P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΟ Ο ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΒΑΣ!

Άσχημα τα απογευματινά νέα.

bavas
ΦΩΤΟ: http://www.pliroforiodotis.gr/index.php/2010-06-26-22-31-13


Ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Μπάβας νικήθηκε το πρωί, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο και δεν είναι πια εδώ.

Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί 
Μ. Σάββατο από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου  
στι; 10.30

Τα πιο θερμά συλληπητήριά μας στην οικογένεια και τους πολλούς του φίλους.

ΥΓ: Τον Φώτη θρηνεί - εκτός από το Χαλάνδρι και τον δήμο και το ελληνικό χαντμπωλ, το οποίο υπηρέτησε μια ζωή.

Κίνδυνος κατάρρευσης του Σισμανόγλειου λόγω της διαθεσιμότητας 61 γιατρών - Μαζί με τους εργαζόμενους του «Σισμανόγλειου» υπερασπιζόμαστε την λειτουργία του

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15.4.2014

Την περασμένη βδομάδα απομακρύνθηκαν 61 γιατροί του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» με το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Το Νοσοκομείο απογυμνώνεται συνεχώς από προσωπικό και αναπόφευκτα οδηγείται σε παράλυση και κλείσιμο μονάδων.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου πάνω από ένα χρόνο τώρα, συνεργάζεται με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Σισμανόγλειου», αφενός με την δημιουργία της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου και αφετέρου με τη συνεχή μας παρουσία και υποστήριξη στους αγώνες τους για την προάσπιση της ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Τη Δευτέρα 14/4 η πρόεδρος του Συλλόγου μας συμμετείχε στη ΓΣ των εργαζομένων του Νοσοκομείου, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις που κάνουν για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και διάσωση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας.

Για μας η λειτουργία του Σισμανόγλειου είναι θέμα ύψιστης σημασίας, γιατί αφορά πρώτα από όλα την υγεία και την περίθαλψη των οικογενειών μας. Αφορά την δημόσια Υγεία κ’ Περίθαλψη.

Είναι σίγουρο ότι χωρίς γιατρούς πολλά νοσηλευτικά τμήματα του θα αποδυναμωθούν ή θα κλείσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών και των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής, αφού πλέον δεν θα υπάρχουν Νοσοκομεία υποδοχής (ήδη έκλεισε το Παπαδημητρίου, ενώ το Αμ. Φλέμιγκ συρρικνώθηκε σημαντικά καταργώντας 440 κρεβάτια).
Ταυτόχρονα, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οδηγοί του νοσοκομείου, οι οποίοι καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες (μεταφορά ασθενών κλπ). Οι υπόνοιες ότι επίκειται άμεση εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες όχι τυχαία μάλλον, το τελευταίο διάστημα διαφημίζουν εντονότερα αυτού του είδους τις υπηρεσίες τους. Αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του έχουν δημιουργηθεί και στο Παίδων Πεντέλης, το μοναδικό Νοσοκομείο για παιδιά στις περιοχές μας

Οι νέες μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης που προβλέπουν ραγδαία μείωση των δαπανών για την Υγεία και την Περίθαλψη και κλείσιμο νοσοκομείων, ήδη εφαρμόζονται. Μας «βγάζουν» δήθεν στις αγορές και την ίδια ώρα κλείνουν νοσηλευτικές μονάδες. Σχεδιάζουν την σταδιακή κατάργηση των δημόσιων δομών Υγείας και την παραχώρησή τους σε ιδιώτες, όπου όλα θα πληρώνονται.
Η περίπτωση κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ και η παράλληλη ανάπτυξη ιδιωτικών κέντρων, με το κόστος συμμετοχής συνεχώς να αυξάνεται, είναι χαρακτηριστική.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του «Σισμανόγλειου» και μαζί τους υπερασπιζόμαστε, την πλήρη λειτουργία του, την κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του και την πρόσβαση σε όσους ασθενείς δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Ο Σύλλογος θα λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το μείζον αυτό θέμα και συντονισμένα θα αντιδράσουμε για να αποτρέψουμε κάθε δυσμενή εξέλιξη.

Να σταματήσουμε την αποδυνάμωση και το κλείσιμο των Νοσοκομείων.
Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό !

Για το Δ.Σ.

Η Γραμματέας                                                                           Η Πρόεδρος
Στέλλα Λίτινα                                                                      Σοφία Κορωναίου

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ


3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣΠΛΑΤΕΙΑ: 

 ΝΑ ΤΑ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ υπ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΤΗ ΚΥΛΑΚΟΥ - ΕΥΧΕΣ

Το φως της Ανάστασης να φέρει σε όλους το μήνυμα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Ελπίδας, της Ειρήνης και της Αισιοδοξίας. Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά! Καίτη Κυλάκου Υποψήφια Δήμαρχος Κορυδαλλού
 ΠΛΑΤΕΙΑ:  Καλή Επιτυχία!
Ευχαριστούμε για τις ευχές σας

20.000 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου για πρόληψη & αντιμετώπιση πυρκαγιών


Prolipsi pirkagion

Το ΥΠΕΣ ενέκρινε συνολικό ποσό 18.400.000 για δαπάνες καθαρισμού βλάστησης για μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση και άλση, για καθαρισμό και έλεγχο χωματερών, ενίσχυση των εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο δήμων, για προμήθεια εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι) και λειτουργικά έξοδα, δηλαδή υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα κ.λπ.

Δείτε το ποσό για τον Δήμο Χαλανδρίου :


Η κατανομή ανά δήμο Ε Δ Ω

17-4-2014
Πληροφορίες από : localit.gr

Ο διοικητικός χάρτης δήμων και περιφερειών

Το ΥΠ.ΕΣ ανακοίνωσε το διοικητικό χάρτη όλων των δήμων και των περιφερειών της χώρας. 
Παρουσιάζονται οι δήμοι, οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες ανά περιφέρεια καθώς και ο πληθυσμός των περιφερειών, περιφερειακών ενοτήτων, δήμων, δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2011 που αφορούν στον πραγματικό πληθυσμό της χώρας.
Αναλυτικά τα στοιχεία Ε Δ Ω 

Με πληροφορίες από : http://www.localit.gr/, 17/4/2014