Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ 5-6 ΛΕΠΤΑ ΣΑΣ! ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΟΥ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΚΤΩ!

Το πλοίο των ηλιθίων


 
Μια φορά και έναν καιρό, ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί ενός πλοίου έγιναν τόσο ματαιόδοξοι από την ικανότητά τους στην ναυτική τέχνη, τόσο ανόητα ασεβείς και τόσο εντυπωσιασμένοι με τους εαυτούς τους που οδηγήθηκαν στην τρέλα.

Έστρεψαν το πλοίο βόρεια και προχώρησαν μέχρι που συνάντησαν παγόβουνα και επικίνδυνους ογκόπαγους. Συνέχισαν να πηγαίνουν βόρεια σε όλο και περισσότερο επικίνδυνα νερά με μόνο σκοπό να δώσουν στους εαυτούς τους ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν ακόμα περισσότερα λαμπρά κατορθώματα στην ναυσιπλοΐα.
Ronin “Il Galeone”
Καθώς το πλοίο έφτανε σε όλο και υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη, οι επιβάτες και το πλήρωμα γίνονταν όλο και περισσότερο δυσαρεστημένοι. Άρχισαν καυγάδες μεταξύ τους και παράπονα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν.
«Τρέμω από το κρύο», είπε ένας ρωμαλέος ναυτικός. «Αυτό είναι το χειρότερο ταξίδι που έχω βρεθεί. Το κατάστρωμα είναι γλιστερό από τον πάγο. Όταν είμαι στο παρατηρητήριο ο αέρας περνά το πανωφόρι μου σαν μαχαίρι. Κάθε φορά που δένω το πανί της πλώρης τα δάχτυλά μου πάνε να παγώσουν. Και γι’ όλα αυτά παίρνω μόνο πέντε πενιχρά σελίνια το μήνα».

«Νομίζεις ότι εσύ μόνον την έχεις άσχημα;», είπε μια γυναίκα επιβάτης. «Εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ από το κρύο. Οι κυρίες σε αυτό το πλοίο δεν παίρνουν όσες κουβέρτες παίρνουν οι άντρες. Αυτό δεν είναι δίκαιο».

Ένας μεξικανός ναύτης παρεμβαίνει στην συζήτηση. «Εγώ παίρνω μόνο τον μισό μισθό από ότι παίρνουν οι άγγλοι ναύτες. Χρειαζόμαστε αρκετή ποσότητα φαγητού για να είμαστε ζεστοί σε αυτό το κλίμα και δεν παίρνω το μερίδιό μου. Οι Άγγλοι παίρνουν περισσότερο. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι οι αξιωματικοί μου δίνουν διαταγές στα αγγλικά αντί στα ισπανικά».

«Εγώ έχω περισσότερους λόγους να διαμαρτύρομαι από οποιονδήποτε άλλο», είπε ένας Ινδιάνος ναύτης. «Αν τα χλωμά πρόσωπα δεν μου είχαν κλέψει την προγονική μου γη, δε θα ήμουν καν σε αυτό το πλοίο μέσα στα παγόβουνα και τους αρκτικούς ανέμους. Θα ήμουν σε ένα κανό και θα κωπηλατούσα σε μια ωραία γαλήνια λίμνη. Μου αξίζει αποζημίωση. Τουλάχιστον ο καπετάνιος πρέπει να με αφήσει να παίζω ζάρια για να βγάζω μερικά λεφτά».

Ο λοστρόμος τότε φώναξε: «Χτες ο πρώτος αξιωματικός με αποκάλεσε «πούστη» μόνο και μόνο επειδή παίρνω πίπες. Έχω το δικαίωμα να παίρνω πίπες χωρίς να μου αποδίδουν τέτοιους χαρακτηρισμούς».

«Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που έχουν κακή μεταχείριση σ’ αυτό το πλοίο…», παρενέβη μια φιλόζωη από τους επιβάτες, με φωνή τρεμάμενη από αγανάκτηση, «…γιατί την τελευταία εβδομάδα είδα τον δεύτερο αξιωματικό να κλοτσά τον σκύλο του πλοίου δύο φορές».

Ένας από τους επιβάτες ήταν καθηγητής κολεγίου. Σηκώνει τα χέρια και κραυγάζει: «Ρατσισμός, σεξισμός, ειδισμός, ομοφοβία και εκμετάλλευση της εργατικής τάξης! Είναι διακρίσεις! Πρέπει να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη: ίσους μισθούς για τους μεξικανούς ναύτες, υψηλότερους μισθούς για όλους τους ναύτες, αποζημίωση για τον Ινδιάνο, ίσο αριθμό κουβερτών για τις κυρίες, εγγυημένο δικαίωμα το να παίρνει πίπες κανείς και όχι άλλες κλωτσιές στον σκύλο».
«ΝΑΙ-ΝΑΙ», φωνάζουν οι επιβάτες. «ΝΑΙ-ΝΑΙ», φωνάζει και το πλήρωμα. «Είναι διακρίσεις πρέπει να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας».

Ο μικρός καμαρότος καθάρισε το λαιμό του :
«Χμ. Χμ. Όλοι έχετε καλούς λόγους για να παραπονιέστε. Αλλά εμένα μου φαίνεται ότι αυτό που πρέπει πραγματικά να κάνουμε είναι να γυρίσουμε αυτό το πλοίο προς τα πίσω και να πάμε νότια. Γιατί αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε βόρεια σίγουρα θα ναυαγήσουμε αργά ή γρήγορα και τότε οι μισθοί σας, οι κουβέρτες σας και το δικαίωμα να παίρνεται πίπες δε θα προσφέρουν τίποτα γιατί θα έχουμε πνιγεί όλοι».

Αλλά κανείς δεν του έδωσε σημασία γιατί ήταν ένας μικρός καμαρότος.
Ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί από την βάση τους στο πρυμναίο κατάστρωμα, έβλεπαν και άκουγαν. Τώρα αυτοί χαμογελούν και κλείνουν το μάτι ο ένας στον άλλο. Με ένα νεύμα του καπετάνιου ο τρίτος αξιωματικός κατέβηκε από το πρυμναίο κατάστρωμα, σουλατσάρισε μέχρι εκεί που είχαν συγκεντρωθεί οι επιβάτες και το πλήρωμα και σπρώχνοντας με τον ώμο του μπήκε ανάμεσά τους. Πήρε μια πολύ σοβαρή έκφραση στο πρόσωπό του και μίλησε έτσι: «Εμείς οι αξιωματικοί πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάποια πραγματικά ασυγχώρητα πράγματα συμβαίνουν σε αυτό το πλοίο. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα μέχρι που ακούσαμε τα παράπονά σας. Εμείς είμαστε άντρες με καλή θέληση και θέλουμε να είμαστε σωστοί μαζί σας. Αλλά όμως ο καπετάνιος είναι σχετικά συντηρητικός και επιβάλει τους δικές του θέσεις, Μάλλον χρειάζεται ένα μικρό σκούντημα πριν κάνει οποιαδήποτε απτή αλλαγή. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν διαμαρτύρεστε έντονα –αλλά πάντα ειρηνικά και χωρίς να παραβιάζετε τους κανόνες του πλοίου– θα ταρακουνήσετε τον καπετάνιο που αδρανεί και θα τον αναγκάσετε να καταπιαστεί με τα προβλήματα για τα οποία τόσο δίκαια διαμαρτύρεστε».

Αφού είπε αυτά ο τρίτος αξιωματικός γύρισε πίσω στο πρυμναίο κατάστρωμα. Καθώς πήγαινε, το πλήρωμα και οι επιβάτες του φώναζαν: «Μετριοπαθή! Ρεφορμιστή! Ψευτοπροοδευτικέ! Τσιράκι του καπετάνιου
Όμως, παρ’ όλα αυτά, έκαναν όπως αυτός τους είπε. Μαζεύτηκαν μπροστά από το πρυμναίο κατάστρωμα φωνάζοντας βρισιές προς τους αξιωματικούς και ζητώντας τα δικαιώματά τους. «Θέλω υψηλότερο μισθό και καλύτερες συνθήκες εργασίας», φώναξε ο ρωμαλέος θαλασσοπόρος. «Ίσες κουβέρτες για τις γυναίκες», φώναξε η γυναίκα επιβάτης. «Θέλω να λαμβάνω τις διαταγές μου στα ισπανικά», κραύγασε ο μεξικάνος ναύτης. «Θέλω το δικαίωμα να παίζω ζάρια», φώναξε ο ινδιάνος ναύτης. «Δεν θέλω να με λένε πούστη», φώναξε ο λοστρόμος. «Όχι άλλες κλοτσιές στον σκύλο», φώναξε η φιλόζωη. «Επανάσταση τώρα», φώναξε ο καθηγητής.

Ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί μαζεύονται και συσκέπτονται για μερικά λεπτά, κλείνοντας το μάτι ο ένας στον άλλο, γνέφοντας καταφατικά και γελώντας. Τότε ο καπετάνιος στάθηκε μπροστά στο πρυμναίο κατάστρωμα και με μια σπουδαία προσποίηση καλοσύνης, ανακοίνωσε ότι:
– Ο μισθός του ρωμαλέου ναυτικού θα ανέβει στα έξι σελίνια το μήνα.
– Ο μισθός του μεξικανού ναυτικού θα ανέλθει στα δύο τρίτα του μισθού των άγγλων.
– Η διαταγή για δέσιμο του πανιού της πλώρης θα δίνεται στα ισπανικά.
– Οι γυναίκες επιβάτες θα πάρουν άλλη μια κουβέρτα.
– Ο ινδιάνος ναύτης θα έχει το δικαίωμα να στήνει ένα παιχνίδι ζάρια τα σαββατόβραδα.
– Ο λοστρόμος δε θα αποκαλείται πούστης όσο κρατά την πεολειχία αυστηρά ιδιωτική.
– Και το σκυλί δεν θα τρώει κλωτσιές εκτός αν κάνει κάποια αταξία, όπως το να κλέψει φαγητό από το μαγειρείο.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα γιόρτασαν αυτές τις παραχωρήσεις σαν μεγάλη νίκη, αλλά το επόμενο πρωί αισθάνονταν πάλι δυσαρεστημένοι.
«Έξι σελίνια το μήνα είναι πενταροδεκάρες και ακόμα παγώνουν τα δάκτυλά μου όταν δένω το πανί της πλώρης», γκρίνιαξε ο ρωμαλέος ναυτικός.

«Ακόμα δεν παίρνω τον ίδιο μισθό με τους άγγλους ή αρκετά τρόφιμα γι’ αυτό το κλίμα», είπε ο μεξικανός ναύτης.

«Εμείς οι γυναίκες δεν έχουμε ακόμα αρκετές κουβέρτες, που να μας κρατάν ζεστές», είπε η γυναίκα επιβάτης. Οι υπόλοιποι εξέφρασαν παρόμοια παράπονα και ο καθηγητής τους παρότρυνε.

Όταν τελείωσαν, ο μικρός καμαρότος μίλησε αυτή τη φορά αρκετά δυνατά ώστε οι υπόλοιποι να μην μπορούν εύκολα να τον αγνοήσουν: «Είναι πραγματικά τρομερό που το σκυλί τρώει κλωτσιές επειδή κλέβει ένα κομμάτι ψωμί από το μαγειρείο, και ότι η γυναίκες δεν έχουν ίσο αριθμό κουβερτών και ότι παγώνουν τα δάχτυλα του ναύτη και δεν βλέπω τον λόγο ο λοστρόμος να μη παίρνει πίπες αν το θέλει. Αλλά κοιτάτε πόσο χοντρά έχουν γίνει τα παγόβουνα και πόσο ο άνεμος φυσάει όλο και πιο άγρια. Πρέπει να γυρίσουμε το πλοίο προς τον νότο γιατί αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε βόρεια θα ναυαγήσουμε και θα πνιγούμε».

«Ω!, ναι», είπε ο λοστρόμος. «Είναι τόσο απαίσιο να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε βόρεια, αλλά γιατί πρέπει εγώ να παίρνω πίπες κρυφά; Γιατί πρέπει να αποκαλούμαι πούστης; Δεν είμαι εγώ καλός όπως οι άλλοι

«Το να πλέουμε βόρεια είναι τρομερό», είπε η γυναίκα επιβάτης. «Αλλά δεν βλέπεις; Γι’ αυτό ακριβώς οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερες κουβέρτες για να μένουν ζεστές. Απαιτώ ίσες κουβέρτες για τις γυναίκες τώρα».

«Είναι αλήθεια», είπε ο καθηγητής, «ότι το να πλέουμε προς τα βόρεια επιφέρει μεγάλες κακουχίες σε όλους μας. Αλλά το να αλλάξουμε πορεία προς το νότο είναι ουτοπικό. Δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω το ρολόι. Πρέπει να βρούμε έναν ώριμο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

«Κοιτάτε» είπε ο μικρός καμαρότος. «Αν αφήσουμε αυτούς τους τέσσερις παράφρονες στο κατάστρωμα την πρύμνης να έχουν τη δική τους πορεία θα πνιγούμε όλοι. Αν καταφέρουμε κάποια στιγμή να απομακρύνουμε το πλοίο από τον κίνδυνο, τότε μπορούμε να ανησυχούμε για τις εργατικές συνθήκες, της κουβέρτες για τις γυναίκες, και το δικαίωμα στην πεολειξία. Αλλά πρώτα πρέπει να στρίψουμε προς τα πίσω το σκάφος. Αν κάποιοι από εμάς μαζευτούν, φτιάξουν ένα σχέδιο και δείξουν λίγο θάρρος, μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειάζονται πολλοί από εμάς, έξι με οχτώ φτάνουν. Μπορούμε να καταλάβουμε την πρύμνη, να πετάξουμε αυτούς τους τρελούς έξω από το πλοίο, και να πάμε προς το νότο».

Ο καθηγητής σήκωσε τη μύτη του και είπε αυστηρά: «Δεν πιστεύω στην βία. Είναι ανήθικο».

«Είναι αήθης η χρήση βίας πάντα», είπε ο λοστρόμος.

«Με τρομάζει η βία», είπε η γυναίκα επιβάτης.

Ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί έβλεπαν και άκουγαν όλη αυτή την ώρα. Με ένα σήμα από τον καπετάνιο ο τρίτος αξιωματικός κατέβηκε κάτω στο κυρίως κατάστρωμα. Μπήκε ανάμεσα στους επιβάτες και στο πλήρωμα, λέγοντάς τους ότι ακόμα υπάρχουν πολλά προβλήματα στο πλοίο.

«Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο», είπε. «Αλλά, απομένουν ακόμα πολλά για να γίνουν. Οι συνθήκες εργασίας για τον ναύτη είναι ακόμα σκληρές, ο μεξικάνος δεν παίρνει ακόμα τα ίδια λεφτά με τον άγγλο, οι γυναίκες δεν έχουν ακόμα τις ίδιες κουβέρτες με τους άντρες, το παιχνίδι με ζάρια του ινδιάνου τα σαββατόβραδα είναι πενιχρή αποζημίωση για την χαμένη γη του, είναι άδικο για τον λοστρόμο να παίρνει πίπες στα κρυφά και ο σκύλος ακόμα να τρώει κλωτσιές πότε -πότε. Νομίζω ότι ο καπετάνιος χρειάζεται ακόμα ένα σκούντημα.
Θα βοηθούσε αν όλοι εσείς πραγματοποιούσατε ακόμα μια διαμαρτυρία εφ’ όσον αυτή παραμένει μη βίαιη
».

Καθώς ο τρίτος αξιωματικός πήγαινε πίσω στην πρύμνη, οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου τον έβριζαν αλλά μολαταύτα έκαναν αυτό που τους είπε και μαζεύτηκαν μπροστά στο πρυμναίο κατάστρωμα για ακόμα μια διαμαρτυρία. Φώναζαν με στόμφο και ενθουσιασμό κραδαίνοντας τη γροθιά τους και ακόμα πέταξαν ένα κλούβιο αυγό στον καπετάνιο (ο οποίος το απέφυγε με έναν επιδέξιο ελιγμό).

Αφού ακούσαν τα παράπονά τους, ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί, μαζεύτηκαν για μια κουβέντα κατά την οποία έκλειναν το μάτι ο ένας στον άλλο και γελούσαν πονηρά. Μετά ο καπετάνιος στάθηκε μπροστά στο πρυμναίο κατάστρωμα και ανακοίνωσε ότι:
– Ο ρωμαλέος ναύτης θα πάρει γάντια για να κρατά τα δάκτυλά του ζεστά.
– Ο μεξικάνος ναύτης θα παίρνει μισθό ίσο με τα τρία τέταρτα του άγγλου ναυτικού.
– Οι γυναίκες θα πάρουν μια ακόμα κουβέρτα.
– Ο ινδιάνος ναύτης θα μπορεί να στήνει το παιχνίδι του και το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ.
– Ο λοστρόμος θα μπορεί να παίρνει πίπες δημοσίως αφού νυχτώσει
– Και κανείς δε θα κλωτσά τον σκύλο χωρίς ειδική εντολή από τον καπετάνιο.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα έμειναν εκστασιασμένοι από αυτή τη μεγάλη επαναστατική νίκη, αλλά το επόμενο πρωί πάλι αισθάνονταν δυσαρεστημένοι και άρχισαν να γκρινιάζουν για τις ίδιες παλιές κακουχίες.

Ο μικρός καμαρότος αυτή τη φορά άρχισε να οργίζεται:
«Βρε ηλίθιοι», φώναξε, «δεν βλέπετε τι κάνουν ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί; Σας κρατούν απασχολημένους με τα ασήμαντα παράπονά σας για κουβέρτες, μισθούς, και κλωτσιές στο σκύλο ώστε να μη σκέφτεστε τι πραγματικά πάει στραβά σε αυτό το πλοίο, το ότι δηλαδή πάει όλο και περισσότερο προς τα βόρεια και όλοι θα πνιγούμε. Αν κάποιοι από εσάς έρθετε στα συγκαλά σας, μαζευτούμε και καταλάβουμε το πρυμναίο κατάστρωμα, θα μπορούσαμε να στρέψουμε αυτό το πλοίο και να σώσουμε τις ζωές μας. Αλλά το μόνο που κάνετε είναι να κλαψουρίζετε για τόσο μικρά θέματα όπως οι συνθήκες εργασίας, παιχνίδια με ζάρια και το δικαίωμα να παίρνει κανείς πίπες».
Οι επιβάτες και το πλήρωμα εξαγριώθηκαν.

«Μικρό!!» φώναξε ο Μεξικανός. «Θεωρείς λογικό το να παίρνω μόνο τα τρία τέταρτα του μισθού του άγγλου; Είναι αυτό μικρό πράγμα

«Πώς μπορείς να λες το παράπονό μου ασήμαντο!!» φώναξε ο λοστρόμος. «Δεν ξέρεις πόσο υποτιμητικό είναι να σε φωνάζουν πούστη

«Το να κλωτσάς ένα σκύλο δεν είναι μικρό θέμα», φώναξε η φιλόζωη. «Είναι άκαρδο, αισχρό και κτηνώδες».

«Εντάξει τότε», απάντησε ο μικρός καμαρότος, «τα θέματα αυτά δεν είναι μικρά και ασήμαντα. το να κλωτσάς είναι αισχρό και κτηνώδες και υποτιμητικό να σε αποκαλούν πούστη. Αλλά σε σχέση με το πραγματικό μας πρόβλημα, σε σχέση με το ότι το πλοίο πηγαίνει ακόμα βόρεια, τα παράπονά σας είναι μικρά και επουσιώδη. Επειδή, αν δεν γυρίσουμε αυτό το πλοίο σύντομα, θα πνιγούμε όλοι».

«Φασίστα», είπε ο καθηγητής.

«Αντεπαναστάτη», είπε η γυναίκα επιβάτης.

Κι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα μπαίνουν στην κουβέντα ο ένας μετά τον άλλο αποκαλώντας τον μικρό καμαρότο φασίστα και αντεπαναστάτη. Τον έσπρωξαν μακριά και συνέχισαν να γκρινιάζουν για μισθούς, κουβέρτες για τις γυναίκες, για το δικαίωμα στην πεολειχία και για τη συμπεριφορά στο σκύλο.

Το πλοίο συνέχισε να πλέει βόρεια και μετά από λίγο συντρίφτηκε ανάμεσα σε δύο παγόβουνα και πνίγηκαν όλοι
.
***********

(To κείμενο αυτό γράφτηκε το 1999 από τον Ted Kaczynski και δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φύλλο 9, Δεκέμβριος 2002)

Φόβος!!

312821-8862825-11
 
 
 
 
 
 
 
 
17 Ιουνίου ώρα 10 μμ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπας ανακοινώνει για το εκλογικό αποτέλεσμα:
Ο λαός υπό τον φόβο της κατάρρευσης, ψήφησε κατάρρευση. Η απόφαση του λάου είναι σεβαστή, όμως νοθεύεται από τον απαράδεκτο εκλογικό νόμο.

Εμείς ευχαριστούμε τους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν για δεύτερη φορά και αυτούς που μας ψήφισαν για πρώτη και τους λέμε, πως σε καμία περίπτωση δεν θα συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση υποτέλειας και καταστροφής που ετοιμάζει ο κύριος Σαμαράς.

Δεν θα βάλουμε εμείς το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας. Εμείς με τις ενισχυμένες μας δυνάμεις μας αλλά και με τα άλλα προοδευτικά κόμματα θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα τις Ελλάδας. Καλούμε την Δημοκρατική Αριστερά να μην συμμετάσχει στην κυβέρνηση που θα διαλύσει τα κοινωνικά στρώματα που την εμπιστεύτηκαν και την ψήφησαν.

Την καλούμε να επαναπροσδιορίσει την θέση της, καλούμε το ΚΚΕ, τους Οικολόγους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και άλλους προοδευτικούς υποψηφίους σε σύμπραξη από σήμερα για τις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν να έρθουν. Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά τα όσα μας χωρίζουν. Συνεχίζουμε αποφασιστικά, χάσαμε μια πολύ σημαντική μάχη αλλά όχι τον πόλεμο.


Ο Αντώνης Σαμαράς σχηματίζει κυβέρνηση προθύμων και περιμένει με αγωνία την επίσκεψη της τρόικας
. Ω του θαύματος, ο τεχνοκράτης Παπαδήμος έχει αφήσει πίσω του μόνο γη. Τα καμένα δέντρα τα πήρε μαζί του για το τζάκι. Έτσι τα μέτρα που καλείται να πάρει ο μικρός Αντώνης με πόνο καρδίας δεν είναι 72, αλλά 100. Αμέσως γίνονται κάποιες προσπάθειες για διαδηλώσεις οι οποίες πνίγονται στα χημικά και στο αίμα. Η κυβέρνηση υπό τον φόβο ανατροπής της, ψηφίζει νύχτα, νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων και κυκλοφορίας. Παράλληλα περνά σε λογοκρισία τον τύπο αλλά και το διαδίκτυο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ανακοίνωση της εκφράζει την λύπη της για όσα γίνονται στην Ελλάδα αλλά επαναλαμβάνει την πάγια τακτική της να ΜΗΝ επεμβαίνει στα εσωτερικά των κρατών μελών και ελπίζει σε εξομάλυνση της κατάστασης. Παράλληλα επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν πρέπει επʼ ουδενί να τεθεί σε κίνδυνο η Ευρώπη των Λαών.

Ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να πάρει ακόμα μια δύσκολη απόφαση. Αυτή την φορά υπό την καθοδήγηση διανοητών βγάζει την Ελλάδα από την ζώνη του Ευρώ με την τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ το οποίο και καθορίζει ισοτιμίες και ροές. Οι κακιές γλώσσες κάνουν λόγο για κουμπάρους του Αντώνη που δεν αρκούνταν στην πλήρη καθίζηση του χρηματιστηρίου και περίμεναν πως και πώς να αγοράσουν τα πάντα με λίγα μόνο ευρώ, που από καιρό είχαν βγάλει έξω όπως τους είχε συμβουλέψει. Μάλιστα οι πιο κακοί θα πουν πως τους είπε να τα βάλουν στην τράπεζα που τα έχει και αυτός από το 2010.

Η Ελλάδα μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις διατηρεί την εμπορική της ονομασία να λέγεται Ελλάδα. Όλα τα αλλά παραχωρούνται σε ξένους επενδύτες. Οι Έλληνες φτάνουν κατά χιλιάδες στα σύνορα με την Αλβανία, την Βουλγαρία τα Σκόπια και πολλές βάρκες βγαίνουν στα ανοιχτά με προορισμούς την Ιταλία και την Τουρκία, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Πολλοί σκοτώνονται στις νάρκες που τοποθέτησε η Χρυσή Αυγή για να εμποδίσει την είσοδο των ξένων, άλλοι πάλι τα καταφέρνουν.

Η ελπίδα σβήνει, ο άλλος δρόμος έχει υποστεί καθίζηση και η Ευρώπη καλείται να εναρμονιστεί με το παράδειγμα της Ελλάδας. Ο μεσαίωνας και το κυνήγι μαγισσών επιστρέφει με εικόνα υψηλής ευκρίνειας, χωρίς χιόνια και είδωλα, σε τρεις διαστάσεις.
Έχω την κακή τάση να επαληθεύομαι, ας ελπίσουμε πως θα πέσω έξω για το καλό όλων μας. Αν όμως επαληθευτώ, καλώ τον φίλο Αλέξη να εκφωνήσει αυτά που έγραψα, δεν είναι ανάγκη να ψάχνει εκείνη την ώρα. Μετά να πάει σπίτι του, να φιλήσει την σύντροφο του, το παιδί του και να ξεκουραστεί. Έκανε ότι μπορούσε, την ευθύνη της καταστροφής την έχουν άλλοι.

Καταστροφολογία; Μπορεί! Αλλά δεν την ξεκίνησα εγώ!

*Σταύρος Παπαϊωάννου
Ούτε μέλος, ούτε στέλεχος,
ούτε τίποτα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ : Νέες αστυνομικές ταυτότητες από την ΕΛ.ΑΣ. Αγνοεί το θέμα το υφυπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, σε μέγεθος και σχήμα πιστωτικής κάρτας, οι οποίες θα λειτουργούν και ως ταξιδιωτικό έγγραφο σε ρόλο διαβατηρίου. Οι νέου τύπου δίγλωσσες ταυτότητες σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό τα νέα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα αναγνωρίζονται και ως ταξιδιωτικά έγγραφα και θα είναι ίδιες για όλους τους έλληνες πολίτες είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας είτε στο εξωτερικό, όπου θα εκδίδονται μέσω των εκεί προξενικών αρχών.
Το νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, το οποίο διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας.

Αντί των χειρόγραφων στοιχείων που έχουν οι ισχύουσες ταυτότητες, η νέα θα φέρει μηχανογραφημένα εκτός από τον αριθμό του δελτίου, επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, φύλλο, ιθαγένεια, ημερομηνία και τόπο γέννησης, φωτογραφία, αλλά και την ομάδα αίματος του κατόχου.

Το δείγμα της νέας ταυτότητας που παρουσίασε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προέρχεται από τις ίδιου τύπου ταυτότητες που διαθέτουν ήδη οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, γι' αυτό και εμφανίζονται στο παράδειγμα και ορισμένα ακόμα στοιχεία, όπως ο βαθμός, που δεν θα υπάρχουν στις ταυτότητες των πολιτών. Η διαδικασία αντικατάστασης του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σημειωτέον πως το υφυπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν γνωρίζει κάτι για το θέμα των νέων ταυτοτήτων, αν και στο παρελθόν είχαν γίνει διεξοδικές συζητήσεις για την «κάρτα πολίτη». Εκτιμούμε πως η κίνηση αυτή θα επανεξεταστεί μετά τις εκλογές από τη νέα Κυβέρνηση.


Τι να πούμε τώρα γι αυτό; Προεκλογικό "τρικ"; Για να φοβηθούν...ποιοι;
Λαός που δεν έχει να χάσει ΤΙΠΟΤΑ, δεν πτοείται, κύριοι! Understood??
2 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...

Δ.Χ.

1ος Μαθητικός Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός "Καλλισπέρεια" από το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο


Το αναλυτικό πρόγραμμα του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού, μπορείτε να το δείτε Ε Δ Ω

ΑΨΟΓΟ!


το πήρα από τον ΑΣΗΜΩΝΗ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Το οδυνηρό τέλος των πολιτικών ψήφου ανοχής στον Σημίτη...


Με καφέδες και νεράτζια επιτέθηκαν στον Απ. Κακλαμάνη στη Ν. Σμύρνη

Σε μια από τις ελάχιστες ανοιχτές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απειλήθηκε έντονο επεισόδιο.
Συγκεκριμένα, χθες Τρίτη στην πλατεία Νέα Σμύρνης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με ομιλιτές τους Γ. Ανωμερίτη, Γ. Βούρο και Απόστολο Κακλαμάνη.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος ομιλητής, νεαροί μαζεύτηκαν στο πλάι της εξέδρας και εκτόξευσαν καφέδες και νεράτζια, ενώ ακούστηκαν και πολλά υβριστικά συνθήματα.


Ο Α. Κακλαμάνης θυμωμένος άρχισε να αποκαλεί «κοινούς τραμπούκους» τους νεαρούς, έκανε λόγο για τους «καθοδήγητές που ξέχασαν την τρομοκρατία της δεξιάς και τώρα κάνουν τα ίδια», ενώ συνέδεσε το συμβάν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε πως στις εκλογές κρίνεται «η γαλήνη του τόπου κι αν θα πέσει σε αυτούς ή στους άλλους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σήμερα ύστερα από 20 χρόνια ο ελληνικός λαός στέκεται στους καναπέδες και οι μεγαλοκαναλάρχες που θέλουν να χειραγωγούν τη δημοκρατία του προσφέρουν σύγχυση και μόνο».
Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ ο κόσμος παρέμενε στο σημείο, απειλήθηκε σύρραξη όταν κάποια στελέχη της τοπικής οργάνωσης ξεκίνησαν διάλογο με τους νεαρούς. Ωστόσο, η παρέμβαση της Αστυνομίας έβαλε τέλος στο επεισόδιο.


Πέστα βρε Απόστολε...Επιτέλους, κάποιος που λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ΚΑΙ εκεί. Ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΝΤΟΥ!  ΠΑΝΤΟΥ, όμως...Ακόμη και στον ύπνο ΤΟΥΣ...Μπράβο μάτι ο Αποστόλης! Δείτε και το video...το λένε οι άνθρωποι "Είμαστε του ΣΥΡΙΖΑ - γιατί ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - και πετάμε νερατζάκια στον Αποστόλη"

Δ.Χ.

Η διάσωση της Γερμανίας

Από την ίδρυση της ευρωζώνης μέχρι τον Δεκέμβρη του 2009, σύμφωνα με τη Διεθνή των Κε­ντρικών Τραπεζών (ΒΙS), οι γερμανικές τράπεζες δάνεισαν τις χώρες του Νότου (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλά­δα) ποσά που ανέρχονται στα 570 δις. Χρήματα που οι γερμανικές τράπεζες δεν είχαν και τα οποία, σε μεγάλο βαθ­μό, τα είχαν δανειστεί με τη σειρά από τους άλλους.
Άνευ ευρωζώνης, η Bundesbank (η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας) θα τους είχε «βάλει χέρι», καθώς μια τέ­τοια φυγή κεφαλαίων θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στο μάρκο και, μια αδυνα­μία των δανειζομένων να επιστρέφουν τα δανεικά, θα σήμαινε πως η ίδια η Βundesbank θα έπρεπε να σηκώσει αυτό το δυσβάστακτο βάρος. Όμως, ελέω ευρωζώνης, μάρκο δεν υπήρχε πλέον και η Βundesbank εποίησε τη νήσσαν για τον απλούστατο λόγο ότι το βάρος μιας πιθανής αποτυχίας των γερμανι­κών τραπεζικών κινήσεων θα το σήκωνε ολόκληρη ευρωζώνη. Όπερ και εγένετο.
Εάν λ.χ. η Ελλάδα χρεοκοπούσε πλήρως απέναντι στη Γερμανία (δηλαδή δημό­σιο, ελληνικές τράπεζες, ιδιωτικές εται­ρίες, Έλληνες πολίτες αρνούνταν να επι­στρέψουν δανεικά που είχαν πάρει από γερμανικές τράπεζες και οργανισμούς), οι γερμανικές αυτές ζημίες θα μοιράζο­νταν μεταξύ των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, ανάλογα με το ποσοστό ιδιοκτησίας τους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την Βundesbank να επωμίζεται μόνο το 28%. Εν από τότε που ξέσπασε η κρίση, το ρίσκο που είχαν πάρει οι ανόητες γερμανικές τράπεζες στα χρόνια των παχιών αγελάδων (δανειοδοτώντας τους φίλους τους στις χώρες του Νότου) το μοιράστηκαν με την υπόλοιπη ευρωζώνη.
Από τον Δεκέμβρη του 2009 μέχρι τον Δεκέμβρη του 2011 οι γερμανικές τρά­πεζες, και με τη βοήθεια των μνημονίων Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, επαναπάτρισαν τουλάχιστον 290 δις.
Από την άλλη, είχαμε (λόγω κρίσης) και την τεράστια πανικόβλητη εισροή κα­ταθέσεων από τους πολίτες του Νότου προς τις γερμανικές τράπεζες (άλλο ένα σημαντικό όφελος των τραπεζιτών της Φρανκφούρτης). Σύνολο περί τα 470 δις από τον Δεκέμβρη του 2009 έως τον περασμένο Απρίλιο μεταφέρθηκαν σε γερμανικές τράπεζες.
Την ίδια περίοδο, μόνο από τα δικά μας δύο μνημόνια η Ελλάδα χρεώθηκε στην τρόικα 340 δις (ποσό το οποίο αναγκά­στηκαν να μειώσουν κάπως μέσω του ΡSI) με στόχο την αναδιάρθρωση των χρεών προς ξένους πιστωτές, την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπε­ζών, και ένα ελάχιστο ποσό για να μην καταρρεύσει το ελληνικό δημόσιο. Από αυτά τα 340 δις, η Γερμανία χρεώθηκε μόνο τα 15 δις! Τα υπόλοιπα προήλθαν από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ
Συμπερασματικά, η κρίση έχει έναν μεγάλο κερδισμένο: τις γερμανικές τράπεζες και την Βundesbank που οχυρώθηκαν πίσω από τα μνημόνια και τις ανοησίες που παρουσιάζονται ως λύσεις, με το ευτυχές (για εκείνους) αποτέλεσμα να ελαχιστοποιήσουν τις ζημίες τους μοιραζόμενές τες με την υπόλοιπη ευρωζώνη. Ζημίες που ήταν με μαθηματική ακρίβεια σίγουρο ότι θα συνέθλιβαν τη Γερμανία, δεδομένων των τεράστιων ποσών που ηλιθιωδώς δάνεισαν γερμανικές τράπεζες στην περιφέρεια (και τα οποία είχαν, ως επί το πλείστον, δανειστεί κι εκείνες από άλλες πηγές).
Ποιος λοιπόν ακριβώς διεσώθη; Η Ελλάδα: Δε νομίζω.
Όμως έως εδώ. Έχοντας φορτώσει την ευρωζώνη με τόσο αβάστακτο βά­ρος, ολόκληρο το σύστημα το οποίο απορρόφησε τις ζημίες των γερμανικών τραπεζών (και τις μετέτρεψε σε ευρωπαϊκές ζημίες καταρρέει. Αν συνεχίσουν να το αφήνουν ανυποστήρικτο, τότε θα πέσει να τους πλακώσει.
Πράγματι, αν και η Γερμανία αυτή τη στιγμή είναι κερδισμένη από το ευρωσύστημα, η κα­τάρρευσή του, την  οποία θα επιφέρει η επιβολή σε αυτό της κυνικής διάσωσης των γερμανικών τραπεζών (χωρίς καμία πραγματική διάσωση κανενός άλλου), θα έχει ως αποτέλεσμα τη βαθύτερη κρί­ση που σημειώθηκε ποτέ σε ολόκληρη την οικονομική ιστορία της Γερμανίας μετά τον μεσοπόλεμο.
Αυτά, βλέπετε, έχει η αλόγιστη κατά­χρηση των προνομίων εκ μέρους μιας υπερδύναμης που, όπως σωστά είχε πει ο Πάγκαλος κάποτε, διαθέτει  γιγάντια δύναμη και το μυαλό μικρού παιδιού.

του Γιάννη Βαρουφάκη, περιοδικό “Hot Doc”, τεύχος 4, Ιούνιος Α’ 2012

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ.


Αθήνα, 13 Ιουνίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 835
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) διαπιστώνει το απύθμενο θράσος και το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. για το θέμα της εκλογικής αποζημίωσης.

Ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών κ. Αντώνης Μανιτάκης μετά την απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για αποχή και απεργία το Σαββατοκύριακο των εκλογών, 16 και 17 Ιουνίου 2012, δήλωσε ότι θα… βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα αυξήσει την εκλογική αποζημίωση μόνο για τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. που θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία. Ποια είναι η αύξηση αυτή; Το υπέρογκο ποσό των 28,00 ευρώ. Από 97,00 ευρώ, η εκλογική αποζημίωση θα «εκτιναχθεί» στα 125,00 ευρώ μεικτά για τρεις ημέρες εργασίας.

Προφανώς ο κ. Μανιτάκης, συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξε ο προκάτοχος του κ. Γιαννίτσης, διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε «πατρίκιους» και «πληβείους». Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται αυτοί που λαμβάνουν εκλογικό επίδομα έως και 1.700 ευρώ, μεταξύ των οποίων και οι υπάλληλοι του Υπουργείου του, ενώ στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι σημειωτέων, συμμετέχουν στο μεγαλύτερο βαθμό στις εκλογές.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δεν επαιτούν. Απαιτούν σεβασμό και διεκδικούν την αξιοπρέπεια τους. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντά με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αντώνη Μανιτάκη. Ή όλοι οι εργαζόμενοι-απασχολούμενοι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα λάβουν την ίδια αποζημίωση ή όλοι πάλι θα εργασθούν «ΤΣΑΜΠΑ». Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα απέχουν μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 από κάθε εκλογική διαδικασία και θα απεργήσουν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου 2012, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Ομοσπονδία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ - Παπακωνσταντίνου, Διαμάντω, ΓΑΠ κλπ - ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΗΓΑΝ ΟΞΩ ΑΠΟΔΩ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ): υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο metro ότι "τώρα που τα λαμόγια πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ το Πασοκ θα κάνει νέο ξεκίνημα":. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη των αξιών και των αρχών μας στην πορεία για το επόμενο Συνέδριο και θα αλλάξουμε τα πράγματα"..... Εμείς δεν αλλάζουμε ούτε τα πιστεύω μας ούτε την πίστη μας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει τη λύση για τη χώρα και το λαό". είπε ο επικεφαλής της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ Πρωτοβουλίας.ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ!!!!

ΥΓ: Ο παλιοσύντροφος που του του  έκλεψα το θέμα από το φατσομπούκι σχολιάζει, πάντα υπό το πρίσμα της επαγγελματικής του ιδιότητας: "Δεν ξέρω τι με τρομάζει περισσότερο, η περίπτωση να πουλάει παραμύθα στους ελάχιστους εναπομείναντες ή το να τα πιστεύει πραγματικά..."

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 1: Συνελήφθεις αδιάβαστος! ΟΒΕΛΙΞ! ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ!!!!
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 2 : Ποντάρουμε στο δεύτερο. Οπότε ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΡΤΑ!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...