Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων κηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας - Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

Μετά την πρωτοφανή και πρωτάκουστη απαγόρευση του Δημάρχου Χαλανδρίου για την πραγματοποίηση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, το Δ.Σ. κηρύσσει τρίωρη (3) στάση εργασίας από τις 09:00 – 12:00 και συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων Παπάγου 7, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση. 
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να παραστούν και να μην υποχωρήσουν στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας του Δημάρχου.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν συννενοήθηκε με τον Δήμαρχο για πραγματοποίηση τακτικής ή έκτακτης συνέλευσης αύριο, 29-09-2016. Εξάλλου, ένα σωματείο δεν περιμένει τη συναίνεση του Δημάρχου για την άσκηση των συνδικαλιστικών του δράσεων και δικαιωμάτων.
Μέλος της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. - η οποία καλύπτει πλήρως τις ενέργειες του Δ.Σ. - θα παρίσταται στη συνέλευση.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 
http://sedhalandriou.blogspot.gr/

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΣΥΜΕΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Μετά από συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου με την διοίκηση εχθές, οπότε λέγεται ότι έγινε σοβαρό επεισόδιο, το πρωί ο σύλλογος εργαζομένων κάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση για αύριο το πρωί στις 9 παρουσία του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκου Τράκα, από το blog του συλλόγου.
 Πριν από λίγο κυκλοφόρησε στον δήμο ανακοίνωση του Δημάρχου Συμεών που ουσιαστικά απαγορεύει να γίνει η Γενική Συνέλευση στις 9 το πρωί, και "επιτρέπει" αυτή να γίνει στις 14.30 το μεσημέρι, προφανώς για να εμποδίσει την παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ!
 Ο σύλλογος εργαζομένων επιμένει για την ώρα διεξαγωγής της Συνέλευσης και ο Συμεών απειλεί όσους εργαζόμενους παρευρεθούν ότι θα θεωρηθούν "ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ ΑΠΟΝΤΕΣ" από την εργασία τους.
 ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ .....
Ακλουθεί αναδημοσίευση της πρόσκλησης σε ΕΚΤΑΚΤΗ και ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ γενική συνέλευση από το blog του Συλλόγου Εργαζομένων.

ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΑΡ. ΠΡ. 16896 ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΤΟ 2015 ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΩΝΗ


 Ένα έγγραφο που στο πρωτόκολλο του δήμου έχει καταγραφεί με τίτλο " ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΣΤΗΝ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ " έχει στείλει ο Δήμαρχος Χαλανδρίου στον Αν. Υπουργό ΠΑΠΕΝ..
Το έγγραφο είναι προσωπικό του δημάρχου, ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 
Αυτά είναι σίγουρα από την μέχρι σήμερα έρευνά μας.
Στο πρωτόκολλο της Τεχνικής Υπηρεσίας αυτό το έγγραφο δεν έχει εισαχθεί. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Το έγγραφο αυτό όμως μνημονεύεται στα σχετικά της Υπουργικής Απόφασης που χαρακτηρίζει τον ΧΕΥ 9 σε Σταθμό μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. 
Κάνουμε την υπόθεση ότι ουσιαστικά ο δήμαρχος Χαλανδρίου - κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων του - ΕΧΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΕΝΑΙΣΕΙ, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην υπουργική απόφαση - ΦΕΤΦΑ. 
Μπορεί να κάνουμε λάθος βέβαια, γι' αυτό εμείς αλλά και όλοι οι συνδημότες μας ζητάμε να δούμε το έγγραφο.
ΓΙ' ΑΥΤΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ - ΣΗΜΕΡΑ - ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ για να μάθουν οι Χαλανδραίοι ΑΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕ την πόλη   ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο απόφαση του ΔΣ.
Ο Νταβίας κατέθεσε ήδη αίτηση στον δήμο αλλά και στο Υπουργείο ΠΑΠΕΝ για να του δοθεί το έγγραφο αυτό. 
Η νόμιμη προθεσμία που έχει ο δήμαρχος Χαλανδρίουν να απαντήσει στην αίτηση είναι ένας μήνας.
Αν δεν φοβάται τίποτα ας μην εξαντλήσει τον χρόνο.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ και οι Χαλανδραίοι και ιδίως οι κάτοικοι του Πατήματος έχουν  δικαίωμα να πληροφορηθούν πώς ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ και οι αξίες των περιουσιών τους με ετσιθελικές του δημάρχου και του υπηρεσιακού υπουργού.
ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ  ΔΩΣΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΙΣΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ.

Έτσι και αλλιώς ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ να το δώσεις.
Έστω και με εισαγγελική παραγγελία, αν χρειαστεί.
Η ΑΙΤΗΣΗ ΝΤΑΒΙΑ:
Παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο του υπ. αριθμ. πρωτοκόλλου 16896/2015 εγγράφου του Δημάρχου Χαλανδρίου με θέμα “Καθορισμός Χρήσεων Γης στην Λ. Ηρακλείτου” το οποίο εστάλλη  στο Γραφείο του Αν. Υπουργού ΠΑΠΕΝ (πρωτ. εισαγωγής υπουργείου 2006/15-6-2015).
Το έγγραφο μου είναι απόλυτα απαραίτητο για την άσκηση των καθηκόντων μου ως δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
τηλ.: 2106842882
(Αρ. Πρωτ. 27770/26-9-2016)

ΖΟΖΕ ΣΑΡΑΜΑΝΓΚΟΥ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ .... ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΖΟΖΕ ΣΑΡΑΜΑΝΓΚΟΥ
ΤΟ ΤΡΙΚΑΚΙ ΤΗΣ ΛΑΕ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΡΤΟΓΑΛΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ..... ΤΕΛΙΤΣΕΣ

Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
 ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
 ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.

Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο,
ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.
Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε. [Πηγή: www.doctv.gr]

3ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου - Έναρξη ΠεριόδουΠρος λήξη το θέμα με τους διορισμένους γραμματείς -Νέα δέσμευση Μπαλάφα - ΟΧΙ Πατούλη - ΚΕΔΕ στην Απλή Αναλογική!


Προς λήξη φαίνεται να οδηγείται ο συναγερμός που είχε σημάνει για το θέμα των διορισμένων γραμματέων σε δήμους και περιφέρειες μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής για την Αναμόρφωση του Καλλικράτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας επανέλαβε τα όσα είχε υποστηρίξει στην δήλωσή του με την οποία στην ουσία είχε πάρει πίσω την πρόταση του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλάφας δεσμεύθηκε ενώπιον των 27 μελών της επιτροπής ότι ήταν καταρχήν προτάσεις και όχι αποφάσεις για τις οποίες ζητήθηκαν από τους εκπροσώπους που συμμετείχαν στο διάλογο να τις εξετάσουν με τους φορείς τους πριν προχωρήσουν σε επόμενη συνεδρίαση, επί της ουσίας. «Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από το σχετικό ζήτημα», τόνισε ο κ. Μπαλάφας, «το υπουργείο δεν έχει καμία διάθεση ούτε κανένα λόγο να προχωρήσει σε μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση». Για το λόγο αυτό ζήτησε να μην δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Πατούλης: Κόκκινες γραμμές

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισήμανε ότι για τη ΚΕΔΕ υπάρχουν συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές, τόσο για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος με τη καθιέρωση απλής αναλογικής, όσο και για ρυθμίσεις τύπου «bypass» οι οποίες επιχειρούν να καταργήσουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης με τη καθιέρωση Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στους Δήμους οι οποίοι τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του Δήμου.

Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Γ. Μπαλάφα, τόνισε ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε και ζητεί ομόφωνα «την άμεση και κατηγορηματική δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση θέσεων Διοικητικών και Αναπληρωματικών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους. Σε διαφορετική περίπτωση θα συγκληθεί εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις».

“Όχι” τώρα στον εκλογικό νόμο


Σχετικά με το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου ο Γ. Πατούλης επανέλαβε ότι η ΚΕΔΕ δεν συζητά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των δημοτικών αρχών, πριν ολοκληρωθεί προηγουμένως ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του κράτους. «Η ΚΕΔΕ συμμετέχει με προτάσεις και δεν θα ανεχθεί ο διάλογος αυτός να περιοριστεί στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος και μόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο έργο των επιτροπών που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκανε γνωστό ότι οι θέσεις της ΚΕΔΕ για την αλλαγή του Καλλικράτη καθώς και το νέο μοντέλο οργάνωσης της διοίκησης του κράτους θα διατυπωθούν στο ειδικό συνέδριο που πραγματοποιεί στις 17-18 Οκτωβρίου στο Βόλο, ενώ στο τακτικό συνέδριό της που θα πραγματοποιηθεί 24-27 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της.

http://www.aftodioikisi.gr

Τροχαίο με μια νεκρή γυναίκα στο Χαλάνδρι


Την τελευταία της πνοή στο οδόστρωμα άφησε μια γυναίκα ηλικίας 73 ετών, που παρασύρθηκε από μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας 29χρονος στην Δουκίσης Πλακεντίας 26 στο Χαλάνδρι.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 23:30 προχθές το βράδυ.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο 29χρονος ο οποίος απο την πτώση της μοτοσυκλέτας τραυματίστηκε ελαφρά.

http://www.toxwni.gr

Το βραβευμένο «Μάρτυς μου ο Θεός» για τρίτη χρονιά στο VaultΜετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε από τότε που πρωτοανέβηκε το 2014, τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε και την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται για τρίτη συνεχή χρονιά στον Πολυχώρο Vault οι παραστάσεις του έργου του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός» –βασισμένου στο ομότιτλο μυθιστόρημά του, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014–, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη, Λίνα Παγώνη

Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης.

Έναρξη: Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Κάθε Τετάρτη στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (προπώληση, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65 και πολυτέκνων) και 5 ευρώ (ανέργων)

Πολυχώρος Vault: Μελενίκου 26, Βοτανικός, 2130356472, 6945993870, e-mail: vaulttheatre.gr@gmail.com, vaultvotanikos@gmail.com Ομάδα Gaff: 6945247197, 6945958292, https://www.facebook.com/gaff.gafftheatre