Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΑΣ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Πιστεύουν - ως σταλινικοί -  για ό,τι έχει να κάνει με την διακίνηση και την αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων:
 
ΙΩΣΗΦ ΒΗΣΣΑΡΙΟΝΟΒΙΤΣ ΤΖΟΥΚΑΣΒΙΛΙ

"Οι ιδέες είναι πιο ισχυρές από τα όπλα. 
Δεν θα επιτρέπαμε στους εχθρούς μας να έχουν όπλα, γιατί επομένως θα έπρεπε να τους επιτρέψουμε να έχουν ιδέες;"

Πιστεύουμε και υπηρετούμε  αυτό:
ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

"Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΗ! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FBΚε δήμαρχε, δεν χρειάζεται να σπαταλάτε τον πολύτιμο για το Χαλάνδρι και τους συνδημότες μας χρόνο σας για να ψάχνεται στο φατσομπούκι τις κοινοποιήσεις των άρθρων της Πλατείας για να τις σχολιάσετε.

ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ BLOG ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ, για όσες μέρες θέλετε, για να μας πείτε και να αποδείξετε και στον αναγνώστη μας τα "ψέματά μας" - αν σε εμάς αφιερώνετε, εσείς, ο πρώτος πολίτης του Χαλανδρίου, το υπέροχο απόφθεγμα του Λουντέμη το οποίο συνοδεύει από εχθές τις αναρτήσεις μας στο φατσοβιβιβλίο με την υπογραφή σας, υπονοώντας ότι ψευδόμαστε.

Και βέβαια θα κοινοποιηθεί ό,τι γράψετε σε όλες τις "φιλικές" μας σελίδες και θα το δουν τουλάχιστον 5000 συμπολίτες μας.

Ο Νταβίας πάντως το ξεκαθαρίζει: Σε εσάς και τον μέχρι τώρα βίο σας στον δήμο υπό την ιδιότητα του δημάρχου, αφιέρωσε την επίσης υπέροχη ρήση - θα συμφωνείτε - του ηγέτη της Κουβανικής επανάστασης του Fidele Castro.

Θα μπορούσε αλλιώς να σας αφιέρωνε και παραποιημένο Βάρναλη "

Αχ, πού ‘σαι νιότη που δειχνες πως θα γινόσουν άλλος!"

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΨΕΜΑΤΑ, αν μας κάνετε την τιμή να μας το διευκρινίσετε ή θα αρκεστείτε στην γνωστή μέθοδο: "Πες, πες κάτι μένει" γνωστό επίσης απόφθεγμα - κανόνας ενός ακραίου ιδεολογικού αντίπαλου των προαναφερθέντων, επικοινωνιολόγου - προπαγανδιστή - του Γιόζεφ Γκαίμπελς - για όσους δεν γνωρίζουν.

Εκτός αν παρανοήσαμε και δεν αναφέρονται σε εμάς τα περί "ψευδών" και απλά σχολιάζετε έτσι ποιητικά , γενικώς και αορίστως τα γραφόμενά μας, οπότε σας ευχαριστούμε.

Έτσι πάντως θα εκλάβουμε εμείς πιθανή επιλογή σας να μην μας απαντήσετε.

Ποια τέλη & φόρους δεν θα επιβάλλουν οι ΟΤΑ – Από ποιους απαλλάσσονται – Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο
Την μη επιβολή ανταποδοτικών τελών από τους ΟΤΑ σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες στις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο ή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου Α.Ε. ή Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν, κατά τους όρους σχετικής σύμβασης, αναθέσει την παροχή υπηρεσίας ή την εκτέλεση έργου ή/και έχουν παραχωρήσει ή διαθέσει εμπράγματο ή άλλο δικαίωμα που περιλαμβάνει την ανάπτυξη, ανάπλαση, χρήση, εκμετάλλευση ορισμένης θαλάσσιας ή χερσαίας έκτασης, περιοχής, οδικού άξονα, μεταφορικής ή άλλης υποδομής, εφόσον από την εν λόγω σύμβαση ή εφαρμοστέα σχετικά νομοθετική διάταξη προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες, στην παροχή των οποίων αντιστοιχούν τα ανταποδοτικά τέλη, παρέχονται από τα ανωτέρω πρόσωπα ή οντότητες, προωθεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου, που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση.
Επίσης, απαλλάσσονται από το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων του ν. 1080/1980 (Α’ 246), οι μη στεγασμένες μεταφορικές υποδομές κυριότητος του Ελληνικού Δημοσίου ή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο πλαίσιο παλαιότερων συμβάσεων.
«Φόροι, τέλη ή συναφή πρόστιμα της παρούσας παραγράφου, που έχουν ήδη καταβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου δεν αναζητούνται, εκτός εάν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έχουν αποφανθεί διαφορετικά. Υπό την επιφύλαξη του προηγουμένου εδαφίου, πράξεις επιβολής ή ταμειακής βεβαίωσης τέτοιων φόρων, τελών ή συναφών προστίμων θεωρούνται αυτοδικαίως ανακληθείσες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.», καταλήγει το άρθρο 10, που αναφέρεται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.Δείτε ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο ΕΔΩ

http://www.aftodioikisi.gr

Επανέρχεται από σήμερα ο δακτύλιος


Επανέρχεται ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας από σήμερα και θα ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται, ότι τα όρια του δακτύλιου ορίζονται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.

enicos.gr

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Για τα βιβλία ξένης γλώσσας του ΛυκείουΗ Πέμπτη 8/10/2015 αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο.

Οι επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Χαλανδρίου να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες των μαθητών του Λυκείου με την αγορά των βιβλίων της ξένης γλώσσας επιτέλους ευοδώθηκαν.

Η Σχολική Επιτροπή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ένωσης και με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε να καλύψει τη δαπάνη για την αγορά των βιβλίων ξένων γλωσσών των μαθητών των Λυκείων του Χαλανδρίου και να απαιτήσει από το Υπουργείο Παιδείας επιπλέον χρηματοδότηση για τον σκοπό αυτό. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να καλύψει μέσω έκτακτης επιχορήγησης αυτό το ποσόν σε περίπτωση που το Υπουργείο αρνηθεί να ανταποκριθεί στο αίτημα της Σχολικής Επιτροπής, έτσι ώστε να μην λείψει ούτε ένα ευρώ από τους ανεπαρκείς ούτως ή άλλως πόρους της Σχολικής Επιτροπής που προορίζονται για τη λειτουργία των Σχολείων μας.

Η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής δεν συνιστά παραχώρηση προς τη μαθητική κοινότητα αλλά αποκατάσταση της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης στο ζήτημα της προμήθειας των βιβλίων ξένων γλωσσών στο Λύκειο αφού, σύμφωνα με το Νόμο 1566/1985 «Τα διδακτικά βιβλία χορηγούνται δωρεάν στους μαθητές», ενώ σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Συντάγματος «Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες της βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια».

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων θα συνεχίσει τις προσπάθειές της ώστε να αρθεί η απόπειρα να παγιωθεί η παράνομη και καταχρηστική τακτική του Υπουργείου Παιδείας να αρνείται την συνταγματική υποχρέωση του να παρέχει ενιαία, δωρεάν παιδείας σε όλους.

12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944 - ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ