διαδικασία για έκδοση ψηφισμάτων στο Δ.Σ.

Όπως και γεμάτη υποκρισία είναι η συζήτηση περί αντιφασιστικού μετώπου, όπου κάποιοι ουσιαστικά επιθυμούν να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους για το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν εκείνοι την ελληνική κοινωνία, μέσα από τον "αντιφασιστικό τους" αγώνα.

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που έφτιαξαν και συντηρούν το μόρφωμα - πλυντήριο των ευθυνών τους.

Δείτε τι έγινε στο δημοτικό συμβούλιο του Χαλανδρίου για την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της δολοφονίας.

Μιλάμε τώρα ότι πρόκειται για πάρτυ σκοπιμοτήτων.

Που δεν φαίνεται ίσως με την πρώτη ματιά σε όσους δεν έχουν μάθει να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές και μένουν στα εύηχα και χριστιανικά "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΜΕΙΣ οι καλοί, να νικήσουμε τους κακούς".

Χωρίς να έχουμε συμφωνήσει για το ποιοι είναι οι κακοί και κυρίως στο ποιοι είμαστε εμείς.

Και όταν ακόμα συμφωνούμε πολλοί για τους ... κακούς (βλ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ) αρχίζουν να βγαίνει μπροστά το δεύτερο ζήτημα: ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ  ΟΙ "ΕΜΕΙΣ", "ΟΙ ΚΑΛΟΙ";

Δες αναγνώστη μου πόσο επιτηδευμένα αλληλοπροβοκαρίστηκαν οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο για να μην πουν όλοι μαζί κάτι που να ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ για ένα τέτοιο θέμα, αλλά να παίξουν και το παραταξιακό τους παιχνιδάκι.

Γιατί αναγνώστη μου η δουλειά του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ είναι να μιλάει ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ στο όνομα της τοπικής κοινωνίας, δεν είναι χώρος δημοσιογραφικής ή κομματικοπαραταξιακής εκτόνωσης, ούτε ανάδειξης συγγραφικών δραστηριοτήτων ή πολιτικών αναλυτών.

Γι' αυτό αυτή η ιστορία με την έκδοση ψηφισμάτων πρέπει να χρησιμοποιείται ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΑ και να μην είναι επί παντός επιστητού.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ.

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ, που υποτίθεται ότι πρέπει να ξεπερνάει τις αντιθέσεις σε ένα δημοτικό συμβούλιο:

 Έρχεται στη συνεδρίαση ένα ψήφισμα, πολυλογάδικο (και σε αυτό θα επανέλθω)  που σε πάρα πολλά σημεία του χωράει ολόκληρη κουβέντα έως και .... διάλεξη ανοίγοντας πάρα πολλά πολιτικά θέματα - ακόμα και ιδεολογικού χαρακτήρα, όπου υποκρύπτεται "εντέχνως" η πρόθεση της πλειοψηφίας - που είναι ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ - να αναδείξει και να επιβάλλει την δική της ιδεολογικοπολιτική ατζέντα.

Νομίζετε ότι δεν είναι έτσι με την πρώτη ανάγνωση του κειμένου, έτσι δεν είναι;

ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ;

Προσέξτε: τι λέει το ψήφισμα για τα αίτια του φαινομένου Χρυσή Αυγή:

Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού είχαν προηγηθεί αντίστοιχες περιπτώσεις όπως στη Γαλλία και πρόσφατα στη Νορβηγία, όπου έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο την εμφάνισή τους τα φαντάσματα από την πιο σκοτεινή περίοδο της Ευρώπης, τα οποία οι λαοί είχαν καταδικάσει στη λήθη και στην απομόνωση.

Τα προειδοποιητικά μηνύματα του επερχόμενου εκφασισμού της κοινωνίας μας δεν βρήκαν παραλήπτη: Όταν παρακολουθούσαμε σε ζωντανή μετάδοση τα… μπουγελώματα και τους ξυλοδαρμούς γυναικών εκπροσώπων του κοινοβουλίου, όταν παρατηρούσαμε να προπηλακίζονται στον Μελιγαλά αιρετοί και ανυπεράσπιστοι γέροντες, όταν στο Πέραμα απειλούνταν και δέχονταν αναίτιες επιθέσεις φτωχοί βιοπαλαιστές, όταν σε λαϊκές, πανηγύρια και υποβαθμισμένες συνοικίες

Ε δεν είναι κακά θα πεις, έχουν βάση.

Αλήθεια όμως μπορεί να συμφωνήσει κανείς σοβαρός άνθρωπος, που δεν περιμένει να χριστεί από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, σε αναφορά των αιτιών που γεννούν και συντηρούν την Χρυσή Αυγή χωρίς να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αιτιών η κυβερνητική πολιτική - η πολιτική των μνημονίων από το 2010, η καταβαράθρωση του κράτους πρόνοιας, η ανεργία και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η φτώχεια και η παρατεταμένη ύφεση και να αποδέχεται μόνο την παραπάνω διατύπωση που αφήνει αλήθεια και εκτός κάδρου ευθυνών ΠΟΙΟΥΣ;

Και να το ψηφίζει αυτό το πράγμα χάριν μιας αντίληψης περί ομοφωνίας στην  αντιμετώπιση του φιανομένου, με την λογική ότι οι πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι - οι ΝΔΠΑΣΟΚοι ή ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΔΕΣ - δεν μπορούν - λόγω κομματικής υποχρέωσης - να μπουν  στην διαδικασία να βάλουν το δάκτυλο στον τύπο των ήλων και να πουν όλη την αλήθεια και όχι ένα μικρό βολικό μέρος της;
Αυτή την αλήθεια που ιδιωτικώς και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται, αλλά σου λένε ζητώντας την συμπάθεια του συνομιλήτή τους "μωρέ δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, είμαι πρόεδρας, αντιπρόεδρας, αντικαρέκλας κλπ";

Και γιατί δηλαδή ρε φίλε έχω υποχρέωση εγώ (όχι εγώ προσωπικά, ρητορικό είναι) να σου κάνω την χάρη να λέω μαλακίες για να είσαι εσύ αντικαρέκλας;
Και θες και ομοφωνία στο να πούμε αυτά ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ;

Μπορείς να μου εξηγήσεις μήπως εσύ αναγνώστη μου τι επιβάλλει στον συγγραφέα του ψηφίσματος να υποκρύψει την αλήθεια, όταν αυτή δεν είναι βολική για το κόμμα του, όταν αναφέρεται στα γεγονότα του Περάματος με σαφή τάση να υπερβεί λεκτικά ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός:
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΕ "ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ" (είναι βεβαίως ΚΑΙ βιοπαλαιστές) ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ.

Δεν είμαι ΚΚΕ, αυτό είναι γνωστό, αλλά πες ρε αναγνώστη μου εσύ ποια σκοπιμότητα επιβάλλει να μην το λέει έτσι ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ το πράγμα, το ψήφισμα, ΕΝΩ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ;.

Και δεν είναι εύλογο ότι η Καρατζά - που είναι ΚΚΕ - θα ζητούσε  αυτή η διατύπωση να μην υποκρύπτει, με τέτοιο - τελικά - προκλητικό τρόπο, μια αλήθεια. (που μπορεί ΝΑΙ να την βολεύει αλλά είναι αλήθεια).

Το να ανοίγει λοιπόν το κείμενο της διοίκησης το θέμα των αιτιών και να το αφήνει εκεί είναι ύπουλη απόπειρα να πουν όλοι μαζί ότι η Χρυσή Αυγή γεννήθηκε στη .... Νορβηγία και όχι στην Αθήνα και επειδή πλακώθηκε ο Κασιδιάρης με την Κανέλη και την Δούρου στον ΑΝΤ1.

Ε όχι ρε παιδιά.
Αν δεν πείναγε ο κόσμος δέκα φορές να έπαιζαν τηλεοπτικό ξύλο ο Κασιδιάρης με την Κανέλη δεν θα είχε πάει η Χρυσή Αυγή στο 15%.
Αν οι δήμοι ξόδευαν τα χρήματα του ΕΣΠΑ (ας πούμε) για να κάνουν κοινωνική πολιτική και όχι για νοίκια στο κτίριο του κολλητού δεν θα είχε πάει στο 15% η Χρυσή Αυγή, τι να κάνουμε τώρα;

ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΧΑΡΙΝ ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ;
Και να λέμε - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ - αυτά τα γενικά που λέει το ψήφισμα;

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΣ;

Ε ρε φίλοι της πλειοψηφίας δεν σας το χρωστάει κανένας αυτό:
Να παραβιάζει δηλαδή την συνείδησή του για να βγάζει την ομοφωνία εκεί που βολεύει το κόμμα σας (δηλαδή την ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ, διότι να ξέρετε ότι εμείς έχουμε την άποψη ότι ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ).

Το πολύ πολύ που θα μπορούσε να κάνει κανείς απλά για να σας διευκολύνει και να δοθεί ένα σήμα προς την τοπική κοινωνία, είναι ένα λιγόλογο, σαφές και επικεντρωμένο κείμενο τριών γραμμών:

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΟΜΟΘΥΜΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΜΑΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

ΤΕΛΕΙΑ.

Και αυτό ακόμα - για να είμαστε ξηγημένοι δηλαδή - χάρη θα σας έκανε. Αλλά .... φίλοι είμαστε.

Όμως εσείς είστε και πονηρούληδες.
Κάνετε και Μουρουτιές και λέτε και πολλά για να βγείτε και κερδισμένοι "επικοινωνιακά".

Και πολλές φορές τα καταφέρνετε. 

Διότι αντί να σας πει ΚΑΘΑΡΑ η αντιπολίτευση ότι δεν ψηφίζει μαζί σας τέτοια ψηφίσματα για τους ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ λόγους που έχει να μην το κάνει, σας λέει κάτι .... όμορφα και αστεία για να μην πάρετε προσωπικά την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΊΑ και δεν πάτε μετά παρέα για καφέ ή φτιάχνει και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εξισώσεις του αίματος με την μπογιά, αναζητώντας, αναδεικνύοντας και προσφέροντας τελικά ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΛΛΟΘΙ ώστε να συνεχίζετε να παίζετε μόνοι σας.

Αυτά τελειώνουν γιατί στο 
Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία.ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ....

Εφημερίδες, μπλογκς, sites ... ακόμα και η τελεόρασις καταδικάζουν το πρωτοσέλιδο του ΠΡΩΤΟΥ Θ-ΑΙΜΑΤΟΣ.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στις πιο πειστικές και σκληρές καταδίκες σε διάφορα μέσα που βάζουν πηχυαίους τίτλους ως εξής:

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΦΙΛΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΥ ΞΕΨΥΧΑΕΙ:

(και βάζουν από κάτω την φωτογραφία .....)

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ "ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ"


ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΛΙΕΡΟΥ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΟ Δ.Σ. Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το βράδυ της δολοφονίας του Πέτρου Φύσσα στο Χαλάνδρι το κτηνιατρείο του Γιώργου Λιερού δέχτηκε επίθεση με φθορές στην πινακίδα και γράψιμο συνθημάτων, σύμφωνα με την δημοτική σύμβουλο της Αντίστασης κ. Αγγελοπούλου.

Η κα Αγγελοπούλου είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι αιτία της επίθεσης είναι η κατάθεση του Γ. Λιερού ως μάρτυρας σε δίκη που εμπλεκόταν η Χρυσή Αυγή.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ FB ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

Επί του Θέματος...

Αναμένω , Δημοσιογράφε , την αντίδρασή σου.

Αναμένω, Δικαστή , την απόφασή σου. 

Αναμένω , Αριστερά , τα αντανακλαστικά σου. 

Αναμένω , Πολίτη - αναγνώστη , την συμπεριφορά σου. 

Αφού τα δω όλα αυτά , θα ξαναμιλήσω.

Σε νέα 48ωρη Απεργία κατέληξε η ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ - Λευκό σε όλες τις προτάσεις για Απεργία από την ΕΛΜΕ που ανήκει το Χαλάνδρι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, "η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ που συγκλήθηκε στις 20-9-13 στην Αθήνα, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας διάρκειας με νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23/9 και την Τρίτη 24/9.

Η ΕΛΜΕ Α'-Γ' Ανατ. Αττικής που ανήκει το Χαλάνδρι ψήφισε Λευκό σε όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν για Απεργία (πενθήμερη, τριήμερη ή 48ωρη).


ΠΗΓΗ: HALANDRI PEDIAΕπιστολή Δαφέρμου στον Λαζαρίδη: «Άλλαξες γιατί ήσουν εραστής της εξουσίας»


Μια λιτή, αλλά άκρως καυστική επιστολή στέλνει στον παλιό του φίλο Χρύσανθο Λαζαρίδη ο διακεκριμένος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Ολύμπιος Δαφέρμος.

Διαβάστε την :

Άλλαξες. Άλλαξες πολύ. Και είχες το δικαίωμα. Γιατί όμως; Για να υπηρετήσεις καλύτερα την κοινωνία; Δεν φάνηκε. Για να υπηρετήσεις τον εαυτό σου άλλαξες. Γιατί ήσουνα εραστής της εξουσίας. Και η αριστερά δεν είχε προοπτική. Και βρέθηκες στην εξουσία. Και ασκείς εξουσία. Κάποιοι σε θεωρούν ιθύνοντα νου. Καταγοητευμένος φαίνεσαι. Τόσο που να μη θέλεις να ξεχωρίσεις το πολιτικό έγκλημα, τη δολοφονία, από την ειρηνική πολιτική αντιπαλότητα. Τη μη αρεστή σε σένα.

Παλιέ συναγωνιστή Χρύσανθε Λαζαρίδη σε αγνοώ... Για μένα δεν υπάρχεις.
Ολύμπιος Δαφέρμος


Ο Ολύμπιος Δαφέρμος είναι Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος και υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επίτροπής Κατάληψης του Πολυτεχνείου το ’73, μέλος του Διασχολικού επί χούντας, στρατεύτηκε αναγκαστικά τον Φεβρουάριο του 1973 μαζί με άλλους αριστερούς φοιτητές, πρωτεργάτες του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος, στην προσπάθεια της χούντας να εξαφανίσει τις φωνές αντίστασης στα πανεπιστήμια και απολύθηκε μερικές μέρες πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και εντάχθηκε και πάλι στο ΑΦΚ. Μετά τη Μεταπολίτευση εργάστηκε στη βιομηχανία ως Μηχανολόγος παραγωγής και αργότερα ως καθηγητής στη δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση από όπου συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

ΜΙΚΗΣ: ΕΛΠΙΔΑ

ΠΟΣΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ; ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ! ΗΤΑΝ ΝΥΧΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ! ΚΑΙ Η ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.