Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - Η ΜΠΑΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ


 Με ανακοίνωσή της, η συνδικαλιστική  παράταξης του ΚΚΕ προσπαθεί να πάρει απόσταση από την ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ που είχε  το προηγούμενο διάστημα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων  Ελένη Kούκα με την οποία συγκροτούσαν την "διοικούσα πλειοψηφία"" στον σύλλογο  όταν στο δημοτικό συμβούλιο έρχονταν μαζί  για να την υποστηρίξουν στα show της..

Η ΔΑΣ αναγκάστηκε να αποχρεωθεί την Κούκα μετά την επιλογή τη να μετάσχει στην διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησης - αν και πρόεδρος του σωματείου και η έχουσα σηκώσει την παντιέρα της ανυπακοής  στις υπηρεσίες και το δημοτικό συμβούλιο, καλώντας του πάντες  - δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους, συναδέλφους της - σε απειθαρχία στο νόμο και εξηγώντας "πόσο καλυμμένοι είναι όσοι την ακούσουν από τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ).

Η ΔΑΣ όμως για να χρυσώσει το χάπι στην "κολλητή" όμως  .... τα έβαλε και με τα άλλα τρία μέλη του σωματείου, που απείχαν όλο αυτό το διάστημα από όλα τα show και τις αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου.

Που ΕΝΤΙΜΑ και ΚΑΘΑΡΑ διαφοροποιήθηκαν από τον .... "επαναστατικό οίστρο" της Κούκα, του ΜΕΤΑ (που ερχόταν στο ΔΣ να "στηρίξει την πρόεδρο") και την ΔΑΣ.

Και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα - έριξε και τα παραταξιακά της βέλη ενάντια στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΑΣΚ στην ΠΟΕ ΟΤΑ γιατί .... έτσι.

Γιατί η Κούκα έσπασε την απεργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ.


 

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ του Δήμου Χαλανδρίου καταγγέλλει τη στάση της προέδρου καθώς και τριών άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων του δήμου μας, οι οποίοι συμμετείχαν στην αντιδραστική και εκβιαστική αξιολόγηση που προσπαθεί να μας επιβληθεί τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αψότου το διοικητικό συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Με τη στάση τους αυτή, στηρίζουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, υπονομεύουν στην πραγματικότητα τη δράση και το ρόλο του συλλόγου, καθώς και του αγώνα των εργαζομένων κατά της αξιολόγησης που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, μια αξιολόγηση που σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και των δημοτών, είναι συνδυασμένη με την αντεργατική πολιτική που μας έχει τσακίσει με μειώσεις μισθών, περικοπή παροχών σε υγεία, παιδεία, πρόνοια. Μοναδικό στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν με αναβαθμισμένο τρόπο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τις ανάγκες του κεφαλαίου, να μπορεί να εφαρμοστεί πιο αποτελεσματικά η αντιλαϊκή πολιτική τους.

Αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, για αυτό τα κόμματα που ψήφισαν και το 3ο μνημόνιο μαζί, μαζί ψήφισαν και την αξιολόγηση. Συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια για ένα μικρό και επιτελικό Δημόσιο που για μας τους εργαζόμενους στους δήμους σημαίνει απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Κριτήριο για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της αξιολόγησης πρέπει να αποτελεί για τον κάθε εργαζόμενο και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να εφαρμοστεί. Από τις αίθουσες των δικαστηρίων για να κηρυχθεί παράνομη η αποχή από την αξιολόγηση με κυβέρνηση ΝΔ, στην εκβιαστική τροπολογία Γεροβασίλη και τώρα στην ηλεκτρονική αξιολόγηση για να καμφθεί ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων. Πρόκειται για αγώνα που δυσκόλεψε τις κυβερνήσεις, έβαλε εμπόδια στην εφαρμογή των πολιτικών τους.

Με τη στάση τους αυτή συμπορεύτηκαν με την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία είχε πρόθεση να βάλει φρένο στον αγώνα των εργαζομένων, όπως εκφράστηκε και στη πανελλαδική σύσκεψη της ΠΟΕ - ΟΤΑ σχετικά με την απεργία - αποχή από την «αξιολόγηση». Τα στελέχη της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (πρώην ΠΑΣΚ) και της ΑΣΚ ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), με την παρουσία και τη "βοήθεια" της νομικής συμβούλου της Ομοσπονδίας, προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα μοιρολατρίας και φόβου. < πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ και επικεφαλής της «Συνδικαλιστικής Ανατροπή( αναγκάστηκε εκ των συνθηκών να δηλώσει ότι «συνεχίζουμε την απεργία - αποχ ενάντια στην αξιολόγηση», όμως, ταυτόχρονα, συνέχισε την προσπάθει υπονόμευσης του αγώνα, λέγοντας: «αλλά δεν θα θυσιάσουμε τον κόσμο μας»!

Η προσπάθειά τους αυτή απέτυχε καθώς η πλειοψηφία Ttov εκπροσώπων τω σωματείων τάχθηκαν υπέρ της αποφασιστικής συνέχισης του αγώνα, θέση που η ΔΑ ΟΤΑ απευθυνόμενη προς όλους τους εκπροσώπους των σωματείων που συμμετείχα τόνισε με ανακοίνωσή της: «Συνεχίζουμε ακόμα mo αποφασιστικά τον αγών μας ενάντια στην αντιλαϊκή κρατική "αξιολόγηση", με την οργάνωση το αγώνα μας, μπορούμε να εμποδίσουμε την "ηλεκτρονική αξιολόγηση"».

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ: ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ - Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;;;

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΗ

Χωρίς λέξη για τα γραμμάτια του αεικίνητου κυκλοφόρησε το τρίτο τεύχος της "Δημοτικής Ενημέρωσης" , του εντύπου που βγάζει ο Συμεών για να ευλογεί τα γένια του.

Ένα τεύχος που περιέχει όλα τα μπαγιάτικα δελτία τύπου του δήμου εδώ και τρεις μήνες αλλά δεν βρήκε μία λέξη να πει για το θέμα των γραμματίων Ιωνά στον Κουράση.

Κάποιος παλιός αυτοδιοικητικός με τον οποίο αντάλλασσε ο Ακατανόμαστος απόψεις για τον δήμο, άκουσα να του λέει: "Ρα Άγγελε, ο Κουράσης είναι τελειωμένος αλλά μην τον χτυπάς άλλο γιατί μπορεί να τον αλλάξουν από τη Νέα Δημοκρατία και να βάλουν κανέναν άλλο που μπορεί να απειλήσει τον Συμεών και να εκλεγεί".

"ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ", του απάντησε ο μαλάκας ο Ακατανόμαστος. "Έχω κανένα χαβά να εκλεγεί πάση θυσία ο Συμεών; Αν βέβαια αντίπαλός του είναι ο Αεικίνητος στον δεύτερο γύρο ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΔΊΛΗΜΜΑ. Μπροστά στον Κουράση ο Συμεών είναι ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ (μπροστά στον Κουράση, έτσι; Συγκριτικά. Μην απομονώσεις ό,τι σε βολεύει)  "Για την πόλη θα ήταν καλύτερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ή - πολύ περισσότερο - ο επόμενος δήμαρχος να διαπραγματεύεται με τους μελετητές για τα ρέματα, τις υποδομές, τους δρόμους, τους ελεύθερους χώρους, τον κοινωνικό εξοπλισμό, τις αμοιβές και τις προσφορές τους στον δήμο ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ αντί ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΡΑΜΜΤΑΤΙΑ που μετά δεν ξέρει πού τα έβαλε ο κολλητός του"

Έτσι σκέφτεται μπαμπουίνο μου το σύστημα.
¨Έχει επιλέξει ποιον θέλει να εκλέξει και στήνει απέναντί του χρήσιμους ηλίθιους, εθελοντές χαμένους, μετατρέποντας το δημοτικό συμβούλιο από πολιτικό όργανο σε θεατρική σκηνή, όπου παίζονται ΚΑΚΟΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ατάλαντων σεναριογράφων του παρασκηνίου.

Κάτσε να παριστάνεις την αντιπολίτευση με αντάλλαγμα ..... τον ΣΒΑΠ ή κάτι τέτοιο. Θα σου δίνουμε και  λεφτά για να μοιράζεις στα μέσα μαζικής εξημέρωσης  και θα κάνεις και ταξιδάκια τσάμπα ανά τας Ευρώπας.

"Είναι καλό παιδί μωρέ ο Κουράσης, ευγενικός, ήπιων τόνων, είναι και ποδηλάτης, τι άλλο θέλεις για τον δήμαρχό σου;"
"Ε καλά μπερδεύεται πού και πού με τα γραμμάτια αλλά δεν πειράζει, μην τα θέλουμε όλα, μην είμαστε και πλεονέκτες", σου λέει Ο ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΗΣ!

ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΑΦΟΥ!

Όσοι πιστεύετε ότι αυτό είναι κακό για την πόλη, διότι Η ΠΟΛΗ και ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ βγαίνουν χαμένοι από ένα τέτοιο στημένο, προσυμφωνημένο και με ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΓΑΝΑ συστεμικό παιχνίδι - που παίζεται με όπλο τα κομματικά χρίσματα - δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας, τα οποία θα εξυπηρετούνταν καλύτερα ΜΟΝΟ αν το πολιτικό παιχνίδι, η πολιτική αντιπαράθεση γίνονταν ευθέως,  μέσα στο γήπεδο και όχι στο παρασκήνιο, και μόνο όταν τα δημοτικά όργανα λειτουργούσαν καλύτερα στελεχωμένα από τους καλύτερους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ,  χωρίς χρήσιμους, εθελοντές loosers  τότε  .....

Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΦΩΝΕΣ.

Πάμε σε άλλο:

 Εχθές το βράδυ ο Ακατανομαστος χάζευε στην τελεόραση.
Ο ήχος των γραπτών μηνυμάτων στο κινητό του ήχησε. "ΓΙΑ GOOGLαρε και δες τις 300 υπογραφές των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ  συνδικαλιστών για το Σκοπιανό ...." του λέει εκείνος που έστειλε το μήνυμα. "Καλά τι γίνεται; Πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ;;;"

Έτσι του έγραψε του Ακατανόμαστου και τον έβαλε να κάνει αναρτήσεις - viral βραδιάτικα.

Ο Πέτρος λοιπόν συνυπέγραψε κείμενο με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δικαίωμά του και τα σκυλιά δεμένα και μπράβο του και μαγκιά του.
Όποιος αιρετός εκφράζει δημόσια και καθαρά τις απόψεις του από εμάς εδώ είναι στην σωστή πλευρά, άσχετα αν διαφωνούμε ή συμφωνούμε. (Με κάτι ρομπίτσες που άλλα λένε μπροστά και άλλα πίσω και που δεν μιλάνε δημόσια ΠΟΤΕ ΚΑΘΑΡΑ έχουμε θέμα εμείς και τους βγάζουμε το κεφαλάκι από την τρύπα που το βάζουν νομίζοντας ότι κρύβονται. ΟΙ ΣΤΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ)

Δικαίωμά του του Πέτρου. 

Αλλά στην Λούλα το είπε; αναρωτήθηκα ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ.

Ε ο μαλάκας ο  Ακατανόμαστος  λέει ότι εκείνος πιστεύει ότι της το είπε! 
Και  του έδωσε η Λούλα το ΟΚ.
Το έκανε με την άδεια της ..... (κομματικής) αστυνομίας.

Του ζήτησα να μου πει πού βασίζει την εκτίμησή του ο τρελός ο Ακατανόμαστος αλλά άρχισε να μου λέει κάτι μαλακίες του στυλ:" Ξέρω τόσα χρόνια τα παιχνιδάκια της Λούλας και τα μυρίζω  στον αέρα".
(Άλλωστε είναι και εκείνο το παρελθόν ....)

ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΛΕΓΕ.
ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΥΘΊΑ.
Του την έπεσα: ¨Άσε ρε μεγάλε πού μας το παίζεις ότι επικοινωνείς με το υπερπέραν"

Με κοίταξε με το γνωστό του βλέμμα της αγελάδας. 
"Δεν είμαι καφετζού.
Μαθηματικά θα σου απαντήσω."

"Άκου λοιπόν  ΑΡΑΠΗ ΜΟΥ, που σου δώσαμε μια στήλη στην ΠΛΑΤΕΙΑ να γράφεις καραγκιοζιλίκια και θα μας αμφισβητήσεις κιόλας" μου είπε.

Αν η Λούλα δεν το ήξερε, τότε τον Πέτρο θα τον διαγράψουν από τη Λαϊκή Συσπείρωση και θα του πάρουν την έδρα στο ΔΣ με συνοπτικές διαδικασίες.
Μέσα στις επόμενες ώρες θα έχει παραιτηθεί.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΜΙΛΑΜΕ.
Πας κόντρα στη γραμμή, σε τρώει το μαύρο φίδι.

Και μη μου πεις αράπη μου,  ότι θα ζητήσει το ΚΚΕ πίσω την έδρα του ΔΣ του Χαλανδρίου από τον Πέτρο που δεν τήρησε την γραμμή και εκείνος θα αρνηθεί να την δώσει με το επιχείρημα "εγώ βγήκα με δικούς μου σταυρούς και όχι με την γραμμή" γιατί .... θα βγάλει απόφαση πολιτικής του καταδίκης ακόμα και  η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ.

Θα εκδοθεί ειδικό φύλλο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ που θα ξεμετράει το σόι του, τρεις γενιές πίσω.

Θα τον παραλάβει ακόμα και η ΠΡΑΒΝΤΑ: "ΙΔΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ, ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ"

ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΈΤΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. Αν τον διαγράψουν, θα παραιτηθεί κιόλας από δημοτικός σύμβουλος για να γλυτώσει το μεγάλο λεπίδι.

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
Διότι αν τον αλλάξουν τον "νεοΣΥΡΙΖΑΙΟ" Πέτρο από το δημοτικό συμβούλιο ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος σύντροφος χωρίς οικόπεδο στο Πεύκο Πολίτη.

Άρα η Λαϊκή Συσπείρωση θα πρέπει να είναι εκεί, αν συζητηθεί ξανά οτιδήποτε για την μελέτη ή .... τα διαδικαστικά της στα οικονομικά.

Όταν έρθει ας πούμε η Πράξη ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (λέμε τώρα και καμιά μαλακία, πρωί είναι).

 Ή όταν θα πρέπει να παρθεί η οριστική - ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ -  απόφαση για τους τσιγγάνους και τον καταυλισμό.
ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ.
Να γράψει η μαυρομύτα της ιστορίας την θέση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Να πει ΝΑΙ ή ΟΧΙ!
Να μην μπορεί να  πει "εμάς μας συγχωρείται και τους δύο, πολύ θα θέλαμε να ψηφίσουμε αλλά δεν μας επιτρέπει ο νόμος να ψηφίζουμε γιατί πήραμε οικόπεδα" .

Και να μη το λένε αυτό - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- ΜΟΝΟ για ό,τι αφορά το οικόπεδό τους, αλλά ακόμα και  όταν ψήφιζαν όλοι οι άλλοι τρελοί δημοτικοί σύμβουλοι (πλην Ανδρεόπουλων) και ενάντια στην ένσταση του Αμερικανικού Κολεγίου.

Αν λοιπόν αλλάξουν δημοτικό σύμβουλο ίσως χάσουν το πλεονέκτημα της ανέξοδης βέρμπας. 

Θα χάσει η Λούλα το μοναδικό της πραγματικό μεγάλο προσόν για τα δύσκολα στον δήμο: 
Να βγάζει την ουρίτσα της απόξω με δικαιολογίες ή εκπρόθεσμες προσφυγές και να μην ενημερώνει για τίποτα τον μπαμπουίνο ΠΟΤΕ!

Το προσόν που εκπορεύεται από την γνωστή λαϊκή ρήση  "ΤΟΥ ΦΕΥΓΑΤΟΥ Η ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΠΟΤΕ" .
Και το καλύτερα να κρυβόμαστε πίσω από κάποιον ΠΑΣΟΚο να μην φαινόμαστε

Θα πρέπει να έρθει κάποιος από το κόμμα στο συμβούλιο αν φύγει ο Πέτρος χαζοεπιπόλαιε.

Εκτός αν έχει και ο πρώτος επιλαχών ..... οικόπεδο στο Πεύκο Πολίτη.
Λες;;;; Θα το ψάξω."

ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ.
Πώς τα συνέδεσε πάλι όλα αυτά μόνο αυτός ξέρει.

Δεν είναι ο άνθρωπος ....
....  είναι του γιατρού ο άνθρωπος, δεν είναι να μιλάς μαζί του ...

ΕΓΩ ΣΤΟ ΛΕΩ 
Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣΤΙ ΕΙΠΑΤΕ;;;