Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 2019 - Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ (μέρος 2)
Είναι απόλυτα κατανοητό για τον Κουράση και όσους διαχειρίστηκαν την καθαριότητα στον δήμο την προηγούμενη τετραετία να αποφεύγουν .... τα δύσκολα γι΄αυτούς ή να προσπαθούν να αποβάλλουν από τις καρέκλες του δημοτικού συμβουλίου τις ανεξέλεγκτες, αποκαλυπτικές της διαχειριστικής τους ανεπάρκειας (τουλάχιστον) αλλά και της ιδεοληπτικής τους προσήλωσης σε μοντέλα διαχείρισης των απορριμμάτων που το μόνο που έχουν αποδώσει είναι Η ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ των δημοτών.

Είναι κατανοητό επίσης να αποφεύγουν τον διάλογο επί του λογαριασμού των προτεινόμενων από εκείνους πολιτικών, του άκρατου λαϊκισμού τους, όσοι κάθονται στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου με την ιδιότητα του κομματικού στελέχους ή του συνδικαλιστή και όχι του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ. Εκείνοι που ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για την λειτουργία του δήμου και την οικονομική του επάρκεια και ευρωστία και λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο το κομματικό - παραταξιακό όφελος.

Όσοι δεν ανήκουν σε καμία από τις δύο αυτές κατηγορίες και επιλέγουν να ακολουθούν έχουν μόνο ένα λόγο να το κάνουν: Προετοιμάζουν τον δορυφορικό ρόλο που έχουν επιλέξει για τους εαυτούς τους την επόμενη περίοδο. ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ και των εκπροσώπων του.

Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε και να διαμορφώνουμε τις σχέσεις μας με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

Και το θέμα του λογαριασμού στην καθαριότητα είναι ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ θέματα των αυτοδιοικητικών πολιτικών και σε επίπεδο δήμου αλλά και σε επίπεδο περιφέρειας.

Ήδη αναδείξαμε ότι μόνο από τις αυθαίρετες χρεώσεις των ΚΔΑΥ ο δημότης θα μπορούσε φέτος να είχε μια πρόσθετη ελάφρυνση στα δημοτικά τέλη της τάξης του 1,5% επιπλέον στα 2% μείωση που ψήφισε η πλειοψηφία.

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Στα φετινά δημοτικά τέλη περιλαμβάνεται Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ 2019.

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος, παρά την ομόφωνη αντίθεση της ΠΕΔΑ έκανε αύξηση στην τιμή ταφής κατά 11,65% (!!!!).
(ΠΕΔΑ προς ΕΔΣΝΑ: Πάρτε πίσω την αύξηση στην τιμή των απορριμμάτων ανά τόνο) 

 Πρόκειται για μια σκανδαλώδη απόφαση αδιαφορίας για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες αυτής της χώρας.

Η αιτιολογία της αύξησης;
Μειώθηκε ο όγκος των απορριμμάτων που θάβονται στον ΧΥΤΑ - λόγω αύξησης της ανακύκλωσης - και αυτό μειώνει τα έσοδα του συνδέσμου άρα πρέπει να τα ξαναφέρει στα ίσια, με αύξηση.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - μπαμπουίνο - ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ!

Η ΠΕΔΑ ζήτησε να μην γίνει η αύξηση και η μείωση να καλυφθεί από τα ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ που έχει ο σύνδεσμος και φτάνουν στα 44 εκ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ!

Ο Σύνδεσμος αγνόησε την ΠΕΔΑ και προχώρησε στην αύξηση.

Για να τα λέμε και αυτά οι εκπρόσωποι του δήμου Χαλανδρίου στον ΕΣΔΝΑ (Ρούσσος και Λυμπεράτος) παραιτήθηκαν από τον σύνδεσμο διαμαρτυρόμενοι.
(Ο Μϋρωνας τους εγκάλεσε προχτές γι΄αυτό, εμείς τους επικροτούμε).

Από την αύξηση αυτή ο λογαριασμός για το Χαλάνδρι είναι περίπου 150 000 ευρώ ακόμα.

ΑΡΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ 1,5% καπέλο στα φετινά τέλη, άλλο ένα χαράτσι στον δημότη.

 Και πάμε τώρα στα δύο μεγάλα πακέτα υπερφορολόγησης:

Με βάση την μελέτη των ίδιων των εργαζομένων - του συλλόγου τους, όταν ο σύλλογος δεν είχε πρόεδρο Κούκα &  friends η υπηρεσία καθαριότητας για το Χαλάνδρι λειτουργεί πλήρως καλυμμένη με 170 άτομα. 
Το στοιχείο επιβεβαίωσαν και οι δήμαρχος και αντιδήμαρχος στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ σε ερώτημα του Νταβία.
Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία έχει 220 άτομα και αναμένονται άλλοι - περίπου 80 - μόλις οριστικοποιηθούν οι πίνακες των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019 - και μέχρι να λήξει η παράταση των συμβάσεων των "παρατασιούχων" που κέρδισαν την παραμονή τους μέχρι την οριστική εκδίκαση των συνθέσεών τους στα δικαστήρια ο δήμος Χαλανδρίου θα έχει σχεδόν διπλάσιο του αναγκαίου προσωπικό !!

"Είναι μια ειδική κατάσταση, λόγω της καθυστέρησης των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ" απάντησε ο Συμεών στον Νταβία.

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ (που είναι περί τα 17 εκ ευρώ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΕΛΟ ENA ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ στον λογαριασμό των δημοτών.

1 εκ. ευρώ είναι 10% παραπάνω δημοτικά "ανταποδοτικά" τέλη! 

Και δεν είναι μόνο αυτά.

ΔΙΟΤΙ, όπως μπορεί κανείς να δει με μια ματιά στην εισήγηση που ψηφίστηκε ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ η διοίκηση προέβλεψε καi έβαλε στον λογαριασμό των ανταποδοτικών ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ!
Δηλαδή το αποθεματικό στην τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνεται αντί να γυρίζει στον δημότη σε έργο και επενδύσεις.
Αυτή η πολιτική είναι πραγματικά ..... αδιανόητη.

ΑΡΑ άλλο 10% παραπάνω από τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ των δημοτικών τελών.

Με 4 νούμερα ΜΟΝΟ λοιπόν αποδείξαμε ότι ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΑΚΟΜΑ τουλάχιστον με 23%.

ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΙ ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 18%.

ΑΡΑ ΕΠΙ ΚΟΥΡΑΣΗ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΦΤΑΝΕ - έτσι στα πρόχειρα  - το  45% 

Για την συνέχεια του σκεπτικού μας θα "κλέψουμε" μια παράγραφο από ποστ του Συμεών στο φατσομπούκι:

ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ: "Αυτά τα χρόνια αποκτήθηκε το οικόπεδο που θα στεγάσει την υπηρεσία καθαριότητας,τοποθετήθηκαν τέσσερα συστήματα υπόγειων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης στο κέντρο,αντικαταστάθηκαν σχεδόν 3.000 πράσινοι κάδοι,αγοράστηκαν 900 κίτρινοι,αποκτήθηκαν 10 νέα απορριμματοφόρα,φορτηγά και μηχανήματα έργου και έχει δρομολογηθεί η απόκτηση και άλλων τριών νέων σαρώθρων και ενός πλυντηρίου ενώ ταυτόχρονα εχει υπερδιπλασιασθεί το απασχολούμενο προσωπικό.
Χαρακτηριστικό μάλιστα γεγονός της καλύτερης οικονομικής διαχείρισης είναι και η τεράστια μείωση των ποσών για ανταλλακτικά και συνεργεία από 800.000 ευρώ το 2014 σε 150.000 το 2018 παρά την μεγάλη αύξηση του στόλου..."


ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ:Μόνο από τα συνεργεία και ανταλλακτικά έγινε οικονομία 650000 ευρώ τον χρόνο από την περίοδο του Αεικίνητου!
Να ρωτήσουμε πού ήταν η αντιπολίτευση τότε;;;; 

Ε μόνο για να μην δώσει εξηγήσεις γι΄αυτό καλά έκανε και δεν ήρθε ο Κουράσης στο ΔΣ!
Καθάρισαν πάλι οι κολλητοί του για να τον κρύψουν.

Με δυο λόγια τώρα ας σουμάρουμε: 
Έγινε μείωση 18% από την προηγούμενη περίοδο,γίνανε προμήθειες κάδων και μηχανημάτων, των ΧΕΥ, έχει ο δήμος διπλάσιο αριθμό εργαζομένων, αυξάνεται το αποθεματικό (κακώς)  ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ και οι ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ!!!!
Και λένε στους άλλους "ότι δεν έχουν θέση στις καρέκλες του ΔΣ"
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΡΥΠΑ ΒΑΘΙΑ να μην φαίνονται.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Και με όλα αυτά ενώ ΑΚΟΜΑ υπερφορολογήσε εσύ κατά 25% περίπου!!!!
 

Αυτός είναι ο λόγος που εμείς δεν υπερψηφίσαμε τα - θετικά -  αποτελέσματα της τελευταίας περιόδου, όπως αποτυπώνονται στον λογαριασμό των ανταποδοτικών.
ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ!

Και η ομοφωνίες δημιουργούν αλαζονείες και εφησυχασμούς. 

Και κλίμα ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΣΜΟΥ και διάχυσης - απόκρυψης των ευθυνών. 

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΑΕ Χαλάνδριου - Άγιαξ Ταύρου 4-0

 

Την πρώτη της νίκη στο φςτινό πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΧ στο Νίκος Πέρκιζας, ύστερααπό 3 συνεχόμενες ήττες απέναντι στον Αίαντα Ταύρου.

Το 1-0 για το Χαλάνδρι έκανε ο Θύμιος στο 66′, ο Λουκάς στο 73′ το 2-0, στο 76′ ο Πατσιαβούρας το 3-0 και στο 88′ ο Βενάρδος το τελικό 4-0.

ΑΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Τάσος Κιλιμτζίδης); Μολφέσης, Κλήμης, Δαρδαμάνης, Θανόπουλος, Αγγελίδης(75′ Μουρούτης), Στυλιανόπουλος, Λουκάς(77′ Κιλιμτζίδης), Νησωτάκης(46′ Κανέλλος), Πατσιαβούρας, Βενάρδος, Θύμιος(72′ Καρώνης).

ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ (Αλέκος Ρίζος): Ηρακλής, Καραμπάς, Γούλας, Μιχαηλίδης, Γεωργακόπουλος, Σοφιανόπουλος(36′ λ.τ. Χριστοφόρου), Βασίλης(82΄Χαϊντούτης), Σιώζος, Μπάσα(78′ Βολωνάκης), Κόρδος, Κοντοπάνος.

Αγνωστοι επιτέθηκαν με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά στο Χαλάνδρι

 

Πέταξαν μπογιές και έσπασαν τζαμαρίες

Αγνωστοι επιτέθηκαν με βαριοπούλες λίγα λεπτά μετά τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής στην πρεσβεία του Καναδά που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, περίπου 10 κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία στον προθάλαμο του κτηρίου με βαριοπούλες, και αφού πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές, τράπηκαν σε φυγή.

Η πρεσβεία δεν φυλάσσεται από την αστυνομία, αλλά από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Ωστόσο οι υπάλληλοι της φύλαξης τρόμαξαν από την επίθεση και έτσι δεν μπόρεσαν να δουν πώς διέφυγαν οι δράστες, ώστε να βοηθήσουν με τις καταθέσεις τους το έργο των αρχών. Στο σημείο πάντως υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, των οποίων το υλικό θα τεθεί στο μικροσκόπιο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο όλα δείχνουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται κάποια αναρχική ομάδα.

https://www.protothema.gr