Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ

του Α. Νταβία
Δεν θα κουραστούμε να σας επαναλαμβάνουμε ότι ο τζόγος είναι χοντρός, να μην καταπίνετε αμάσητο το κουτόχορτο που σας σερβίρουν.

Δεν είναι "κακοήθεια" να σκέφτεσαι και να ανησυχείς

Σας έχουμε πει να σταματήσετε να εμπιστεύεστε κάθε νούμερο που σας πλασάρουν για σωτήρα, για νέο, "σεμνό", "ταπεινό", "ήπιο", "ενωτικό", όμορφο ή όμορφη που έρχεται ως "άφθαρτος" και "φρέσκος" για να σας σώσει.

Πίσω από το τυρί ΕΧΕΙ ΦΑΚΑ!

Επίσης σας έχουμε γράψει ΕΚΑΤΟ φορές ότι  είναι η ώρα να μείνετε σταθερά δίπλα σε αυτούς που σταθερά ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗ ΠΟΛΗΣ, άρα ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ και ξέρετε ακριβώς τι καπνό φουμάρουν. Και δεν είμαστε βέβαια μόνο εμείς αυτοί.
Και άλλοι αντιστάθηκαν στα μέτρα των δυνατοτήτων αλλά και των αντοχών τους.

Το μέλλον της πόλης  είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με  10 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - χώρους του δήμου. Αυτά είναι Η ΒΑΣΗ για να χτιστεί ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά.

Αν αυτά δεν αξιοποιηθούν με τρόπο που θα επιφέρει το μέγιστο δυνατό όφελος για τους Χαλανδραίους και τα "αξιοποιήσει" η αγορά και οι δανειστές όπως καταλαβαίνουν και τους συμφέρει για να "κατάσχουν" περισσότερο χρήμα από τις τσέπες μας άμεσα, αν δεν αξιοποιηθούν με ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ προοπτική,  τότε καμία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ στρατηγική - με την ολότητα του όρου - ΑΝΑΠΤΥΞΗ (πολιτιστική, κοινωνική, περιβαλλοντική, ΒΙΩΣΙΜΗ δηλαδή ανάπτυξη) δεν  μπορεί να σταθεί.
Αυτά είναι η ΒΑΣΗ, το υπόβαθρο για κάθε σχέδιο.
  • Ρεματιά
  •  Το ακίνητο στην συμβολή 25ης Μαρτίου και Γεωργίου - δηλαδή τον χώρο ανέγερσης του νέου ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, 
  • το ακίνητο πρώην Μαμόπουλου, (Αγίας Παρασκευής - Παπανικολή)
  • το ακίνητο στο Πάτημα - Τρίτση και Μερκούρη
  • το Δουζένη 
  • το πολιτιστικό "πάρκο" που καθορίζεται από το θέατρο της ρεματιάς και το κτήμα Πραμπόπουλου.
  • η αλάνα στο Νομισματοκοπείο.
  • οι εγκαταστάσεις λειτουργίας της καθαριότητας, ο σταθμός μεταφόρτωσης  (στον ΧΕΥ 9 ή αλλού, αυτό θα το δούμε σύντομα) και το πράσινο σημείο για την αξιοποίηση υλικών ανακύκλωσης ή ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ, όπως λέει το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ..
  • Το κτήμα Ανδροβιτσανέα και το Λύκειο Πατήματος,
  • Η Ριζάρειος και πιθανές εξελίξεις αλλαγής των δεδομένων της περιοχής λόγω και του ΚΑΖΙΝΟ.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

Σε αυτά παίζονται ΟΛΕΣ οι αντιθέσεις σε σχεδιασμούς και συμφέροντα ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ δεν αγγίζει στο προσκήνιο, δεν μιλάει δημόσια παρά μόνο εμείς.

ΑΛΛΑ  ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ με αυτά παρασκηνιακά, μην είσαι μπαμπουίνος. Αυτά είναι το επίκεντρο των συμφωνιών παρασκηνίου με ..... τους χρηματοδότες των "αστέρων" που εμφανίζονται στην πόλη και θέλουν να γίνουν δήμαρχοι.

Κάποιοι θα σου πουν ότι σοβαρό θέμα είναι και το τι θα γίνει με το Καλλισπέρη στην Ακρόπολη.
Οικονομικά είναι πραγματικά κρίσιμο θέμα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για το Χαλάνδρι.
Το Καλλισπέρη για το Χαλάνδρι είναι ΜΟΝΟ εν δυνάμει οικονομικός πόρος, δεν μπορεί να προσφέρει λύση σε καμία ανάγκη της πόλης και δεν μπορεί βέβαια και να την επιβαρύνει η χρήση του.
Άρα είναι πιο .... εύκολη περίπτωση να αξιοποιηθεί. Οι παράμετροι είναι λιγότεροι.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ζητήματα της πόλης - λακκούβες, πεζοδρόμια, φωτισμός, συντηρήσεις κλπ είναι διαχειρίσιμα και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ θέματα και μπορούν να υπάρξουν συνέργειες γι΄αυτά - βεβαίως, χωρίς να έχει νόημα να "παραταξικοποιούνται".
Τι να παραταξιοποιήσεις;
Την λακκούβα;
Ή την παράνομη στάθμευση;
Αυτά είναι γελοιότητες και αποπροσανατολισμοί.

Και βέβαια το να καλείται ο πολίτης να μην αντιληφθεί και να ΠΑΡΕΜΒΕΙ στα παραπάνω θέματα που καθορίζουν το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του και να αξιολογήσει ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ με βάση την λακκούβα, την παράνομη στάθμευση ή ..... το αστυνομικό δελτίο, αν δεν είναι ανοησία είναι ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.

Είναι η ατζέντα εκείνων που δεν θέλουν να καταλάβεις που βρίσκεται Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Πάνω σε αυτά τα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΑ  παίζεται ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΖΟΓΟΣ.

Αυτά - για τις δυνάμεις της πόλης και του δημόσιου συμφέροντος - πρέπει να είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ και οι χρήσεις τους καθορισμένες και αποτυπωμένες σε στρατηγικές αποφάσεις στις οποίες Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΧΏΡΗΤΗ σε "επενδυτικά σχέδια", "πιέσεις" και Σειρήνες κερδοσκοπίας.

Αυτό το ξέρουν και το αποδέχονται (βερμπαλιστικά) ΟΛΟΙ όσο οι σχεδιασμοί παραμένουν .... στα λόγια.

Την ίδια ώρα της ανέξοδης πολιτικής  "κουβέντας"  τα ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ετοιμάζουν τοπικούς πλασιέδες των συμφερόντων τους - πολιτικάντηδες αποφασισμένους να πουλήσουν τα πάντα για τρία χιλιάρικα και 10000 προεκλογικά τους φυλλάδια  - αναζητώντας τρόπους να μπλοκάρουν και να ΥΠΟΘΗΚΕΎΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Αναζητούν έξυπνους και εύηχους πολιτικά τρόπους για να μπλοκάρουν την ΕΦΑΡΜΟΓΗ των σχεδιασμών που ΟΛΟΙ οι ειδικοί προτείνουν για να γίνει το Χαλάνδρι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Παρεμβαίνουν για να μπλοκάρουν την ΕΦΑΡΜΟΓΗ, την πράξη, ώστε να μείνουν τα δημόσια ακίνητα .... διαθέσιμα μέχρι να βρεθεί ο "κατάλληλος συσχετισμός" για να τα διαχειριστούν και να τα "αξιοποιήσουν"  με βάση τα δικά τους σχέδια και τα σχέδια των χρηματοδοτών τους.

Που σπάνια είναι κοινά με αυτά της πόλης, αυτά που ακούς στα προεκλογικά προγράμματα.

Σου λέει ο μεσίτης "μα να πάει χαμένο τέτοιο ακίνητο μέσα στην πλατεία για να γίνε δημαρχείο ρε παιδί μου. Πολλά λεφτά χάνουμε (ΟΙ ΜΕΣΙΤΕΣ)".

Εμείς τους ξέρουμε. Και ξέραμε και ξέρουμε ότι θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν την ανέγερση του Δημαρχείου.

Θα το επιχειρήσουν  ελπίζουμε μόνο, γιατί έχουν πια γνώση οι φύλακες. ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.
Και είναι και περισσότεροι πια οι φύλακες, αφού δεν είμαστε πλέον μόνοι μας απέναντί τους.

Έχουν προσχωρήσει και άλλες δυνάμεις ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Και δεν μιλάω για εκείνες τις δυνάμεις που ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ψήφιζαν υπέρ του Δημαρχείου  αλλά σοκαρίστηκαν μόλις εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και βλέπουν τώρα ότι μπορεί και να προλάβει ο δήμος να το δημοπρατήσει και να εγκατασταθεί εργολάβος πριν τις εκλογές, οπότε αναζητούν τρόπους να παίξουν καθυστέρηση.

Η καταψήφιση από τον εκπρόσωπο του Ανδρεόπουλου της ένταξης της χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό του 2018 δεν είναι λάθος.

Μην είσαι μπαμπουίνος.

Είναι η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης στον Αίβαλιώτη και την ακροδεξιά που διασφάλισε στην παράταξη και το χρίσμα των ΑΝΕΛ και των ακροδεξιών που είχαν μαζί τους και τους στήριξαν.

Που καθόλου δεν ενόχλησε τότε το "κόμμα της προοδευτικής παράταξης" η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.
 (Αλήθεια δεν θυμάμαι πώς το λέγανε τότε αυτό το κόμμα: Ελιά, ΔΥΣΗ, Συκιά, Μουσμουλιά..... Πρέπει να το δω. για να λέω την παράταξη του Ανδρεόπουλου παράταξη ΔΥΣΑΝΕΛ ή ΕΛΙΑΝΕΛ - κατά το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ).

Μα το είχαν κάνει - ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (αλλά με πολύ πιο ικανό αρχηγό) και στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με το ΓΚΑΡΑΖ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Τότε νίκησαν.
Το γκαράζ που είχαμε ΕΤΟΙΜΟ για δημοπράτηση - όχι 150 θέσεων αλλά 600 θέσεων - και είχαμε φτάσει ακριβώς στο ίδιο σημείο - με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και έτοιμοι να δημοπρατήσουμε, δεν είναι στην θέση του,
Εκεί που έπρεπε να είναι πριν την ανέγερση του Δημαρχείου και πριν την διαμόρφωση της πλατείας.. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Προσπαθήσαμε και τότε να τους νικήσουμε και να ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Και ίσως να τα είχαμε καταφέρει αν κάποιοι όμοροι πολιτικά - τότε - δεν έδειχναν την μικροψυχία να αρνηθούν να μας συνδράμουν όπως τους ζητάγαμε.

Μικροψυχία και πολιτική ιδιοτέλεια που τώρα δεν τους την επιστρέφουμε διότι ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΜΕΙΣ.

ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ και δεν θέλετε να μείνετε με την χαρά των εγγράφων:
ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ και της απόφασης χρηματοδότησης.

Με το τάξιμο λέει άλλωστε δεν φτώχεινε κανείς. 
Μπορεί να βολεύει και την κυβέρνηση να "καθαρίσει" με ένα χαρτί περί χρηματοδότησης που δεν θα υλοποιηθεί ποτέ.
Στο ΔΟΣΙΜΟ θα κριθούν όλα.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.

Και δεν πρέπει να μας καθυστερήσουν οι πονηροί.
Δεν ξέρω αν  ΑΝΤΕΛΗΦΘΕΙΣ για ποιους "πονηρούς" μιλάμε. 
Πώς το λέει ο Σουρής;
"Τα αγγεία γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι ....."

Και κυρίως - όσο και αν αυτό σας φανεί αμετροεπές - πρέπει να μας εξασφαλίστε ότι θα είμαστε και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, ισχυροί και αταλάντευτοι.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΣΑΣ!

Χωρίς εμάς θα το τουμπάρουν το παιχνίδι και το ξέρουν.

ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ. Με όλους τους άλλους τα βρίσκουν..
ΕΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ και μιλάμε - όταν αναγκάζονται να μιλήσουν και μαζί μας - με ίσους όρους, κοιτώντας τους στα μάτια και όχι φιλώντας τους τα χέρια..

ΕΜΕΙΣ ΘΑ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΙΕΔΑΚΙΑ τους, με την βοήθεια και την συνδρομή σας και σε συμμαχία με όσους ΣΤΗΘΟΎΝ ΚΑΘΑΡΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ... άσχετα από το κόμμα της προτίμησής τους.

Με εκείνους που θα προτάξουν το ΧΑΛΑΝΔΡΙ στις δημοτικές εκλογές και το μέλλον που μπορούν να του διασφαλίσουν τα παραπάνω στρατηγικά για τον δήμο ακίνητα.

Και βέβαια θα ψηφίσουν το κόμμα τους στις εθνικές εκλογές χωρίς καμία υποχρέωση να ψηφίσουμε το ίδιο κόμμα.

Δεν είναι κρυμμένοι πια οι πλασιέδες των realestatάδων.
'Έχουν ξεμπροστιαστεί.
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ και το ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΜΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ σε όλες τις βαθμίδες του.


ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ


25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΑΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΥΑΜΟ ...


ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙΤΗ