Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ημερίδα Διαβούλευσης για την Έξυπνη ΕξειδίκευσηΗ Περιφέρεια Αττικής και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής, ως Αρχή Σχεδιασμού του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, διοργανώνουν το Σάββατο, 21 Μαρτίου, Ημερίδα Διαβούλευσης στο πλαίσιο διαμόρφωσης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS) για την Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020.

Στην ημερίδα, που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγος – Χολαργός), θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης ως αιρεσιμότητα της νέας Προγραμματικής Περιόδου καθώς και το Σύστημα Διακυβέρνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης της RIS στην Αττική.

Tο πρόγραμμα της Ημερίδας:Ο Γ. ΠΑΠΙΔΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ


 Haris Papas
 Θα ήθελα να επανέλθω στο ΑΛΥΤΟ ζήτημα του φωτισμού των δρόμων του εμπορικού κέντρου Χαλανδρίου.

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και πιστεύω πλέον ότι κάθε δικαιολογία δεν είναι αποδεκτή όταν έχουν περάσει τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία της πρώτης κλήσης στις υπηρεσίες του δήμου Χαλανδρίου για το θέμα αυτό!


Κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων είχα την διαβεβαίωση ότι με το νέο έτος θα γίνει παραλαβή των λαμπτήρων που έχουν ΗΔΗ παραγγελθεί και έχουν ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΕΓΚΡΙΘΕΙ από τον δήμο...

Πέρασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους και ήδη βαδίζουμε στο μέσον Μαρτίου και λάμπα φωτισμού ΠΟΥΘΕΝΑ...

Βέβαια εμείς ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες του Χαλανδρίου πληρώνουμε κανονικότα τα δημοτικά τέλη....

Εύχομαι σε όλους στον δήμο Καλό Πάσχα και σε εμάς όλους τους υπόλοιπους καλή ... Ανάσταση....


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν: ΛΑΜΠΑΔΕΣ! ΛΑΜΠΡΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΨΤΕ ΛΑΜΠΑΔΕΣ! ΠΟΥ ΘΕΤΕ ΚΑΙ ΦΩΤΑ! Μικροαστοί. 


ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ

Για την βόμβα στα οικονομικά θεμέλια του δήμου που μπαίνει από την ΑΔΙΚΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ χρέωση των αγωγών ακαθάρτων που κατασκευάστηκαν στο ΠΑΤΗΜΑ 1 μετά την ένταξή του στο σχέδιο, υπόθεση για την οποία μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, σας έχουμε ενημερώσει με τρεις προηγούμενες αναρτήσει.

 Σας υποσχεθήκαμε ότι θα σας δείξουμε από πότε οι υπηρεσίες - αρχικά της ΕΥΔΑΠ και στη συνέχεια του δήμου - ήξεραν τι ήταν νόμιμο και τι παράνομο αλλά συνέχιζαν να κατακλέβουν ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΠΛΕΟΝ τους κατοίκους της περιοχής.
 Διότι ως καλόπιστοι πολίτες εμείς ξεκινήσαμε να υποθέτουμε ότι "δεν ήξεραν", έγινε μια εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου (σε αυτή την χώρα οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ - τέλος πάντων) αλλά δεν υπηρχε πρόθεση.

Λοιπόν ας υποθέσουμε ότι δεν ήξεραν.

 ΤΟ 2009 - όταν τους ήρθαν δηλαδή τα ραβασάκια από την ΕΥΔΑΠ αρχικά - οι κάτοικοι του Πατήματος πήγαν στον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, για να μάθουν αν νόμιμα ή παράνομα τους ζητούν τα λεφτά για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ενώ έχουν πληρώσει τις εισφορές σε χρήμα (και γη) του 1337/83.

Ο Συνήγορος του Πολίτη έκανε ερώτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες - ΥΠΕΧΩΔΕ και ΕΥΔΑΠ.
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (!!!!!) ο Συνήγορος του Πολίτη απευθύνεται με ένα αυστηρό έγγραφο προς την ΕΥΔΑΠ που τον έχει γειώσει κανονικά.
ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ που κοινοποιείται και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου.Το ΥΠΕΚΑ στέλνει έγγραφο στον Συνήγορο του Πολίτη που αναζητάει τις απόψεις των εμπλεκομένων υπηρεσιών και ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ τα πράγματα (ανεβάζουμε την πρώτη σελίδα και το συμπέρασμα μόνο.)
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ....

ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

 Πλήρωνε ιθαγενή!


ΥΓ1: Στην έρευνά μας για το θέμα επισκεφθήκαμε τον αρμόδιο υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας και συνομιλήσαμε μαζί του.
Διατυπώθηκε ένα επιχείρημα που εμπεριείχε προσωπική μου εμπλοκή στην υπόθεση αφού κατά τον δήμο και εγώ έχω αποδεχτεί - ως δημοτικός σύμβουλος το 2005 - την χρέωση αφού υπάρχει απόφαση καθορισμού τιμής μονάδος για "αγωγούς και συνδέσεις στο Πάτημα" που την έχω ψηφίσει.

Το επιχείρημα δεν στέκει στα πόδια του και ελπίζω να μην διατυπωθεί επίσημα.

Ο καθορισμός τιμής αφορά συνδέσεις, επισκευές, τυχούσες βλάβες - δεν εμπεριέχει την συμφωνία του ψηφίσαντος σε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ του κόστους κατασκευής του αρχικού αγωγού.
¨Ασε που στις δεκάδες αποφάσεις που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΑΝ, τόσα χρόνια, σιγά μην διεκδικώ το αλλάθητο του Πάπα.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν υπάρχει "συνευθύνη".

Ψηφίσαμε τιμές μονάδος. Το πού θα χρεωθούν και πού όχι δεν ψηφίσαμε, αυτό είναι δουλειά της υπηρεσίας και της διοίκησης - ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΩΣ!

Αυτά τα επιχειρήματα της ΟΜΕΡΤΑ ας τελειώσουν.
Το λάθος επιτρέπεται αρκεί να γίνεται αποδεκτό και να διορθώνεται.
Η εμμονή στο λάθος είναι εγκληματική. 
Α.Ν.

 

(συνεχίζεται)

 

ΜΑΛΑΚΕΣ ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;ΣΧΟΛΙΟ:

«Τούτο το λόγο θα σας πω
δεν έχω άλλο κανένα
μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ: Δωρεάν φυσικοθεραπείες σε συνδημότες μας που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικό φορέα.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ                                                                        
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Αισχύλου 28, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6894444
Fax  210 6894944
e-mail: proliptiki.iatriki@halandri.gr
 
Ο Δήμος Χαλανδρίου διευρύνοντας το πρόγραμμα κάλυψης αναγκών σε θέματα υγείας, για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν φυσικοθεραπείας σε συνδημότες μας που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικό φορέα.

Οι φυσικοθεραπείες γίνονται στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου (Αισχύλου 28), κατόπιν ραντεβού.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τους ενδιαφερόμενους είναι:

1. η προσκόμιση βιβλιαρίου ανασφαλίστου
2. παραπεμπτικό γιατρού

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, στον ίδιο χώρο εξυπηρετούνται πλέον και τα μέλη του Κεντρικού ΚΑΠΗ και του ΚΑΠΗ της Τούφας.
Πληροφορίες:
Σάμπαλης Δημήτρης
Τηλ. 2106894444

"ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ" ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΣε εφαρμογή τίθεται από την προσεχή Δευτέρα ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς», με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. Το μέτρο έχει εφαρμοστεί δύο φορές στο παρελθόν με αμφιλεγόμενα, ωστόσο, αποτελέσματα. Αρχικά, το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε δύο αστυνομικά τμήματα της Αττικής (Καλλιθέα, Χαλάνδρι) και δύο της Θεσσαλονίκης (Τούμπα - Τριανδρία, Ευόσμου).

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το μέτρο θα απορροφήσει στην πρώτη φάση εφαρμογής του περίπου 50 αστυνομικούς, οι οποίοι θα περιπολούν στις συνολικά 22 γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Οι αστυνομικοί της γειτονιάς περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Είναι η καθημερινή “επώνυμη” παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και συναφή ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών» αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Κατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί που θα στελεχώσουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντα του αστυνομικού της γειτονιάς, ενώ εκτός από τον συνήθη βασικό εξοπλισμό θα είναι εφοδιασμένοι με ειδικό σήμα και κινητό - υπηρεσιακό τηλέφωνο, για να επικοινωνούν άμεσα τόσο με τους πολίτες όσο και με τις υπηρεσίες τους.

Σε δήλωσή του, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «εγκαινιάζουμε νέα εποχή για τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες. Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι στις γειτονιές θα αγκαλιάσουν και πάλι τον αστυνομικό της γειτονιάς, που αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει». Σημειώνεται ότι το μέτρο είχε εφαρμοστεί ξανά τον Ιανουάριο του 2010, επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και την περίοδο από το 2003 έως και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

http://www.kathimerini.gr

ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ


(από το fb)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ!

Ο Πρωθυπουργός  έγραψε τους BGees και την διαφωνία τους για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις εκεί που τους αξίζει, προκάλεσε την σύσκεψη των οκτώ και πήρε μια συμφωνία που μπορεί να χαρακτηριστεί "ΝΙΚΗ", αφού εμπεριέχει την καθαρή  την διατύπωση "οι ελληνικές αρχές θα έχουν την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων".

Η Ελλάδα ξανακερδίζει την χαμένη αξιοπρέπειά της και αναλαμβάνει την ευθύνη και την αυτοδέσμευσει να αλλάξει και να μετατραπεί από μπανανία σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, χωρίς τιμωρίες, χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς ανθύπατους.

Όποιος νομίζει ότι "δεν άλλαξε τίποτα με τις εκλογές" είναι άξιος οπαδός του Άδωνη Γεωργιάδη και της Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Αυτό είναι το κοινό ανακοινωθέν των «οκτώ»!

Είμαστε σε πλήρη διάθεση τήρησης της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου του 2015.
Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεσμευόμαστε όλοι να επιταχύνουμε τη δουλειά και να ολοκληρώσουμε το γρηγορότερο δυνατόν.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν μία πλήρη λίστα τις επόμενες μέρες.
Επιβεβαιώνουμε την πρακτική συμφωνία κατά την διαδικασία: Η πολιτική συζήτηση γίνεται στις Βρυξέλλες. Η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων γίνεται στην Αθήνα.
Το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν.