Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑΑΝΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ  ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!Νέα ανάκληση γνωστών προϊόντων με DNA αλόγου από τον ΕΦΕΤ


Στην ανάκληση σειράς προϊόντων, ανάμεσά τους κατεψυγμένα μπιφτέκια, λουκάνικα και παριζάκι, στα οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ανακαλούνται κατεψυγμένο σουτζουκάκι, κοτομπουκίτσες και σνιτσελάκι που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods Α.Ε.» για την επιχείρηση «Χούτος Catering A.E»., προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια «IFANTIS», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.», λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», και παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.».

Ευτυχώς κάποιοι συμπολίτες μας διαθέτουν ακόμα χιούμορ !


Από  παρκαρισμένο στο κέντρο της πόλης, σε κόκκινη διαγράμμιση.


"ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΑΤΣΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ: ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

Η καθημερινή αποκάλυψη - ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (φωτογραφίες, video, ηχητικά) - του ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ τρόπου με τον οποίο διοικείται ο δήμος Χαλανδρίου από μια διαπαραταξιακή παρέα στελεχών που έχουν ΔΙΑΠΛΕΚΕΙ σε επίπεδο γενεάς και λειτουργούν οι μεν (όσοι είναι "αντιπολίτευση¨") ως αμορτισέρ των δε - που αναλαμβάνουν τον πρώτο ρόλο ("διοίκηση"), και που θέλουν να παραδώσουν την εξουσία ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ στα βλαστάρια τους, είναι λογικό να έχει ενοχλήσει.

Όταν παλαιότερα - το 2002 - επιχειρήσαμε να βάλουμε φραγμό στην διαιώνιση αυτής της στρεβλής κατάστασης -  να έχει σφραγιστεί δηλαδή ουσιαστικά ο δήμος και η συμμετοχή στα κοινά της πόλης από την διαπαραταξιακή παρέα, που το πρωί έκανε πως αντιπαρατίθετο για τα δημοτικά θέματα, έκανε πώς τσακωνόταν και έκανε μηνύσεις ο ένας στον άλλο ενώ το βράδυ ξεσκιζόταν στην μπιρίμπα και την ποκίτσα στο σπίτι ενός από όλους κάθε φορά -  ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ της καθημερινής επικοινωνίας με τους συνδημότες μας μέσα από αυτό το ρημάδι το διαδίκτυο.

Με μια εφημεριδούλα σε χαρτί - ΤΟ ΕΠΙ ΠΟΛΕΩΣ - που βγάζαμε κάθε ένα, δυο μήνες, σε οκτώ σελίδες Α3 - τι να πρωτοαναδείξεις και πώς να αντιπαρατεθείς σε ένα ολόκληρο ΣΥΣΤΗΜΑ διαπλοκής με τον δήμο και το ταμείο του στα χέρια του, την ΔΟΥ Χαλανδρίου, ρουσφέτια από βουλευτές από τα δύο κόμματα εξουσίας, εργολαβικό χρήμα ...

ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ "Πού πας ρε Καραμήτρο" αυτό που τότε κάναμε.

Η καθημερινή επικοινωνία όμως που έχουμε τώρα, μέσα από αυτό το μαραφέτι, αλλά και οι δυνατότητες που δίνει, έχει προβληματίσει πολύ το .... "σύστημα" (την τοπική ελίτ, δηλαδή καμιά δεκαριά παράγοντες που τα λένε κάθε βδομάδα για το πώς θα σας δουλέψουν και θα κρατήσουν τα προνόμια της εξουσίας, ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΟΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ με βάση τα παρακάτω).

Βλέπεις είναι άλλο να ισχυρίζεται ο κάθε π@π@ρ@ς Νταβίας ότι - ας πούμε - μια πρωτοβουλία μοιράσματος φακής και φασολακιών μαυρομάτικων που μοιάζει αθώα - έχει περίεργες ουρές και άλλο να μπορείς να ακούς με τα αυτάκια σου τον δήμαρχο ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΟΥΣ σε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ(με ποια αλήθεια αρμοδιότητα ή εξουσία το έκανε;)

Είναι άλλο να ακούς το ΣΩΣΤΟ (κατά την μία οπτική) επιχείρημα ότι "ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΟΓΚΩΔΗ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ κλπ και ο δήμος δεν έχει την ευθύνη" και άλλο να σου δείχνει ο άλλος με φωτό ότι αυτό που λες ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ στην πράξη και πρέπει να το πάρεις αλλιώς.

Αυτή την δυνατότητα ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ, που βασίζετε στο blogging αλλά και ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, δεν την είχαμε ποτέ παλαιότερα στο παρελθόν. ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΡΕΛΟΥΣ!

Τι τους μένει λοιπόν (στο παρεάκι που διοικεί, όπως τους λέει ένας φίλος) να κάνουν τώρα;

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟ!
ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟ STATUS ΜΙΑΣ ΕΛΙΤ, Η ΕΛΙΤ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ  ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ.

Λαϊκισμός είναι μία μορφή κοινωνικο-πολιτικής σκέψης, στρατηγικής και συμπεριφοράς που αντιπαραβάλλει τα συμφέροντα και τις επιθυμίες της μάζας του λαού ενάντια στις ελίτ.

λέει η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ στο λήμμα και συνεχίζει:

Το λεξικό Cambridge ορίζει το λαϊκισμό ως «πολιτική ιδέα και δράση που στοχεύει στην αντιπροσώπευση των επιθυμιών και των αναγκών του απλού λαού».[1] Επειδή είναι μία φορτισμένη ιδεολογικά έννοια, πολλές φορές χρησιμοποιείται με εντελώς λανθασμένο τρόπο στο δημόσιο λόγο. Ο λαϊκισμός είναι μία αξιολογικά ΟΥΔΕΤΕΡΗ έννοια, δεν είναι δηλαδή «κακός» ή «καλός».[2]

Όμως πολλοί "αντιλαϊκιστές" θεωρητικοί και επικοινωνιολόγοι, που κατακεραυνώνουν τον "λαϊκισμό" και υπερασπίζονται με πάθος το δικαίωμα των ελίτ να επιβάλλουν την θέλησή τους στο πόπολο ξεκινάν το ορισμό τους για τον "λαϊκισμό" με το πρώτο του χαρακτηριστικό:

ΤΟ ΨΕΜΑ, ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Σόρυ αλλά αν υπήρχε 1 ΨΕΜΑ στην Πλατεία θα είχαμε καταφέρει το ΑΠΟΛΥΤΟ: 

ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. 
ΘΑ ΕΙΧΑΝ  ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ".
Πάει λοιπόν αυτό. Δεν υπάρχει. Στην Πλατεία δεν υπάρχουν ψέματα. Υπάρχουν ΓΕΓΟΝΟΤΑ που δεν αμφισβητούνται και ΑΠΟΨΕΙΣ που μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ (όπως τον εννοούν αυτοί που το χρησιμοποιούν ως "κακό") είναι ότι χαϊδεύει τα αυτιά των πελατών - ψηφοφόρων, κολακεύει τον λαό.

Ο "Λαϊκιστής" συνήθως λειτουργεί ως ΜΕΓΑΣ ΗΓΕΤΗΣ χωρίς ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ.  
Το παίζει ΣΩΤΗΡΑΣ και ΞΕΡΟΛΑΣ.
Η πραγματική συμμετοχή και η ανοικτή δημοκρατική διαδικασία και λογοδοσία αντικαθίσταται με το να "ανεβάζει με βέρμπα την ψυχολογία"του πόπολου.

Σόρυ αλλά εμείς ΣΑΣ ΤΑ ΧΩΝΟΥΜΕ και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ να ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ.
Σας λέμε συνεχώς: ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ. 

Και σας λέμε καθημερινά ότι ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΟΥΝ ΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ".
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας ή καλύτερα έχει χαλαρώσει το πληκτρολόγιο μας.

Ε πάει στο διάολο, δύσκολο να μας κατηγορήσει κανείς για ... ΚΟΛΑΚΕΣ , για ΣΩΤΗΡΑΚΗΔΕΣ ή ΞΕΡΟΛΙΣΜΟ. (άλλωστε γι' αυτό δεν σας έχουμε τραβήξει ακόμα μια ανάλυση για τα διεθνή οικονομικά και αναδημοσιεύουμε μόνο πού και πού .... Λαπαβίτσα).
Πάει λοιπόν και αυτό.

Ο λαϊκιστής φτιάχνει ΣΥΝΕΧΩΣ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!

"ΦΙΛΟΣ" ή "ΟΧΤΡΟΣ"
"ΚΑΘΑΡΟΣ" ή "ΒΡΩΜΙΚΟΣ"
"ΛΑΧΑΝΑ" ή "ΜΠΡΟΚΟΛΑ"
"ΕΥΡΩ" ή "ΔΡΑΧΜΗ"
Μνημόνιο ή Χάος 

Δεν ΣΥΝΘΕΤΕΙ, δεν αναζητά μέσους δρόμους και χρυσές τομές.
Ε μάλλον δεν είμαστε πολύ των "διλημμάτων και των μονοδρόμων".
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ! ΕΤΣΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ!

Άλλο χαρακτηριστικό του "ΛΑΪΚΙΣΤΗ" είναι ότι κάνει προσπάθεια να φανεί ότι προασπίζεται τα συμφέροντα του λαού , ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρεται μόνο για την ικανοποίηση των δικών του συμφερόντων μέσω του προσεταιρισμού των πολιτών που επιτυγχάνεται.

Ε αυτό ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ και τίποτε άλλο. 
Ειδικά αν έχει ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ! Και το ΤΙΠΟΤΑ είναι κυριολεκτικό! ΤΙΠΟΤΑ!

Ειδικά από όσους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ!
Πολύ περισσότερο από όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
Και ακόμα περισσότερο από όσους ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ "πουλήσει" περισσότερη πολιτική αυθεντία και ιδεολογία από όση μπορούν να ... καταναλώσουν και κάνουν "δίκες προθέσεων".

Τις δίκες ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ - όπως επιχειρούν εναντίον μας - δεν θα τις επιτρέψουμε. 
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ: 
Να δείξουμε πώς λειτουργούν όσοι  ΤΟΛΜΟΥΝ να ομιλούν για τους άλλους ξεχνώντας την δική τους καμπούρα.
ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ.

ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ (ΧΥΔΑΙΟ) ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ, διότι δεν θα είναι ΠΑΡΑ ΑΠΛΗ ΑΜΥΝΑ στην χυδαιότητα με την οποία έχουν κινηθεί ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ υποκρύπτοντας το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ να κάνουν ΜΙΑ (αριθμός 1) ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρόταση ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ για την ζωή ΟΛΩΝ ΜΑΣ, αρνήθηκαν δηλαδή να "παίξουν το παιχνίδι" σε ένα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΛΥΣΕΩΝ, όπως τους καλούμε χρόνια να κάνουμε.
Ξέρουν όμως ότι εκεί ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ και διαλέγουν το γήπεδο που εμείς είχαμε απορρίψει. ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό τελείωσε. Αν θέλουν θα παίξουμε και "εκτός έδρας". Στο γήπεδο που εκείνοι διαλέγουν. 
Αφήνουμε λίγο χρόνο να αναθεωρήσουν όσοι νομίζουν ότι πρέπει, την στάση τους γιατί ακόμα ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ είναι Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. 

Όποιος όμως διαλέγει πόλεμο, ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ. 
Δεν θα κάτσουμε άλλο στο "σφάξε με να αγιάσω". 
Κάτσαμε έτσι πολλά χρόνια και δεν είχαν καν την λεβεντιά να σταματήσουν να μας πλήττουν.

Αφήστε λοιπόν τα περί "ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ" της ΠΛΑΤΕΙΑΣ γιατί δεν θα περάσουν.
Και θα σας γυρίσουν ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ!

Αν όμως μιλάτε για τον ορισμό του ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ που δίνεται στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, σας δηλώνουμε ότι δεν μας ενοχλεί καθόλου:

ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον ΛΑΟ να ανατρέψει ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΛΙΤ που θεωρούμε ότι έχει σαπίσει.

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ


ΥΓ: Τα παραπάνω θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν συγκροτημένα από όσους πιστεύουν στην ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ. Αλλά δεν θα κάτσουμε να τα κουβεντιάσουμε με όσους υπηρετούν την ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ!

ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ


Κάποιο ΚΑΘΑΡΜΑ σκότωσε την ΣΙΣΣΥ όποιος γνωρίζει κάτι ας το αναρτήσει , ο παλιάνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί.

zougla.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ώρα 7μμ

στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Πάρκου Μίκης Θεοδωράκης
- (πρώην ΤΥΠΕΤ) στα Βριλήσσια,
οδός Μπακογιάννη 38-42 & Πλαταιών.

Με δεδομένο ότι στις περιοχές μας υπάρχουν αρκετοί που έχουν ακόμη την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν στην αναβάθμιση των σπιτιών τους και να επωφελούνται από τη μείωση του οικονομικού και περιβαλλοντικού τους κόστους, οι Οικολόγοι Πράσινοι Β.Α. Προαστίων Αθηνών ξεκινούμε μια σειρά ομιλιών για τους τρόπους μετατροπής μιας κατοικίας σε Βιώσιμη, με χαμηλό λειτουργικό κόστος και με στόχο να μειώσουμε τις σπατάλες των φυσικών πόρων και το οικολογικό μας αποτύπωμα.

•Οι ομιλίες αυτές ολοκληρώνονται σε 4 θεματικές παρουσιάσεις:
1. Εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργειακή αυτονομία.
2. Εξοικονόμηση νερού, τρόποι περισυλλογής του.
3. Ανακύκλωση, εκμετάλλευση απορριμμάτων, λιγότερα σκουπίδια για πέταμα.
4. Μικρές σπιτικές καλλιέργειες, ικανές να καλύψουν διατροφικές ανάγκες.

η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στην Αίθουσα
του Πολιτιστικού Πάρκου Μίκης Θεοδωράκης
- (πρώην ΤΥΠΕΤ) στα Βριλήσσια,
οδός Μπακογιάννη 38-42 & Πλαταιών.

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ώρα 7μμ

Θα μιλήσουν οι:
• Γιώργος Αποστολίδης, οικονομολόγος, με θέμα
" Οικολογικές και Κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις από την εξοικονόμηση ενέργειας"

• Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα
"Τα πολλαπλά οφέλη της σωστής θερμικής μόνωσης κτιρίων"

• Γρηγόρης Μαλτέζος, ενεργειολόγος μηχανικός, με θέμα
"Το οικολογικό αποτύπωμα σε μια ενεργειακά αυτόνομη κατοικία"

θα υπάρχει προβολή σχετικών Video !

Ακολουθεί ανοικτή συμμετοχική συζήτηση με πρακτικά παραδείγματα !

Με εκτίμηση,
Οικολόγοι Πράσινοι Β.Α. Προαστίων Αθηνών

http://ecogreensba.blogspot.com/ e-mail: ecogreensbap@gmail.com

Ώρα για...ημιαργία.

Η 25η Μαρτίου μας έφτασε, 
εμπρός βήμα ταχύ, 
να την προϋπαντήσουμε, 
με...ημιαργία την Παρασκευή!!!

Ναι, ναι, τα σχολεία θα κάνουν, λέει, γιορτή το πρωΐ της Παρασκευής 22/3, και στη συνέχεια, δηλαδή γύρω στις 10 - 10.30 τα παιδιά θα φύγουν..."Συνελόντι ειπείν"... Δεν έχει μάθημα την Παρασκευή!

Συμβαίνει και με άλλους δημοσίους υπαλλήλους αυτό; ΟΧΙ βέβαια. Μήπως θα πρέπει να γίνεται ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; Γιατί; μα γιατί απλούστατα ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Μιλάμε για παιδιά του Δημοτικού. Θα πρέπει, δηλαδή, να πάρουμε άδεια από τις δουλειές μας, να πάμε στη γιορτή και στη συνέχεια να τα πάρουμε σπίτι. Ή, να πάρουμε ολιγόωρη άδεια από την εργασία μας (πως λέγαμε ΤΟΤΕ στο στρατό...3ωρη...) - ΑΝ αυτό είναι εφικτό - και μετά το τέλος της γιορτής να επιστρέψουμε ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Αααα, δεν γίνεται. Πρέπει να φτιάξω ημερολόγιο με τις αργίες - διακοπές των δασκάλων - καθηγητών. 
Επίσης, αιτούμαι ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, δηλαδή : 3 μήνες διακοπές ΜΕΤ' ΑΠΟΔΟΧΩΝ το καλοκαίρι, 15 ημέρες διακοπές ΜΕΤ' ΑΠΟΔΟΧΩΝ τα Χριστούγεννα, 15 ημέρες ΜΕΤ' ΑΠΟΔΟΧΩΝ το Πάσχα, μερικά σεμινάρια, μερικά συνέδρια, μερικές εκλογοαπολογιστικές συναντήσεις (πρωϊνές και ολοήμερες, ε?) και...τότε θα έλθω στα ίσα μου...
Έλεος παιδιά.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Η καλύτερη γελοιογραφία του μήνα! ΚΑΛΗΜΕΡΑ.


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις