Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ - Ο 'ΒΟΡΕΑΣ' ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

 

 

"Με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού του Δήμου Χαλανδρίου επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε Τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.
Στο πλαίσιο αυτό, στο παρόν σχέδιο δόθηκε η κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ» χάριν συντομίας και διαφοροποίησής του από άλλα σχέδια. 

O Βορέας ήταν ο θεός του βόρειου ανέμου και του χειμώνα, του χιονιού και του πάγου."

 Αυτό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών λόγω χιονοπτώσεων στον Δήμο Χαλανδρίου.

Με ένα κλικ στην εικόνα μπορεί ο αναγνώστης μας να το διαβάσει όλο (λίγοι δυστυχώς θα το κάνουν αλλά για αυτούς τους λίγους γίνεται αυτό το ποστ).

Και για την ΑΣΟΒΑΡΗ ομάδα καμιά 15αριά μελών της διοικούσας επιτροπής του δήμου που έχουν γεμίσει το fb σάλια προς τον σουλτάνο τους και επιθέσεις απέναντι σε όποιον τόλμησε να διαμαρτυρηθεί.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ;

Μερικά μόνο διαλέξαμε να υπογραμμίσουμε για όσους δεν μπουν στον κόπο να το διαβάσουν ολόκληρο:

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ: Προπαρασκευαστική σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Χαλανδρίου (ΣΤΟ) για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού πριν την αναμενόμενη χιονόπτωση.

 Συνεκλήθη τέτοιο συντονιστικό; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ να δοθούν στην δημοσιότητα;   

Στην παράγραφο 3.4 - Δράσεις του Δήμου Χαλανδρίου για την αντιμετώπιση κινδύνων μετά την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. - προβλέπονται ρητά όλα όσα πρέπει να ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ:

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ κάποια κρίσιμα και σας προτρέπουμε να διαβάσετε μόνοι ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ:


1. Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, (σσ ή ο αντιδήμαρχος που έχει αναλάβει την αρμοδιότητα από τον Δήμαρχο κατά τα πάγια συμπληρώνουμε εμείς εδώ) εκτιμώντας τις επιπτώσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις πληροφορίες που έχει συλλέξει ή από νεότερες πληροφορίες που ακολουθούν την εξέλιξη του καταστροφικού φαινομένου, κινητοποιεί δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου, το επιχειρησιακά εμπλεκόμενο δυναμικό και τα μέσα πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Είναι ξεκάθαρο:  .... δια του τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.

2. Την ενεργοποίηση του Μητρώου Εργοληπτών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών του Δήμου για την διάθεση επιπλέον πόρων στις αρμόδιες υπηρεσίες χειμερινής συντήρησης του Δήμου, σε περίπτωση που τα διαθέσιμα μέσα και τα υλικά του προγράμματος χειμερινής συντήρησης δεν επαρκούν για την άμεση αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ - ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ και να είχαν συνεισφέρει σε μηχανήματα. ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΕΜΕΙΣ αλλά το έχει ψηφίσει (στον Βορέα) και όλη η διοικούσα του καθεστώτος.

ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΩΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

ΕΙΝΑΙ - δυστυχώς - ΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΕ.

Και η απάντηση είναι καθαρή για όποιον κάνει τον κόπο να το διαβάσει.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Αυτά που δεν ειπώθηκαν στη Βουλή…

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Η συζήτηση, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε ένα και μόνο συμπέρασμα: Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ στην επόμενη Βουλή, να υπάρχει ένα αυθεντικό «πράσινο» κόμμα, να υπάρχει το Πράσινο Κίνημα. 

 
Όλοι γνωρίζαμε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ήταν από πριν προδιαγεγραμμένο. Ωστόσο, δόθηκε η δυνατότητα στα κοινοβουλευτικά κόμματα, να τοποθετηθούν επί πολλών θεμάτων, έχοντας μάλιστα ρεκόρ ομιλητών. Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι απείχε κάθε προσέγγιση από τις πραγματικές «πράσινες» πολιτικές.


Τι ήταν αυτά που δεν είπαν στη Βουλή το Σαββατοκύριακο;


1. Αν και η πρόταση μομφής έγινε με αφορμή την κακοκαιρία, κανείς δεν κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για την ανασυγκρότηση της Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζουμε ότι το Πράσινο Κίνημα, πριν από το καταστροφικό καλοκαίρι του 2021, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με βάση την πρόληψη και όχι την καταστολή.


2. Δεν έγινε καμία προσέγγιση για την πρόληψη που πρέπει να υπάρχει, για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τα ΑμΕΑ και γενικότερα τις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε κατάσταση έντονης κακοκαιρίας.


3. Δεν έγινε καμία αναφορά για τα ζώα που υπέφεραν από τις συνθήκες έντονης κακοκαιρίας. Στην προκειμένη περίπτωση φάνηκαν οι μεγάλες ελλείψεις των νομοσχεδίων της προηγούμενης και αυτής της κυβέρνησης για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. 


4. Δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση, για τις αποτυχίες της περίφημης επιτροπής ειδικών στην πανδημία και για τους επιστήμονες (εκτός επιτροπής) που δικαιώθηκαν, για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Υπενθυμίζουμε ότι το Πράσινο Κίνημα, έχει καταθέσει δέσμη μέτρων, με βάση την αναγκαιότητα και όχι την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Η διαφορά αναγκαιότητας/υποχρεωτικότητας είναι τεράστια, αφού στην αναγκαιότητα το κράτος παίρνει τη μεγαλύτερη ευθύνη στήριξης του ΕΣΥ με συγκεκριμένους τρόπους, ενώ στην υποχρεωτικότητα, η ευθύνη μετακυλίεται μόνο στους πολίτες. Δεν έγινε, επίσης καμία, αναφορά για τη διασύνδεση της καταστροφής του περιβάλλοντος με τις πανδημίες και με αυτά που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Καμία κουβέντα, για τον σεβασμό φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος με συγκεκριμένες πολιτικές. 


5. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν ακούστηκε κανένα επεξεργασμένο σχέδιο, αντιμετώπισης της ακρίβειας που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Τόσο αυτή η κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες δεν φρόντισαν να σχεδιάσουν έναν οδικό χάρτη, ασφαλής ενεργειακής μετάβασης χωρίς να πληγεί οικονομικά η ελληνική κοινωνία. 


6. Δεν ειπώθηκε κάποια δομημένη πρόταση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, κακοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και την αποτελειώνει η σημερινή κυβέρνηση. Καμία αναφορά και σκέψη για ολιστική επαναφορά του μέτρου των 120 δόσεων. Καμία τεχνοκρατικά επεξεργασμένη πρόταση για το «πράσινο» επιχειρείν και τις νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας που υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν. 


7. Δεν ακούστηκε κάποια πρόταση, για τις ανάγκες της νεολαίας. Για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση (που έχει ήδη ξεκινήσει) και για την διασύνδεση της με την παραγωγική διαδικασία. Για τα ουσιαστικά εφόδια εξέλιξης που πρέπει να δώσουμε στα πτυχία των νέων. Για τις πολιτικές που πρέπει να εκπονηθούν έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν οικογένειες, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια και να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό. 


Φυσικά δεν ειπώθηκαν πολλά ακόμα, στον φτωχό κυβερνητικό απολογισμό που έγινε. 

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την πρόταση μομφής, στη Βουλή, ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: 


«Στη Βουλή, το Σαββατοκύριακο, δεν υπήρχε καμία ουσιαστική ιδεολογικοπολιτική διαφορά. Η διαμάχη ήταν κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εξουσία. Θα μπορούσαν ο ένας να πει την ομιλία του άλλου, αν είχαν αντίθετες θέσεις. Αμφότεροι εμφανίστηκαν απλώς, ως κακοί διαχειριστές της καθημερινότητας. Μακριά από κάθε οραματική πρόταση και σχεδιασμό για το μέλλον. Είναι, πλέον, αναγκαιότερο από ποτέ να υπάρξει η αυτοδύναμη παρουσία του Πράσινου Κινήματος στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γιατί η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του Πράσινου Κινήματος, είναι η μοναδική αντιπρόταση στα σημερινά, κουρασμένα, κοινοβουλευτικά κόμματα. Τα οποία απέδειξαν για ακόμα μία φορά, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές «πράσινες» πολιτικές. 

Και φυσικά οι σύγχρονες «πράσινες» πολιτικές δεν μπορούν να εκφραστούν από τα τοξικά πρόσωπα της «Βαρωνίας των Οικολόγων» που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν και απέτυχαν.

 Το Πράσινο Κίνημα, με τις υγιείς δυνάμεις του χώρου που συνομιλεί, είναι η μοναδική ελπίδα για ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, για την ευημερία της κοινωνίας».

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΙΔΡΥΜΑ: Μαζί με τον Σταύρο Μπένο για την ανάδειξη της Βόρειας Εύβοιας

 Την πλήρη ταύτιση απόψεων στο project της αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας, διαπίστωσε μεικτό κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος και του Πράσινου Ιδρύματος, σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Προγράμματος κ. Σταύρο Μπένο και τους συνεργάτες του. Μάλιστα το Πράσινο Κίνημα και το Πράσινο Ίδρυμα, δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις με οικολογικό πρόσημο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της πανδημίας και των καιρικών φαινομένων. Εκ μέρους του Πράσινου Κινήματος συμμετείχαν ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης και ο εκπρόσωπος τύπου Νίκος Καραμπάσης. Εκ μέρους του επιστημονικού φορέα τεκμηρίωσης πράσινων πολιτικών «Πράσινο ίδρυμα Θεόφραστος», συμμετείχαν ο πρόεδρος Νίκος Παπαδάκης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Κυριακόπουλος, ο Διευθυντής του Πράσινου Ιδρύματος Χάρης Κόττης και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κουμαντάκης. Στην τηλεδιάσκεψη μαζί με τον κ. Σταύρο Μπένο συμμετείχαν η Συντονίστρια του Προγράμματος Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας Βερενίκη Βασιλειάδη, ο Ευδόκιμος Φρέγκογλου, Συντονιστής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και η Ελισάβετ Πρέζα, Υπεύθυνη Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η συνάντηση εργασίας, έλαβε χώρα μετά την περιοδεία που έκανε το μεικτό κλιμάκιο Πράσινου Κινήματος και Πράσινου Ιδρύματος, στη Βόρεια Εύβοια και την ενημέρωση που είχε από το δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης, Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη και φορείς της περιοχής. Ο Σταύρος Μπένος παρουσίασε το ολιστικό πρόγραμμα αποκατάστασης και τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία έχουν τεθεί. Το Πράσινο Κίνημα και το Πράσινο Ίδρυμα, δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν στους εξής τομείς :


1. Στην δρομολόγηση της δημιουργίας μία ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΑΣΗΣ , γύρω από τη λίμνη, η οποία θα έχει τη φιλοσοφία ενός «μικρού Εθνικού Κήπου».


2. Να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της δημιουργίας καταφυγίου άγριων ζώων στο Όρος Κανδύλη, όπου ο χώρος είναι επισκέψιμος, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους φορείς.


3. Στο πλαίσιο της δημιουργίας του «Δασικού χωριού» να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή με προτάσεις και κυρίως να αναδείξουμε την αναγκαιότητα για «μονοπάτια πεζοπορίας» και άλλων δραστηριοτήτων μέσα στο δάσος που παράλληλα θα το προστατεύουν.


4. Να διοργανώσουμε την Άνοιξη του 2022 από κοινού με το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης, Αγίας Άννας, μεγάλη ημερίδα με γεωπόνους και άλλους ειδικούς για την σπάνια ασθένεια που παρουσιάζουν τα πλατάνια της περιοχής και ξεραίνονται.