Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Χωρίς επενδύσεις και προσωπικό και με την αντίληψη "ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΕ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΙ" για τους όλο και λιγότερους μόνιμους εργάτες στην καθαριότητα ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στο ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ.

Γι΄αυτό ...... από τον ΑΣΤΕΡΙΞ!


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ COCA COLA

Φτάνοντας στα μισά της φετινής παρέλασης είναι η ώρα για ένα μικρό διαφημιστικό διάλειμα που θα μας χαλαρώσει και να ξεδιψάσουμε με την γεύση που ΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ! 


ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο Δ. ΛΕΡΤΑΣ
Ένα μεγάλο - ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ - θέμα για την πόλη και την εκπαίδευση, έριξε ο Δ. Λέρτας στον δημόσιο διάλογο στην τοπική κοινωνία στην προχθεσινή γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων.

Και το θέμα αφορά το κλειστό γυμναστήριο "ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ" στο Κάτω Χαλάνδρι του οποίου Η ΧΡΗΣΗ έχει παραχωρηθεί στον δήμο Χαλανδρίου από την ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ του δημοσίου "ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε." (η εταιρεία που αντικατέστησε τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.)


Για το θέμα της επιβεβαίωσης της παραχώρησης σε έχουμε ξαναενημερώσει αναγνώστη μου με αυτή την ανάρτηση:
ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ "ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ

Από τότε το θέμα το ψάξαμε - σε επίπεδο της "μεγάλης" δημοτικής μας παράταξης.
Ασχολήθηκε ο Θ. Μακρής με το θέμα, ο Λέρτας και ο ακατανόμαστος.

Και κατόπιν ωρίμου σκέψεως - αφού το θέμα είναι ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ - αποφασίσαμε να το ανοίξουμε, δημόσια.

Ποιο είναι όμως το μεγάλο αυτό θέμα;

Δεν θα γίνουμε πολύ αναλυτικοί γιατί για εμάς ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ είναι πάνω από όλα και δεν θέλουμε να το βάλουμε σε κίνδυνο.

(ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, όχι της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του δήμου, που είπε και γι' αυτό το θέμα ένα καράβι ΒΛΑΚΕΙΕΣ για τους προηγούμενους, έτσι; Μην παρεξηγηθούμε ....)

Θα δημοσιοποιήσουμε λοιπόν σήμερα ένα έγγραφο που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο για να το διαβάσουν όλοι - ή τουλάχιστον οι σοβαροί - ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.
ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

Είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ.
Οι παράγραφοι 5 και 6 ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ.
Ο Λέρτας ήδη έθεσε το θέμα ΘΕΣΜΙΚΑ στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Γιατί αυτά αν δεν τα βάλουμε εμείς στον δημόσιο διάλογο δεν τα λέει ΚΑΝΕΙΣ!

Μιλάμε για το θέμα της χρήσης του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ από τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ!

ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ!!!!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ το κλειστό ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ.Α. , γι΄αυτό παραχωρείται στον δήμο!
ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ!!!!
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;;
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!!
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!
Θα τους δώσουμε καμιά ώρα να το απολαύσουν;

Και ΠΡΟΣΟΧΗ: Δίότι ό,τι άλλο επιχειρηθεί κατά την "αδειοδότηση" μπορεί να θέσει αυτό το δικαίωμα των παιδιών μας σε κίνδυνο, όπως λέει το χαρτί.
Αυτά προς το παρόν!
Και ο νοών ΝΟΕΙΤΟ!
        
                                                                                                       ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: ΣΑΙΞΠΗΡ!

Ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου κατά τον Απολογισμό έργου στο ΠΕΣΥ


Να νομοθετήσει άμεσα προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής, με συντονισμένο τρόπο και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς των προσφύγων από την Αττική σε όλη την Ελλάδα, κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, κατά την ομιλία της σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. "Λέω ένα βροντερό 'νομοθετείστε άμεσα', έστω και με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, και είναι σίγουρο ότι αυτή θα είναι ίσως η μόνη ΠΝΠ που δεν θα εγείρει συνταγματική αμφισβήτηση", είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης, κατά τη διάρκεια της ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφέρειας.


Η Περιφερειάρχης, στην ομιλία της, έθεσε τους βασικούς άξονες του έργου της Περιφέρειας, «στη λογική, όχι του αθροίσματος αλλά ακριβώς του δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου, τον οποίο ασκεί το αντιπροσωπευτικό σώμα της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Συμβούλιο», προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής αποσκοπούν στο "να περάσουμε από τη διοίκηση των πολιτών στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας της Περιφερειάρχη Αττικής:

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων με τον Υπουργό Εσωτερικών
Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, είχε το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.

Συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και στους Αιρετούς της, στην ενδεχόμενη αλλαγή του Εκλογικού Νόμου και στο σπάσιμο των μεγάλων Εκλογικών Περιφερειών ως και στο φλέγον ζήτημα του ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ.

Από πλευράς της Ένωσης, κατατέθηκε υπόμνημα με προτάσεις για αναβάθμιση του θεσμού της Τ.Α. και της καταστατικής θέσης των Αιρετών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Π. Καμάρας «η προσέλκυση ποιοτικού πολιτικού προσωπικού με την δημιουργία με την δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος, είναι προτεραιότητα για οιαδήποτε μεταρρύθμιση στο χώρο αυτό, αφού οι Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης είναι το διακριτό στοιχείο του θεσμού σε σχέση με την υπόλοιπη Δημόσια Διοίκηση».

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε τον σεβασμό του και την εκτίμησή που έχει, όπως είπε προς τους ανθρώπους που υπηρετούν ή υπηρέτησαν την Τ.Α. με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, και δεσμεύτηκε για συνεργασία με την Ένωση, στον διάλογο που θα ακολουθήσει για τις θεσμικές αλλαγές, που προγραμματίζονται.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σήμερα (εχθές) Τσικνοπέμπτη είδα την πρώτη κλήση, μετά από 1 μήνα λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας.

Ελπίζω να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην πλατεία Δούρου. Η φωτογραφία απεικονίζει την συνήθη κατάσταση μπροστά από την Eurobank. Μία σειρά παρκαρισμένα μόνιμα και μία σειρά με alarm, σε δρόμο όπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ μόνιμα η στάση και η στάθμευση. Βέβαια ο Δήμος το ότι απαγορεύεται εκεί μόνιμα η στάση, το είχε απαξιώσει στην πράξη με τις ανακοινώσεις που έβαζε την περασμένη βδομάδα και παρακαλούσε να μην σταθμεύουν εκεί στις 25/2 λόγω έργων. (δηλαδή τις άλλες μέρες κάντε ότι θέλετε).

Όσο για την Κολοκοτρώνη μετά από την Βελανιδιά, συνήθως δύο σειρές μόνιμα παρκαρισμένα, μία αριστερά και μία δεξιά και μια τρίτη σειρά αριστερά με alarm.

Η χώρα της αναρχίας και ατιμωρησίας.ΓΓ
 
 
ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Πάλι διαφωνούμε ως προς τις προτεραιότητες Γιώργο. Η ''κουτσουρεμένη" δημοτική αστυνομία έχει πολύ πιο επείγουσες (ατά την γνώμη μου) προτεραιότητες από το να μετατραπεί σε άλλον ένα εισπρακτικό μηχανισμό για τον δήμο ''κάοντας αισθητή την παρουσία της" κόβοντας κλίσεις. Απορώ με τι θέματα επιχαίρεις ώρες ώρες. Η τήρηση - ας πούμε - των κανόνων των αδειών μουσικής στα ΚΥΕ δεν είναι πιο σημαντικό για να πιέσουμε από το να ζητάμε ..... περισσότερες κλήσεις;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΚΕΑ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Είναι πλέον ξεκάθαρο, μετά τις δηλώσεις του ανεκδιήγητου Μουζάλα, ότι μετατρεπόμαστε σε ΜΟΝΙΜΗ αποθήκη -για χρόνια- εκατοντάδων χιλιάδων κάθε λογής προσφύγων και μεταναστών, πράγμα που, σε συνδυασμό με την φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που (αν δεν οδηγήσει σε συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών ή μεταναστών μεταξύ τους όπως έχουμε δει ήδη να συμβαίνει σε διάφορες πόλεις αλλά και καταυλισμούς—κάτι πολύ πιθανό, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη) σίγουρα θα μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν πολυεθνικό αχταρμά φτωχών και υποταγμένων δούλων.
Αποδεικνύεται έτσι σήμερα ότι οι ξένες και ντόπιες ελίτ επιφύλασσαν ειδική μεταχείριση στην Ελλάδα σε σχέση ακόμη και με τις άλλες περιφερειακές χώρες της ΕΕ, δηλ. ως αποθήκη-διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών για όλη την Ευρώπη.
Αυτό όμως θα έχει δραματικές συνέπειες: