Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ


Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο - και κυρίως με την ψήφο μας στα θεσμικά όργανα του δήμου (οικονομική επιτροπή και δημοτικό συμβούλιο) - όλες τις επιλογές της πλειοψηφίας που αφορούν την διαχείριση του θέματος του εμπρησμού του θεάτρου (επιμένουμε στον όρο "εμπρησμός" παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν διάφοροι "σοβαροί κύκλοι" να μας πείσουν ότι "πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα της ΠΥ" για να λέμε τον εμπρησμό - εμπρησμό).

Δεν έχουμε απολύτως καμία επιφύλαξη ή προβληματισμό: Σε αυτές τις περιπτώσεις η αντιπολίτευση ΣΤΗΡΙΖΕΙ δεν κάθεται απέναντι περιμένοντας να γίνει η στραβή για να "κάνει πολιτικό ταμείο".

Υπάρχουν δύο δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έχουν μέχρι τώρα "επιμελώς" αποφύγει να συνταχθούν - δια της  ψήφου τους - με τις επιλογές της πλειοψηφίας.

Έχουν κρυφτεί πίσω από τα δακτυλάκι τους και νομίζουν ότι δεν φαίνονται ότι κάνουν "πολιτική" Μια ματιά όμως στις αποφάσεις της προχθεσινής Ο.Ε. και του προχθεσινού Δ.Σ. θα σου αποκαλύψει - αναγνώστη μου - ότι κάποιοι ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΨΗΦΟΥ (δια της απουσίας) ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ όσων αποφασίζονται για την αποκατάσταση του θεάτρου της ρεματιάς.
Ίσως να μπουν και σε "σκανδαλολογία" - αφού οι διαδικασίες που επιλέγονται είναι αυτές που προβλέπονται από ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ανάγκες.
ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ!

Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να αποκατασταθεί το θέατρο αναγνώστη μου;
ΕΙΝΑΙ!

Δεν το λέει ο Νταβίας. Το φωνάζει κάθε μέρα κάθε δημότης της πόλης, το φώναξαν εχθές όσοι ήταν στην ρεματιά.

Η κριτική - η ειλικρινής, καθαρή και υπεύθυνη κριτική - είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης. Είναι δύναμη και θετική ενέργεια για την διοίκηση.

Και εμείς σήμερα δεν θα κάνουμε κριτική στην αντιπολίτευση.
Θα κάνουμε κριτική στην διοίκηση - τις επιλογές της οποίας για ιο θέατρο ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ με τις επιφυλάξεις όμως που διατυπώνουμε.
Θέλετε να μας πείτε παρανοϊκούς; Πείτε μας, έχουμε συνηθίσει.
Αλλά ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ που - βέβαια - έχεις απορρίψει αναγνώστη μου, επιλέγοντας τον διαχρονικό μαυρογυαλουρισμό. Τέλος πάντων.

ΛΟΙΠΟΝ, ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΡΕ ΝΤΑΒΙΑ μου λένε πρώην σύντροφοι μου (ΠΡΩΗΝ λέω).

ΟΧΙ! Και θα σου πούμε εμείς τι δεν έχει κάνει καλά γιατί οι άλλοι δεν μιλούν επί της ουσίας ή ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να βρουν τα ουσιαστικά σημεία που πρέπει να "πιάσουν" σε ένα τέτοιο θέμα για να κάνουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ κριτική (ή δεν θέλουν).

Για να δούμε, θα μας απαντήσει κανείς σε αυτά;

1. ΦΥΛΑΞΗ
Η φωτιά μπήκε 2 παρά 10 το μεσημέρι.  Εντός ωραρίου εργασίας λοιπόν ΤΩΝ ΔΙΜΗΝΙΤΩΝ που έχουν προσληφθεί για πυρασφάλεια της ρεματιάς και προχθές ψηφίσαμε να παραταθεί για έναν μήνα η σύμβασή τους.
Ψήφισα και εγώ, διότι το θέμα δεν είναι να μην παραταθεί. Είναι να πάνε κάτω και να φυλάνε.
ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΥΛΑΞΗ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ; (Γιατί μας γανώσατε το κεφάλι με την φύλαξη).
ΘΕΣΜΙΚΗ - ΟΧΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ - ΦΥΛΑΞΗ.
ΥΠΗΡΧΕ! ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

Υπήρχε όμως ουσιαστικά ή τυπικά; Αυτό τώρα ....
Ήταν στην ρεματιά η πυρασφάλεια, τα δίμηνα που προσλήφθηκαν ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (όπως αναδείξαμε οι παρατάξεις Θωμά, Καρατζά, Νταβία στο δημοτικό συμβούλιο, όταν τους ενέκριναν).
Ή οι "φύλακες πυρασφάλειας - που προσλαμβάνονται με "προτάσεις - ποσοστά" μεταξύ όσων ψηφίζουν, ήταν σε τίποτα άλλες υπηρεσίες - λέω εγώ που είμαι σεναριογράφος)

2. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ;
ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΟΧΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ.
Με προϋπολογισμό, μηχανισμό κλπ;
ΥΠΑΡΧΕΙ!
Και είναι ο ΣΠΑΠ.
Έχει αναλάβει την ευθύνη και γι' αυτό συμμετέχει το Χαλάνδρι και καταβάλει χρήματα για τον προϋπολογισμό του.
 Πρέπει ο δήμος να φτιάξει και άλλο μηχανισμό; Να πάρει πυροσβεστικά οχήματα; Αν ναι πρέπει να αποχωρήσει από τον ΣΠΑΠ.
'Ετσι δεν είναι;
Αλλιώς πρέπει να πάνε οι εκπρόσωποι του δήμου μας στον ΣΠΑΠ και να προτείνουν τους αναγκαίους σχεδιασμούς για να γίνει καλύτερα η δουλειά του διαδημοτικού φορέα.
(ΚΑΛΥΤΕΡΑ λέω, γιατί ο ΣΠΑΠ κάνει ΚΑΛΑ την δουλειά του - μην παρεξηγηθούμε).
Όσο για την υδροφόρα του δήμου - μπήκε πρώτη στον χώρο - δεν υπάρχει θέμα κριτικής.
Και η πυροσβεστική πήγε εκεί ... πετώντας.
Και αυτό φαίνεται από τον περιορισμό της φωτιάς μόνο στον χώρο του θεάτρου.

3. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ:
Υπάρχουν χρήματα ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕΝΑ για καθαρισμούς ή λείπουν οπότε οι δημότες πρέπει να κάνουν "αγγαρεία" κάθε Κυριακή;
Λείπουν λεφτά από την υπηρεσία καθαριότητας για να πρέπει να γίνεται η δουλειά "εθελοντικά";
ΟΧΙ!
Όλοι έχουν παραδεχτεί ότι τα τέλη καθαριότητας είναι περίπου 30% πάνω από την ανταποδοτικότητα.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ;
Αν καθαρίζουν οι πολίτες εθελοντικά - τότε - να γίνεται έκπτωση στα δημοτικά τέλη.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
Διότι εδώ είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι.

4. ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:
Με εκείνες τις ρημαδοκάμερες που είχε βάλει ο Γρηγόρης στο ρέμα τι έχει γίνει; Υπάρχουν ή έχουμε πάλι μια επένδυση που πήγε .... καλιά της.
Διότι - βέβαια - ημείς της αριστεράς (όπως έρχεσαι) δεν θέμε κάμερες (εκτός αν τις τοποθετούμε εμείς, όπως κάνουμε στο νεκροταφείο), αλλά οι κάμερες στο ρέμα υπήρχαν και τις είχες πληρώσει αναγνώστη μου. Και θα κατέγραφαν τον πούστη που άναψε το σπίρτο αν δούλευαν. Έτσι δεν είναι;

5. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ:
Συνεχίζεται η κουβέντα για "αξιοποίηση της πυρκαγιάς" για να φτιαχτεί ένα "καλύτερο θέατρο".

Πρόκειται για - ΑΚΟΥΣΙΑ θέλω να πιστεύω - αλλά καθαρή απόπειρα να "ξεπλυθεί" στην συνείδηση του μέσου πολίτη ο εμπρησμός και να γίνει "ευκαιρία". Δηλαδή ΖΗΤΩ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ!
ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!
Αυτές τις μέρες καίγονται λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα.
¨Ηθελα να ήξερα θα πει κανείς ότι αυτό "είναι μια ευκαιρία για να ανανεωθεί ο στόλος των δημοσίων συγκοινωνιών" που έχει παλιώσει;
Το "ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ" είναι υπόθεση σχεδιασμού της τοπικής κοινωνίας, του υπουργείου Πολιτισμού, αρχιτεκτόνων και πολεοδόμων που πρέπει να εργαστούν με ηρεμία και επαρκή χρόνο για να κάνουν τις προτάσεις τους.

ΔΕΝ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΕΑΤΡΑ" ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.
Γι' αυτό επιμένω ότι η "αποκατάσταση" του θεάτρου στην προτεραία, παράλληλα με το άνοιγμα των θεσμικών διαδικασιών για "ένα καλύτερο θέατρο" είναι προϋπόθεση. Με σκαλωσιές και τάβλες, όπως ήταν. (Παρόλα αυτά ψηφίζω την επιλογή της διοίκησης για ενοικίαση εξέδρας, αφού ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ 3%. Απλά μιλάει).
Για εμάς προϋπόθεση για να ξεκινήσει η δημιουργία ενός "νέου, καλύτερου" θεάτρου στην ρεματιά και να γίνει - επιτέλους - ο πολιτιστικός χώρος στον Πραμπόπουλο - είναι η αφετηρία να είναι το σημείο που είχε επιλέξει η τοπική κοινωνία - ΟΧΙ Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ.
Είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ θέμα.

5. ΜΑΤΑΙΟΤHΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ!
 Στον μέσο Χαλανδραίο πολίτη πρέπει να εμπνεύσει ο δήμος ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και όχι ΠΑΝΙΚΟ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

Όσοι σπέρνουν απογοήτευση και πανικό και ομιλούν για "χαμένο παιχνίδι", όσοι κοροϊδεύουν την αναδημιουργία του θεάτρου και προβλέπουν ότι θα γίνει "γιοφύρι της Άρτας", όσοι ανακαλύπτουν συνεχώς "νέες δολιοφθορές" (βλ. ΥΓ) το μόνο που κάνουν είναι να στέλνουν τους πολίτες που έχουν κινητοποιηθεί σπίτι τους.
Αλλά το θέατρο τους χρειάζεται στο πεζοδρόμιο.
Αυτό θέλουν; Να πάνε οι πολίτες απογοητευμένοι σπίτι τους;
(Βέβαια αρκετοί από αυτούς είναι "ειδικοί" στην απομαζικοποίηση κινητοποιήσεων).
 
ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ.

ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ, ΗΛΙΘΙΑ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΗ ΑΠΟΨΟΥΛΑ και σε όποιον δεν αρέσει ....
ΞΥΔΙ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ!
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!

ΥΓ: Εχθές το πρωί ο ηλεκτρολόγος του δήμου - που πήγε από τους πρώτους στο θέατρο - έκοψε το καλώδιο τροφοδοδίας ρεύματος που "κατέβαινε" στο θέατρο για λόγους ασφαλείας (αφού τόσος κόσμος θα κατέβαινε στην ρεματιά). ¨Ενα καλώδιο αξίας 2 ευρώ.
Στελέχη της πλειοψηφίας άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη "νέα προβοκάτσια" απέναντι στην - πρώτη φορά - αριστερή διοίκηση του δήμου. 
Το μισό Πούδροσο σήμερα μιλάει για "νέα δολιοφθορά".
Και το είχε κόψει το καλώδιο .... ο ηλεκτρολόγος.
Σιγά παιδιά. Don't Panic.
Δεν μας έχουν περικυκλώσει κιόλας.

Α.Ν.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ 4 ΔΗΜΟΥΣ - Η ΠΟΕ ΟΤΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ