Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΠΥΡΙΑ!Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ

Aetos
View more PowerPoint from STINPLATIA


Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΗΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ" - ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΟ

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της «Δημιουργίας, ξανά!»,

Αφού σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο καθώς και για την τιμή που μου έγινε, να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο των Σερρών, σας ανακοινώνω ότι μετά τη σημερινή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής της «Δημιουργίας, ξανά!», για κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές σε συνασπισμό με τη ΔΡΑΣΗ και τη ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και υπό την συναρχηγία του Στέφανου Μάνου, διακόπτω τη συνεργασία μου με τη «Δημιουργία, ξανά!» και αποχωρώ από κάθε θέση στον εκλογικό της μηχανισμό καθώς -και κυρίως- από τα ψηφοδέλτιά της.

Έλαβα την απόφαση αυτή προκειμένου να προστατεύσω την πολιτική και προσωπική μου αξιοπρέπεια. Αρνούμαι να συμμετάσχω στο ίδιο ψηφοδέλτιο με ένα πολιτικό όπως ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος επανειλημμένως επέδειξε αλλοπρόσαλλη και ανακόλουθη συμπεριφορά, μετακινούμενος από τη Ν.Δ. στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ιδρύοντας και διαλύοντας μικρότερα κόμματα. Ένα πολιτικό που χαρακτηρίζεται από αναλγησία και εντελώς αποσπασματική θεώρηση της πραγματικότητος, ένα πολιτικό που επανειλημμένως έχει λάβει θέσεις αντίθετες στα εθνικά συμφέροντα της χώρας, ένα πολιτικό που προέτρεπε σε προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. ενώ ακόμη η χώρα μπορούσε να την αποφύγει εάν ασκούσε τις κατάλληλες πολιτικές. Πολιτικές τις οποίες ο κ. Μάνος ποτέ δεν είχε και ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει, χαμένος μέσα στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του.

Πολλώ δε μάλλον, θεωρώ εξευτελιστικό να συμπράξω με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, πρόεδρο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, γνωστό για τη δημοσιοποίηση των ερωτικών του προτιμήσεων αλλά και -κυρίως- για την υποστήριξη που προσφέρει σε ποικίλες ομάδες και οργανώσεις, οι οποίες αναπτύσσουν δράση κατά των εθνικών μας συμφερόντων. Χαρακτηριστική είναι η ταύτιση του Βαλλιανάτου και του κόμματός του με τις θέσεις των Σκοπιανών σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας.
Όμως, ακόμη χειρότερα, κατά δήλωση του Θάνου Τζήμερου, ο συνασπισμός ΔΡΑΣΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, θα έχει την πλήρη υποστήριξη του συγκροτήματος Αλαφούζου ακόμη και με τη συμμετοχή στελεχών του!!!

Η προσωπική μου πορεία είναι γεμάτη συγκρούσεις με τα πάσης φύσεως διαπλεκόμενα και κρατικοδίαιτα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, στην πολιτική και στον επαγγελματικό στίβο. Αποχώρησα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1996, ακριβώς για να μην ταυτισθώ με όλα αυτά τα καρκινώματα! Έτσι ακριβώς όπως τα αποκάλεσε προσφάτως, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο ίδιος ο Τζήμερος… για να παραδοθεί σε αυτά λίγες μέρες μετά, προκειμένου να εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή! Στην κοινοβουλευτική ομάδα του Θάνου Τζήμερου δεν έχω καμμία θέση γατί δεν θέλω να υπηρετώ κανένα διαπλεκόμενο συγκρότημα, ούτε να συναγελάζομαι με άτομα που πάντοτε υπήρξαν πιστοί υπηρέτες του φαύλου και ανίκανου πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως και των συμφερόντων που αυτό εξυπηρετούσε. Εάν ήθελα να ξεπουληθώ μπορούσα να το είχα κάνει μόνος μου, δεν χρειαζόμουνα τη διαμεσολάβηση κανενός Τζήμερου!!!

Ευχαριστώ όλους όσους στήριξαν την τοποθέτησή μου στη σημερινή συνεδρίαση και χάρηκα που είχα την τιμή να σφίξω το χέρι πολλών εξ αυτών! Κατά τα λοιπά, καθ’ ένας έχει την ευθύνη των πράξεών του…


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΛΙΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ!

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ Στηρίζουν τον Εχθρό του Εχθρού τους.

Το όνομα του Είναι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Όλα τα Διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας παρουσιάζουν την αρχή της αναγέννησης της νέας Ελλάδας και τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της από τα νύχια του μαύρου πολιτικού συστήματος.
Όλα τα Διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκφράζουν τον φόβο του συστήματος εξαιτίας ενός νέου αυτόφωτου ανερχόμενου ηγέτη, τον ΝΕΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ της Ελλάδας.
Σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναγκάστηκαν να εξαλείψουν τις απειλές περι της ολικής καταστροφής της Ελλάδας και της εξόδου από το Ευρώ. Σήμερα ανακοίνωσαν πως δεν επιτρέπουν σε κανέναν Αντώνη, Ντόρα και Βαγγέλη να κινδυνολογούν ασύστολα σε βάρος του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής συνοχής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε με απόλυτο τρόπο τα σενάρια αυτά.
Σήμερα το ράπισμα στον Ελληνικό σκοτεινό και λασπώδες παλαιοκομματισμό ήταν τεράστιο. Η Ευρώπη ευνούχισε τους αποτυχημένους εντολοδόχους της και ζητά ακίνδυνη επανεξέταση του Ελληνικού προβλήματος.
«Η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι επεξεργάζεται σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί την 18η Μάιου 2012.
Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και ο Επίτροπος για την Οικονομία Ολι Ρεν.
«Ο Μπαρόζο και ο Ρεν λένε τα τελευταία δύο χρόνια ότι η Κομισιόν θέλει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Δεν υπάρχει σχέδιο της Κομισιόν για ελληνική έξοδο από το ευρώ», έγραψε στον λογαριασμό του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τις τελευταίες ημέρες βουλευτές, στελέχη και οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και ΔΗΜΑΡ, Ν.Μπακογιάννη και λοιπές "μνημονιακές" δυνάμεις, περίπου εύχονται να βγει η χώρα από το ευρώ ή να δημιουργηθούν συνθήκες τέτοιες που να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, μόνο και μόνο για να μην χάσουν την εξουσία.

http://attikanea.blogspot.com/

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνεδρίαση 14η

Πρόσκληση μελών Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

            Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει την 22/05/2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), με τα παρακάτω θέματα Ημερησίας Διατάξεως:1. Επικύρωση πρακτικών 10ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έτους 2012.

2. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάθεση εκπόνησης έρευνας με τίτλο «Διερεύνηση Στρατηγικών για τη Δικτύωση των Αστικών Παρεμβάσεων στο Μητροπολιτικό Κέντρο Αθηνών» συνολικού προϋπολογισμού 258.300 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

          (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

      3. Μερική ανάκληση της 371/2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

          (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Βασιλάκου)

4. Λήψη απόφασης για λύση και εκκαθάριση της αμιγούς νομαρχιακής επιχείρησης με την επωνυμία «Αθλητικός Οργανισμός Νομαρχίας Πειραιά».

         (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Βασιλάκου)

5. Λήψη απόφασης για λύση και εκκαθάριση της αμιγούς νομαρχιακής επιχείρησης με την επωνυμία «Πολιτιστικός & Επιμορφωτικός Οργανισμός Νομαρχίας Πειραιά».

         (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Βασιλάκου)

6. Γνωμοδότηση επί της Ανανέωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της υφιστάμενης δραστηριότητας Βιομηχανίας Παραγωγής Ετοίμου Σκυροδέματος της εταιρείας «ΠΑΠΠΟΥ ΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΕ» στην οδό Αναπαύσεως στη θέση Γράβα – Πόγκα, στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Λιοσίων του Δ. Φυλής Ν. Αττικής.

          (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου Κατασκευή και Λειτουργία Εγκαταστάσεων Ειδικής Τουριστικής Υποδομής στην Ελεύθερη Παραλία Βάρκιζας Νομού Αττικής.

          (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Βελτίωση χάραξης οδού Ποταμού και διασταυρώσεων της από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως, λοιπές εργασίες προσαρμογών και συντήρηση οδών Ποταμού Δερβενακίων από οδό Οδυσσέως μέχρι Αθανασίου Διάκου» του Δήμου Κορυδαλλού.

    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δραστηριότητα προσωρινής αποθήκευσης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, ΟΤΚΖ, ΑΗΗΕ και συσσωρευτών, ανακύκλωσης μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων, χύτευσης σιδήρου και επεξεργασίας αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών (ΑΕΚΚ) της εταιρείας ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Α.Β.Ε.Ε. (ΚΑΜΑΥ Α.Β.Ε.Ε.) στον οικισμό «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΙΙ» στον οικισμό «Τζαβερδέλλα» του Δήμου Άνω Λιοσίων.

   (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)10.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της εταιρείας “ΜΟΝΟΤΕΖ ΑΒΕΕ” για την επαναλειτουργία της εγκατάστασης πρώην ΧΥΜΑ Α.Ε., στη θέση Συρί στο Θορικό Λαυρίου.

      (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Προμπονάς)11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον υφιστάμενο σταθμό βάσης της COSMOTE με κωδικό θέσης 1400579 ΠΕΝΤΕΛΗ/Χ2, επί εδάφους  στη περιοχή Αγ. Παντελεήμονα, Δήμου Κηφισιάς.

           (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Προμπονάς)

12. Ορισμός εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του B.I.C. Αττικής.

            (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Χρήστου)

13.Ορισμός εκπροσώπου Περιφέρειας Αττικής στο Κέντρο Πρόληψης Ενάντια στα Ναρκωτικά (ΚΕΠΕΝ) «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ».

            (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Σμέρος)

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣΗ Δημοκρατική Αριστερά να βγάλει ΑΜΕΣΑ από τις λίστες της τη Μαρία Ρεπούση

Προκλητική, ασεβής και κυρίως αμετανόητη αρνητής, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση – τα κατάφεραν οι εχθροί των Ποντίων, εύγε Φώτη Κουβέλη- εκπρόσωπος των αναθεωρητών της ελληνικής ιστορίας, εμφανίστηκε χθες στη βουλή!
Τι έκανε η γνωστή συγγραφέας του βιβλίου ιστορίας του ….’συνωστιμού’;
Αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα, μόλις ο πρόεδρος της βουλής ζήτησε από
τους 300 βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τα γενοκτονημένα θύματα του Τουρκικού φασισμού!

Υπάρχουν φωτογραφίες που κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό την ιταμή πρόκληση!
Υπάρχουν μαρτυρίες δημοσιογράφων που επιβεβαιώνουν το προκλητικό γεγονός!
Εάν η κυρία αυτή έκανε το ίδιο ακριβώς στη Γαλλία ή την Ελβετία, θα έμπαινε φυλακή!
Η άρνηση της γενοκτονίας είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ στις πολιτισμένες αυτές χώρες.
Και στην Ελλάδα τι;
Στην Ελλάδα τιμούμε τους αρνητές της γενοκτονίας, κάνοντάς τους υποψήφιους βουλευτές και με λίγες εκατοντάδες ψήφους τους εκλέγουμε για να τους επιβραβεύσουμε!
Και το αμείλικτο ερώτημα που βγαίνει από τις ψυχές όλων υμών των απογόνων εκείνων που επέζησαν από το μέγιστο αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, είναι αν ο πρόεδρος του κόμματος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης εγκρίνει την ασεβή αυτή στάση της!
Την εγκρίνεις ΝΑΙ ή ΟΧΙ κύριε Κουβέλη;
Γιατί αν την εγκρίνεις, ξέρουν οι Πόντιοι πώς να απαντήσουν.
Αν όμως δεν την εγκρίνεις, ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να ξεπλυθεί η προσβολή:
ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ!
Δεν υπάρχει άλλη συγνώμη για όλους τους Πόντιους απανταχού της γης που να γίνει δεκτή από εσένα, εκτός από αυτήν την ενέργεια.
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Απόγονος Ποντίων που επιβίωσαν από το ΓΕΝΟΤΕΛΕΜΑ
Υ.Γ.

Το θέμα όμως δεν είναι η συμπεριφορά τη κυρίας Ρεπούση κύριε Κουβέλη, αλλά η δική σου ως προέδρου Ελληνικού Κόμματος που εκπροσωπείται στη βουλή.

http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_8085.html#more

DW: "Το Eurogroup ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ στο Σαχινίδη να διερευνήσει για δημοψήφισμα!'

Συζήτηση πίσω από κλειστές πόρτες

Τί ειπώθηκε στο τηλεφώνημα Παπούλια - Μέρκελ;
Η εφημερίδα Süddeutsche του Μονάχου αφιερώνει ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σύγχυση από τα λόγια της Αθήνας».
Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι ξαφνικά τέθηκε το ερώτημα περί δημοψηφίσματος κυρίως από εκείνους που θέλουν επιτέλους να μάθουν πώς φαντάζονται οι Έλληνες το μέλλον τους, φοβούμενοι το δικό τους. «Η κρίση έχει οδηγήσει στη διατύπωση βασικών ερωτημάτων, μέσα ή έξω από το ευρώ» σημειώνει η αρθρογράφος. "Αλλά επειδή ένα δημοψήφισμα είναι ευαίσθητη υπόθεση, η συζήτηση και ο προβληματισμός γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Κανείς ευρωπαίος πολιτικός δεν του αρέσει να μιλάει ανοιχτά. Κανείς ευρωπαίος πολιτικός δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι αναμειγνύεται στα εσωτερικά της Ελλάδας».
Η αρθρογράφος δίνει την πληροφορία ότι στο Γιούρογκρουπ της περασμένης Δευτέρας οι 16 υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ έδωσαν εντολή στον κύριο Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.

Στην ίδια εφημερίδα η Κριστιάνε Σλέτσερ, ανταποκρίτριά της στην Αθήνα εκφράζει την άποψη ότι οι Έλληνες φαίνεται να επέστρεψαν στα μετριοπαθή κόμματα και ότι κάθε παρέμβαση από έξω τους σπρώχνει πρακτικά προ τα ριζοσπαστικά. «Όπως και πριν λίγες μέρες πριν τις εκλογές στις 6 Μαΐου η εκ του μακρόθεν παρέμβαση Σόιμπλε στους Έλληνες να ψηφίσουν πολιτικούς που τάσσονται υπέρ του μνημονίου ενίσχυσε ουσιαστικά το Σύριζα, έτσι μπορεί να γίνει και τώρα. Ο Τσίπρας ίσως χαίρεται όταν ευρωπαίοι πολιτικοί προτείνουν μαζί με τις εκλογές να γίνει και δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας ή όχι στο ευρώ» υποστηρίζει.
Τελικά, ο Σαχινίδης ποιανού εκπρόσωπος είναι, της Ελλάδας ή της Ε.Ε.;

Ο Βενιζέλος δεν ήξερε τίποτα για τον "φόνο" που ετοίμαζαν ;
Έχει πάρα πολλές φορές αποκαλυφθεί ο ρόλος των στελεχών των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων, που παρίσταναν του πιστούς υπηρέτες των ξένων για να έχουν την αποδοχή τους και σε εμάς μετέφεραν απλώς έτοιμες ΕΝΤΟΛΕΣ & μέτρα. Δηλαδή, τι άλλο σημαίνει Δωσίλογος; Τι άλλο είναι αυτός που του δίνουν ΕΝΤΟΛΕΣ τι να πλασάρει στον λαό του κι αυτός κάθεται εκεί υπακούει και στην πατρίδα του δεν αποκαλύπτει τίποτα; Για ποιόν δουλεύει ;
Τους έχουν εδώ σαν εκπροσώπους τους, όπως γράφει ΚΑΙ το δημοσίευμα, για να μην φαίνονται αυτοί και δημιουργούν αντιδράσεις, βάζουν τους έμπιστους τους, να τα λένε δήθεν σαν δικά τους.
Και μην μας πούνε ότι ο Βενιζέλος δεν είχε ενημερωθεί, από την ίδια στιγμή! Συνένοχοι είναι σε όλα και από την αρχή. Συνεταιρικά με την τρόικα εκβιάζουν τον λαό!
Και δωσίλογοι και προδότες (και οι λέξεις δεν είναι καθόλου βαριές, μάλλον ήπιες)


Βίντεο: Εδώ μιλάμε για έναν έρωτα μεγάλοhttp://www.spirospero.gr/index.php/dagkonei/2999-dagkonei-to-poiitiko-flert-dora-samara-ixitiko

Διώξεις βόμβα για την αυτοκτονία του κουμπάρου του Μειμαράκη...


Πεποισμένες οι εισαγγελικές Αρχές ότι τοκογλυφοι του "όπλισαν" το χέρι- Νο 1 καταγγελόμενος απο τον αυτόχειρα ο αδερφός της πρώην διευθύντριας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας!


Από τον Πέτρο Κουσουλό

Στην τελική ευθεία, ως προς το ποινικό της σκέλος, μπαίνει η περίεργη υπόθεση αυτοκτονίας του επιστήθιου φίλου και κουμπάρου του πρώην υπουργού, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Νίκου Κοτσαυτάκη ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του την 14η Δεκεμβρίου 2009. Σχεδόν...
δυο χρόνια μετά τον αναπάντεχο χαμό του στενού συνεργάτη του γνωστού πολιτικού, η εισαγγελέας Πρωτοδικών που διεξήγαγε την προκαταρκτική εξέταση, κυρία Ιφιγένεια Γάκη, άσκησε (στις 11 Ιουλίου 2011) κακουργηματικές διώξεις για τα αδικήματα της τοκογλυφίας, της απάτης και της πλαστογραφίας και έστειλε το φάκελο της δικογραφίας στην τακτική ανάκριση.


Την ίδια στιγμή, σήμερα, η zougla.gr αποκαλύπτει το διαβιβαστικό της Ασφάλειας που περιγράφει καρέ-καρέ τις τελευταίες στιγμές του αυτόχειρα.
Υπενθυμίζεται ότι «φως» στην «αυτοκτονία» είχαν ρίξει τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «VETO» αλλά και η εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio που είχε φιλοξενήσει την κόρη του αυτόχειρα, Έφη Κοτσαυτάκη.
Κατήγγειλε ως «αρχιτοκογλύφο» τον αδερφό της διευθύντριας του πρώην υπουργού
Βασικό ρόλο στην υπόθεση, εμφανίζεται να έχει διαδραματίσει ένας άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας, ο οποίος είναι αδερφός της ιδιαιτέρας του πρώην υπουργού και διευθύντριάς του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο ιδιόχειρο σημείωμα του Κοτσαυτάκη κατονομάζεται ως «αρχιτοκογλύφος» και ο «άνθρωπος που του όπλισε το χέρι».

Το εν λόγω πρόσωπο, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, έχει «πλούσιο» βιογραφικό και στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί σε δημόσιες θέσεις-κλειδιά. Ειδικότερα από τις 15 Ιουνίου 2004 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2006 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου, λαμβάνοντας μέρος σε συσκέψεις στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια προσελήφθη σε οργανική θέση του Δήμου Χαλανδρίου, όπου είχε απασχοληθεί ως Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός και κατά το παρελθόν.
Ο αυτόχειρας στο πεντασέλιδο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πίσω του και βρίσκεται στη διάθεση της zougla.gr επεσήμανε ότι ο καταγγελλόμενος του είχε δανείσει με επιταγές 68.000 ευρώ και στη συνέχεια του ζητούσε 1000% τόκο. «Με ανάγκασε να του κάνω προσημείωση και με εκβίαζε με πλειστηριασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στις καταθέσεις που έδωσε στις αστυνομικές Αρχές κατά τη διάρκεια της προανάκρισης το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να παραδέχτηκε ότι εν είδη βοηθείας είχε δανείσει στον αυτόχειρα ένα ποσό της τάξεως των 325.000 ευρώ. Επεσήμανε μάλιστα ότι τον είχε γνωρίσει μέσω της αδελφής του και δήλωσε ότι συνήθιζαν να κάνουν παρέα. Ειδικότερα ανέφερε ότι από το 2004 μέχρι και το 2007 δάνεισε στον αυτόχειρα 240.000 ευρώ για τα υποτιθέμενα έξοδα μετάφρασης της διαθήκης συγγενικού προσώπου του αυτόχειρα στην Αμερική αλλά και τις εξοφλήσεις δικηγόρων. Επίσης επεσήμανε ότι το Μάιο του 2008 του δάνεισε εκ νέου 75.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατονομαζόμενος ως «αρχιτοκογλύφος» έχει υποθηκεύσει ολόκληρη την περιουσία της οικογένειας του αυτόχειρα ενώ τον περασμένο Ιούνιο είχε βγάλει στον πλειστηριασμό ένα από τα διαμερίσματα του Νίκου Κοτσαυτάκη για οφειλή ύψους 121.819 ευρώ. Εντούτοις ο πλειστηριασμός ανεστάλη για το 2015.
Ο «πλαστογράφος» και ο Αλβανός
Ιδιαίτερο ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει διαδραματίσει και ένας ακόμη ιδιώτης ο οποίος καταγγέλθηκε από τον αυτόχειρα ως πλαστογράφος. Στα χέρια του συγκεκριμένου προσώπου βρέθηκε μια επιταγή ύψους 170.000 ευρώ του Νίκου Κοτσαυτάκη η οποία φέρεται να έχει πλαστογραφηθεί. Ο ίδιος πάντως ισχυρίσθηκε ότι το διάστημα 2000-2007 είχε δανείσει στον κουμπάρο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη 170.000 ευρώ.
Το τρίτο πρόσωπο-κλειδί είναι ένας Αλβανικής καταγωγής άνδρας με το όνομα «Σπύρος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Κοτσαυτάκης υπήρξε το «δεξί του χέρι» φέροντας τον τίτλο του ειδικού συμβούλου.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η οικογένεια του εκλιπόντα, μετά την αυτοκτονία και παρά το γεγονός ότι στο ιδιόχειρο σημείωμα ο μυστακοφόρος άνδρας ζητούσε από τον παιδικό του φίλο να προστατεύσει την οικογένειά του, ο πρώην υπουργός εξαφανίστηκε…
Οι τελευταίες στιγμές του θρίλερ
Λεπτομερέστατα αναφέρονται οι τελευταίες κινήσεις του 58χρονου αυτόχειρα στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας. Στις 6 το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου 2009 ο Κοτσαυτάκης μετέφερε τη σύζυγό του, Μαρίνα, στη στάση του λεωφορείου. Στη συνέχεια, στις 9 το πρωί, συνάντησε ένα φίλο του ιδιοκτήτη της καντίνας στο Αμαλία Φλέμινγκ και του ανέφερε ότι είχε μεταβεί εκεί για αιμοδοσία. Ο εν λόγω μάρτυρας ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε εν ζωή.
Στις 14.40 μια εργαζόμενη που πήγε να παραλάβει το αυτοκίνητό της από το παρκινγκ εντόπισε το νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του. Στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα Maverick, στα πίσω καθίσματα μια 35αρα φυσιγγιοθήκη, ενώ στις τσέπες του αυτόχειρα βρέθηκε το σημείωμα, μια κατασχετήρια έκθεση, το κινητό του, η ταυτότητά του και μια κλήση από το Πταισματοδίκη Χαλανδρίου.
zougla.gr


Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου"

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι  21-5-2012

Το Σχόλιο της «πρΟΤΑσης»


Καθώς προχωράμε προς τη διενέργεια των εκλογών στις 17 Ιουνίου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, το πλάνο της αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου τομέα , παραμένει.  Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να απομακρυνθούν 15.000 εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του 2012 και 150.000 έως το 2015!
Ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση , σε συνεργασία με την τρόικα ( μέσω της task force), έχει επεξεργαστεί  την εκπόνηση κριτηρίων για την αξιολόγηση όλου του προσωπικού του Δημοσίου, με την περιγραφή Συστήματος Περιγραμμάτων θέσεων.
Ήδη έχουν εκπονηθεί 50 περιγράμματα θέσεων τα οποία θα περιλαμβάνουν : 
·        Τον τίτλο και το ορισμό της περιγραφόμενης θέσης εργασίας.
·        Το σκοπό και το αντικείμενο της θέσης εργασίας .
·   Το απαιτούμενο επίπεδο τυπικών και άτυπων γνώσεων και τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες για την κατάληψη της θέσης εργασίας.
·        Την ανάλυση της θέσης εργασίας που επιτελεί, σε κύριες και επιμέρους λειτουργίες, την περιγραφή των καθηκόντων και τις απαιτούμενες συνθήκες άσκησής τους  (πηγή : εφημερίδα «Το Ποντίκι»)

Η “πρΟΤΑση” , όλο αυτό τον καιρό , έχει επισημάνει , ότι η αξιολόγηση των εργαζομένων στο  Δημόσιο, θα αποτελέσει την αφορμή για την υλοποίηση της βασικής δέσμευσης του Μνημονίου 2 , δηλαδή , τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, είναι διαφορετική η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δημοσίου - βάση σχεδίου και οράματος - και άλλο η διάλυσή του.

Τα κενά των υπηρεσιών στους περισσότερους φορείς είναι τεράστια :
-   Οι αυξημένες συνταξιοδοτήσεις και το πάγωμα των προσλήψεων, εδώ και μια 3ετία, διόγκωσε την κατάσταση.
- Οι υπηρεσίες λειτουργούν με δυσκολίες. Ιδιαίτερα στους Δήμους, υπηρεσίες με τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον, όπως η καθαριότητα , οι παιδικοί σταθμοί , οι τεχνικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες πρασίνου, οι διοικητικές υπηρεσίες  κ.α. λειτουργούν  με το 1/3 του προσωπικού που είναι αναγκαίο για την σωστή λειτουργία τους .

Έχει γίνει, πλέον, σαφές ότι, το «σχέδιο» οδηγεί στην αποδόμηση  του Δημοσίου τομέα και την εκχώρηση βασικών υπηρεσιών στους Ιδιώτες.
Η απάντηση σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν τα τελευταία δύο (2) χρόνια , βρίσκεται ξανά στα χέρια του λαού.
Η ευκαιρία αυτή δεν θα πρέπει να χαθεί . Η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης κρίνεται παραπάνω από επιτακτική.


πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου


ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα που τα μισά κόμματα κατηγορούν τα άλλα μισά για απουσία πατριωτισμού και ένας νέος εθνικός διχασμός καιροφυλακτεί με τραγικές συνέπειες για την πατρίδα μας, γίνεται πιο επίκαιρος από ποτέ ο εορτασμός της επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ενα γεγονός που ήρθε ως αναμενόμενο αποτέλεσμα των πολύχρονων αιματηρών αγώνων των ηρωικών ριζοσπαστών στην Κεφαλονιά και στα άλλα ιόνια νησιά μας. Μια κατάκτηση-παράδειγμα για όλους τους Ελληνες, που αποδεικνύει πως ενωμένοι κάνουμε θαύματα. Και τότε υπήρχαν άνθρωποι που συνεργάζονταν με τους άγγλους κατακτητές αλλά νικήθηκαν κι αυτοί από την ισχυρή λαϊκή απαίτηση για ελευθερία και αποτίναξη του ζυγού των Εγγλέζων που είχαν επιβάλει-με ελάχιστες εξαιρέσεις-ένα αυταρχικό και τυραννικό καθεστώς.

Σας καλούμε, λοιπόν, όλους, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΪΟΥ, στο Κέντρο Νεότητας του δήμου μας, Αντιγόνης και Δαναϊδων, ώρα 20.00, να γιορτάσουμε με κάθε λαμπρότητα την ιστορική επέτειο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δημοτικός σύμβουλος Αρης Νόμπελης, ο οποίος και θα παρουσιάσει αναλυτικά τα γεγονότα που προηγήθηκαν της απελευθέρωσης, ενώ στο τέλος της ομιλίας οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδικές καντάδες και άλλα αξέχαστα τραγούδια από καταξιωμένους επτανήσιους ερμηνευτές.


ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!
Σύλλογος «Οι Φίλοι των Επτανήσων»

Οι σταυροί που έλαβαν στις πρόσφατες εκλογές, Χαλανδραίοι υποψήφιοι βουλευτές οι οποίοι δεν εκλέχθηκαν

Αλεξόπουλος Απόστολος του Ιωάννη ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
13.974
Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος του Ιωάννη ΛΑΟΣ
10.072
Ήσυχος Κωνσταντίνος του Νικολάου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
8.285
Καρατζά Κονδυλία (Λούλα) του Χρήστου
ΚΚΕ
5.782
Γλάρου Αναστασία (Σάσα) του Δημητρίου Δημιουργία ξανά 1.759
Μαυροκεφαλίδης Χρήστος του Ηλία ΔΗΜΑΡ
1.139
Μιχαήλ-Παυλιδάκη Μαρία του Σπυρίδωνος ΠΑΣΟΚ
 
985

http://halandripedia.blogspot.com/

ΕΝΗΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ

Διαβάστε στο www.stasi.gr

αβέβαιη η περυσινή "σωτήρια λέμβος" της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς

αβέβαιαη η ύπαρξη σχολικών καθαριστριών στα σχολεία από την νέα χρονιά

δύο ενδιαφέρουσες απόψεις για το τι μπορεί να σημαίνει η έξοδος της Ελλάδας από το euro από τις υπεράνω υποψίας εφημερίδες Guardian και Financial Times

Τέλος ενημερωθείτε για το πως μποορείτε να προμηθευτείτε φρέσκα βιολογικά λαχανικά κομμένα από το χωράφι του παραγωγού , χωρίς μεσάζοντες στο Χαλάνδρι σε εβδομαδιαία βάση από το δίκτυο που οργανώνεται τώρα στη πόλη.

Ένα γράφημα, αξίζει χίλιες λέξεις


Στο παραπάνω γράφημα βλέπουμε τι συμβαίνει στις καταθέσεις σε 4 χώρες της Ευρώπης.
Σε Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλίας, παρατηρούμε ότι οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.
Την ίδια στιγμή, οι καταθέσεις της Γερμανίας αυξάνονται σε νέα ιστορικά υψηλά, τουλάχιστον των τελευταίων 11 ετών.
Αυτό σημαίνει, πως οι Ευρωπαίοι πολίτες, φοβούνται για την επόμενη ημέρα, και αναζητούν "ασφάλεια", με αποτέλεσμα να στέλνουν τα χρήματά τους στην Γερμανία.
Εαν σύντονα δεν αλλάξει αυτή η εικόνα, τότε η πίεση για διάσπαση της Ευρωζώνης και επιστροφή των χωρών αυτών στα τοπικά τους νομίσματα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από ότι είναι σήμερα.
www.xrimanews.gr
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τεχνητή υστερία έχει πιάσει τα κανάλια και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, με αφορμή την επιστολή του Παπαδήμου, ότι σε δυο μέρες "σηκώθηκαν" από τις τράπεζες 700 ΕΚΑΤ. ευρώ!
Σηκώνουν τις καταθέσεις τους οι πολίτες για να μην τους τις πάρουν οι αριστεροί...
Δεν λένε όμως ότι στα 2 προηγούμενα χρόνια "έφυγαν" 75 ΔΙΣ ευρώ !!! Εκατονταπλάσια δηλαδή!
Ούτε λένε ότι η κινδυνολογία που καλλιεργούν σκόπιμα, δημιουργεί ανασφάλεια σε όσους έχουν ακόμη κάποια χρήματα...
Και κυρίως, δεν λένε ότι τα χρήματα δεν φεύγουν μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλες τις πληττόμενες από τα μνημόνια χώρες. Και που πάνε μετά, τα χρήματα των μεγαλοκαταθετών;
Μα που αλλού; Στην Γερμανία, η οποία παρουσιάζεται ως το ασφαλές καταφύγιο.
Η Γερμανία αιμματοδοτείται από την δική μας κρίση που συντηρεί .


ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΤΟ ΓΑΜΟΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΡΙΣ;;;

DW: Οι Γερμανοί ξαναλένε 1 ΤΡΙΣ θα χάσουμε αν φύγει η Ελλάδα και μπει σε κρίση το Ευρώ‏

 

Η κρίση του ευρώ θα μπορούσε να στοιχίσει στη Γερμανία περίπου ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, υπολογίζει ο πρόεδρος του IfO X. B. Ζιν, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη της εξόδου της Ελλάδας από την ΟΝΕ.
«Το ποσό των 80 δισ. ευρώ για την Ελλάδα που θα χαθεί είναι πολύ μικρό σε σχέση με το ποσό για το οποίο η Γερμανία έχει εγγυηθεί. Προκειμένου να σώσουμε το ευρώ έχουμε αναλάβει υψηλό ρίσκο» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Rheinische Post o Χανς Βέρνερ Ζιν.
Ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου IfO του Μονάχου εκτιμά ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας η Γερμανία θα χάσει 600 δισ. ευρώ.
«Και εάν καταρρεύσει τελικά το ευρώ θα προστεθούν στις απώλειες άλλα 300 δισ. ευρώ από μη καταβαλλόμενες αξιώσεις προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Bundesbank). Συνολικά θα μπορούσαν να χαθούν περίπου ένα τρισεκατομμύριο ευρώ», προσθέτει ο οικονομολόγος.
Η Αθήνα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη

Ο πρόεδρος του IfO Χανς-Βέρνερ Ζιν
Ο κ. Ζιν επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του κοινού νομίσματος. «Ήδη πριν από δύο χρόνια είπα ότι η Ελλάδα οφείλει προς το δικό της συμφέρον να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Με το ευρώ ως νόμισμα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει την ανταγωνιστικότητα που χρειάζεται προκειμένου να βγει από την οικονομική ύφεση, προσθέτει ο γερμανός οικονομολόγος.
Υπενθυμίζεται ότι το ινστιτούτο IfO του Μονάχου εκπόνησε τον περασμένο Απρίλιο μελέτη σχετικά με τις συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη για την ίδια την χώρα αλλά και την Ευρώπη.
Σταμάτης Ασημένιος, dpa


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *