Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΑΙΩΝΙΟΣ ΦΑΡΟΣ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΞεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στην Έκτακτη Αιμοδοσία στον Δήμο Βριλησσίων


Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλλεγύης και των Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της πόλης, για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού

Από την έναρξη της αιμοδοσίας στις 10:00 έως και τη λήξη της στις 18:30, περισσότεροι από 250 εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν να δώσουν αίμα και να χαρίσουν ζωή στον Συνάνθρωπο, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, απευθυνόμενος στους πολίτες - εθελοντές, στους φορείς- εθελοντές αιμοδότες της πόλης που συνεργάστηκαν για την ΄Εκτακτη Αιμοδοσία, αλλά και στους εθελοντές ιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό, στα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΠΑ, στους εργαζόμενους του Δήμου, καθώς και στην Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προσφοράς & Αλληλεγγύης, κα Βούλα Αρσένη- Λάμπρου, δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ προσωπικά που για ακόμη μια φορά η Ανθρωπιά και η Ομοψυχία των Βριλισσιωτών αποδείχτηκε στην πράξη. Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε και η συμμετοχή των νέων, οι οποίοι έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας για το «αύριο» καθώς και η προσέλευση συλλογικοτήτων της πόλης μας. Καταφέραμε ως Δήμος να συγκεντρώσουμε δεκάδες φιάλες αίματος για το Εθνικό Κέντρο Εθελοντών Αιμοδοτών, που αυτή τη στιγμή, μαζί με τα νοσοκομεία όλης της χώρας, δίνουν «μάχη» για να υπερασπιστούν τη Δημόσια Υγεία.

Επίσης, ευχαριστώ θερμά το Εθνικό Κέντρο Εθελοντών Αιμοδοτών, το Νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» που σε συνεργασία με τους εθελοντές Ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΟΚΠΑ, έλαβαν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την υγεία των εθελοντών πολιτών. Η συμβολή όλων μας αποδεικνύεται πάντα πολύτιμη και ιδιαίτερα τώρα που η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει να υπερβάλλουμε εαυτόν και να είμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε πειθαρχημένοι, αλληλέγγυοι και ανιδιοτελείς στην πράξη»

ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η - ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ίσως τώρα αυτά σας φανούν κινέζικα αλλά είναι σοβαρό το θέμα που θα ξεδιπλωθεί..

Διότι με τον Πίνακα Εργασιών Έκτακτης Ανάγκης οι δήμοι μπορούσαν να υπερβούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια της .... κανονικότητας και να κινούνται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στην λήψη έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του COVID 19. Από συμβάσεις, συνεργασίες με ιδιώτες, προήθειες μέχρι ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΜΩΝ και ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ αναγκαίου προσωπικού με διαδικασίες FAST TRUCK.

Η πρώτη καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του Πίνακα Εργασιών στο Υπουργείο Εσωτερικών, - που ουσιαστικά ξεκλειδώνει μια σειρά παρεμβατικά εργαλεία για την οργάνωση των δήμων - ήταν 24 Μαρτίου και σε αυτή δόθηκε παράταση μέχρι τις 27 Μαρτίου, την Παρασκευή στις 20,00.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Ότι κάποιοι ΑΡΓΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ δεν πρόκαναν.
Και χάθηκαν ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ για τους δημότες τους.
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!

Και δεν μπορούν να καταδικαστούν να μην  τις έχουν γιατί κάποιοι είναι ΑΡΓΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΣ ή ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ.

Πρέπει λοιπόν το Υπουργείο Εσωτερικών σήμερα να δώσει και άλλη παράταση. στους δήμους.

Όπως παρατείνεται η χρονική διάρκεια των περιοριστικών μέτρων πρέπει να παραταθούν και οι δυνατότητες αντιμετώπισείς τους. Οι ευθύνες των ΑΡΓΩΝ και των ΑΝΙΚΑΝΩΝ θα αναζητηθούν ύστερα.

Σήμερα αυτό που έχει σημασία είναι να δοθεί παράταση προθεσμίας στους ΑΡΓΟΥΣ δήμους να κινηθούν, έστω και καθυστερημένα,  όπως οι ..... γρήγοροι και ικανοί.

Γιατί οι δημότες δεν φταίνε να χάσουν αναγκαίες και χρήσιμες για αυτούς υπηρεσίες επειδή κάποιοι ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ στην διαχείριση της κρίσης και τους φταίνε οι δημότες και η ατομική τους ευθύνη για όλα.

Μια σειρά από εγκύκλιοι του υπουργείου Εσωτερικών έλυσαν τα χέρια των ΙΚΑΝΩΝ δημάρχων να συζητήσουν με τα στελέχη των δήμων τους, να συσκεφτούν, να μετρήσουν τις ανάγκες των πόλεών τους, να τις καταγράψουν και να οργανωθούν γρήγορα για να τις καλύψουν ώστε  να κάνουν τα αναγκαία, τα απαραίτητα για ΟΛΟΥΣ τους δημότες τους, όχι μόνο για κάποιες ομάδες.

(Τι εγκυκλίους όποιος θέλει τις διαβάζει εδώ https://www.ypes.gr/eguklioi/)

Εμείς ειδικά θέλουμε να τονίσουμε τις ακόλουθες δύο:

18.03.2020 Αρ. Πρ. 18919 Ενίσχυση δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης – Απασχόληση προσωπικού ΟΤΑ και νομικών προσώπων αυτών κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού – COVID 19

18.03.2020 Αρ. Πρ. 18926 Λειτουργία υπηρεσιών των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού κατά τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Με τους αφανείς της κοινωνίας, τι θα γίνει;


Η ατομική ευθύνη είναι συστατικό ή αποτέλεσμα της συλλογικής ευθύνης;
Ο 10ετής αγώνας επιβίωσης της κοινωνίας μας, δημιούργησε οικονομικές και κοινωνικές ανακατανομές. Τα επίπεδα φτώχειας αφορούν τουλάχιστον το 35% των νοικοκυριών.

Τα προβλήματα των ατόμων που ζουν στο όριο της φτώχειας ή κάτω από αυτό, είναι πολλαπλά και συνήθως αδιόρατα για πολλούς.
Οι κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες συμπολιτών μας δεν στερούνται μόνο εισοδημάτων, αλλά και μια σειρά ποιοτικών παροχών όπως είναι η στέγαση, η υγεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική συμμετοχή. Τα παραπάνω δεν είναι το αποτέλεσμα της φτώχειας, αλλά κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται από την ελλιπή μέριμνα του οργανωμένου κράτους και των φορέων του. Οι πολίτες αυτοί δεν «αποκλείστηκαν» μόνοι τους, αλλά διότι οι θεσμικοί φορείς τους επιτέθηκαν ή τους ξέχασαν.
Στην σημερινή υγειονομική κρίση προκύπτουν πολλά και σημαντικά ερωτήματα:

Πως θα ξεπεράσουν και αυτή την κρίση, οι 250.000 μακροχρόνια άνεργοι; Οι 50.000 (μετά το 2019) απολυμένοι; Οι 1.100.000 άνεργοι;

Ποια είναι η μέριμνα για τους συμπολίτες μας που οφείλουν χρήματα και τελούν υπό διακοπή ρεύματος και νερού; Πως τηρούνται οι ελάχιστοι κανόνες υγιεινής;

Ποιο είναι το σχέδιο για τους άστεγους; Σε ποιους χώρους και σε ποιες δομές θα φιλοξενηθούν ώστε να μην νοσήσουν και να προστατευτούν;

Τι μέριμνα έγινε για τις ευπαθείς ομάδες; Ποιος τους εξυπηρετεί; Πως γίνεται είναι η πιθανή πρόσβασή τους στο νοσοκομεία;
Κανένα μέτρο δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στους ανθρώπους, εάν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές.
Ο τραγικός τρόπος ανάδειξης της ανύπαρκτης κοινωνικής πολιτικής, ελπίζουμε να γίνει αφορμή για ουσιαστικές αλλαγές/τομές.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προτείνει:
Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ευπαθείς ομάδες, οι άστεγοι, οι κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες πολιτών πρέπει να προστατευθούν άμεσα, με σχέδιο και μεθοδικότητα.

Δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια, νερό και internet σε όλους.

Χρήση όλων των Δημοτικών δομών, για την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων και αστέγων.

Πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς επίσης και στελέχωση των υπαρχουσών υγειονομικών δομών.

Άμεσο υγειονομικό test για τον κορονοϊό.
Τώρα κρίνεται η ατομική, αλλά και η συλλογική ευθύνη.
Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ