Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: 91 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.


ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ. Ο ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ;;;

 
 
Α και να μην το ξεχάσω .....

Αν μείνεις Αύγουστο στο Χαλάνδρι και δεν πας διακοπές γιατί .... δεν σου αρέσει η πολυκοσμία, όχι ότι δεν έχεις λεφτά -  ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ, εκτός από ΚΑΠΗ, ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ  κλπ, που λέγαμε εχθές.

Να στο λέει ο δήμος μας εδώ: Διακοπή δρομολογίων Δημοτικής Συγκοινωνίας, λόγω καλοκαιρινών αδειών (28/7/2016)  

Θα έχει όμως ηχολήπτη άμα θές ....

ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΚΑΠΟΤΑ!

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟ:ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟ! ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Μια σημαντική - για το Χαλανδρι και το Πάτημα - απόφαση έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ενέκρινε την χρηματοδότηση έργου 807.000 ευρώ για την διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο ΠΑΤΗΜΑ επί της Ηρακλείτου, μεταξύ Κυβέλης και Αγράμπελης - παιδική χαρά, χώροι άθλησης και πράσινο.

Τον χώρο - βέβαια - δεν τον εξασφάλισε για την πόλη και το ΠΑΤΗΜΑ ο Ρούσσος, που συνεχίζει από το φατσομπούκι να προκαλεί με τα "εδώ και χίλια χρόνια, πρώτοι εμείς, μόνοι εμείς ΣΑΣ ΣΩΝΟΥΜΕ".

Ο χώρος διασφαλίστηκε από τις εισφορές σε γη των κατοίκων, όταν η περιοχή μπήκε στο σχέδιο - όχι βέβαια από τον Ρούσσο και την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. (Αυτοί .... θα βάλουν  - σε πεντέξι τέρμινα - το Πεύκο Πολίτη, ΟΤΑΝ το βάλουν).

Και έμεινε ελεύθερος ο χώρος λοιπόν.
 ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ - ΓΝΩΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ με ΣΔΙΤ   - ενώ όλα έτοιμα τα είχαν διότι .... κάποιοι είπαν ΟΧΙ και έγιναν κακοί χωρίς να παραστήσουν τους ΣΩΤΗΡΕΣ.
Μόνο στα πρακτικά των θεσμικών οργάνων μπορεί να αναζητηθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΙΣΤΟΡΙΑ του χώρου "τα τελευταία είκοσι χρόνια" που λέει και ο Σουλτάνος Συμεών στο φατσομπούκι.

Και είπαν ΟΧΙ οι γνωστοί μαλάκες, ΣΕ ΣΔΙΤ γιατί ο χώρος αυτός ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ, προερχόμενος από γη των ιδιοκτητών της περιοχής για να ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟΣ - ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΣ ΧΩΡΟΣ τον οποίο ΑΠΕΚΤΗΣΕ ο δήμος για να κάνει τις όποιες επενδύσεις του, όπως άλλοι χώροι στους οποίους έγιναν ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ μέσω της ΦΛΥΑ Άλλο το μ..... και άλλο το λουλάκι.

Γι΄αυτό λοιπόν - απόλυτα συνεπείς με την  ιδεολογία τους - που την ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ - δεν την εμπορεύονται , κάποιοι ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ και στήριξαν ΟΛΕΣ τις επιλογές της ΦΛΥΑ την εποχή που η ΦΛΥΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΤΑΝ - πριν την στείλουν για στραγάλια όσοι την έλεγαν πλυντήριο - εκτός από ΔΥΟ μόνο επενδυτικά σχέδια :αυτό το ΣΔΙΤ για "αξιοποίηση" του Κ.Χ. στο Πάτημα  και την ιδιωτικοποίηση του οδοκαθαρισμού, θυμίζουμε.΄στους διαχρονικούς λασπολόγους, διαστρεβλωτές.

 ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ "ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΔΙΤ, όπως ήταν και καλά οι καργαριστεροί πριν γίνουν ..νεοφιλελέδες.
 Απλά έλεγαν και λένε ότι  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΔΙΤ ΙΔΙΑ και γι' αυτούς υπάρχουν και ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ (όχι σαν του ΣΥΡΙΖΑ, κανονικές, ανυπέρβλητες).

Και οι κόκκινες γραμμές είναι η εξασφάλιση των στοιχειωδών ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ σε μια πόλη.

Και γι' αυτό - και οφείλουμε να το πούμε δημόσια και αυτό για την ιστορία που αποτυπώνουμε καθημερινά στην ΠΛΑΤΕΙΑ - ότι μια ΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕλΕΥΘΕΡΗ αλλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ στην αντίληψή της διοίκηση τότε (όχι του Αεικίντηου, για πριν λέμε)  ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ απόλυτα τις ιδεολογικές ευαισθησίες και με ουσιαστικά επιχειρήματα διατυπωμένες κόκκινες γραμμές των συνεργαζόμενων μαζί της ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ (και μόνο) και παρά την πίεση που τις ασκούσε ο επενδυτής - πρώην δημοτικός σύμβουλός τους, κρατήθηκε και δεν αξιοποίησε την πλειοψηφία της για να προχωρήσει, όπως έκανε με την οδοκαθάριση.

Και έτσι ο χώρος έμεινε ελεύθερος για να τον βρει ο Ρούσσος.

Και το περιφερεικαό συμβούλιο Αττικής - προχθές - πήρε την ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ απόφαση να χρηματοδοτήσει το έργο της διαμόρφωσης ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.
(Μέχρι κανένας αθλητικός σύλλογος μετά καταλάβει τους αθλητικούς χώρους και οι γείτονες πληρώνουν για να τους χρησιμοποιούν, όπως γίνεται και στο υπόλοιπο Χαλάνδρι ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ).

Πρόκειται πάντως για πραγματικά, θετική εξέλιξη για την πόλη και βέβαια ουσιαστική στήριξη του Ρούσσου - καλώς εννοούμενη όμως, αφού είναι για το καλό του Χαλανδρίου - από τον Καραμέρο και την Περιφέρεια και μπράβο τους.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "επί διακόσια χρόνια το ΠΑΤΗΜΑ δεν είχε κοινόχρηστο χώρο" δεν θα μένουν αναπάντητα και ασχολίαστα.

ΑΥΤΗ Η ΑΥΤΟΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΕ ΣΩΤΗΡΑ από την ΠΛΑΤΕΙΑ θα απαντιέται ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Γιατί δεν άρχισε η ζωή όταν ο Συμεών έγινε δήμαρχος. Υπήρχε ζωή και ΑΓΩΝΕΣ για το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και πριν από αυτόν.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΑΣ Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των δημοτών του Χαλανδρίου στον διωκόμενο Δήμαρχο Πάτρας, κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί στις 27 Απριλίου 2017.
Ο Δήμαρχος Πάτρας, συνεχίζει να διώκεται ποινικά, όπως και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Συμεών Ρούσσος, μαζί με τους Δημάρχους των Δήμων: Ζωγράφου, κα Τίνα Καφατσάκη-Βλάχου, Λάρισας, κ. Απόστολο Καλογιάννη και Νίκαιας, κ. Γεώργιο Ιωακειμίδη, επειδή τον Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές της κυβέρνησης για επανέλεγχο της διαδικασίας μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Αυτή η κυβερνητική επιλογή, όπως είχε εκτιμηθεί ομόφωνα και από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, είχε στόχο να οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου διεκδικεί την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας στην Αυτοδιοίκηση και τη στελέχωση του Δήμου μας και όλων των Δήμων της χώρας με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να άρει, με νομοθετική ρύθμιση, το αξιόποινο των πράξεων και παραλείψεων όλων των αιρετών, καθώς και των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, που δεν «συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις» της εξουσίας και ακύρωσαν, με αυτή τους τη στάση, τα σχέδια για δεκάδες χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων μέσω της «αξιολόγησης» και του επανελέγχου της μετατροπής συμβάσεων. 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ M.I.T.Η ψηφοφορία στο Climat Colab του Μ.Ι.Τ. ανάμεσα στους 4 φιναλίστ με τις πιο "προχωρημένες" ιδέες για την ενεργειακή εξοικονόμηση συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την ΚΥΡΙΑΚΗ.

Η ελληνική πρόταση, του Χρήστου Δρογγίτη, για τον ρομποτικούς ηλιακούς ενεργειακούς συλλεκτήρες που έφτασε στο τελικό, δίνει σκληρή μάχη για την πρώτη θέση στην διαδικτυακή ψηφοφορία που θα κρίνει τον τελικό νικητή.

ΕΣΥ αναγνώστη της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, εσύ Χαλανδραίε συνδημότη του εφευρέτη Χρήστου, εσύ συμπατριώτη του  Ζακυνθινέ, εσύ Συνέλληνα Ελλαδίτη, εσύ από την Κύπρο, εσύ πατριώρτη από όλο τον κόσμο, από προχτές που κάναμε την ανάρτηση για το θέμα έκανες την υπόθεση της νίκης της ελληνικής πρότασης ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ.
ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ.

Η ελληνική πρόταση προχτές - 5 μέρες πριν λήξει η ψηφοφορία στο M.I..T. ήταν στην τέταρτη θέση με 50 ψηφους.

Όταν ΕΣΥ αναγνώστη της ΠΛΑΤΕΙΑΣ πήρες την υπόθεση στα χέρια σου, κατάφερες η πρότασή Δρογγίτη να περάσει στην δεύτερη θέση και να δίνει πλέον σκληρή μάχη για την πρωτιά.

Η ανταπόκρισή σου στο κάλεσμά μας είναι ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΉ.
Η δύναμη της αλληλεγγύης των Ελλήνων , η δύναμη της παρέας θα τα καταφέρουν.

Οι κοινοποιήσεις που έγιναν ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ αναγνώστη μου, στην ανάρτηση από το facebook και το twitter  έχουν γίνει η αιτία η ΠΛΑΤΕΙΑ να έχει ξεχειλίσει από επισκέψεις από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, Έλληνες από Ευρωπαϊκές χώρες, από την Αργεντινή - από όλο τον κόσμο, έχουν κάνει την συγκεκριμένη ανάρτηση το ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ VIRAL της Πλατείας αφού θα υπερβεί τις 15.000 αναγνώσεις (ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ).
Η συγκεκριμένη ανάρτηση ενός μικρού τοπικού site.

Η μάχη στο Μ.Ι.Τ.  κορυφώνεται μέχρι την Κυριακή.

Είναι φανερό ότι οι ανταγωνιστές της ελληνικής πρότασης, βλέποντας την ελληνική κινητοποίηση προσπαθούν να απαντήσουν με αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις χώρες τους.

ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ - ΕΣΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ -  ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ και η ελληνική πρόταση ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.

Ξανακοινοποιήστε καλώντας τους διαδικτυακούς σας φίλους μέχρι την Κυριακή στις 31/07/2016 - ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ - να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε την ελληνική πρόταση με την ψήφο μας στο www.zestospiti.gr (είναι "δική μας - gr - διεύθυνση που δημιουργήθηκε για να είναι εύκολα αποτυπώσιμη στους Έλληνες, αλλά όπως θα δείτε οδηγεί στην σελίδα του διαγωνισμού του ΜΙΤ)
 
Πατώντας το εικονίδιο
Vote for proposal
Και κάνοντας log in μεσω facebook ή gmail ή register με εγγραφή στο σχετικό εικονίδιο.
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ στα social media για να βοηθήσουμε τον Χρήστο.
Μένουν μόνο 2 μέρες. 
 
ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ και Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΥΛΕΑΣ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ, ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ.
ΜΗΝ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ - ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΝΟΥΝ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ - ΨΗΦΙΣΤΕ