Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Σπάει τα ρεκόρ Μύλος των Ξωτικών!

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η επισκεψιμότητα και αυτό το σαββατοκύριακο στο Μύλο των Ξωτικών.

Εκατοντάδες λεωφορεία, χιλιάδες επισκέπτες και πολλά χαμόγελα χάρισαν οι επισκέπτες στην πόλη των Τρικάλων.

Από νωρίς το πρωί οργανωμένα γκρουπ αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες άρχισαν να καταφθάνουν στην περιοχή για να επισκεφθούν τον Μύλο των Ξωτικών αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους και επαγγελματίες της περιοχής για την προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες μας.

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο αναμένεται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Η οργανωτική επιτροπή του Μύλου έχει προετοιμαστεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των επισκεπτών και να χαρίσει όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους για ακόμη μια χρονιά.

Οι εκπλήξεις στο Μύλο των Ξωτικών όμως δεν σταματούν εδώ. Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 19:00 υποδεχόμαστε την Μαλού στην κεντρική σκηνή του Μύλου. Η είσοδος θα είναι φυσικά δωρεάν.

Θα είναι μια μαγική βραδιά και σας καλούμε να την απολαύσετε. 

ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.


Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και ρεματιάς Πεντέλης -Χαλανδρίου πραγματοποίησε την Ετήσια Τακτική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 5/12/2016. Συμμετείχαν αρκετά νέα μέλη (41) τόσο στη συνέλευση όσο και στο νέο Δ.Σ (3).
Το νέο Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα την 9/12/2016 και η σύνθεσή του είναι η εξής:

Τακτικά μέλη:  
Πρόεδρος: Κέλλυ Δάνου           
Αντιπρόεδρος: Έφη Χαλάτση
Γεν.Γραμματέας:Ματρώνη Δικαιάκου
Αν.Γεν.Γραμματέας:  Παναγιώτης Πάντος
Ταμίας: Μαρίνα Σμαραγδή              

Μέλος: Παναγιώτης Τερζάκης 

Μέλος:  Νίκος Κομπότης

Εξελεγκτική επιτροπή: 
Eιρήνη Κατσιμπόκη
Βούλα Καλλιώδη
Γιάννης Βασιλειάδης 


Αναπληρωματικά μέλη:
Ρούλα Καιμάκη
Νίκος Δεονάς
Γιάννα Νίκης- Σαραντοπούλου
Κιούσης Θανάσης
Συντελή Μαρούλα

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου

Γ. ΘΩΜΑΣ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΒΟΜΒΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2017 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Θυμόσαστε που ο ακατανόμαστος διαμαρτυρόταν έντονα τον Νοέμβριο, μετά την παραίτηση Καραμολέγκου, όταν ισχυρίστηκαν ότι τον αντικαθιστούν στην Οικονομική Επιτροπή τον Νοέμβριο, ενώ είχε παραιτηθεί τον .... Φεβρουάριο;

Ε ο Θωμάς δεν το άφησε έτσι το θέμα.

Έκανε προσφυγή βόμβα κατά της απόφασης καθορισμού των δημοτικών τελών για το 2017, η οποία ελήφθη - κατά το σκεπτικό της προσφυγής - από όργανο (την οικονομική επιτροπή) το οποίο δεν είχε νόμιμη σύνθεση!!!!

Μια απόφαση στην οποία βασίζεται ο προϋπλογισμός του 2017 για τα δημοτικά τέλη για τα οποία η "διοικησάρα" του δήμου δεν έκανε μείωση, όπως όφειλε και όπως φώναζε - πάλι - ο ακατανόμαστος (άκου την συζήτηση για τον προϋπολογσιμό).

Αν δικαιωθεί ο Θωμάς κάηκε η γούνα τους!

Πέφτει ο προϋπολογισμός και πάνε πάλι από την αρχή να ξανασυντάξουν προϋπολογισμό,

Θα είναι ένα πολύ καλό και σκληρό μάθημα για να καταλάβει ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ!

Η προσφυγή κατατέθηκε στις 29 Νοεμβρίου.

Ολόκληρο το κείμενο της προσφυγής αποκλειστικά ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.ΥΓ 1: Σας το πε στο δημοτικό συμβούλιο ο τρελός, Να πεις ότι δεν σας το 'πε! Ζαγάρια, έ ζαγάρια.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΥ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η αντικειµενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στο ποσόν των 649.094,64 € σύμφωνα με την εκτίμηση ορκωτής ρκτιμητού και η αγοραία αξία του σε 530.000,00 €. σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 387/2016 απόφασή του καθόρισε το τίμημα το οποίο προσέφερε ο Δήμος στα πλαίσια της συμμετοχής του στη διαγωνιστική διαδικασία, που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά του ακινήτου ΧΕΥ 9, στο ποσό των 504.000,00 €.

Περαιτέρω ο Δήμος καλείται από το ΤΑΙΠΕΔ να συμμετέχει στη Β’ Φάση της ανωτέρω διαγωνιστικής διαδικασίας, όπως αυτή περιγράφεται στους Γενικούς Όρους της σχετικής διακήρυξης, προκειμένου να επανυποβάλει προσφορά μέσω του ιστότοπου www.e-publicrealestate.gr και θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει εκ νέου απόφαση:

Για τον καθορισμό της τιμής προσφοράς της Β’ Φάσης η οποία θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr

 Η καθορισθείσα τιμή να δύναται, εφόσον απαιτηθεί, να επανακαθορίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια και την εξέλιξη της ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας Β’ Φάσης που θα διεξάγεται κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την 14/12/2016.

Το ΤΑΙΠΕΔ όρισε ως κατώτερη προσφορά συμμετοχής στην β φάση του διαγωνισμού, την ηλεκτρονική δημοπρασία το ποσό των 510 χιλιάδων, ενώ ο δήμος έχει ήδη προσφέρει 504.000 στην πρώτη φάση.

Και "βήμα" ανεβάσματος της προσφοράς έχει καθοριστεί σε 5100 ευρώ παραπάνω από την προηγούμενη.

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 20.00 ώρα της Τετάρτης 14-11

«ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ (ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) ΤΗΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ (2) ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ.»ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 14η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. 7η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2016.

2. Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 79/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στον «Κανονισμό λειτουργίας Δημοτικού Κοιμητηρίου».

3. Έγκριση απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (1) «Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Χαλανδρίου» της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαλανδρίου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002394.

4. Ορισμός μελών επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του Υποέργου (1) «Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Χαλανδρίου» της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαλανδρίου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002394.

5. Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, Κέντρα Κοινότητας, Δομές Αστέγων».

6. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα (αρ. πρωτ. 36658/08-12-2016).

7. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα (αρ. πρωτ. 36768/09-12-2016).

8. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσού για δαπάνη ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Χαλανδρίου.

9. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης και έγκριση πίστωσης δαπάνης για την προμήθεια χριστουγεννιάτικων γλυκών και ειδών σερβιρίσματος μιας χρήσης για το τμήμα των ΚΑΠΗ.

10. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης για την υποστήριξη της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας του Δήμου Χαλανδρίου.

11. Συμμετοχή στην Πράξη «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση».

12. Ορισμός υπευθύνου εκπροσώπου του Δήμου στην πράξη «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση».

13. Έγκριση παράτασης της σύμβασης για την προμήθεια φυσικού αερίου από την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ Α.Ε.) για την κίνηση δύο απορριμματοφόρων αυτοκινήτων για το Ο.Ε. 2017.

14. Έγκριση παράτασης της σύμβασης εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Μελέτη αντικατάστασης υφιστάμενης θέρμανσης Δημοτικών κτιρίων με γεωθερμία».

15. Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 393/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί έγκρισης διενέργειας διεθνούς ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 2016».

16. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Μελέτη διαμόρφωσης εισόδων σχολείων».

17. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Μελέτη κυκλοφορίας – στάθμευσης και αναδιάρθρωσης γραμμών Δημοτικής συγκοινωνίας».

18. Λήψη απόφασης για τη διαχείριση και ορθή τοποθέτηση στεγάστρων των στάσεων Λεωφορείων ΟΑΣΑ – Δημοτικής συγκοινωνίας.

19. Κατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού Πόντου (Ο.Τ. 1269 και Ο.Τ. 1256) από την οδό Μπακογιάννη μέχρι της οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο Δήμο Χαλανδρίου.

20. Επανεπιβολή ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 712Β επί των οδών Μεταμορφώσεως και Βόλου στην περιοχή Τούφα του Δήμου Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας Αντ. Λούρα, Π. Λούρα και Αν. Λούρα, με ανταλλαγή των ρυμοτομούμενων ακινήτων, με οικόπεδο που προέρχεται από τράπεζα γης στην Πολεοδομική Ενότητα Πάτημα Ι και καταβολή από το Δήμο του επιπλέοντος ποσού της αποζημίωσης, σε συμμόρφωση με την υπ΄ αριθμό 4452/2010 απόφασης του ΣτΕ για άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.

21. Επανακαθορισμός του τιμήματος αγοράς, το οποίο θα προσφέρει ο Δήμος στα πλαίσια της συμμετοχής του στην ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά ακινήτου (ΧΕΥ 9).

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ