Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Το πάρτυ του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ στην ... Ελληνοαμερικανική Ένωση (ασχολιάστο...)Πάρτι έδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, στην Ελληνοαμερικάνικη Ενωση (!!!), στη οδό Μασσαλίας, για την ονομαστική του γιορτή.

Στο πάρτι υπήρχε και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική από πέντε νεαρούς που η ΔΗΜΑΡ έκανε δώρο στον Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κυρία Αννα Διαμαντοπούλου σάρωσε τις εντυπώσεις χορεύοντας υπό τους ήχους του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας.

«Αννα το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μακρύ ζεϊμπέκικο» της είπε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης 

Οικονόμου που ήταν επίσης παρών στο πάρτι κι εκείνη συμφώνησε.

Την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε να χορεύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και χόρεψε κι αυτός με τη σειρά του υπό τους ήχους του γνωστού ρεμπέτικου «Αντιλαλούνε οι φυλακές».

Αίσθηση προκάλεσε το μπλουζ που χόρεψαν ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης με την δημοσιογράφο Ολγα Τρέμη, η οποία ήταν απλά ντυμένη με μπλου τζιν και αμάνικο τοπάκι. «Να διαγραφεί ο γραμματέας» σχολίασε γελώντας ένα από τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στη συνέχεια ο εορτάζων Ανδρέας Παπαδόπουλος ζήτησε παραγγελία από την ορχήστρα ένα τσιφτετέλι και το χόρεψε με την Ολγα Τρέμη ενώ όλοι χειροκρότησαν.


Παρόντες ήταν το σύνολο των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της αλλά και ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαπας ενώ γύρω στα μεσάνυχτα έκανε την εμφάνισή του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, ο οποίος ευχήθηκε και συνομίλησε για ώρα με τον Φώτη Κουβέλη.

Εκεί ήταν η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, ο αδελφός της δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης και πολλοί άλλοι.

Παρούσα ήταν και η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη του ΣΚΑΪ, με τον σύζυγό της, η οποία παρήγγειλε ειδικό τραγούδι για να χορέψει ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ αλλά η ίδια δεν τον ακολούθησε στην πίστα.

iefimerida

ΑΜΕΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ!

http://omertanewsgr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2532.html#more
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται την 3η Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.
Αυτή η ημέρα δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Το 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ' εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία ανέρχεται σε 37 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο. Επίσημη απογραφή δεν υπάρχει, τα στοιχεία στηρίζονται σε ποσοστά της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και των επίσημων φορέων του κράτους. Η πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρίες πάσχουν από νοητική στέρηση.

Εξαιρετικά σημαντικό εκτός των έργων υποδομής είναι το να αποκτήσουμε όλοι μας συνείδηση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην κίνησή τους στην πόλη. Όχι μόνο στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αλλά στα κτήρια, στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα, στους δημόσιους χώρους.

Η Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη «1595», αλλά και τα επτά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών τα οποία πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία, προσβλέπουν στην ελαχιστοποίηση του κόπου και τον περιορισμό των περιττών μετακινήσεων σε υπηρεσίες, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Στη χώρα μας υπάρχουν θεσμοί και δομές που προστατεύουν και φροντίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Παρόλα αυτά το σημαντικότερο κομμάτι είναι η συμπεριφορά και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε εμείς τους ανθρώπους αυτούς. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα, οφείλει να είναι συνείδηση όλων μας, όχι μόνο την ημέρα που έχει καθιερωθεί να εορτάζονται, αλλά και κάθε μέρα. Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να κάνει μικρά πράγματα για τη διευκόλυνση της ζωής τους, ενώ είναι πολύ δύσκολο για τους ίδιους να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία μας. Το να είσαι άτομο με ειδικές ανάγκες δεν είναι επιλογή, το να δυσκολεύεις ή να διευκολύνεις τη ζωή ενός τέτοιου ατόμου όμως είναι.


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΜΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟ


http://omertanewsgr.blogspot.gr/2012/12/blog post_2532.html#more

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Αγαπητέ Άγγελε,

Το προσωπικό μου Blog δεν είναι δημοσιογραφικό .Ασκεί κριτική και ανακοινώνει τις ενέργειες που κάνουμε σαν παράταξη.


Οι αναρτήσεις των άλλων Blog που αφορούν εμπλοκή Χαλανδραίων δημοσίων προσώπων, είτε αυτοί είναι δημοτικοί άρχοντες, είτε Δημοτικοί σύμβουλοι, είτε δημόσιοι υπάλληλοι του ευρύτερου Δημόσιου τομέα στην πόλη μας ενδιαφέρουν γιατί με τις πράξει ή παραλείψεις τους επηρεάζουν πολιτικά και πιθανά ζημιώνουν και οικονομικά τον Δήμο.


Η εμπλοκή δημοτικών υπαλλήλων σε λίστες, ή άλλες αξιόποινες πράξεις στην ιδιωτική τους επαγγελματική και κοινωνική ζωή ενδιαφέρουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες που έχουν την αρμοδιότητα να ελέγξουν και να τιμωρήσουν στις περιπτώσεις παραβατικότητας.


Η δημοσιοποίηση και από το δικό μας blog γίνεται για να γνωρίζει η Διοίκηση του δήμου τις συμπεριφορές αυτές και να προστατεύει τα δικά της συμφέροντα που είναι και δικά μας


Αυτό σημαίνει ότι στα πρόσωπα αυτά δεν θα πρέπει να ανατίθενται από την Διοίκηση του Δήμου καθήκοντα μέχρι να ξεκαθαρισθεί η νομιμότητα των πράξεων τους.


Στην σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων για το συγκεκριμένο θέμα δεν κληθήκαμε και θα εξετάσω την παράλειψη.


Σας ενημερώνουμε επίσης ότι :


1) το θέμα της υποχρεωτικής ανάρτησης των περιουσιακών στοιχείων και των δημοσιευμάτων που αφορούν Δημοτικούς υπαλλήλους θα τα βάλουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ήδη κάναμε ανάρτηση


2) Εμείς πάρα το γεγονός ότι είμαστε η Πέμπτη δύναμη της αντιπολίτευσης δεχόμαστε την κριτική σου σαν να είμαστε η Μείζων αντιπολίτευση, αν και βάλαμε μια σειρά θεμάτων, όπως το Πεύκο Πολίτη, το Δημαρχείο, την Ελεγχόμενη στάθμευση, την ένταξη των 250 μέτρων και σε πολλά από αυτά έχουμε και αλλαγή της θέσης της Διοίκησης προς όφελος της πόλης.


3) Όσο για τον πρίγκιπα που θα κατέβει ανεξάρτητος ας περιμένουμε τις εξελίξεις γιατί οι καιροί δεν είναι για πρίγκιπες.

Χρόνια πολλά και καλά για την μικρή


Νίκος Πανταζής

ΤΟ OMERTANEWS ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ...

Με αυτή την ανάρτησή του http://pantazisnikos.blogspot.gr/2012/12/omerta-news.html ο Νίκος Πανταζής  αναδημοσιεύει ανάρτηση του omertanews (http://omertanewsgr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5561.html?spref=bl).

Αυτά από εδώ τα είπαμε προ διμήνου, στις 5 Οκτωβρίου (http://stinplatia.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6353.html)

Τι γράφαμε τότε (μεταξύ άλλων που προτείνουμε να διαβάσουν, όσοι τότε δεν τα διάβασαν ή δεν αξιολόγησαν).

Μια παράγραφο θα την μεταφέρουμε εδώ για όσους βαριούνται να το διαβάσουν όλο:

" .... Καθημερινά βοά η blogόσφαιρα αλλά και μεγάλα ειδησιογραφικά sites με καταγγελίες που ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Υπάρχουν πορίσματα ελεγκτών που κατονομάζουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πρόσωπα.

Είναι δυνατόν να κάνει ο Δήμαρχος τον κινέζο;;;;

Είναι δυνατόν στελέχη που έχουν εμπλοκή - ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στον εισαγγελέα - σε ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ, να εκπροσωπούν τον δήμο σε συναλλαγές με την αγορά του Χαλανδρίου;;; Ποιος θα εμποδίσει τις κακές γλώσσες να μιλήσουν για αναζήτηση πελατών;;;

Ζούμε σε μια περίοδο ΣΗΨΗΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ και ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ...."


Δεν είναι λοιπόν τίποτα καινούργιο αυτό που σήκωσε το ΟΜΕΡΤΑ και ο Νίκος Πανταζής.
Το καινούργιο είναι το απόσπασμα από το πιστοποιητικό της εισαγγελίας που δείχνει το OMERTA. 

Αλλά το θέμα έχει "σπάσει", χρόνια τώρα,  σε δεκάδες blogs, sites με πρώτο - αν δεν κάνουμε λάθος - το zougla.gr


.... αλλά και άλλους δικτυακούς τόπους ...
Αλλά και εφημερίδες....

VETO πρωτοσέλιδο πριν δύο χρόνια


ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ HOT DOG ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ


ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ...


Ας πούμε δυο πράγματα όμως και σήμερα απευθυνόμενοι κυρίως στο Νίκο Πανταζή που σηκώνει το θέμα και με τον οποίο έχουμε ανοίξει αυτόν τον δημόσιο διάλογο που είναι κρίσιμος:

Φίλε Νίκο, 
κατανοώ ότι η δημοσιογραφία είναι πιο εύκολη από την πολιτική πράξη. Όπως ξέρεις έχω εμπειρία και από τα δύο.

Και αν εμείς από εδώ έχουμε την πολυτέλεια (πολυτέλεια που μας εξασφάλισαν κάποιοι μικρόνοες που έκαναν την  επιλογή), απλά να αναδεικνύουμε και να σχολιάζουμε θέματα, εσείς οι "θεσμικοί" - δυστυχώς για εσάς σε τόσο δύσκολες συνθήκες - οφείλετε να μην εξαντλήστε σε σχολιασμό στο διαδίκτυο.

Διότι έχετε ΘΕΣΜΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ - που εμείς δεν έχουμε και άρα δεν απολογούμαστε για τις πράξεις μας ή τις παραλείψεις μας.

Και άρα η ιδιότητά του blogger είναι - εξ αντικειμένου - δευτερεύουσα για την δημόσια φωνή, όσων έχετε θεσμικό ρόλο.

Είναι απορίας άξιο ότι το θέμα δεν έχει απασχολήσει ΕΠΙΣΗΜΑ τα όργανα του δήμου με πρωτοβουλία κανενός.

Και γι' αυτό οι ευθύνες ΑΝΔΡΕΑΣΗ είναι εξ αντικειμένου αυταπόδεικτες και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα.

Η διοίκηση είναι προφανές ότι επιχειρεί να σκεπάσει το θέμα.

Άλλωστε γνωρίζεις ότι ο σμπίρος μου με έχει ενημερώσει για ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ που έγινε γι' αυτό το θέμα, καθώς και για την στάση του Δημάρχου. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΕΚΕΙ, αυτό το θέμα, ο νόμος δεν λέει αυτό.

(Βέβαια είναι αδύνατον να αποκαλύψω περισσότερα- ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΗΓΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ).

Η αντιπολίτευση λοιπόν;;;  Γιατί σιωπά;;; 

ΘΕΣΜΙΚΑ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΣΙΩΠΑ!
Διότι ξέρω ...
Αλλά φτάνει αυτό;;;

Και δεν μιλάω για την "γλάστρα" αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση που μιλάει ΜΟΝΟ για τις ... γλάστρες και μάλιστα ολίγες εξ αυτών, επιλεκτικά, μικρόψυχα και γεμάτη ιδιοτελή κριτήρια.

Μιλάω ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, τις παρατάξεις της αριστεράς και τις ανεξάρτητες παρατάξεις.

Εμείς δεν τραβήξαμε άλλο το θέμα ακριβώς διότι θα κατηγορούμασταν για "εμπάθεια".

Ούτε εμμονικοί είμαστε, ούτε πρόκειται να αφήσω τα προσωπικά μου συναισθήματα για τον τρόπο που μας χειρίστηκε ο ...περί ου ο λόγος - προφανώς συμμετέχοντας ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ το σχέδιο του αίσχους -  να υποκαταστήσουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντιμετώπιση του θέματος, αλλά και να οδηγήσουν σε κινήσεις, που μπορεί να κατηγορηθούν από τους "καλόπιστους" επικριτές μας, ως  έλλειμμα σεβασμού ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ της δημοκρατίας, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό ορισμένες φορές με τέτοιας ποιότητας θεσμούς που έχουμε και βέβαια με τέτοιας ποιότητας υπηρέτες τους που μας ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ, εδώ στο Χαλάνδρι από τα πάνω και για λόγους που αρχίζουν πλέον να ξεκαθαρίζουν.

Η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί του θέματος.
Οι θεσμοί στον δήμο γνωρίζουν.
Δεν υπάρχει άλλος χώρος για δημοσιογραφική παρέμβαση. Μόνο ανακύκλωση μπορεί να κάνει κανείς.

Αν δεν ενεργήσουν οι θεσμοί, αξιολογούνται και ως συλλογικότητες και ως πρόσωπα οι λειτουργοί τους - στο πλαίσιο της δημοκρατίας που όλοι  υπηρετούμε.

Και αφού δεν μιλούν - πλέον - μπαίνει από εμάς τους υπόλοιπους μπροστά ένα ακόμα καθήκον:

ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ (όταν έρθει η ώρα) ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ και να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ. 

Όχι με πρόταγμα την ικανοποίηση - όποιων - φιλοδοξιών που καλά κάνουν και υπάρχουν αν υπηρετούν αρχές,  ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΕΡΓΩ.
 Αλλά με πρόταγμα το πώς θα συμβάλλουν να λειτουργήσουν καλύτερα οι θεσμοί.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός φίλε Νίκο.

ΥΓ 1: Εχθές είχε γενέθλια και η κόρη μου - άσχετο για τους πολλούς αλλά κάποιοι λίγοι θα καταλάβουν γιατί το αναφέρω. 

ΥΓ 2: Εχθές λοιπόν  ενημερώθηκα ότι ο Πρίγκιπας διαδίδει ότι θα κατέλθει στας δημοτικάς εκλογάς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ διότι δεν θέλει χρίσμα! ΑΜΗΝ!


Καλημέρα.
Καλή εβδομάδα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ


ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΗΜΕΡΑ: ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ!


ΚΕΔΕ: Στις 9 το Έκτακτο Συνέδριο, στις 10 «επίσκεψη» από ΠΟΕ-ΟΤΑ
Αρχίζει στις 9 το πρωί, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ για το μνημόνιο 3, με το διοικητικό συμβούλιο να εγκαταλείπει τις παραιτήσεις και τα λουκέτα στους δήμους, μένοντας σε μια κινητοποίηση διαμαρτυρίας και μπαράζ... δικαστικών προσφυγών (εδώ).
Οι σύνεδροι αναμένεται να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση και δράση τους σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, τη διαθεσιμότητα αλλά και την επιτροπεία της Αυτοδιοίκησης, που υποβαθμίζει και απαξιώνει τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • 09.00 -10.00 Διαπίστευση - Εγγραφή Συνέδρων
  • 10.00 -18.00 Εισήγηση διοικητικού συμβουλίου ΚΕΔΕ από τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη - Τοποθετήσεις προέδρων Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων - Τοποθετήσεις συνέδρων - Απόφαση Συνεδρίου.
  • Παρεμβάσεις θα κάνουν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννης Σγουρός, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων εργαζομένων στους δήμους, όπως επίσης και ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης που αναμένεται να ανακοινώσει την άρση του ασυμβίβαστου δημάρχου-επαγγέλματος.
Στο Συνέδριο.... και οι εργαζόμενοι των δήμων
Την ίδια ώρα, 4ωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, πραγματοποιούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, προκειμένου στις 10 το πρωί να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Συνέδριο των δημάρχων.

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/26013


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:Αυτά είναι τα ωραία! Ξεσηκώνεσε για το μνημόνιο 3, απειλείς ότι θα κλείσεις τους δήμους, θα αυτοπυρποληθείς, θα κάνεις ντου (βρε πονηρή ...) για την υπεράσπιση της αυτοδιοίκηση, των εργαζόμενων, των ανέργων, των ανασφάλιστων κλπ και μετά έρχεται η υπουργάρα, σου δίνει ένα δωράκι για την πάρτη σου - εν προκειμένω σου αίρει το ασυμβίβαστο και αντί να είσαι στο δημαρχείο μπορείς άνετα να κάνεις τις μπίζνες σου χωρίς να σε πρήζουν όλοι αυτοί οι μυστήριοι που σε ψήφισαν και θέλουν - λέει - να σε δούνε "δια υπόθεσήν τους" - όποτε σου περνάει.

ΓΚΑΛΟΠ-ΟΤΑ: ΦΤΑΙΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΙΡΕΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΚΑ»


Μισές - μισές σε κυβέρνηση και δημάρχους επιρρίπτουν οι πολίτες τις ευθύνες για τα προβλήματα στους δήμους, ενώ ένας στους οκτώ δεν παραλείπει να κάνει και... αυτοκριτική,  θεωρώντας ως βασική αιτία την «αδιαφορία των πολιτών». Αυτό προκύπτει από το δεύτερο μέρος της πανελλαδικής έρευνας σε δείγμα 1011 ατόμων, που διεξήγαγε από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου η εταιρεία Opinion Poll για την aftodioikisi.gr και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης. Μοιρασμένοι είναι οι πολίτες αναφορικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το έργο των δημάρχων στην περιοχή τους, ενώ σαφής  είναι πλειοψηφία υπέρ της άποψης ότι  η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) το έκτακτο συνέδριο της οποίας πραγματοποιείται σήμερα, δεν έχει βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων στους δήμους.
Αναλυτικά:
Υπεύθυνοι κυβέρνηση και δήμαρχοι
Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι έχει τη βασική ευθύνη για τα προβλήματα στο δήμο σας» οι πολίτες επιρρίπτουν ισομερώς τις ευθύνες στην κυβέρνηση (39%) και στο δήμαρχο (38%), ενώ το 12 θεωρεί ότι ευθύνεται η «αδιαφορία των πολιτών».

Μοιρασμένοι για έργο των δημάρχων
Σχεδόν μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες και σε σχέση με το αν είναι ικανοποιημένοι από το έργο των δημάρχων στην περιοχή τους: Το 38% δηλώνει «όχι» και μαζί με το 12% που απαντά «μάλλον όχι» φτάνουν το 50%, ενώ στον αντίποδα «ναι» απαντά πάνω από ένας στους τέσσερις  (28%)  και «μάλλον ναι» το 19%, σύνολο 47%.

Kριτική στην ΚΕΔΕ
Πιο σαφής είναι η εικόνα σε σχέση με το ρόλο της ΚΕΔΕ στην επίλυση των προβλημάτων των δήμων. Σχεδόν οι μισοί από του ερωτηθέντες (47%) απαντούν ότι «η ΚΕΔΕ δεν έχει διαδραματίσει κανέναν ιδιαίτερο ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στους δήμους», ενώ, αντιθέτως, ένας στους τρεις (32%) θεωρεί ότι ο ρόλος της ΚΕΔΕ είναι ουσιαστικός.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκοπικής έρευνας του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και της AFTODIOIKISI.GR(αρχείο .ppt).
http://www.aftodioikisi.gr/, 3/12/2012

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 3-12-2012

πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 3/12/2012 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι 

Η ελληνική κοινωνία οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς βιαιότατο κλονισμό εκ βάθρων, υπό το καθεστώς της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής, την οποία υπηρετεί με ακραία μορφή ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί εταίροι του. Το «ελάχιστο κράτος», η έννοια δηλαδή αυτού του κράτους που (εξ)ΥΠΗΡΕΤΕΙ μια συγκεκριμένη Ελίτ, και μόνο αυτή, είναι ακριβώς ο ορισμός μιας κακής ερμηνείας του «ελληνικού φιλελευθερισμού». 
Ακόμα δεν πήραμε τη δόση, και οι «ειδικοί επιστήμονες» αποφάσισαν ΠΟΥ θα πάνε τα λεφτά (δηλαδή οι…δόσεις των δόσεων…) όταν ΘΑ τα πάρουμε. 
Και το ζητούμενο βεβαίως είναι…ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ που θα «περισσέψει» μετά την «εξόφληση των χρεών…Μα, φυσικά …στις τράπεζες και όχι εκεί που πρέπει... 

Οι πολίτες είναι σε άθλια κατάσταση, με μια ανεργία που έχει πάρει την ανιούσα με φρενήρεις ρυθμούς, η… μοιρασιά έγινε και οι μεγαλοφειλέτες θα συνεχίζουν να χρωστούν εκατομμύρια, θα συλλαμβάνονται, και θα τους αφήνουν ΧΩΡΙΣ να πληρώσουν ως συνήθως. 
Και φυσικά, θα έρθουν και ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ (και αυτό είναι ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΟ, εφόσον ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός υποσχέθηκαν ότι ΔΕΝ θα έρθουν!!!). 

Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» την οποία θέλουν να περάσουν, οδηγεί εκ του ασφαλούς στον αφανισμό της Ελλάδας και στην εξαθλίωση του λαού της. 
Η καταπάτηση του Συντάγματος και των νόμων είναι πλέον κανόνας και δεν έχει τιμωρηθεί κανένας γι’ αυτό! Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατοχή με σχέδιο ισοπέδωσης πρώτα της Υγείας και της Παιδείας και στη συνέχεια της υπόλοιπης κοινωνικής δομής. 
Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ βομβαρδισμός με ειδήσεις, νομοθετήματα, σχέδια, υποθέσεις, συζητήσεις και διατάξεις, μοναδικό σκοπό έχουν την παραπλάνηση των πολιτών και την «απασχόλησή» τους με επουσιώδη και δευτερεύοντα θέματα. Ο πραγματικός στόχος των κυβερνώντων δεν είναι άλλος από τον πλήρη έλεγχο της ζωής των εργαζομένων και των πολιτών γενικότερα, με την αθλιότητα των μέτρων που αποφασίστηκαν κατ’ απαίτηση της τρόικας, καθώς, εκτός από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που αφορούν δημόσιες δαπάνες, απαιτείται και σειρά παρεμβάσεων που αφορούν στον ιδιωτικό τομέα 

Είναι σαφές πλέον ότι, θέλουν την Ελλάδα μπανανία, με εργάτες… Κινέζους και μισθούς Ουγκάντας. 
Δεν είναι τυχαίο ότι, όλες οι επώδυνες "μεταρρυθμίσεις" ξεκινούν και καταλήγουν στο Δημόσιο, φανερώνοντας ποιος είναι τελικά ο στόχος συγκυβέρνησης και τρόικας. Αυτός δεν είναι άλλος από την εγκατάλειψη του ευρωπαϊκού μοντέλου από την Ελλάδα και η υιοθέτηση του αμερικανικού. Δηλαδή τίποτε δημόσιο, όλα σε ιδιώτες και μόνο στρατός και αστυνομία στο Δημόσιο, δηλαδή τα σώματα ασφαλείας που θα προστατεύουν την κυρίαρχη τάξη και τους πολιτικούς εκφραστές της. 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου 

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις