Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Μεθοδευμένη επιδείνωση (του Γ. Παπαγιαννόπουλου).

 

Μετά από την ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ, και ο πιό "τουρκόφιλος" ή "ειρηνιστής" εν Ελλάδι, ΄οφείλει να κατανοήσει ότι το μέλλον των "ελληνοτουρκικών σχέσεων"είναι δυσοίωνο- και απρόβλεπτο.

Ας το ξεκαθαρίσουμε απαρχής: Η αμυντική θωράκιση της χώρας ενάντια στον τουρκικό Αναθεωρητισμό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “αδιέξοδη κούρσα εξοπλισμών”. Είναι η ΣΩΣΤΗ και ΠΡΕΠΟΥΣΑ απάντηση στον Τουρκικό Αναθεωρητισμό και  την επιθετικότητα. Η ιταμή επίθεση του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας από το βήμα του ΟΗΕ, στις 22.09.22, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Είχε προηγηθεί η φράση του “Θα έλθουμε και θα΄ναι βράδυ”
Προηγούμενα, η απαίτηση από το Ερντογανικό καθεστώς “της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων” του Αιγαίου. Επίσης, η ευθεία αμφισβήτηση και απαίτηση Αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης του 1923.
Στην φαρέτρα επίσης η εργαλειοποίηση του προσφυγικού, η μουσουλμανική μειονότητα στην (Ελληνική) Δυτική Θράκη.
Αυξάνεται και εντείνεται καθημερινά, ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ, η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα ενάντια στην Ελλάδα και την (εναπομείνασα) Κυπριακή Δημοκρατία.
Πόσο θα περιμένουν ακόμη οι “ελίτ” των Αθηνών πριν προετοιμαστούν για την επόμενη κίνηση, πόσο τους παραλύει το “φοβικό σύνδρομο”; -την στιγμή που ο Ερντογάν προετοιμάζει το έδαφος, έχει ήδη προαναγγείλει την επόμενη κίνησή του;

Ο ρόλος της Τουρκίας μάς είναι γνωστός: εισβολή- κατοχή σε 4 χώρες της περιοχής : αρχής γενομένης από την εισβολή του 1974- κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να ακολουθήσουν Συρία, Ιράκ και τούρκικα στρατεύματα στη Λιβύη.

Είναι γεγονός ότι, ο Ερντογάν γνωρίζει τη γεωπολιτική σημασία της χώρας του και το ότι η Δύση, ΗΠΑ και Ε.Ε., θέλουν να την κρατήσουν κοντά τους. Αλλά στην αναδυόμενη νέα γεωπολιτική σκακιέρα, κι΄αυτό μπορεί να αλλάξει. Η πρόσφατη απόφαση για άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο, όπως κι΄άλλα διπλωματικά κέρδη της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα, τον εξοργίζουν.

Μετά από την ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ, και ο πιό “τουρκόφιλος” ή “ειρηνιστής” εν Ελλάδι, ΄οφείλει να κατανοήσει ότι το μέλλον των “ελληνοτουρκικών σχέσεων”είναι δυσοίωνο- και απρόβλεπτο.

Για πολλοστή φορά αναφερόμαστε: στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της Εθνικής Άμυνας, την αναζήτηση του “ισοδύναμου τετελεσμένου”, στην αναγκαιότητα αύξησης της στρατιωτικής θητείας, στην ανάγκη ΑΝΥΨΩΣΗΣ του Φρονήματος του Ελληνικού Λαού, στην υλοποίηση της απαραίτητης ΕΘΝΙΚΗΣ- ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Γ. Παπαγιαννόπουλος - Μέλος της “Πολιτικής Πρωτοβουλίας

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Οι μικρομεσαίοι γύρισαν την πλάτη σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ

  

Υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 Επίκαιρες οι προτάσεις του Πράσινου Κινήματος για την επούλωση των πληγών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση, έδωσαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ. Το Πράσινο Κίνημα, στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε πρόσφατα στη ΔΕΘ, είχε επισημάνει ότι για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παρουσίασε ένα συγκεκριμένο πλέγμα προτάσεων, υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε ένα συνδικαλιστικό όργανο, που αφορά το επιχειρείν, η ανεξάρτητη παράταξη του προοδευτικού χώρου με επικεφαλής τον Γιώργο Καββαθά, σάρωσε και έλαβε 58,82% έναντι μόλις 19,6% που πήρε η παράταξη της κυβέρνησης και 9,8% η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα, λοιπόν, σε όλες τις αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις, η κοινωνία καθημερινά σε όλες τις ενδιάμεσες εκλογικές (συνδικαλιστικές και όχι μόνον)  αναμετρήσεις, δίνει τη δική της απάντηση. Και αποδοκιμάζει και τους δήθεν αριστερούς και τους δήθεν άριστους που  κυβέρνησαν και κυβερνούν. Ειδικά, μάλιστα στη ΓΣΕΒΕΕ, που είναι ένας βασικός πυλώνας στη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, το αποτέλεσμα αποτελεί ηχηρό ράπισμα στο νέο δικομματισμό.  
Για αυτό εξάλλου και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέβαλε "πραξικοπηματικά" για δεύτερη χρονιά τις εκλογές στα επιμελητληρια της χώρας. Γιατί έβλεπε ότι ερχόταν η συντριβή τους.

Το Πράσινο Κίνημα στη ΔΕΘ παρουσίασε μεταξύ άλλων στην Συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στη ΔΕΘ και συγκεκριμένες προτάσεις για την επούλωση των πληγών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Οι προτάσεις αυτές είναι οι εξής:

1.         Προχωράμε σε πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας, επαναφέροντας τις 240 δόσεις, για τις οφειλές στο δημόσιο, έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

2.         Προχωράμε σε συνεργασία με τα επιμελητήρια σε αλλαγή του μείγματος πολιτικής στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έτσι ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα θεσμοθετούμε, το δικαίωμα συμμετοχής, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, των εμπόρων λαϊκών αγορών.

3.         Προχωράμε σε αύξηση των ορίων και αλλαγή των τεχνικών προδιαγραφών για να μπορούν να μπουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο ΕΣΠΑ και να μην κατευθύνονται όλα τα χρήματα στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

4.         Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να ανοίξει ο τραπεζικός δανεισμός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλάζοντας τους σημερινούς όρους δανεισμού οι οποίοι είναι απαγορευτικοί για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

5.         Θεσμοθετούμε την επιδότηση εργασίας (με περισσότερα χρήματα) και όχι ανεργίας, αν πηγαίνει ο εργαζόμενος σε μικρομεσαία επιχείρηση.

6.         Επίσης οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ολιστικά την κυκλική οικονομία και έχουν πάνω από 90% επαναχρησιμοποίηση να έχουν γενναία έκπτωση στον φορολογικό συντελεστή.

7.         Το Πράσινο Κίνημα πιστεύει ότι πρέπει να δημιουργηθεί το «καλάθι της οικογένειας» όπου βασικά είδη για την αξιοπρεπή διαβίωση θα πρέπει να έχουν πολύ χαμηλό φορολογικό συντελεστή. Σε κάποιες περιπτώσεις αναγκαίων αγαθών για την επιβίωση της οικογένειας, ακόμα και μηδενικό φορολογικό συντελεστή.

8.         Θεσπίζουμε το Δικαιοστάσιο,  δηλαδή την προσωρινή γενική αναστολή δικαστικών πράξεων των εκδικασθέντων από τα Δικαστήρια υποθέσεων, για τις υποθέσεις των στεγαστικών δανείων και των Οικονομικών Υποχρεώσεων στο Δημόσιο. Μετά από βαθύτατες κρίσεις , υποχρεούται το κράτος στη θέσπιση δικαιοστασίου προκειμένου να διασφαλιστούν οι πολίτες από αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Επίσης υπάρχει ως έκτακτο μέτρο στήριξης αλλά και ρύθμισης της παραγωγής, της διάθεσης και κατανάλωσης αγαθών και της προσφοράς υπηρεσιών.

Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης για το συγκριμένο θέμα δήλωσε τα εξής: « Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΓΣΕΒΕΕ είναι ένα ράπισμα στις πολιτικές της κυβέρνησης. Το Πράσινο Κίνημα, με τις επεξεργασμένες προτάσεις που έχει, μέσω της συμμετοχής του στην επόμενη Βουλή, θα απαλύνει τα πολλά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».  

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα