iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΤΕΧΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Γ.Γ.

27 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Μα ποιοι τελικά εξοπλίζουν τα χέρια των Ισλαμιστών/ Τζιχαντιστών;Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες την ραγδαία εξάπλωση των Ισλαμιστών/ τζιχαντιστών της ΙΚΙΛ (ISIS) στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ και την εγκαθίδρυση του λεγόμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Σκόνταψαν βέβαια στις περιοχές όπου ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ο Κούρδικος Λαός και ιδιαίτερα στο ηρωϊκό ΚΟΜΠΑΝΙ. Αλλά, η επέκταση τους είναι ταχύτατη σε άλλες περιοχές αυτών των δύο (πρώην;) Χωρών.

 Η τελευταία είδηση αναφέρει ότι η Τουρκία, για να «ισοροπήσει» την επέκταση των «ακραίων» Ισλαμιστών/ Τζιχαντιστών στην Συρία, θα εκπαιδεύσει «μετριοπαθείς» !! μουσουλμάνους… οι ΗΠΑ συμφωνούν  με αυτό (παρ όλα όσα έπαθαν στο Αφγανιστάν από τους Μουτζαχεντίν και από την Αλ-Κάιντα…που ξεκίνησαν να εξοπλίζουν με παρόμοια σκέψη, τότε ενάντια στους σοβιετικούς).


ΛΑΘΟΣ ΟΛΚΗΣ.  Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής χρειάζεται άλλη αντιμετώπηση: ΟΧΙ ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις-ΟΧΙ Σκοταδισμό. ΚΟΣΜΙΚΑ Κράτη με Δημοκρατία-Ισοπολιτεία-Ισότητα. Κάτι που μέχρι στιγμής συναντάμε μόνο στους αγωνιζόμενους Κούρδους της Συρίας.

 Την ίδια στιγμή  οι Ισλαμιστές εξαπλώνονται και στην Λιβύη. Μετά από την «απελευθέρωση» του από τους (γνωστούς ιμπεριαλιστές) ΑγγλοΓάλλους που ανέτρεψαν τον «δικτάτορα» Καντάφι, τώρα το «Ισλαμικό κράτος» εξαπλώνεται και στην Λιβύη, όπου  ελέγχει πλέον την πόλη της Ντέρνα,η  οποία βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας. H Nτέρνα αποτελεί το μόνο μέρος στον κόσμο όπου το «Ισλαμικό κράτος» κατέχει εκτός από εδάφη στο Ιράκ και στη Συρία.

  Η κυριαρχία των τζιχαντιστών σε αυτή την πόλη είναι πρόσφατη. Προφανώς οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να συνεχίσουν την εξάπλωση τους και στην Λιβύη αλλά και σε άλλες χώρες….

Μήπως οι Λαοί και οι εθνότητες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ τάχιστα για την αντιμετώπιση τόσο των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων  (και των μικρομέγαλων φαντασιώσεων της Άγκυρας) όσο και του αναδυόμενου Τζιχαντιστικού Σκοταδισμού;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

Ερώτηση αναφορικά με τη μη χορήγηση από Δήμο Χαλανδρίου βεβαιώσεων για ευεργέτημα πενίας Ρομά

Από το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι λάβαμε ενημερωτικό email σχετικά με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κα Γιαννακάκη σχετικά με την μη χορήγηση από τον Δήμο Χαλανδρίου βεβαιώσεων για ευεργετήματα πείνας ΡΟΜΑ.
Την δημοσιεύουμε - όπως πάντα - διευκρινίζοντας όμως ότι έχουν κινηθεί στον δήμο οι διαδικασίες έκδοσης των βεβαιώσεων. Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Εσωτερικών
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Θέμα: Μη χορήγηση από Δήμο Χαλανδρίου βεβαιώσεων για ευεργέτημα πενίας Ρομά

Στις 9 Οκτωβρίου 2014, αποστάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Δήμο Χαλανδρίου και στη ΔΟΥ Χαλανδρίου αίτημα έκδοσης πιστοποιητικών που απαιτούνται για τη χορήγηση ευεργετήματος πενίας για αιτήσεις αναστολής και ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών τις οποίες έχει καταθέσει ως δικαστικό πληρεξούσιο των Ρομά Πεύκου Πολίτη Χαλανδρίου το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Αναφερόταν στο αίτημα πως με βάση νομολογία του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στην αίτηση για το ευεργέτημα πενίας πρέπει να επισυνάπτονται (με βάση το άρθρο 196 και επόμενα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας):
α) πιστοποιητικό, ατελώς, του δημάρχου όπου είναι η κατοικία ή η μόνιμη διαμονή του αιτούντος, το οποίο βεβαιώνει την επαγγελματική, οικονομική και οικογενειακή κατάστασή του, καθώς και όσα ορίζονται στο άρθρο 194 παράγραφοι 1 έως 3 (1. Το ευεργέτημα της πενίας παρέχεται σε όποιον αποδεδειγμένα δεν μπορεί να καταβάλει τα έξοδα της δίκης χωρίς να περιοριστούν από αυτό τα απαραίτητα μέσα για τη διατροφή του ίδιου και της οικογένειάς του. 2. Το ευεργέτημα της πενίας μπορεί να δοθεί και σε νομικά πρόσωπα κοινωφελή ή που δεν επιδιώκουν κερδοσκοπικό σκοπό καθώς και σε ομάδες προσώπων που έχουν την ικανότητα να είναι διάδικοι, αν αποδεικνύουν ότι με την προκαταβολή των εξόδων γίνεται πια αδύνατη ή προβληματική η εκπλήρωση του σκοπού τους. 3. Η διάταξη της παραγράφου 2 εφαρμόζεται και σε ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρίες, καθώς και σε συνεταιρισμούς, εφόσον η καταβολή των εξόδων δεν μπορεί να γίνει ούτε από το ταμείο τους ούτε από τα μέλη, χωρίς να περιοριστούν τα απαραίτητα μέσα για τη διατροφή των ίδιων και της οικογένειάς τους), και
β) πιστοποιητικό, ατελώς, του οικονομικού εφόρου της κατοικίας ή της μόνιμης διαμονής του αιτούντος το οποίο βεβαιώνει αν ο αιτών υπέβαλε κατά την τελευταία τριετία δήλωση φόρου εισοδήματος ή οποιουδήποτε άλλου άμεσου φόρου, καθώς και την εξακρίβωσή της, ύστερα από έλεγχο.
Η ΔΟΥ Χαλανδρίου πρωτοκόλλησε την αίτηση στις 13 Οκτωβρίου 2014 και εξέδωσε το έγγραφο στις 20 Οκτωβρίου 2014.
Ο Δήμος Χαλανδρίου πρωτοκόλλησε την αίτηση στις 14 Οκτωβρίου 2014 και μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Αντίθετα, παρ' ότι είχε εξουσιοδοτήσεις, απαίτησε από τους ενδιαφερόμενους Ρομά να μεταβούν προσωπικά στο Δημαρχείο για να τους εκδώσει βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας και τελικά αρνήθηκε να εκδώσει βεβαιώσεις για όσους και όσες δεν κάνουν φορολογικές δηλώσεις! Η κωλυσιεργία του Δήμου Χαλανδρίου δημιουργεί κίνδυνο απόρριψης του αιτήματος ευεργετήματος πενίας λόγω απουσίας των πιστοποιητικών αυτών και στη συνέχεια των αιτήσεων αναστολής και ακύρωσης. Παρόμοια εξέλιξη θα στερήσει το δικαίωμα πρόσβασης στη δικαιοσύνη από τους Ρομά και μάλιστα σε υπόθεση που εξετάζεται από την Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στα πλαίσια προσφυγής των Ρομά μέσω του ΕΠΣΕ.
Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Για ποιο λόγο ο Δήμος Χαλανδρίου δεν εξέδωσε σε εύλογο χρονικό διάστημα τα πιστοποιητικά;
2. Για ποιο λόγο ο Δήμος Χαλανδρίου απαίτησε την αυτοπρόσωπη παρουσία των Ρομά για έκδοση βεβαιώσεων μόνιμων κατοικίας ενώ είχαν δοθεί πληρεξούσια στο ΕΠΣΕ;
3. Πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία ώστε να μην εξαρτάται δεσμευτικά η απόφαση για χορήγηση ευεργετήματος πενίας από τη συμμόρφωση Δήμων και ΔΟΥ στην υποχρέωση έκδοσης των απαραίτητων πιστοποιητικών, ή εναλλακτικά να προβλέπεται δεσμευτικά σύντομη προθεσμία για την έκδοσή τους και κυρώσεις σε περίπτωση αναιτιολόγητης άρνησης έκδοσής τους;
4. Για τις ενέργειες και παραλήψεις του Δήμου Χαλανδρίου που θίγουν θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα πολιτών –κυρίως δημοτών του- και μάλιστα ευάλωτων θα υπάρξουν πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Γιαννακάκη

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1942 ΠΕΦΤΕΙ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
Η κατεστραμμένη γέφυρα του ΓοργοποτάμουΗ κατεστραμμένη γέφυρα του Γοργοποτάμου