Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΝΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


Επίθεση με μπογιές και τρικάκια σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Χαλανδρίου πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 12.20 το μεσημέρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχει σχέση με το κοσμηματοπωλείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος..

Η ΚΕΔΕ ζητά πίσω τα ακίνητα


Την  αντίθεσή της στην μεταφορά ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), που είναι θυγατρική εταιρεία του Υπερταμείου εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με το ομόφωνο ψήφισμά του εκφράζει «την πλήρη αντίθεσή του σ’ αυτή την εκχώρηση και απαιτεί την επιστροφή αυτής της δημόσιας περιουσίας στις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες».

Ακολουθεί το Ψήφισμα του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

Με τις υπουργικές αποφάσεις ΦΕΚ Β 2317/19-6-18 και ΦΕΚ Β 2320/19-6-18 δημοσιεύτηκε η λίστα των ακινήτων του δημοσίου και η απόφαση παραχώρησής τους στην ΕΤΑΔ. Αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος του υπερταμείου – ΕΕΣΥΠ την 14-6-18.

Η παραχώρηση αυτή των ακινήτων του δημοσίου στην ΕΤΑΔ και ταυτόχρονα στο υπερταμείο, σημαίνει παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας ως εγγύηση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους δανειστές για 99 χρόνια, παραχωρώντας τους συγχρόνως τη δυνατότητα εκμετάλλευσής τους και σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των δυσβάστακτων μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, ακόμα και την πώλησή τους.

Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει αντίθετους αφού πέραν των άλλων μνημονιακών περικοπών στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της χώρας, αφαιρούνται χιλιάδες ζωτικοί χώροι που ήταν σε χρήση των δημοτών, αποκλείοντας ακόμα και την πρόσβαση σε αυτούς με την έναρξη της εκμετάλλευσής τους.
Ως Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σ’ αυτή την εκχώρηση και απαιτούμε την επιστροφή αυτής της δημόσιας περιουσίας στις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες μας.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟ FB ΟΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


"Το Δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε πρόσωπα που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Χαρακτηριστική περίπτωση η κλήση σε απολογία του Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη όσο και οι συνεχιζόμενες διώξεις αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς σε όλη την χώρα.

Φαινόμενα όπως αυτά αποτελούν μείζονα θέματα αντιδημοκρατικής αυταρχικής συμπεριφοράς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, τάσσεται υπέρ του δίκαιου αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και της περιουσίας των πολιτών, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγωνιστές.

Ζητούμε:

• Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες εναντίων των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

• Να καταργηθεί τώρα το “Ιδιώνυμο”

• Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Να καταργηθεί το τμήμα προστασίας πολιτεύματος.

• Πραγματική προστασία της Λαϊκής Κατοικίας και Περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς Τράπεζες,Ταμεία και κράτος".

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Σ. ΡΟΥΣΣΟΥ: Αυτό είναι το ψήφισμα καταδίκης των διώξεων και συμπαράστασης στον κ Λαφαζάνη και άλλους που ΔΕΝ ψηφίστηκε απόψε στο δημοτικό συμβούλιο παρά την πρόταση της διοίκησης και τις τελικές συμβιβαστικές προτάσεις του δημάρχου που ενσωμάτωσαν όλα τα αιτήματα του ψηφίσματος που κατέθεσαν οι δημ.σύμβουλοι της ΛΑΕ.

Τα μέλη της ΛΑΕ συμπορευόμενοι με τους δημοτικούς συμβούλους από ΝΔ,Κινάλ,ΚΚΕ κλπ αρνήθηκαν την ψήφο τους γιατί εκριναν ότι είναι καλύτερο να μην βγεί κανένα ψήφισμα από το να ψηφιστεί η πρόταση της διοίκησης.

Ας σημειωθεί ότι το ψήφισμα της διοίκησης του δήμου είναι σχεδόν αντιγραφή του ομόφωνου ψηφίσματος της ΚΕΔΕ αλλά και του αντίστοιχου ψηφίσματος του δήμου Αμαρουσίου,τα οποία ψήφιστηκαν εκεί και από τα μέλη της ΛΑΕ!!

Αναρωτιέται κανείς τί είδους κριτήρια επικρατούν στα μυαλά ορισμένων.Κατά τα άλλα υπερασπίζονται την άποψη ότι η απόκρουση των αυταρχικών μεθοδεύσεων και η αναβίωση ακραίων αστυνομικών πρακτικών όπως οι παρακολουθήσεις,αποτελεί μείζον θέμα δημοκρατίας που πρέπει να συσπειρώνει τις ευρύτερες δυνατόν,δυνάμεις...

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΛΑΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ - όπως αυτό αξιολογήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο με βάση τον χρόνο που αφιερώθηκε σε αυτό - το ποιο ψήφισμα έπρεπε να εγκρίνει το ΔΣ του δήμου Χαλανδρίου για να συμπαρασταθεί στον Π. Λαφαζάνη το Χαλάνδρι, πρέπει να ενημερωθείς σωστά.

Διότι τα πράγματα είναι σοβαρά, δεν είναι παίξε γέλασε.

Εδώ τα παιδιά μετράνε ποιος την έχει μεγαλύτερη την ευαισθησία του για τους πλειστηριασμούς.


Θυμάμαι έτσι κάναμε και στο 15μελές και στον σύλλογο φοιτητών με τα ψηφίσματα αλλά μετά μεγαλώσαμε εμείς, κάποιοι έχουν μείνει έφηβοι και γι΄αυτό τους ζηλεύουμε. 
Ακόμα τις μετράνε με τις λέξεις.
Τις ευαισθησίες τους.

Εμείς λοιπόν - ως έχουμε υποχρέωση θα σε ... φωτίσουμε, ώστε να συσκοτιστείς κατά πώς πρέπει για το θέμα της μεταφοράς της δημόσιας περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ από ΟΛΟΥΣ όσους ψήφισαν την αγορά ελληνικής δημόσιας γης από .... τους δανειστές πoυ την κατάσχεσαν. 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εσ. και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εξ.
ΣΥΡΙΖΑ εσ. και ΣΥΡΙΖΑ εξ.

Αναρωτιόμαστε όμως αν είναι έτοιμοι ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ.
Γιατί κανείς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ.
Και καλά η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εσωτερικού.
ΑΛΛΑ  ΟΥΤΕ η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εξ. έχει πει ένα "ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΡΕ ΑΔΛΦΕ" να ξέρουμε ότι δεν θα το ξανασκεφτούν στο μέλλον.
Που ξέρεις;
Λεφτά έχει ο δήμος στην τράπεζα από την υπερφορολόγηση των Χαλανδραίων δημοτών που επέβαλε ο σύμμαχς της ενιαίας Κουρασικής Αριστεράς Αεικίνητος πρώην δήμαρχος.

Λες να ξαναγοράσουμε το παρκάκι στην Παπανικολή με την παιδική βιβλιοθήκη και τους παιδικούς σταθμούς που μας κατάσχεσαν;;;  
Γιατί όχι; 
Αφού ήταν πιτυχία στους ΧΕΥ γιατί να μην το ξανακάνουμε; 
Και μετά οι δανειστές θα το ξανακατάσχουν - αφού δημόσια γη θα είναι πάλι -  και εμείς θα τα ξαναγοράσουμε. 
Γιατί όχι;;; 
Αυτή η πολιτική δεν λες ότι είναι μαγκιά του Συμεών που την εφάρμοσε και του λες να συνεχίσει και να μην ακούει τους άλλους που τον επηρεάζουν αρνητικά;

ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ; Ε ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ!

Πρώτα λοιπόν θα αναρτήσουμε το ψήφισμα που πρότεινε η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εξωτερικού, οι σύμβουλοι της ΛΑΕ και οι συνεργαζόμενοι και ψήφισε και η πρασινογάλαζη αντιπολίτευση, αφού αυτό το ψήφισμα έκανε σαφές στον μπαμπουίνο ότι η ευθύνη για τις διώξεις ανήκει στην κυβέρνηση 
ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Όχι στην προηγούμενη την ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 
Ούτε την επόμενη την ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΚΙΝΑΛ.

Ενώ το άλλο (ακολουθεί στην επόμενη ανάρτηση) ήταν πιο γενικό το άφηνε ανοικτό το θέμα των ευθυνών γιατί ήταν ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ και Ρουσσικό.
Καταδικάζουμε men,  αλλά γενικώς, για να φταίει όποιος μας βολεύει κάθε φορά για να κρατάμε τις καρέκλες μας

Μπορεί - ας πούμε - να έφταιγε και η ΠΛΑΤΕΙΑ που παραπληροφορεί τον κόσμο ότι τα δημόσια ακίνητα πήγαν στο ΤΑΙΠΕΔ ενώ αυτό είναι ψευδέστατο. Δεν πήγε στο ΤΑΙΠΕΔ πήγε στο Υπερταμείο. (¨Έμαθα ότι το είπε ο Συμεών αυτό και ακόμα γελάω).

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 16 ΨΗΦΟΥΣ:

Το Δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει σε βάρος πολιτών που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Πριν από λίγες μέρες (26/9/18) είχε προγραμματιστεί στην Αθήνα, η δίκη τριών αγωνιστών για την αντίσταση τους στην διενέργεια πλειστηριασμών μετά την επίθεση των ματ στις 14/3/2018. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 19/12/2018.

Στο Βόλο, 20 αγωνιστές, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του συνδικαλιστικού κινήματος, διώκονται αυτεπάγγελτα με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Στη Θεσσαλονίκη ο Ηλίας Σμήλιος, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, παραπέμπεται σε δίκη με βαριές κατηγορίες.

Πριν λίγες μέρες (27/9/18) κλήθηκε να απολογηθεί από το “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” της ΓΑΔΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ένας ακόμη νεολαίος με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Την Τρίτη 9/10/2018 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλείται ξανά να απολογηθεί, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του Fund με έδρα την Λιβερία. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται συνιστούν “ιδιώνυμο” αδίκημα με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος με πρόσφατη ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να χρησιμοποιεί αστυνομικούς υποδυόμενους τους οικονολήπτες και τεχνικούς Μ.Μ.Ε. για να καταγράφει τους διαδηλωτές προκειμένου να προχωρά σε διώξεις εναντίον τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καλεί τους θιασώτες της υφαρπαγής λαϊκής περιουσίας να σταματήσουν τις διαδικασίες ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα εναντίον των πλειστηριασμών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, ταγμένο ανέκαθεν υπέρ του δίκαιου αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και της περιουσίας των πολιτών, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγωνιστές.

· Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες εναντίων των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

· Να καταργηθεί τώρα το “Ιδιώνυμο”

· Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

· Πραγματική προστασία της Λαϊκής Κατοικίας και Περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς Τράπεζες, Κράτος, Δήμους και Ταμεία. 

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κυριακίδη


Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.30

Διάρκεια έως Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ο Γιάννης Κυριακίδης εκθέτει έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων με ένα –σχεδόν- «χαρακτικό» τρόπο καθώς η χαρακτική του φύση δεν τον εγκαταλείπει ποτέ. Σε όλη του την εικαστική διαδρομή υπηρετεί την τέχνη του με πλήρη αφοσίωση . Στην έκθεσή του αυτή παρουσιάζει ανθρώπινες ιστορίες. Ζωγραφίζει ανθρώπους με τα όνειρά τους, τους εφιάλτες τους, τους έρωτές τους, τα ταξίδια τους και δημιουργεί με τρόπο ιδιαίτερο το δικό του σύμπαν.

Bιογραφικό: Γεννήθηκε στην Κάσπη Γεωργίας. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Πολυγραφικό Ινστιτούτο του Lvov της Ουκρανίας με δάσκαλο τον B.Οβτσίνικωφ. Δούλεψε πάνω από 20 χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Κεντρικού Εκδοτικού Οίκου του Ουζμπεκιστάν. Εκεί εκπόνησε προοδευτικά συστήματα και μεθόδους ενώ είχε και την επιμέλεια εικονογράφησης βιβλίων και καλλιτεχνικών εκδόσεων με χαρακτικά. Η θεματογραφία του αντλείται κυρίως από το χώρο της παγκόσμιας ποίησης και μυθολογίας.

Τιμήθηκε με μετάλλια στην πρώην ΕΣΣΔ, τις ΗΠΑ, την Τσεχοσλοβακία, τη Νορβηγία. Ασχολήθηκε επίσης με σκηνικά θεάτρου καθώς και με εκθεσιακές αφίσες. Βιβλία με χαρακτικά του εκδόθηκαν στην Ουγγαρία, Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Ουζμπεκιστάν, Ινδία Ρωσία, Ιαπωνία.

Το 1988 ήταν υποψήφιο μέλος της Ακαδημίας καλλιτεχνών της πρώην ΕΣΣΔ. Είναι μέλος του Ε.Τ.Ε (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος).

ΙΑΣΩ: ΜΑΣΤ – DO για τον Οκτώβριο
Με αφορμή το μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού το ΙΑΣΩ προτείνει το ΜΑΣΤ-DO για τον Οκτώβριο, την πολύτιμη Μαστογραφία μας.

Στο πλαίσιο της ΜΑΣΤ-DO καμπάνιας που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες, προσφέρει τρεις επιλογές για τον έλεγχο του μαστού σε προνομιακή τιμή.

1. Ψηφιακή Μαστογραφία & Τομοσύνθεση στην προνομιακή τιμή των 45€.

2. Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών, στην προνομιακή τιμή των 50€.

3. Ψηφιακή Μαστογραφία & Τομοσύνθεση και Υπερηχογράφημα Μαστών, στην προνομιακή τιμή των 65€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ψηφιακός Μαστογράφος του ΙΑΣΩ πραγματοποιεί Ψηφιακή Μαστογραφία και Τομοσύνθεση συγχρόνως με την μισή δόση ακτινοβολίας.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κατόπιν επικοινωνίας με το Τμήμα Απεικονίσεων και Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΙΑΣΩ (επίπεδο -2), στο τηλ. 210 6185146 09:00 – 16:00 Δευτέρα – Παρασκευή.

Η προσφορά ισχύει έως 31/10/2018.