Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΑΛΑΜΑ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ, ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ. ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ!Εφεδρεία στους Δήμους. Σε κίνδυνο 44.000 υπάλληλοι

Έρχεται “σκούπα” εντός του Οκτωβρίου σε 325 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το πλεονάζον προσωπικό των οποίων είτε θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας είτε θα απολυθεί άμεσα.
 
Η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή σχέδιο περιστολής του μισθολογικού κόστους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις και χθες για πρώτη φορά ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μίλησε ξεκάθαρα για απολύσεις προσωπικού.
Έτσι παράλληλα με την επέκταση του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας σε ολόκληρο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (πέρα από τους 151 οργανισμούς που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα) θα ...τρέχει μέχρι το τέλος του έτους και πρόγραμμα απολύσεων του πλεονάζοντος προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Κι αυτό καθώς οι μισθολογικές δαπάνες στους ΟΤΑ έχουν εξακοντιστεί στα ύψη μιας και υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων εισπράττουν αποδοχές υψηλότερες έως και 60% σε σχέση με τους απασχολούμενους στον δημόσιο τομέα.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες στο... μάτι του κυκλώνα θα βρεθούν 12.000 εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις και 15.000 υπάλληλοι σε δήμους οι οποίοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.
Παράλληλα κινδυνεύουν και 17.000 συμβασιούχοι καθώς η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα περιορίσει κατά 50% τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Για τους υπόλοιπους 55.000 μόνιμους υπαλλήλους των δήμων επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα εφεδρείας.
Πιο αναλυτικά το σχέδιο για του ΟΤΑ περιλαμβάνει δύο βήματα.


ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ Α΄ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Χαλάνδρι, 8/9/2011
Αρ. Πρωτ.: 06

Προς: Πρόεδρο και Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Σύμφωνα με το ΦΕΚ λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου της 30ης Δεκεμβρίου 2005, αρ. φύλλου 1895, και συγκεκριμένα από το άρθρο 9 και 18 του παραπάνω κειμένου προκύπτει ότι η σίτιση των νηπίων αποτελεί μία από τις πρώτιστες υποχρεώσεις του δήμου και του αντίστοιχου νομικού προσώπου. Μην ξεχνούμε ότι στο άρθρο 9 η εισφορά που πληρώνουν οι γονείς αποκαλείται ως «τροφεία» και ότι η παροχή μαγειρεμένου νωπού φαγητού, που παρασκευάζεται από μαγειρείο/α εντός των σταθμών, είναι σύμφυτη με την ομαλή λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών. Επίσης, η έγκαιρη τροφοδοσία των σταθμών είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης.
Τις πρώτες δύο μέρες του Σεπτεμβρίου δεν δόθηκε μαγειρευμένη τροφή στα φιλοξενούμενα νήπια, ενώ τις υπόλοιπες μέρες είχαμε πλήρη έλλειψη φρούτων και οπωροκηπευτικών από το διαιτολόγιο των παιδιών του σταθμού. Επίσης κρέας στο διαιτολόγιο είδαμε μόλις την Πέμπτη 8/9. Είχαμε μια στροφή σε δίαιτα υδατανθράκων (ζυμαρικά). Αποκορύφωμα ήταν η σκέψη που εκφράστηκε να φέρνουμε φαγητό από το σπίτι, πράξη πρώτα από όλα παράνομη.
Ζητούμε να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο πρόβλημα, διαφορετικά θα προβούμε στη δημοσιοποίησή του στα μέσα ενημέρωσης της πόλης και όχι μόνο, αλλά και θα προχωρήσουμε σε μαζική καταγγελία στην ΕΕΤΑΑ, για τα παιδιά όσων ωφελούμενων μητέρων έχουν ενταχθεί στο σταθμό μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Με εκτίμηση,
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή

 Κοιν.: Α΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Χαλανδρίου

www.stasi.gr

STREET PRESS: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

http://www.streetpress.gr/viewarticle2.asp?a=2754

Το StreetPress για το θέμα των υπαίθριων διαφημίσεων στο Χαλάνδρι.

Το θέμα της καθολικής απαγόρευσης ή ενός νέου διευκρινισμένου και εφαρμόσιμου νομικού πλαισίου, βρίσκεται στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την συμμετοχή της ΚΕΔΕ . Η επιτροπή συνεδριάζει τις επόμενες μέρες για να φτάσει στις οριστικές της προτάσεις και έχει ζητήσει τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Η άποψη για διαχωρισμό της διαχείρισης μικρού διαφημιστικού χώρου σε μέσα αστικού εξοπλισμού (ρολόγια, μπαριέρες, ζαρντινιέρες, καλαθάκια απορριμμάτων, στύλων ονοματοθεσίας, στεγάστρων συγκοινωνίας κλπ), υπό την πλήρη ευθύνη της αυτοδιοίκησης,  για την προβολή και ενίσχυη των τοπικών αγορών, κερδίζει έδαφος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας και για τα άλλα διαφημιστικά μέσα (ρακέτες, πίζα, πύργοι κλπ) εξετάζονται ρεαλιστικές προτάσεις για νόμιμες και εφικτές χωροθετήσεις.

Πάντως έχοντας τακτική ενημέρωση για το θέμα πιστεύουμε ότι :
1. Η μηδενιστική άποψη της απόλυτης απαγόρευσης δεν θα επικρατήσει.
2. Τα περιθώρια για αυθαιρεσίες και αναρχία μετά το νέο νομοσχέδιο θα είναι πολύ περιορισμένα.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ παρά του γεγονότος ότι οι υπερβολές των ίδιων των διαφημιστικών εταιριών αλλά και αυτοδιοικητικών άσχετων με το θέμα, που και εμείς υποδεικνύουμε καθημερίνα δίνουν λαβή σε ανταγωνιστικά διαφημιστικά συμφέροντα να πιέζουν για να γίνει η Ελλάδα η μόνη ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ή ΑΝ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ φ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ.

Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ - ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 14-9-1956.


O Περ. Κοροβέσης για τον Κ. Καραμανλή: “αν βρεθεί ένας πολιτικός ηγέτης να ενδιαφερθεί για το λαό του μπαίνει στο στόχαστρο”

Αναρτήθηκε από τον/την βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" στο Σεπτεμβρίου 8, 2011

Του Περικλή Κοροβέση - πρ. Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


 Σε εποχές λιτότητας κόβεται και το καλοκαίρι. Κανείς από τους γνωστούς μου δεν γύρισε ξέγνοιαστος και ξεκούραστος από τις διακοπές του. Το μυαλό τους έμεινε φυλακισμένο στην αβεβαιότητα του αύριο και κάποιοι προτίμησαν να γυρίσουν βιαστικά στην Αθήνα. Δεν χαίρονταν ούτε το ουζάκι τους στην παραλία.
Είναι γεγονός πως η κρίση που δημιούργησε η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι μόνο στο οικονομικό επίπεδο. Είναι κρίση όλης της κοινωνίας, με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο που πέφτει στη μελαγχολία και την κατάθλιψη, με αποτέλεσμα όλη η κοινωνία να είναι άρρωστη.
Και πάνω σε αυτά έρχεται η δικαστική επιβεβαίωση πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ήταν «ύποπτος» και βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αν χρειαζόταν, θα τον δολοφονούσαν.
Η υπόθεση των υποκλοπών σήμερα έχει ξεχαστεί. Αλλά και όταν ακόμα ήταν στην επικαιρότητα, δεν πήρε την έκταση που χρειαζόταν. Στην ουσία της ήταν ένα σχέδιο πραξικοπήματος που, δυστυχώς, συνεργάστηκε σε αυτό ο τέως πρωθυπουργός με την παραίτησή του.Η εντύπωση που έχω για τον Κ. Καραμανλή, χωρίς να τον έχω γνωρίσει προσωπικά, είναι πως πρόκειται για έναν έντιμο αστό πολιτικό, που δεν ήθελε να πάει κόντρα στα συμφέροντα του λαού του.
Ήθελε την Ελλάδα κυρίαρχη χώρα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν να κάνει καριέρα. Αποσύρθηκε αθόρυβα. Δεν κράτησε το όνομά του στην επικαιρότητα και μοιάζει να ιδιωτεύει.
Και αυτό τι σημαίνει; Αν κάποιος έντιμος πολιτικός αρχηγός δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αποσύρεται.
Το αντίθετο συμβαίνει με τους πολιτικούς απατεώνες, που άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν. Και αυτό θα μπορούσαμε να το λέγαμε ένα πραξικόπημα του ψεύδους.
Να έχει σχέση με τις υποκλοπές;…
Και όπως το μυαλό του ανθρώπου κάνει χωρίς λόγο περίεργα άλματα, σκέφθηκα τον Τομά Σανκάρα, που είναι σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα.
Ήταν ο θεμελιωτής της Μπουρκίνα Φάσο, που σημαίνει η γη των ενάρετων ανθρώπων. Έτσι μετονόμασε την παλιά αποικία των Γάλλων, την Άνω Βόλτα.
Η χώρα ήταν ρημαγμένη. Εξαντλημένη γη, ξεραμένα ποτάμια, αποδεκατισμένα δάση. Ένα στα δύο παιδιά που γεννιούνταν πέθαινε στους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του.
Το μέγα πρόβλημα ήταν το νερό. Και ζήτησε βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να ανοίξουν πηγάδια. Και του αρνήθηκαν. Ήταν τότε που έκανε την περίφημη δήλωση που τα λέει όλα: «Μας αρνούνται πόρους για να ανοίξουμε πηγάδια στα εκατό μέτρα, αλλά διατίθενται να σκάψουν πηγάδια τριών χιλιάδων μέτρων για την εξαγωγή πετρελαίου».
Το πετρέλαιο είναι τα άπληστα κέρδη· το σπάνιο και ιερό αγαθό, το νερό, που είναι για τους ανθρώπους, απαγορεύεται. Παρ’ όλα αυτά καταπολέμησε τον αναλφαβητισμό, ανέστησε τα δάση και υπήρχε επάρκεια τροφίμων. Και γι’ αυτό έγινε επικίνδυνος.
 Το 1987, αυτοί τους οποίους αποκαλούμε «διεθνή κοινότητα», στην ουσία η απόλυτη μαφία, αποφάσισαν να απαλλαγούν από αυτόν το νέο Λουμούμπα και επέβαλε τον Μπλεζ Καμπαορέ, που εγκαθίδρυσε τη δικιά του προσωπική δικτατορία στην υπηρεσία της Δύσης.
Να γιατί έχουμε τόσο πολλούς μετανάστες από αυτήν τη χώρα. Φυσικά και δεν κάνω σύγκριση μεταξύ Καραμανλή και Σανκάρα. Ούτε υπάρχουν οι σχετικές αναλογίες. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως αν βρεθεί ένας πολιτικός ηγέτης να ενδιαφερθεί για το λαό του και ζητήσει τα αυτονόητα, γίνεται αυτομάτως επικίνδυνος και μπαίνει στο στόχαστρο.
 Τελικά αυτό που λέμε «επανάσταση» δεν είναι οι φωτογραφίες από τα παλιά άλμπουμ, που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Είναι ένα απλό αίτημα δικαιοσύνης για όλους (η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη στέγης κ.λπ. είναι η απόλυτη αδικία). Και αυτές οι ιδέες μπορούν να προέλθουν από ποικίλους χώρους, εκτός από την εξουσιαστική Αριστερά.
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη
 αναρτήθηκε από τον/την sarafop στις 7 Σεπτεμβρίου 2011
ΥΓ του blog: Ο Περικλής Κοροβέσης είναι Έλληνας συγγραφέας (του διεθνώς γνωστού ‘Ανθρωποφύλακες’) και πολιτικός της αριστεράς.Γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Σπούδασε Θέατρο και Σημειολογία και από μικρός μετείχε στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της αριστεράς. Κατά την διάρκεια της Χούντας των Συνταγματαρχών φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Το 2007 εκλέχθηκε Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά απέτυχε να εκλεγεί στις εκλογές του2009 αν και πετυχημένος βουλευτής. Γιατί; Μα γιατί υποστήριξε με στοιχεία ότι «επί της κυβέρνησης Τζαννετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε» σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

ΛΟΙΠΟΝ, ΑΚΟΥ ΜΑΛΑΚΑ…

  

Από την ημέρα που ανέβασα αυτό το πράγμα για να γράφω δεν έχω δει ούτε μια φορά τα στατιστικά του. Δεν έχω ιδέα ούτε καν πώς τα βρίσκουν και τα διαβάζουν. Το έχω ξαναγράψει στο πρώτο κείμενο που ανέβασα εδώ, έγραφα σε ένα έντυπο, αλλά την ημέρα που μου είπαν να κόψω την κριτική στο καθεστώς και-αν-μπορώ-να-γράφω-καμιά-καλή-κουβέντα, σηκώθηκα κι έφυγα. Έχασα λεφτά, αλλά τον κώλο της συνείδησής μου τον κράτησα. Γι’ αυτό κι έχω βαρεθεί τα λαμόγια και μπορώ να τα βρίζω όπως γουστάρω. Γι’ αυτό, ούτε ζητάω ούτε παραχωρώ άλλοθι.
Νομίζω ότι αυτά που γράφω τα διαβάζουν λίγοι και καλοί. Αυτό το έχω καταλάβει κι από τα μέιλ που παίρνω. Επειδή, όμως, οι ρουφιανάκοι δε λείπουν και κάποιοι ηδονίζονται με τα μπινελίκια, επίτρεψέ μου σήμερα φίλε να γράψω κάτι για τον αναγνώστη του Πάσχου, του Μπάμπη και του κάθε άρρωστου νεοσιχάματος που κάνει παιχνίδι βρώμικο στο twitter και στο facebook και μπορεί να περνάει κι από δω να «δει τι παίζει».

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Ετοιμάζεστε να ξαναπαίξετε το ίδιο παιχνίδι εκβιασμού για να μας πάρετε κι άλλο το κεφάλι με νέα μέτρα. Θα μας πείτε πάλι τα γνωστά ότι δε θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν μισθοί δημοσίου και συντάξεις. Θα ξαναπείτε ότι τα λεφτά τα τρώνε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Ξέρω ότι θα βρείτε ευήκοα ώτα ηλιθίων που θ’ αρχίζουν να καταριούνται τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Αν το πρόβλημα ήταν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις, θα μπορούσατε να μην τους πληρώνατε για έναν ή και δύο μήνες και να τελείωνε το θέμα.
Παράλληλα θα διατάσσατε τις τράπεζες να μη ζητήσουν δόσεις δανείων από αυτούς που δε θα πληρωθούν. Οι τράπεζες έχουν πληρωθεί ήδη για κάθε δάνειο που έδωσαν, πρώτον από τους ληστρικούς τόκους και δεύτερον από τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ που τους έδωσαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια.
Επίσης, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, Εταιρείες Ύδρευσης και κάθε ιδιωτική εταιρεία που παρέχει αγαθά (π.χ. τηλεπικοινωνίες) χρησιμοποιώντας δημόσια περιουσία, δε θα ζητούσαν πληρωμή λογαριασμών όσων δε θα πληρωθούν.
Τέλος, θα έμπαιναν σε εφαρμογή όλα τα γαμωσχέδια κρίσεων και καταστροφών που υπάρχουν στα συρτάρια σας και θα έπρεπε να είχατε μαζέψει ένα σκασμό λεφτά για την υλοποίησή τους, καθώς κάθε χρόνο εντάσσονται στον προϋπολογισμό και παίρνετε φόρους γι’ αυτά. Από αυτά τα γαμωσχέδια θα κάλυπταν τις ανάγκες τους όσοι δε θα πληρωνόταν.
Αυτό σημαίνει κοινωνία και Κράτος. Για να οργανώνει και να βρίσκει λύσεις. Όμως αν γινόταν αυτό, θα μάθαιναν όλοι ότι το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις. Και τότε θα σας γαμιόταν το άλλοθι.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Ξέρουμε και οι δύο ότι το πρόβλημα του καθεστώτος είναι οι τράπεζες. Αν δεν πάρουμε τη δόση του δανείου δε θα μπορέσουμε να τη δώσουμε ολόκληρη για να ξεπληρώσουμε τους τόκους από τα δάνεια που πήρατε σα χώρα και τα ντερλικώσατε πολιτικοί και επιχειρηματίες.
Ξέρουμε ότι αν δεν πληρώσετε τις δόσεις στους διεθνείς τοκογλύφους που σας τάιζαν τόσα χρόνια, αυτοί δε θα δανείσουν τις ελληνικές τράπεζες και τότε το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει και τη ζημιά θα την πάθουν οι υποστηρικτές και χορηγοί του καθεστώτος, οι τραπεζίτες.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Ξέρουμε ότι μας έχετε βάλει σε αυτό το λούκι για να σωθούν οι ελληνικές τράπεζες και ίσως παραπέρα κάποιες ευρωπαϊκές. Οπότε είναι μεγάλη κουτσαβακιά να το χρεώνετε στους εργαζόμενους. Λέτε για τους δημόσιους υπαλλήλους. Υπάρχει τρόπος να κάνετε το δημόσιο υγιές και παραγωγικό. Αλλά δε θέλετε. Θέλετε να μένει εκτεθειμένο στις κατάρες των πολιτών ώστε να μπορείτε να το ξεπουλήσετε σε εταιρείες των Μπομπολαίων, των Ψυχάρηδων και των Κοκκαλαίων. Γι’ αυτό μιλάτε για ιδιωτικές εφορίες και για ιδιωτικές εταιρείες που θα αξιολογήσουν τους υπαλλήλους του δημοσίου. Διαβάζω αρκετούς που βρίζουν τη «φακλάνα που δουλεύει στην τάδε δημόσια υπηρεσία και με ταλαιπωρεί». Και δεν καταλαβαίνει ο στόκος ότι αν ιδιωτικοποιηθεί η τάδε υπηρεσία, πάλι μια «φακλάνα» θα κάθεται εκεί, μόνο που θα πληρώνεται 500 ευρώ, αντί για 1.200. Χάρηκες ηλίθιε, ε; Αυτό θες, μια κούφια εκδίκηση επειδή δε μπήκες εσύ στο Δημόσιο αν και το πάλεψες. Ανθρώπινο το βρίσκω. Άκου και το υπόλοιπο, όμως. Αυτή η «φακλάνα» θα σου λέει ότι πρέπει πλέον να πληρώνεις 10 ευρώ για κάθε σου συναλλαγή με την υπηρεσία, σε κάθε υπηρεσία, για κάθε υπηρεσία. Ξέχασες τι έπαθες ηλίθιε με τις ιδιωτικοποιήσεις των τραπεζών. Γι’ αυτό θα μείνεις πάντα ηλίθιος, επειδή ξεχνάς.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Μας λένε συνέχεια οι δικοί σου ότι την Ελλάδα την κατέστρεψε ο καφετζής που πουλάει 10 καφέδες την ημέρα στη γειτονιά και δεν κόβει απόδειξη ή ο τάδε μαγαζάτορας που κλέβει ΦΠΑ. Βρες μου ένα λόγο να μην το κάνει. Βρες μου κάτι που η Πολιτεία επέστρεψε στον μεροκαματιάρη από τους φόρους που του παίρνει χρόνια ολόκληρα. Πες μου έναν πολιτικό που ξεψαχνίστηκε όχι για το έσχες, αλλά για το πόθεν. Πες μου έναν μεγαλοφοροφυγά που μπήκε φυλακή. Πες μου βρε μαλάκα, γιατί από τη στιγμή που το Κράτος θεωρεί κλέφτη τον μικροεπιχειρηματία και δίνει τρόπο νομιμοποίησης στο μεγαλοφοροφυγά μέσω των περαιώσεων, να μην κρύψει κάτι κι ο μικρός; Έτσι τον έμαθες κι έτσι τον υποχρέωσες να κάνει για να επιβιώσει εκείνος και να δημιουργήσεις συνενόχους εσύ.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Κυνηγάνε τ’ αφεντικά σου τον εργάτη που δέχεται να δουλέψει δίχως ένσημο για να μη χάσει τη δουλειά του, αλλά ποτέ δεν τιμωρήθηκε κάποιος μεγάλος για το θάνατο ναυτεργάτη στα ναυπηγεία. Κατηγορεί το καθεστώς σου τον ιδιωτικό υπάλληλο επειδή ζητά να ζήσει αξιοπρεπώς κι όποτε τολμά να διαμαρτυρηθεί τον βαφτίζει «μέλος συντεχνίας». Τελευταία, το καθεστώς σου υποσχέθηκε την ποινή του ενός εργαζόμενου σε κάθε οικογένεια. Ούτε αυτό δε θα το καταφέρετε. Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν δίχως καν έναν εργαζόμενο. Κι αυτό, επειδή πρέπει να σώσετε τις τράπεζες. Κι αυτή η σωτηρία απαιτεί αίμα. Δικό μας. Απαιτεί ύφεση. Απαιτεί απολύσεις και γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους. Βρήκατε και τα κάνετε. Να παρακαλάτε μόνο μην έρθουν κάποτε τούμπα τα πράγματα. Τότε θα παρακαλάτε να σωθείτε αλλά μόνο ένα θα σου πω εκείνη τη στιγμή:

Λοιπόν, άκου μαλάκα… οι χάρες τελειώσανε. Άμε στο διάολο.


ΕΚΛΕΙΣΕ - ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ - Η ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ! ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ!

Ολοκληρώθηκαν τα έργα της ΔΕΗ στο κέντρο του Χαλανδρίου

 
Χαλάνδρι, 13 Σεπτεμβρίου 2011

 
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης για τα έργα της ΔΕΗ στο κέντρο του Χαλανδρίου, η διοίκηση του Δήμου σας γνωρίζει οτι ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα στα χρονικά πλαίσια που είχαν οριστεί.

 
Με συντονισμένες προσπάθειες της επιβλέπουσας Τεχνικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε η πλήρης αποκατάσταση όλων των σημείων, ενώ λύθηκε οριστικά το χρόνιο πρόβλημα των διακοπών στο ηλεκτρικό ρεύμα τους καλοκαιρινούς μήνες στο κεντρικό Χαλάνδρι.

 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους της πόλης και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων για την υπομονή και κατανόηση που έδειξαν κατά την εκτέλεση των έργων. Απόφαση της νέας διοίκησης του Δήμου είναι η αναβάθμιση των υποδομών του Χαλανδρίου και της ποιότητας ζωής των πολιτών, τους οποίους καλούμε να γίνουν συνοδοιπόροι της προσπάθειάς μας.

 
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Δήμου Χαλανδρίου

 
Παναγιώτης Βάσιος
 
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
 
     

 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *