iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΠΟΥ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ  ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.

ΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΩΡΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟ ΚΑΥΛΟΜΑΧΗΤΗ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΖΑΒΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ.

ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος που έπεσε στα χέρια του Ρωμανού από σφαίρα ενός ΜΑΛΑΚΑ αστυνομικού.

Ο Νίκος Ρωμανός μετά την εγκληματική επίθεση στο Βελβεντό Κοζάνης


Ο Νίκος Ρωμανός είναι η Ελλάδα

Ρωμανός Γρηγορόπουλος

Ξέρω πως συνήθισες τις σφαλιάρες. Ξέρω πως συνήθισες την ταπείνωση. Ξέρω πως συνήθισες τον εξευτελισμό. Ξέρω πως δεν έχεις συνείδηση. Ξέρω πως δεν έχεις αξιοπρέπεια. Θέλω να σε ενημερώσω, όμως, πως δεν είσαι παράδειγμα προς μίμηση. Είσαι παράδειγμα προς αποφυγή.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως δεν είσαι μόνο παράδειγμα προς αποφυγή. Είσαι η πλειοψηφία.

Είδες τη χώρα σου να διαλύεται αλλά δεν τόλμησες να αντιδράσεις.

Είδες τους συνανθρώπους σου να απελπίζονται αλλά το μόνο που σκέφτηκες ήταν «εγώ είμαι καλά ακόμα».

Είδες μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων να μεταναστεύει στο εξωτερικό και σκέφτηκες «τα δικά μου παιδιά δεν έχουν ανάγκη».

Είδες το φασισμό να φουντώνει και σκέφτηκες πως δεν σε αφορά, πως δεν οφείλεται και στη δική σου αδιαφορία.

Είδες τους απελπισμένους πρόσφυγες και ενόχλησαν την «αισθητική» σου γιατί σου θύμισαν πως και οι πρόγονοί σου ήταν πρόσφυγες.

Είδες την ατιμωρησία των πολιτικών και των νταβατζήδων, και σκέφτηκες πως «δεν πρέπει να πηγαίνω κόντρα στους δυνατούς αλλά να είμαι πάντα με τους δυνατούς, για να αρπάζω κι εγώ».

Και τώρα ζητάς να πεθάνει ένας 21χρονος που στα 15 του χρόνια -ακριβώς έξι χρόνια πριν σαν σήμερα- είδε να ξεψυχάει στα χέρια του ο φίλος του που δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό.

Ποιες ήταν οι επιλογές που είχε ο Νίκος Ρωμανός στη ζωή του, όταν στα 15 του χρόνια το Κράτος δολοφόνησε τον φίλο του;

Τι θα έκανες εσύ αν σου είχε συμβεί αυτό που συνέβη στον Νίκο Ρωμανό;

Αλλά ξέχασα, εσύ είσαι σάπιος.

Εσύ είσαι ήδη νεκρός.

Και θέλεις να πεθάνει και ο Νίκος Ρωμανός.

Για να μη σου θυμίζει με την δική του στάση πως υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας. Ο δρόμος που εσύ έχασες για πάντα.

Ο Νίκος Ρωμανός, έστω και εν αγνοία του, είναι σε ελληνικό δρόμο· δηλαδή, σε ανθρώπινο δρόμο. Στον δρόμο που οι Έλληνες έχασαν πολλά χρόνια πριν.

Ο Νίκος Ρωμανός λέει με την στάση του «Ελευθερία ή θάνατος».

Δεν είναι ο Νίκος Ρωμανός που πεθαίνει. Είναι η Ελλάδα που πεθαίνει.

Όσοι μισούν τον Νίκο Ρωμανό, μισούν την Ελλάδα.

Όσοι ζητούν να πεθάνει ο Νίκος Ρωμανός, ζητούν να πεθάνει η Ελλάδα.

Ο Νίκος Ρωμανός είναι η Ελλάδα.

Να ζήσει ο Νίκος Ρωμανός, για να ζήσει η Ελλάδα.


(Στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με την ευχή να κάνει πολλά χρόνια να συναντήσει ξανά τον Νίκο Ρωμανό. Όταν το Κράτος δολοφονεί τον φίλο σου μπροστά στα μάτια σου, κάθε υγιής άνθρωπος θέλει αυτός ο άνθρωπος να ζήσει για δυο ανθρώπους· να ζήσει και για τον δολοφονημένο φίλο του. Κάθε υγιής άνθρωπος ξέρει πως ο Νίκος Ρωμανός είναι γιος του, εγγονός του ή αδελφός του. Αν το ελληνικό κράτος καταφέρει έξι χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου να δολοφονήσει και τον Νίκο Ρωμανό, να μην κάνει το ίδιο λάθος: οι πρώτοι που θα πρέπει να συλλάβει είναι τα παιδιά που θα έχουν στον ώμο τους το φέρετρό του. Και να τα εκτελέσει επί τόπου.)

http://pitsirikos.net

ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ!
ΣΧΟΛΙΟ: Με πήδηξες εκείνη την μέρα στην Πολυτεχνειούπολη με τις μπύρες!
Καλά να είσαι εκεί που είσαι ....

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


Σας έχω κουτσομπολιό που γουστάρετε, γιατί έχει καιρό η Πλατεία και θα νομίζετε ότι γίναμε .... κόρες ναυάρχου.

Όμως η ευθύνη συμμετοχής στην Οικονομική Επιτροπή κοστίζει στην Πλατεία και τον αναγνώστη της στα περί δημοτικών θέματα. Ο οποίος αναγνώστης της ίσως δεν μαθαίνει - όπως έχει συνηθίσει - πρώτος αυτά που συμβαίνουν στον δήμο. Σε μερικά μένουμε δεύτεροι και αυτό το κάνουμε σκόπιμα.

Βλέπετε η τήρηση της δεοντολογίας και η αυτοδέσμευση σε κανόνες άγραφους αλλά ουσιαστικούς, δεν επιβάλλεται με νόμους.

Είναι ο κώδικας ελευθερίας και αλληλοσεβασμού με τον οποίο λειτουργεί η blogόσφαιρα - και κυρίως η "αντί" πλευρά της, αφού τα καθεστωτικά μέσα μαζικής εξημέρωσης δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες, ο μοναδικός κανόνας τους είναι το "νικάει όποιος φάει τον άλλο".

Αυτό καθορίζει την συμπεριφορά της Πλατείας στην αρθρογραφία της για τον δήμο σε θέματα που βρίσκονται μπροστά σε συζήτηση στα θεσμικά όργανα.
Πριν μιλάγαμε βλέπεις μόνο από εδώ.
Τώρα μιλάμε και στα θεσμικά όργανα, έστω με την αδύναμη φωνή που μας έδωσαν οι συνδημότες μας. Και πρέπει πρώτα να μιλάμε εκεί.
Και προσωπικά έχω επωμισθεί έναν ιδιαίτερα σύνθετο ρόλο - όπως τον αντιλαμβάνομαι προσωπικά - στην Οικονομική Επιτροπή ως μοναδικός εκπρόσωπος της μειοψηφίας που δεν είναι νεοδημοκράτης και δεν φοράει κομματικό σομπρέρο άρα πρέπει να εκφράζει - ή δυνατόν - την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ παράταξη, αντιπολιτευτικά σε μια ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ όμως διοίκηση. (ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ).

Είναι ο κώδικας αυτοσεβασμού και αλληλοσεβασμού ελεύθερων, ενεργών πολιτών και γραφιάδων/blogger που προσπαθούν να φοράνε τα παντελόνια τους αυτό που καθορίζει το πότε (όχι το αν, αυτό δεν παζαρεύει) θα ενημερωθούν οι αναγνώστες μας, για όλα τα θέματα του δήμου.

Δεν επιθυμώ αναγνώστη μου, να κάνω "χρήση δεσπόζουσας θέσης" και να προλαβαίνω από εδώ τον .... "ανταγωνισμό" στην ενημέρωσή σου, δίνοντάς σου πρώτος ειδήσεις που δεν είναι  αποτέλεσμα δικού μας ρεπορτάζ αλλά αποτέλεσμα της θεσμικής μου ιδιότητας στον δήμο. (Ναι είμαι περίεργο ζώο, τι να κάνουμε, αλλάζει κανείς στα 50 παρά;).

Είναι ανέντιμο απέναντι στους - μη έχοντες βέβαια την ίδια ευαισθησία - συναδέλφους με μέσα ενημέρωσης στο Χαλάνδρι.
Με βάση τον δικό μας κώδικα είναι ανέντιμο. Δεν μας τον επιβάλλει κανείς, δεν τον χρωστάμε σε κανένα.
Είναι άλλο ένα σημείο που μας διαφοροποιεί,  μας περιθωριοποιεί ή ίσως να μας ξεχωρίζει από τους άλλους της .... επιλεκτικής και κατευθυνόμενης αρθρογραφίας.
 
Μπορεί να πεις πάλι παπάτζες λέει αυτός ο γραφικός.
  • Εδώ η διοίκηση του δήμου ενημερώνει τις παρατάξεις .... δια του παραταξιακού site της.
  • Εδώ η διοίκηση του δήμου ανάρτησε τον "κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών χώρων"  στο διαδίκτυο  πριν ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και έσπευσαν κάποιοι να .... "βγάλουν" την "είδηση" πρώτοι, αντί να ασκήσουν κριτική. Το ενδεχόμενο κάτι να αλλάξει στο ΣΧΕΔΙΟ του κανονισμού, που θα ψηφιζόταν εχθές και τελικά θα ψηφιστεί  την Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο δεν απασχόλησε κανέναν.
Αν αυτό όμως δεν αναδεικνύει σημειολογικά την  επικρατούσα καθεστωτική αντίληψη που είναι ότι το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει για τυπικούς και μόνο λόγους επικύρωσης, τι αναδεικνύει;
Αντίληψη που αν συνεχιστεί θα πιστωθεί κυρίως στη νέα Πρόεδρο του Δ.Σ. που δεν είναι πρόεδρος της πλειοψηφίας αλλά του σώματος.
Και θα βαρύνει και τα άλλα μέλη του ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥ προεδρείου.

Και αν αυτή η πρακτική δεν αποτελεί "επικίνδυνο παιχνίδι από την πλευρά της νέας διοίκησης του δήμου, που θα πάψει να είναι "νέα"  αν αναπαράγει τέτοιες παλιές, πολύ παλιές, πρακτικές διαχείρισης της εξουσίας της, τι είναι;
  • Εδώ η διοίκηση του δήμου βγάζει τέτοια αλαζονεία που επιπλήττει και από πάνω - έμμεσα - τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης γιατί δεν παρευρέθηκαν στον "διάλογο", την ώρα που εκείνοι επέλεξαν ο διάλογος αυτός με τους πολίτες για τον προϋπολογισμό να οργανωθεί μονοπαραταξιακά από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και όχι από τον ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ συλλογικά. (Δείτε το ρεπορτάζ της ΣΤΑΣΗΣ για την παραταξιακή τους εκδήλωση στην Τούφα).
Και την στιγμή που έστω και μετά από αυτή τους την επιλογή, δεν τις ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ καν, να παρευρεθούν και να τοποθετηθούν.
Οι άλλες παρατάξεις,  θα έπρεπε κατά την γνώμη τους να πάνε  ακάλεστες και χωρίς να έχουν καθοριστεί οι δυνατότητες παρέμβασης που θα είχαν ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Γιατί αν ήταν εκδήλωση του δήμου, το θέμα των δικαιωμάτων τους το έχει λύσει ο λαός δια της ψήφου του.

Δικαίωμά τους να κάνουν όσες παραταξιακές συγκεντρώσεις θέλουν θα μου πεις. Σωστό.
Αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Και η αντιπολίτευση δεν μπορεί να αποδεχτεί να είναι διακοσμητικό στοιχείο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ούτε πολύ περισσότερο απρόσκλητος παρίας στις εκδηλώσεις της πλειοψηφίας.
  • Εδώ η επιτροπή διαβούλευσης συνεδρίασε μια μέρα πριν την σύνταξη του προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή επί έτοιμου σχεδίου προϋπολογισμού, που τα μέλη της πήραν στα χέρια τους πριν ακόμα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που τον συντάσσει, προφανώς για να δυσκολευτεί το έργο των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην οικονομική επιτροπή, να διατυπώσουν άποψη.  Προσωπικά ζήτησα τον προϋπολογισμό νωρίτερα - την Δευτέρα - και μου είπαν ότι δεν έχουν ετοιμαστεί ακόμα τα cd και την ίδια ημέρα έμαθα ότι ο εκπρόσωπός μας στην Επιτροπή Διαβούλευσης είχε το cd ήδη όπως και τα 50 μέλη της επιτροπής διαβούλευσης.  ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΜΕΝ - ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΔΕ!
ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ;
ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ, ένα διοικητικό συμβούλιο, μια συνέλευση για να μας μεταφέρει τις συλλογικά τους επεξεργασμένες θέσεις, αν πραγματικά τις θέλαμε για να συντάξουμε τον προϋπολογισμό;
ΜΟΝΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ που δεν πήγε στο καφενείο εκείνη την ημέρα θα μπορούσε να το προκάνει.

Ποια παράταξη ενδιαφέρθηκε να ακούσει και να συμπεριλάβει στο σκεπτικό της ή τις αποφάσεις της, ενδεχομένως να απορρίψει αλλά ίσως να ενσωματώσει, απόψεις και παρατηρήσεις φορέων, πολιτών, παρατάξεων που ενίοτε μπορεί  να είχαν και ενδιαφέρον.

Κανείς.

Ο δημόσιος διάλογος είναι διάλογος κωφών και επικύρωσης προειλημμένων αποφάσεων και αυτό δυστυχώς αποδεικνύεται πεντακάθαρα από τις διαδικασίες που επιλέγονται και από τη νέα διοίκηση.

Μια διοίκηση στον δήμο μιας παράταξης που έγινε πλειοψηφία χωρίς ουσιαστικά επεξεργασμένο εφαρμόσιμο δημοτικό πρόγραμμα, αξιοποιώντας την υπερπροβολή των υπαρκτών ή ανύπαρκτων, ενίοτε και κατασκευασμένων αδυναμιών των άλλων παρατάξεων και την υπόσχεση περί εφαρμογής ενός "άλλου αυτοδιοικητικού μοντέλου", που υποτίθεται ότι θα βασιζόταν σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες που όλοι εμείς οι "συμβιβασμένοι" δεν υποστηρίζαμε - ίσως γιατί δεν θέλαμε να τάζουμε στους συμπολίτες μας ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ ως Μαυρογυαλούροι.

Δεν υποσχεθήκαμε βεβαίως εμείς προεκλογικά τον "συμμετοχικό προϋπολογισμό", την κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, το "περάστε κόσμε, τρελάθηκε το αφεντικό, όλα τσάμπα", την κατάργηση εσόδων από διαφήμιση, δεν είπαμε ότι δεν θα κάνουμε ποτέ καμία ανάθεση μικροέργου,  έχοντας επίγνωση της μνημονικής κατάστασης στην αυτοδιοίκηση αλλά και το ιδιαίτερο μπάχαλο στον δήμο μας.

Κατάσταση που κάποιοι ανακαλύπτουν (ή παριστάνουν πως ανακαλύπτουν) σήμερα όπως ο Κολόμβος "ανακάλυψε" την Αμερική.

Δεν υποσχεθήκαμε επίσης εμείς ότι θα "καταργήσουμε τον Καλλικράτη", αφήσαμε να τον καταργήσει ή να τον αλλάξει η βουλή και ο Τσίπρας όταν με το καλό αλλάξει ο συσχετισμός.

Θα φέρει άραγε ο Ρούσσος τέτοια νομοθετική ρύθμιση στο .... δημοτικό συμβούλιο τώρα;
Θα τον καταργήσει η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τον Καλλικράτη;
Θα καταργήσει τον κατάπτυστο 4173/13 και τις ΚΥΑ - μνημονιακούς ΦΕΤΦΑΔΕΣ ή τα εφαρμόζει όλα;

Σίγουρα όμως έχει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον για εμάς το γεγονός ότι εφαρμόζεται μέχρι κεραίας η κείμενη νομοθεσία (και τι άλλο άλλωστε θα μπορούσε να γίνει, μην λέμε και παπάτζες) σε όλα τα άλλα ζητήματα στον δήμο από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εκτός των θεσμών λαϊκής συμμετοχής, διαφάνειας και ελέγχου της εξουσίας, στο όνομα της διαφωνίας με τον Καλλικράτη, επειδή αυτοί είναι "θεσμοί ενσωμάτωσης". Δηλαδή δεν εφαρμόζονται ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ του Καλλικράτη επειδή είναι φορομπιχτικός αλλά εφαρμόζονται όλα τα φορομπιχτικά μέτρα.
Και μετά είμαι εγώ ο "τρελός" και αυτοί οι "γνωστικοί" και οι "συνεπείς".

Πρόκειται για κακόγουστο ανέκδοτο που πρέπει να απασχολήσει την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ άμεσα.

Και μέσα σε όλα αυτά την προηγούμενη βδομάδα ήρθε και με βίδωσε  και ο Γ.Γ. που μας είπε (εδώ, από την Πλατεία το είπε, έτσι; δεν το κόψαμε επειδή διαφωνούμε, έτσι;) - ότι στην επιτροπή διαβούλευσης δεν πρέπει να μιλάνε στους φορείς και τους πολίτες  οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων γιατί συμμετέχουν λέει στο Δ.Σ.

Λες και μπορούμε να διαλεχτούμε στο Δ.Σ. με τον Σ.Ο.Χ. ή όποιον άλλο φορέα.

Να μην μεταφέρουν οι παρατάξεις απόψεις προς τους άλλους δηλαδή θέλει ο Γ.Γ. που είναι με την διοίκηση τώρα, έγινε ΣΥΡΙΖΑ (βάι, βάι).

Να ακούγεται μόνο η άποψη της πλειοψηφίας και σε αυτή να τοποθετούνται οι φορείς και μόνο λέει ο Γ.Γ..
 Η αντιπολίτευση να παρίσταται και να χαιρετίζει.
(Πεθύμισες το "ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΓΙΩΡΓΟ, έτσι; Τι θα λες τώρα; ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί αριστεροί και κεντροαριστεροί συγγενείς;).

Είναι προφανές ότι κάποιοι έχουν πρόβλημα διαχρονικά με την αντιπολίτευση αναγνώστη μου και τον ρόλο της.
Την θεωρούν ένα είδος κακού σπυριού στον κώλο της εξουσίας που προτιμούν να το σπάνε.
Ειδικά αν προσπαθεί να είναι σοβαρή η αντιπολίτευση και ζορίζει την εξουσία.

Αν είναι ελεγχόμενη ή γραφική η αντιπολίτευση δεν τρέχει μια. Πες ό,τι θες σου λέει.

Η πλάκα είναι όμως ότι  βγαίνει περίεργα σε κάποιους αυτή η μονοσήμαντη ταύτισή τους με την εξουσία και προκαλεί πολύ ενδιαφέροντες πολιτικούς πειραματισμούς.

Είναι λογικό να νιώθουν άβολα αναγνώστη μου, στον ρόλο της αντιπολίτευσης κάποιοι συνάδελφοι ή συμπολίτες που ήταν χρόνια πολλά καβάλα στο άλογο της εξουσίας και δεν μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα σε νέους ρόλους.

Ενώ εμείς ..... Μαριγούλα, Μαριγώ .... Συνηθισμένοι και αναίσθητοι σε πιέσεις και αποκλεισμούς. Βαράτε βιολητζήδες ...

Πάρε λοιπόν τώρα και μια αποκάλυψη για ψαγμένους αναγνώστη μου:

Θα διαρρεύσω, προφανώς όχι για να τον θίξω αλλά για να αναδείξω μια ολόκληρη νοοτροπία, μια μόνο φράση του Μύρωνα Ανδριανάκη στην οικονομική επιτροπή, που κουμπώνει και με την θέση του Γ.Γ.

"Δεν θέλω να σας αντιπολιτευτώ, δεν είναι αντιπολιτευτικός ο λόγος μου" έλεγε και ξαναέλεγε ο Μύρωνας την ώρα που κατέθετε - ολοκληρωμένα και σοβαρά, όπως πάντα κάνει - την άποψη ότι στην καθαριότητα δεν πρέπει να γίνουν επενδύσεις αφού αν αγοραστούν μηχανήματα αυτά μετά από μερικά χρόνια θα παλιώσουν ( δεν έχει προβλεφθεί και προμήθεια χρονομηχανής στον προϋπολογισμό).
Και κατέληγε στο συμπέρασμα - πρότση ότι πρέπει να συμφωνηθεί από όλους - για να μην κάνει αντιπολίτευση ο Μύρωνας - να εφαρμοστεί από τον δήμο η "άλλη" άποψή του  περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας που δεν παλιώνουν τα μηχανήματα (αφού είναι του εργολάβου).

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ - λέει - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ο Μύρωνας.
Ο λόγος που εκφράζει και επιθυμεί την εφαρμογή ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ από αυτή που είπε ο λαός,  δεν είναι αντιπολιτευτικός, είναι ..... συμπολιτευτικός.

Ενώ ο κριτικός λόγος επί διαχειριστικών θεμάτων, ο έλεγχος της εξουσίας από την αντιπολίτευση, η πίεση για την επίσπευση υλοποίησης ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ επιλογών ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ είναι .... αντιπολιτευτικός λόγος.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ. ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΞΕΡΩ ΠΑΝΤΩΣ.

ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΑΛΙ  ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ......
Γιατί αν είναι έτσι τότε .............
(μπα Κασσάνδρα δεν θα γίνω).

ΥΓ: ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:

 Μου την είπε άτσαλα ο Μύρωνας στην Ο.Ε. ( Το κλίμα επί προσωπικού είναι καλό μεταξύ όλων στο όργανο, αλλά γίνεται διάλογος και ψιλοαντιπαράθεση επί ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και θα συνεχιστεί.)
"Αυτά τα λες τώρα" σχολίασε θέσεις που διατυπώθηκαν επί του θέματος της καθαριότητας (θα τα πούμε μετά το συμβούλιο με λεπτομέρειες)
 Προφανώς δεν μας έχει παρακολουθήσει αρκετά φίλε Μύρωνα.
Άλλωστε δεν είχα την τύχη να σε ξανασυναντήσω σε όργανο. Από μακρυά μάθαινα για τις απόψεις σου.
Πάντως ΑΥΤΑ λέγαμε πάντα, δεν ξέρω τι σου μεταφέρανε παλιά.

ΚΑΛΟ Σ-Κ.

ΜΠΡΑΒΟ!!!

Η Δούρου “ξήλωσε” επίορκους υπαλλήλους

Η Δούρου “ξήλωσε” επίορκους υπαλλήλουςΣτην αναστολή της άσκησης καθηκόντων δύο επίορκων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, προχώρησε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου...


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρένας Δούρου, η αναστολή ισχύει μέχρι τη διαβίβαση από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή των απαραίτητων στοιχείων της δικογραφίας προκειμένου να τεθούν σε αργία και να προχωρήσει περαιτέρω η πειθαρχική τους δίωξη.

Στους δύο επίορκους υπαλλήλους ασκήθηκε  ποινική δίωξη για δωροληψία υπαλλήλου, εκβίαση και υπεξαγωγή εγγράφων.

Επίσης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προχώρησε στην αντικατάσταση της διοικητικής ιεραρχίας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής στέλνει με σαφήνεια το μήνυμα: καμία ανοχή στους επίορκους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι κηλιδώνουν το δημόσιο λειτούργημα και παρασιτούν σε βάρος των πολιτών.
 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ........


Σε όλους τους Χαλανδραίους για την γιορτή του πολιούχου Αγίου της πόλης.

Στους θαλασσινούς.

Στις Νικολέττες και τους Νίκους.