Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΙΜΗΣ: ΜΑΛΑΜΑΣ ΤΕΛΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ!

Έξω φυσάει αέρας κι όμως μέσα μου
μέσα σ' αυτό το σπίτι .......   (ΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΙΜΗΣ)Ρε τι ζούμε ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ  .....

ΕΦΥΓΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ....

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΗΣ


Μια απάντηση στα ψεύδη αναγνώστριας της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
Μια προβολή της αλήθειας.

Αγαπητή  ΠΛΑΤΕΙΑ

Στο blog  σας, στις 28 Μαΐου 2016  αναρτήσατε επιστολή   αναγνώστρια σας με το όνομα Ζωή Μακρή (;),  και με  τίτλο   του δημοσιεύματος  « Παράπονα από αναγνώστρια μας για την λειτουργία του κυλικείου στην Ολύμπου και  Εδέσσης»
Αγαπητή ΠΛΑΤΕΙΑ το δημοσίευμα σας  μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε  λιγο για το  «θεατράκι»,    το  πραγματικά Νέο κυλικείο –αναψυκτήριο της Ολύμπου.
Σήμερα  ο επισκέπτης του χώρου πράγματι  απολαμβάνει τον καφέ του  και πίνει την μπύρα του ή το τσεκουράκι του  σε ένα Νέο,  πλήρως ανακαινισμένο κατάστημα. 
Από την αυλή μέχρι τα  WC, ο επισκέπτης   βρίσκεται σε χώρους  που σέβονται τον πελάτη και προπάντων για πρώτη φορά,  εφαρμόζονται  πλήρως  οι υγειονομικές διατάξεις.
Η αναγνώστρια σας δεν είδε  ή  αποσιωπά αυτά που βλέπουν  και  απολαμβάνουν  καθημερινά οι εκατοντάδες επισκέπτες μας.
-          Δεν είδε η αναγνώστρια σας  ότι απομακρύνθηκαν τα  παραγκοειδή αντιαισθητικά και ανθυγιεινά  νάιλον   καλύμματα των εξωτερικών ανοιγμάτων  και τοποθετήθηκαν   ανοιγόμενα  τζαμια.
-          Δεν είδε η αναγνώστρια σας  ότι απομακρύνθηκαν οι εντός του χώρου λειτουργούσες επικίνδυνες  σόμπες υγραερίου.
-          Δεν είδε  η αναγνώστρια σας  το  πλήρως ανακαινισμένο πάτωμα απαλλαγμένο από   την υγειονομικά ανεπίτρεπτη  βρώμικη  και φθαρμένη επιφάνεια του και τις σπασμένες σανίδες.
-          Δεν είδε η αναγνώστρια σας  τον πλήρως ανακαινισμένο και σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις  οργανωμένο και εξοπλισμένο,   χώρο του παρασκευαστηρίου.   ( inox  πάγκους και ντουλάπια,  πλακάκια σε όλη την επιφάνεια,  νιπτήρα  για τους εργαζόμενους με μπουτόν στο πόδι  σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις, πόρτα διπλά ανοιγόμενη  για να μην αγγίζουν χέρια, και αυτή σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις , σήτες στα παράθυρα,  σύστημα  πυρόσβεσης,  ασφαλή εξωτερική  αποθήκευση φιαλών υγραερίου κλπ)
-          Δεν ειδε η αναγνώστρια σας  ότι  για πρώτη φορά στο κατάστημα  λειτουργεί σύμφωνα με τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις ξεχωριστός  από το παρασκευαστήριο χώρος λάντζας, πλήρως  οργανωμένος με συνεχή ροή ζεστού νερού και ειδικούς  θερμαινόμενους   θαλάμους φύλαξης των σκευών σερβιρίσματος.
-          Δεν ειδε η αναγνώστρια σας  τα πλήρως ανακαινισμένα  και σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις  εξοπλισμένα  wc  ( δυο νιπτήρες, πόρτα διπλά ανοιγόμενη  κλπ)
-          Δεν είδε η αναγνώστρια σας  την    «εξαφάνιση»  των  ορατών καλωδίων που «έτρεχαν» στους τοίχους  του καταστήματος και των  πολύμπριζων  που κρεμόντουσαν.
-          Δεν είδε η αναγνώστρια σας  την εκ βάθρων  αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης ,  του κεντρικού πίνακα,   και όλων των διακοπτών και μπριζών,  προκειμένου να πληρούνται οι όροι ασφάλειας του μισθίου αλλά και των πελατών μας. Περιττό να αναφέρω ότι τμήμα της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης δεν έφερε  γείωση !!!!!
-          Δεν είδε η αναγνώστρια σας  την αντικατάσταση όλων  των  πεπαλαιωμένων  σωληνώσεων παροχής νερού  και την εξασφάλιση σε όλους τους χώρους συνεχούς ροής κρύου και  ζεστού νερού.
-          Δεν είδε η αναγνώστρια σας  την πλήρη ανακαίνιση του χώρου του bar  με την αντικατάσταση του  φθαρμένου πατώματος και τον εξοπλισμό του με σύγχρονα ψυγεία και μηχανές που πληρούν ολες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και καθαριότητας.
-          Δεν είδε η αναγνώστρια σας  την για πρώτη φορά εγκατάσταση  στον χώρο εσωτερικά  και εξωτερικά,  συστήματος πυροπροστασίας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Γιατι   θα πρέπει να γνωρίζετε  αγαπητή ΠΛΑΤΕΙΑ , όταν πήγαμε,  στα πλαίσια της αδειοδότησης , να  ζητήσουμε την σχετική βεβαίωση από την πυροσβεστική υπηρεσία, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε  καν  φάκελος πυρασφάλειας του καταστήματος.
Ουδέποτε είχε εκδοθεί, όπως μας είπαν,  βεβαίωση πυρασφάλειας  για το συγκεκριμένο κατάστημα.  Που;   Για έναν χώρο που είναι μέσα στα πεύκα και  συχνάζουν δεκάδες παιδάκια.!!!!
Και τέλος , επειδή δεν επιθυμούμε να ηλεκτροδοτούμεθα από το Δημοτικό ρεύμα  που πληρώνουν οι συνδημότες μας, προφανώς  δεν είδε η  αναγνώστρια σας,  την με δική μας μέριμνα κατασκευή όλης  της υποδομής ( παροχή, κουβούκλιο, κονσόλα, γείωση κλπ)  για ξεχωριστή παροχή ρεύματος.
Ας   έλθουμε τώρα σε αυτά που η ψευδόμενη αναγνώστρια σας αναφέρει ότι «είδε».
Η αναγνώστρια σας ψευδώς, υβριστικά  και  με πρόθεση  κατασυκοφάντησης   εμού προσωπικά αλλά και της επιχείρησης,  αναφέρει  τα παρακάτω:    
-          «  προφανώς οι νέοι ιδιοκτήτες δεν είναι στα καλά τους ,διότι ο καφές κοστίζει 3 – 3,40 ευρώ».
Την παραπάνω ψευδή, υβριστική και συκοφαντική αναφορά   θα μπορούσατε και εσείς να την  είχατε διαπιστώσει, εάν πριν την ανάρτηση σας,  μας ζητούσατε να σας προσκομίσουμε έναν τιμοκατάλογο του καταστήματος.
Όμως με την ανάρτηση σας μας δώσατε την ευκαιρία να προβάλουμε τις χαμηλές μας τιμές.
  Λοιπόν έχουμε και  λέμε:
ΓΙΑ  ΠΡΩΤΗ  ΦΟΡΑ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  08.00 -  10.00 π.μ.  ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ  1,30  .
 (ΑΠΟ  30  ΕΩΣ  60%  ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ  ΜΙΣΘΩΤΗ)
(βλέπε σχετ φωτο)
Αυτή η προσφορά δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν. Το κάναμε για να βοηθήσουμε τους  φίλους συνταξιούχους,  που είναι οι πρωινοί μας πελάτες.
Πάμε τώρα να δούμε   τις μετά τις  10.00 πμ. τιμές, όπως φαίνεται και στις σχετικές τρεις (3) φωτογραφίες των αντίστοιχων καταλόγων που σας επισυνάπτω:
Ελληνικός μονός 2,00€ . Ο προηγούμενος   μισθωτής  2,20 (  10   % φθηνότερα  σήμερα)
Ελληνικός διπλός  2.50 €. Ο προηγούμενος   μισθωτής  3,20 (  20  % φθηνότερα σήμερα)
Espresso  μονός  2,40 €.  Ο προηγούμενος   μισθωτής  2,80 (  10  % φθηνότερα σήμερα)
Espresso   διπλός  3.00 €.  Ο προηγούμενος   μισθωτής  3,20 (  6  % φθηνότερα σήμερα)
Cappouccino μονός 3,00 €. Ο προηγούμενος   μισθωτής  3,20 (  6  % φθηνότερα σήμερα)
Cappouccino  διπλός  4,00 €. Ο προηγούμενος   μισθωτής  3,50 ( 14 %  ακριβότερα σήμερα )
Freddo espresso 3,00 €. Ο προηγούμενος   μισθωτής  3,20 (  6 %    φθηνότερα σήμερα  )
Nescafe Frappe 2,80 €. Ο προηγούμενος   μισθωτής  2,80 ( ίδια τιμή  και  σήμερα)
(όπως βλέπετε με την μείωση των τιμών που κάναμε,  σίγουρα   «δεν είμαστε στα καλά μας», όπως λέει η αναγνώστρια σας.   Το αφεντικό τρελάθηκε, γιατί αγαπητή ΠΛΑΤΕΙΑ με αύξηση μισθώματος  300%, εμείς κάνουμε εκπτώσεις  10 και 20% στα παρεχόμενα είδη !!!!!
Πάμε στα υπόλοιπα  φοβερά και τρομερά  που συμβαίνουν,  κατά την ψευδόμενη αναγνώστρια σας !!!
-          «Ταμπελάκια  reserve   στα τραπέζια».
 Όπως θα γνωρίζετε  αγαπητή ΠΛΑΤΕΙΑ, και πριν και  πολύ περισσότερο σήμερα λόγω της ανακαίνισης,   πολλοί γονείς επιλέγουν τον χώρο του καταστήματος  για να κάνουν τα πάρτι γενεθλίων των παιδιών τους. 
Σε αυτή την περίπτωση έρχονται οι γονείς  και σε κάποια άκρη του καταστήματος, επιλέγουν και  μας ζητούν να κρατήσουμε κάποια τραπέζια να  καθίσουν οι μικροί προσκεκλημένοι τους, να  ευχηθούν στο παιδί τους και να κεραστούν.
Αυτά είναι τα  reserve που ενόχλησαν την  αναγνώστρια σας.!!!!!
-          «Τηγανιτά αυγά , λουκάνικα  πατάτες κλπ».
 Ναι, σύμφωνα με την νομοθεσία δικαιούμεθα να  χρησιμοποιούμε  τηγάνι και   προσφέρουμε  πολύ ωραίες και πάμφηνες  ποικιλίες και μεζέδες και  ευχαριστούμε την αναγνώστρια σας  για την διαφήμιση. 
-          «…Κανονική  μπάρα  μες στο μαγαζί…».
Η αναγνώστρια σας  προφανώς μπέρδεψε το πάσο  σερβιρίσματος με την μπάρα.
Ισως φταίμε και εμείς γιατί κατασκευάσαμε   ένα καλαίσθητο  πάσο σερβιρίσματος.!!!!
-          «σκυλιά γατιά μέσα στο μαγαζί να τα αγκαλιάζουν….».
Προφανώς η αναγνώστρια σας θα ήθελε να τα κλωτσάμε !!!
Λοιπόν ναι,  στο κατάστημα μας εμείς επιτρέπουμε στους πελάτες μας να έρχονται με το σκυλάκι τους η με την γάτα τους και μάλιστα  διαθέτουμε και σκεύη σερβιρίσματος των ζώων συντροφιάς.
-          « ..μαζεύεται από κόσμο ότι μπορείτε να φανταστείτε..».
Πρώτον εμείς δεν κάνουμε   face control στους πελάτες μας, για να  ξεχωρίζουμε δημότες και ξένους,  πλούσιους  και φτωχούς,   καλοντυμένους και μή.  Ούτε χρωματισμούς δέρματος κοιτάμε.  Όποιος θέλει έρχεται και είναι καλοδεχούμενος.
Βέβαια και τους ευχαριστούμε για αυτό,  σχεδόν όλοι μας οι πελάτες είναι γειτόνοι μας και συνδημότες μας. Επειδή έχω γεννηθεί  και έχω μεγαλώσει στη γειτονιά είμαι σε θέση να τους αναγνωρίζω.
Βέβαια αποτελεί ξεχωριστή τιμή εάν έχουμε και από γειτονικούς δήμους  γονείς που επιλέγουν το πάρκο να παίξουν τα παιδιά τους και αυτοί να απολαύσουν μαζί μας τον καφέ τους.  Και αυτοι είναι καλοδεχούμενοι.
-          «..μέχρι τις 2 το βράδυ και η φασαρία είναι αδιανόητη»
Το κατάστημα μας λειτουργεί και σερβίρει μεχρι την 1η πρωινή ώρα, όπως προβλέπει η σύμβαση. Και δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλο κατάστημα καφέ που να κλείνει υποχρεωτικά στις 1 πμ.
Όσο για την « αδιανόητη φασαρία»  ας την εκλάβουμε ως μια αναφορά στα πλαίσια των αδιανόητων που καταγγέλλει η συκοφάντης και ψευδόμενη αναγνώστρια σας.
-          «..πρόσφατα είδα και πορτιέρη να ρωταει πόσα άτομα είμαστε….»
Ναι,    το προσωπικό του καταστήματος, νέα  αγόρια και κορίτσια,  και ολοι μας, προσπαθούμε να είμαστε ευγενικοί  με τους πελάτες μας , να τους καλωσορίζουμε και να προσπαθούμε να τους εξυπηρετήσουμε, ενώνοντας πολλές φορές τραπέζια όταν πρόκειται για πολυπληθή παρέα, ή δημιουργώντας χώρο  σε σκιά, όταν υπάρχει καρότσι με μωρό.
 Που είναι το  μεμπτό;  Και  λυπουμεθα πραγματικά  για το ήθος της ψευδόμενης αναγνώστρια σας η οποία αναφερόμενη στο προσωπικό μας,  τους αποκαλεί «πορτιέρηδες».
Τέλος αντιπαρέρχομαι τις υβριστικές αναφορές  « αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει….κλπ» . Τέτοιου είδους αναφορές δείχνουν την ποιότητα και το ήθος  της αναγνώστρια σας .
Ίσως ανήκει σε αυτούς που ενοχλήθηκαν επειδή πραγματικά κάναμε ένα καινούργιο μαγαζί που σέβεται  το παιδί , που σέβεται τους γονείς , τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που σέβεται τον πελάτη και τον χώρο και είναι προσιτό σε όλα τα βαλάντια.
Στον ωραίο αυτό χώρο εμείς ξοδέψαμε χρήματα για να  δημιουργήσουμε ένα ωραίο και καθαρό περιβάλλον. Θέλουμε και μέσα από το blog σας,  να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες συνδημότες μας και φίλους που μας εμπιστεύονται και μας  επιλέγουν για την εξοδό τους.
Θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και κάθε καλόπιστη κριτική  είναι ευπρόσδεκτη, γιατι μας δίνει ερεθίσματα για να γινόμαστε ακόμα καλύτερα.
Τον πόλεμο όμως σε ότι καλό γίνεται,  την ύβρη, τα ψεύδη  και τις συκοφαντίες θα τα αντιμετωπίζουμε όπως επιβάλλει η λογική και ο νόμος.
Χαλάνδρι 30 Μαΐου 2016

Ντέμος Ιωάννης
Μισθωτής και υπεύθυνος της επιχείρησης


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.:  Ξεχάσατε να μας ευχαριστήσετε για την δωρεάν διαφήμιση.
 Την αναγνώστρια μας την ευχαριστήσατε αναγνωρίζοντας ότι σας έκανε πάσα με την επιμονή της να ασχοληθούμε με το θέμα.

Αυτά τα περί συκοφαντίας θα μπορούσαν να εξέλειπαν από την επιστολή σας. Πρέπει να μάθετε ότι όταν λειτουργείτε ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, θα δεχόσαστε και ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ, ακόμα και άδικη.
Μην επιχειρείτε να την φιμώσετε την κριτική  γιατί θα μας κάνετε εμάς - που ΚΥΡΙΩΣ υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου και της διακίνησης της κριτικής  - αντιπάλους σας, ενώ δεν είμαστε.

Μαζί με τις ευχές μας για ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ έχω να θέσω δημόσια τα εξής που τα έχω θέσει και στην πρόεδρο της ΦΛΥΑ ΑΕ μετά την πρώτη, πριν μέρες, επιστολή της γειτόνισσάς μας  για την οποία είχα και εσάς ενημερώσει, κάτι που επίσης παραλείψατε - ελπίζω όχι σκόπιμα - να αναφέρετε..

 Λοιπόν κε Ντέμο:Τα είδη διατίμησης στα ΔΗΜΟΣΙΑ Κυλικεία - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, ΑΠΛΟ ΤΟΣΤ, ΝΕΡΟ - πρέπει  κατά την γνώμη μου να τα διαθέτετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την μέρα στις τιμές διατίμησης επιβαρυμένης με το ποσοστό σερβιρίσματος και αυτό είναι ΤΟ ΜΟΝΟ (κατά την γνώμη μου) σημείο για το οποίο δικαιούμαστε όλοι - πολίτες, τύπος, δήμος - να σας ελέγχουμε για τις τιμές σας. Για τα άλλα είδη σας οι τιμές σας είναι θέμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικό σας.
Το ωράριό σας καθορίζεται από την σύμβαση και η τήρησή του θα είναι προς όφελός σας, αφού η όχληση της γειτονιάς πρώτα εσάς θα πλήξει. Και βέβαια θα προκαλέσει την δικαιολογημένη παρέμβαση του δήμου.
Δεν είστε "οποιοδήποτε άλλο καφέ" αυτά τα άλλα γίνονται σε χώρους που οι χρήσεις γης επιτρέπουν ΚΥΕ, όχι σε πλατείες. ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ και έχετε περιορισμούς.

Αυτά που γράφετε περί της αδειοδότησης του χώρου αφορούν θέματα του ΔΗΜΟΥ και τον τρόπο λειτουργίας που επιλέγει κάθε φορά να λειτουργεί τον χώρο ΤΟΥ και θα σας έλεγα φιλικά να μην ανακατεύεστε, δεν αφορά την δουλειά σας, αφήστε να τα λύσουμε αυτά στο δημοτικό συμβούλιο.
Θα συζητηθούν και θα αξιολογηθούν  στον δήμο στην ώρα τους. 
Πάντως μέχρι σήμερα ο χώρος επί δεκαετίες έμεινε ΠΛΑΤΕΙΑ - ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ, δεν άλλαξε χρήση. 
Και αν αλλάξει από τις επιλογές που έγιναν από την σημερινή διοίκηση κάποιοι ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.

Αυτά όμως είναι θέματα που ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ - δεν σας αφορούν, δεν αφορούν την σύμβασή σας που είναι σεβαστή.
Εσάς αυτό σας νοικιάσανε, αυτό κάνατε, το κάνατε καλά και εύχομαι ειλικρινά να πάτε καλά, να εξαντλήσετε την σύμβασή σας και να κερδίσετε και χρήματα ως επιχειρηματίας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ.

.... ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΦΙΟΝΙΖΕΤΑΙ ....Είσαι στο μυαλό ......

RESPECT ΝΑΙ .... ΑΛΛΑ ........


RESPECT ΜΕΓΑΛΕ .....