Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Ο Χαλανδραίος καθηγητής ΕΜΠ Σταύρος Μαλτέζος στην 289η θέση της Webometrics


Ο Χαλανδραίος και Ροδίτης καθηγητής φυσικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επιστημονικός συνεργάτης του CERN, κ. Σταύρος Μαλτέζος συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 8 Ελλήνων, που πέτυχαν να συμπεριληφθούν στην παγκόσμια λίστα των 300 επιστημόνων με τις περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις, αναφορές άλλων επιστημόνων (ετεροαναφορές) σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της Webometrics.

Ο κ. Μαλτέζος κατέλαβε συγκεκριμένα την 289η θέση παγκοσμίως.

Η κατάταξη στην λίστα έγινε με βάση τον δείκτη h-index και τις ετεροαναφορές έως τον Απρίλιο του 2018 και συντάχθηκε με βάση πληροφορίες των δημόσιων «προφιλ» στο Google Scholar καθηγητών και ερευνητών πανεπιστημίων (εν ζωή και μη), οι οποίοι με το συγγραφικό και ερευνητικό έργο τους, έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή.

Ο δείκτης h είναι ίσος με τον αριθμό των επιστημονικών άρθρων που έχει δημοσιεύσει ένας ερευνητής, τα οποία έχουν τουλάχιστον h αναφορές από άλλους επιστήμονες. Έτσι, ένας ερευνητής με δείκτη h=100 έχει δημοσιεύσει 100 επιστημονικά άρθρα, το καθένα από τα οποία έχει τουλάχιστον 100 αναφορές από άλλους επιστήμονες. Μέσω του δείκτη αυτού αναδεικνύεται όχι τόσο η ποσότητα των άρθρων, όσο η ποιότητα και η απήχησή τους στην επιστημονική κοινότητα.
Ο κ. Σταύρος Μαλτέζος του Ευαγγέλου και της Ευτυχίας γεννήθηκε στη Ρόδο την 16η Οκτωβριου 1951 είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
Ακαδημαϊκή και επαγγελματικές ιδιότητα: Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Φυσικής της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. του Ε.Μ.Π (από το 2005 ως σήμερα επι θητεία και μόνιμος από το 2009). Λέκτορας, επί θητεία, στον Τομέα Φυσικής της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. του Ε.Μ.Π (από το 1999 ως το 2004 με εκλογή με ανοικτές διαδικασίες και στις δύο εξελίξεις). Συνεργάτης Ερευνητής στον Τομέα Φυσικής Ε.Μ.Π. ως Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Τομέα Φυσικής Ε.Μ.Π. με παράλληλη εργασιακή σχέση Ε.Δ.Τ.Π./ΠΕ5 (1995 ως το 1998) και ως Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (1980 ως το 1994).
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευάς Σφήκας, είναι ο Έλληνας ερευνητής που εμφανίζεται να έχει την μεγαλύτερη διεθνή απήχηση με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις του, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της Webometrics. Καταλαμβάνει την 73η θέση διεθνώς με δείκτη H-Index 181 και 149.913 αναφορές άλλων επιστημόνων (ετεροαναφορές) στις δικές του δημοσιεύσεις. Ο δεύτερος Έλληνας που ακολουθεί στη διεθνή κατάταξη, στην 80ή θέση, είναι ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γεώργιος Χρούσος, με H-index 179 και 132.181 ετεροαναφορές στο δημοσιευμένο έργο του.

Ακολουθούν στη θέση 241 ο καθηγητής φυσικής της σχολής ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ Γιώργος Τσιπολίτης, στη θέση 254 ο καθηγητής χημικής μηχανικής Νικόλαος Πέππας του Πανεπιστημίου του Τέξας, στη θέση 255 ο Χρήστος Μάρκου του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής του «Δημόκριτου» και στη θέση 289 ο αναπληρωτής καθηγητής φυσικής Σταύρος Μαλτέζος, επίσης της ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ.

Πρώτος παγκοσμίως εμφανίζεται ο Ζίγκμουντ Φρόιντ με h-index 280 και 491.861 ετεροαναφορές. Μερικά γνωστά ονόματα των κοινωνικών επιστημών συναντά κανείς πιο χαμηλά, όπως τον Πιέρ Μπουρντιέ (6), τον Μισέλ Φουκό (8), τον Ζακ Ντεριντά (47), τον Νόαμ Τσόμσκι (115) και τον Κάρολο Μαρξ (160).


Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ


ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

Δηλαδή ΔΥΟ ΔΙΑΡΕΣΕΙΣ:
Ο αριθμός των εγκύρων ψηφοδελτίων διά του αριθμού των εδρών καθορίζει το ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την κατάληψη κάθε έδρας.
ΜΕΤΑ κάνεις μια δεύτερη διαίρεση του αριθμού των΄ψήφων που κατέλαβε κάθε συνδυασμός δια του εκλογικού μέτρου και το πηλίκο αυτής της διαίρεσης είναι ο αριθμός των εδρών που καταλαμβάνει ο κάθε συνδυασμός.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ για να μην μπλεκόμαστε δηλαδή, γιατί θα τα κάνουμε τα μυαλά μας γιαούρτι με αυτά που ακούμε.

Και όσοι πιστεύουμε στην απλή αναλογική, την πιστεύομε ξεκινώντας  από την  ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ πίστη μας στην αξία της εκπροσώπησης όλων των τάσεων, απόψεων, φωνών στα όργανα λήψης αποφάσεων και στην ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ αντίληψή μας ότι η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας σε μία παράταξη είναι υπόθεση των ψηφοφόρων και όχι του εκλογικού συστήματος και ότι η σύνθεση παράγει καλύτερες λύσεις από την μονοκρατορία.

Και έχουμε και την ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ - επίσης - αντίληψη, εμείς που πιστεύουμε στην απλή αναλογική,  ότι ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ - ούτε καν η Λούλα -  και επειδή ο λαός (στην Ελλάδα,όχι στη Βενεζουέλα) δεν έχει δώσει σε κανένα ποσοστά .... 50 plus για να διοικεί μόνος του, πρέπει  κόμματα και παρατάξεις να το πάρουν αλλιώς και να μάθουν να συνεργάζονται.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΉΝΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΣΤΟ ΦΩΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ συγκλίσεις και όχι στο παρασκήνιο, με σχέδια εξαπάτησης και εγκλωβισμού του μπαμπουίνου σε αποφάσεις "φιλικών εταιρειών"  που συντονίζουν τους στόχους και τις στοχεύσεις  της δράσης κάποιων που εμφανίζονται στον μπαμπουίνο  ως διαμετρικά αντίθετοι στις πολιτικές (Δεξιά, ΛΑΕ, ΚΚΕ) αλλά είναι ΣΥΜΜΑΧΟΙ στην δράση τους, στις επιλογές τους στους σχεδιασμούς τους.

Δικαίωμά τους να κάνουν όποια πολιτική επιλογή θέλουν.
Να το κάνουν στο προσκήνιο και να το λένε.
Να γίνει  η απλή αναλογική για να μην μας δουλεύουν.

Η απλή αναλογική προϋποθέτει ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ - όχι προσχηματικό - διάλογο, δημοκρατική παιδεία για να αναγνωρίζεται ο συσχετισμός δυνάμεων στην κοινωνία - δηλαδή ΣΕΒΑΣΜΟΣ στη λαϊκή εντολή και ετυμηγορία (δεν μπορείς να είσαι η ΛΑΕ, να έχεις ευκαιριακά   9 στο δημοτικό συμβούλιο Χαλανδίου και να λες .... Ο ΛΑΟΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ .... αυτά που πιστεύουμε εμείς, εμείς είμαστε οι γνήσιοι εκφραστές του λαού και των εργαζομένων, γιατί αυτό είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ) και πρέπει να δείχνεις διάθεση δημιουργικών υπαναχωρήσεων ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ των απόψεών που εκφράζεις αν πιστεύεις στην απλή αναλογική.

Και αν είσαι το 3,5% έχει κατακτήσει δικαίωμα λόγου και παρέμβασης.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΙΚΟΣ να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ και να συνδιαμορφώσεις ένα πλαίσιο.
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ.
Αλλιώς δικαιώνεις την άποψη ότι η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ θα καταστρέψει την αυτοδιοίκηση.
(ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ).

Και αν δεν την πιστεύεις λειτουργείς υπονομευτικά σε κάθε σύνθεση ώστε να κάνεις την άποψή σου ΑΥΤΟΕΚΠΛΗΡΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ.
Αυτοεξαιρείσαι της ευθύνης να παίρνεις δημιουργική θέση σε πολιτικές, ταμπουρώνεσαι πίσω από το "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ" για να ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙΣ τον μπαμπουίνο

Αντί να πεις καθαρά: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΩ.

ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ - ρε φίλε -και με την ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Αυτό πιστεύω για καλύτερο.

Διότι όσοι ζητούν παρέμβαση - στις επικείμενες αλλαγές στον Κλεισθένη - "που θα ενισχύουν την κυβερνησιμότητα" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ.
"ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ" ΣΥΣΤΗΜΑ, όχι ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
Όσοι το λένε έτσι, ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και ΚΑΘΑΡΟΙ.

Δικαίωμά τους να πιστεύουν ό,τι πιστεύουν, δικαίωμα  σεβαστό και ιερό, έχουν επιχειρήματα ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ:  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

Ενώ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ., όσοι λένε ότι είναι με την απλή αναλογική αλλά και με την κυβερνησιμότητα δηλαδή ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ!
Είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Και πολύ χειρότερα ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΧΥΔΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ όσοι ψηφίζουν υπέρ της απλής αναλογικής επιχειρηματολογόντας όμως υπέρ της ενισχυμένης.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ!

Διότι όταν λες - ανεξάρτητα με το εκλογικό αποτέλεσμα - πρέπει να διασφαλίζεται η κυβερνησιμότητα - δηλαδή η ΕΝΙΣΧΥΣΗ του πρώτου συνδυασμού, με έδρες που δεν έδωσε ο λαός δια της ψήφου του, ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, για να διοικεί  - υλοποιώντας αδιαπραγμάτευτα το πρόγραμμά του (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΡΊΘΗΚΕ αυτοτελώς από το λαό, αφού ψηφίστηκε από το ..... 20% ή 30% άρα  το άλλο 70 ή 80 %  ΔΙΑΦΩΝΕΙ με αυτό το πρόγραμμα), να έχει τον πρόεδρο του ΔΣ, όλους του αντιδημάρχους και την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής από την παράταξή του τότε ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ,  δεν είσαι έτοιμος να την υπηρετήσεις.

Ένα ΤΕΧΝΙΚΟ πρόβλημα υπάρχει στο εκλογικό σύστημα που προτείνει το υπουργείο: ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ του δημοτικού συμβουλίου για τον δήμαρχο, επειδή εκλέγεται κατευθείαν από τον λαό. 
Αυτό πρέπει να διορθωθεί γιατί η απλή αναλογική δεν  μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά έτσι.

Και η λύση είναι η σύσταση - θεσμοθέτηση κεντρικού πολιτικού οργάνου σύνθεσης και πλαισίωσης του δημάρχου εκ των επικεφαλής των παρατάξεων που συγκροτούν την πλειοψηφία, ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

Σύσταση ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ από τις παρατάξεις που παρέχουν στήριξη στον δήμαρχο., από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του δήμου.

Για να είναι καθαρή η πολιτική  συνευθύνη της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ και να αξιολογείται από τον πολίτη.

Και βέβαια η δυνατότητα ανάκλησης του δημάρχου από το δημοτικό συμβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία, δύο τρίτων και εκλογής άλλου με την προτεινόμενη από το νομοσχέδιο διαδικασία - εκλογής από το δημοτικό συμβούλιο.

Και όχι βεβαια μόνο από την παράταξη του δημάρχου, όπως λένε οι της "απλής με ενισχυμένη",  αφού αυτή δεν θα έχει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ενδεχομένως θα έχει εννιά ή δέκα έδρες σε συμβούλιο 41 εδρών άρα δεν μπορεί να διεκδικούν (κάποιοι) να εκλέγεται δήμαρχο με ..... εσωτερική πλειοψηφία, άρα με ΠΕΝΤΕ συμβούλους στους 41 - και 4 εναντίον  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ!!!!
(Τι ακούγεται ρε φίλε από τους καταστροφολόγους. Τι φίδια έχουν πει. Δηλαδή εκεί που εφαρμόζεται η απλή αναλογική, σε τόσες ευρωπαϊκές χώρες, αν μας άκουγαν θα έλεγαν δικαίως ότι αυτοί είναι εντελώς μπαμπουίνοι στην Ελλάδα).

Με την βελτιωτική πρόταση που σήμερα κάνουμε εξασφαλίζεται και κάτι ακόμα:
 Ότι ΔΗΜΑΡΧΟΣ που εξασφαλίζει το 1/3 των εδρών με απλή αναλογική - δηλαδή παίρνει το 34% των ψήφων του εκλογικού σώματος και πάνω ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ με κανένα παιχνίδι συγκολλήσεων ετερόκλητων παρατάξεων από το δημοτικό συμβούλιο,.
Γι΄αυτό προτείνουμε τα 2/3 των εδρών για ανάκληση δημάρχου.
Αυτό θα συνδράμει και στο να έχει νόημα η δημιουργία ευρύτερων, πλατύτερων σχημάτων - παρατάξεων  και να μην βολεύεται ο καθείς με το .... 20% για να περνάει στη δεύτερη Κυριακή βασισμένος σε φτιαχτούς διαχωρισμούς.
Διότι ΟΛΟΙ θα ψάχνουν το 34, με την πρότασή μας.

ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ότι ΔΗΜΑΡΧΟΣ του 18%  δεν την βλέπει Σουλτάνος γιατί ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου και πάει σπιτάκι του άμα πολυακτινοβολήσει και μοιράζει ξύδια στους άλλους αιρετούς.

Με αυτές τις δύο βελτιώσεις που προτείνουμε λοιπόν κανένα ΛΟΓΙΚΟ επιχείρημα εναντίον του εκλογικού συστήματος δεν θα στέκει.

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΚΕΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ και Ο ΣΤΕΙΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ να καταστροφολογεί.

HIGHLIGHT ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ


Όταν στραβώνει η τακτική της Λουλάρας, και των "φιλικών" τα "μεγάλα" τακτικά, συνδικαλιστικά σχέδια που κάνει και στα οποία εντάσσει το σύνολο των δυνάμεων του
ΓΑΛΑΖΟΠΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ κατεστημένου, σε λαϊκές κινητοποιήσεις της πορδής για να αναδείξει την κοινή τους δράση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της πόλης και να δικαιολογήσει την συμπόρευση με τη παράταξη Κουράση (ελέω Ιωνά) - όπως ας πούμε έκανε με την Ένωση Γονέων και την Σατυρούλα, που την κάλυψε η Λαϊκή Συσπείρωση όταν βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για να ξεπλύνει την υπόθεση Ανδροβιτσανέα, μια υπόθεση απόπειρας καταπάτησης δημόσιας γης (που ακόμα δεν έχουμε βγάλει, όπως της πρέπει για να δεις ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ και ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ) - τότε ακόμα και η αλήθεια και η πραγματικότητα υποχωρεί.

Διότι ΚΑΜΊΑ πραγματικότητα δεν είναι ικανή να αλλάξει το σχέδιο της Λούλας και των φιλικών.

Είναι .... θεόσταλτα.

Οι μπαμπουίνοι την πιστεύουν γιατί είναι έχει βαρύ αριστερόσημο και επειδή ξαμολιούνται οι φιλικοί - καμία τριανταρέα - και λένε όλοιμαζί το ίδιο παραμύθι.

Και ο μπαμπουίνος δεν έχει κρίση δική του. Δεν σκέφτεται. Καταναλώνει ό,τι μαλακία του λένε οι συστεμικοί αμάσητο.

Προχτές λοιπόν - κατά την συζήτηση του Κλεισθένη, είπε η Λούλα προς την πλειοψηφία:
"Δεν φταίτε εσείς, φταίνε τούτοι δω - δείχνοντας τους Κουρασικούς - που σας ψηφίζουν τον προϋπολολογισμό και μπορείτε να λειτουργείτε τον δήμο".

Και γυρίζει προς τον Ακατανόμαστο:" Έτσι δεν είναι;" του λέει,
Πήρε γείωση, σιγά μην τσίμπαγε.

Παρόντες από τους Κουρασικούς ήταν ο Αγγελής, ο Κόσσυβας και η Νιώτη. ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΛΟΤΣΑΡΗ.

¨Εχει ψηφίσει κανένας εκ των τριών προϋπολογισμό;;;

Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ έχει ψηφίσει προϋπολογισμό;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Η Λοτσάρη μόνο ψήφισε, που έχει διαφοροποιηθεί και σε άλλα θέματα από την παράταξή της.

ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΥΛΑΡΑ θέλει να εμφανίζει προς τον μπαπουίνο - άραγε, ότι αυτό το έκανε η παράταξη Κουράση στο σύνολο; Γιατί ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Επειδή δεν την διέγραψαν τη Μαρία;

Της πέρασε από το μυαλό ότι ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ, και έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία;

Και αφού δεν μπορούν να την διαγράψουν παριστάνουν ότι η διαφοροποίηση γίνεται με την συναίνεση Κουράση για να μην γίνεται ρόμπα ο αρχηγός του ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ κατεστημένου;

ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ και η παράταξή του τον προϋπολογισμό;;;;

Την θέση της παράταξης ο αρχηγός και η πλειοψηφία δεν την εκφράζει;

Όχι μόνο δεν ψήφισαν αλλά έκανε προτάσεις - 13 τον αριθμό - για να "συμβάλλουν" στην διαμόρφωση του προϋπολογισμού και να ψηφίσουν, όπως είπε ο στην διαπαραταξιακή ο Κουράσης.

Έγιναν αυτές δεκτές ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.

Το "πλυντήριο" Λούλα το ξέρει αυτό αλλά δεν την βολεύει τώρα την τακτική της οπότε αποφάσισε ότι η Λοτσάρη ΔΕΝ διαφοροποιήθηκε από μόνη της αλλά είναι ενεργούμενο του Κουράση.

Γιατί το κάνει αυτό η Λουλάρα; Γιατί ασχολείται τόσο πολύ με τα της δεξιάς; και με τόσο άγχος να υπερασπιστεί τον Κουράση και την ηγετική του ομάδα ως .... σοβαρούς;

ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ:

Για να κρατήσει όρθιο το ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ κατεστημένο,  να δικαιολογεί τον ΣΥΜΕΩΝ, και να τον οδηγήσουν ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΑ που προτείνουν.

ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΤΩΡΑ! Τι θα κάνουν με τον Ιωνά και τα χρωστούμενα.

Αλλά και να αποσυμπιέσουν πολιτικά τον Συμεών που ακόμα και τώρα, μετά τα αποκαλυπτήρια των γραμμάτιων Ιωνά, εξακολουθεί να μην αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τον Κουράση να εκπροσωπεί τον δήμο, τους Χαλανδραίους στον ΣΠΑΠ με την ψήφο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ολόκληρης) και να "σώνει" τον κόσμο από την ακτινοβολία των κεραιών κινητής, με την οποία δεν ασχολείται ο Πατούλης και η ΚΕΔΕ.

Η στήριξη στον Κουράση είναι προφανώς ..... ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ, δέσμευση των φιλικών, άσχετα με τις συνθήκες και τις αποκαλύψεις.

Και η Λούλα ψάχνει να βρει τον τρόπο, το άλλοθι.
Το χρειάζονται και οι ΕΝΝΙΑ άλλωστε το άλλοθι.


ΑΣΤΕΙΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 ελάτε να γιορτάσουμε μαζί το Περιβάλλον, φροντίζοντας τη Ρεματιά μας!

Τρεις συλλογικότητες  φροντίζουμε τη ρεματιά Πεντέλης Χαλανδρίου 


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Πολύδροσο, ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου

 

Στις 23/5/2018, περίπου στις 9 η ώρα το βράδυ, εντελώς τυχαία,  δύο κάτοικοι της περιοχής διεπίστωσαν ότι άγνωστος/άγνωστοι είχαν ανάψει (για άγνωστο λόγο) μία μικρή φωτιά στην αριστερή όχθη του ρέματος Πεντέλης - Χαλανδρίου, λίγο πριν το τέλος της οδού Πάρνηθος και την έναρξη της οδού Λακωνίας, Η φωτιά σβήστηκε μετά από επέμβαση των δύο κατοίκων. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πυροσβεστική.

Επειδή για όλους όσους κατοικούμε στις περιοχές που συνορεύουν με το συγκεκριμένο ρέμα, η ρεματιά αποτελεί ουσιαστικά προέκταση του Σπιτιού μας,  την οποία σίγουρα αγαπάμε όπως το Σπίτι μας, για όλους δε (κατοίκους, επισκέπτες  και απλούς περαστικούς) αποτελεί ένα ξεχωριστό τοπίο, ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, σπάνιο για το συνηθισμένος αθηναϊκό, αστικό τοπίο,  βασίλειο πολλών ζώων και φυτών.

Για τους λόγους αυτούς 

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ  ΜΕΓΑΛΟΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΜΑΣ !!!.

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ  ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ,  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΜΩΣ ΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ.

Με εκτίμηση,
Χρυσούλα Καρατζή
Κάτοικος Πολυδρόσου
Γραμματέας Συλλόγου "Σύλλογος Κατοίκων Πολυδρόσου για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό"

25 ΜΑΗ - Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΨΥΧΗΣΕ Ο ΓΡΗΡΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣΠέντε μέρες πριν, στις 22 Μάη,στις 8 το βράδυ το ρόπαλο του παρακρατικού, και ποινικού Εμμανουηλίδη πέφτει με δύναμη στο κεφάλι του βουλευτή της ΕΔΑ και συντρίβει το κρανίο του.

Το τρίκυκλο, στην καρότσα του οποίου επέβαινε ο Εμμανουηλίδης οδηγούσε ο γνωστός παρακρατικός Γκοτζαμάνης

Στην σύγχρονη version της ιστορίας ο χτυπημένος (κάπως ελαφρύτερα βέβαια) πήρε το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Γιατί η ιστορία μόνο ως ανέκδοτο επαναλαμβάνεται.

Αλλά και οι άλλοι; Που προτείνουν να .... ξεχάσουμε;

Η απόπειρα εκμετάλλευσης της ιστορίας για εκλογικούς λόγους είναι ό,τι πιο χυδαίο, προκλητικό και τελικά ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ μπορεί να γίνει για να παρασύρει μπαμπουίνους στην κάλπη.
Όπως και η παραχάραξή της.

Αν θέλουν οι δεξιοί να ξεπλύνουν την ντροπή για όσα έχει διαπράξει η παράταξή τους, καλύτερα να δείξουν σιωπηλό σεβασμό, να αναγνωρίσουν την συμβολή και των άλλων όταν γράφουν βιβλία και να μην επιχειρούν να περιφέρουν τον σεβασμό τους στον Λαμπράκη ή στους άλλους διλοφονημένους ή και διωγμένους από την παράταξή τους, μόνο προεκλογικά για να τον εξαργυρώσουν δια την επανακατάκτηση της Βαστίλης της εξουσίας.

(Ελπίζω να έγινα κατανοητός χωρίς ονόματα).