Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Εισάγουμε ελαιόλαδο και ψάρια από την…Γερμανία ;;;; ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;

Εισάγουμε ελαιόλαδο και ψάρια από την…Γερμανία !!!
 
Σταθερά χαμηλές παραμένουν οι τιμές στην Κρήτη για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με τους ελαιοπαραγωγούς να περιμένουν τις εξελίξεις για την νέα ελαιοκομική περίοδο με έντονη ανησυχία.
Και αυτό γιατί, τα έως τώρα δεδομένα, δεν δείχνουν πως θα υπάρχουν βασικές αλλαγές στην τιμή παραγωγού για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι η οικονομική κρίση και ο δεύτερος η απροθυμία των Ιταλών να αγοράσουν ελαιόλαδο σε υψηλές τιμές παρά του ότι ακόμη και τώρα τα αποθέματα είτε έχουν εξαντληθεί είτε υπάρχουν σε πολύ μικρές ποσότητες.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του ΣΕΔΗΚ, αυτή την περίοδο οι τιμές στην Κρήτη κυμαίνονται απο 2,05 (ΕΑΣ Ηρακλείου) έως 2,25 (ΕΑΣ Πλατάνου), ενώ στην Πελοπόννησο είναι έως και 0,20 ευρώ υψηλότερες.

Και ενώ στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη, με το καλύτερο ποιοτικά ελαιόλαδο, η κατάσταση με τους ελαιοπαραγωγούς βαίνει από το κακό στο χειρότερο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 2010 στην Ελλάδα, έγιναν εισαγωγές ελαιολάδου συνολικής αξίας 13 εκατομ. ευρώ εκ των οποίων, το 1,5 εκατομ ευρώ αφορά σε εισαγωγές ελαιολάδου από την Γερμανία , η οποία δεν παράγει ελαιόλαδο (!!).
Τα στοιχεία για τις γενικότερες εισαγωγές τροφίμων από άλλες χώρες της Ε.Ε., είχε ζητήσει ο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, με ερώτηση του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος και έσπευσε να τα αποστείλει στη Βουλή.

Ελαιόλαδο…Γερμανίας

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η συνολική αξία των εισαγωγών ελαιόλαδου στην ελληνική αγορά το 2010 ήταν 13.367.699 ευρώ. Η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία είχαν τα μεγαλύτερα μερίδια συμμετοχής στην εγχώρια αγορά με 45,85%, 36,17% και 11,88% αντίστοιχα.

Δηλαδή το 2010 αγοράσαμε από την Ισπανία ελαιόλαδο αξίας 6.129.090 ευρώ, από την Ιταλία ελαιόλαδο αξίας 4.835.096 ευρώ και από την Γερμανία (!!) ελαιόλαδο αξίας 1.588.083 ευρώ.


"ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΥΡΙΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑΠΕΡΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ"!

Αυτή η ανακοίνωση αναρτήθηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο νομικό πρόσωπο κο Γερολυμάτο, εχθές σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων που τελικά επέβαλαν στην διοίκηση να κάνει πίσω, να την ανακαλέσει και να δώσει εντολή στο προσωπικό να .... μαγειρέψει.

Εχθές το βράδυ, στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Γιάννης Λαδόπουλος ανακοίνωσε, σε τόνο πανηγυρικό ότι "... παρά τις αντιπολιτευτικές καταγγελίες Γερολυμάτου (!!!) εχθές τα παιδιά ΕΦΑΓΑΝ και μάλιστα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ".

 (Ναι, αυτό θεωρείται μεγάλη ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ανακοινώνεται πλέον στο δημοτικό συμβούλιο.)

Πάντως η διοίκηση του δήμου φαίνεται ότι δεν έχει υπαναχωρήσει στην απόφασή της να αναθέσει σε CATERING την τροφοδοσία των παιδικών σταθμών. Διότι για να πληρωθούν οι ταλαίπωροι προμηθευτές τροφίμων - επαγγελματίες της πόλης - λεφτά δεν υπάρχουν.

Για το catering ΛΕΦΤΑ υπάρχουν.

(ΣΣ : Eίναι κουτσομπολιό αυτό που θα σας γράψουμε τώρα αλλά αναδεικνύει ακριβώς την αντίληψη και την λειτουργία  της διοίκηση Κουράση:
Μου έλεγε λοιπόν φίλη, ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΤΡΙΑ της κατάστασης στους παιδικούς σταθμούς ότι το Νομικό Πρόσωπο οφείλει ένα πολύ μεγάλο ποσο σε γνωστό Χαλανδραίο κρεοπώλη.
Πήγαν να πάρουν κοτόπουλα - τα οποία όπως μας είπαν χρεώνονταν 2,5 ευρώ το κιλό από τον συμπολίτη μας έμπορο - και εκείνος ζήτησε κάποια χρήματα από τα οφειλόμενα για να εκτελέσει την παραγγελία.
Αυτό βέβαια θεωρήθηκε "εκβιασμός" από τους εξουσιομανείς διοικητές του δήμου οι οποίοι αποφάσισαν να αγοράσουν τα κοτόπουλα από μεγάλη αλυσίδα Super Market, με μετρητά βέβαια και με 4 ευρώ το κιλό!)

ΟΜΑΛΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Από τη Νεοδημοκρατική πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι κ.κ. Θεοδώρου και Ζαννιδάκης και έτσι μαζί με τον - ex officio - εκλεγμένο Δήμαρχο Γ. Κουράση η Νέα Δημοκρατία πήρε 3 εκπροσώπους στην Π.Ε.Δ. Αττικής (εκλογή ΤΕΔΚΝΑ και εκπροσώπων στην ΚΕΔΚΕ).

Από την μειοψηφία εκλέχτηκαν οι Στάθης Ανδρεόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και η Λούλα Καρατζά (ΚΚΕ).

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Η εκλογή έγινε σε δύο κάλπες - όπως προβλέπει η νομοθεσία - μία στην οποία ψηφίζουν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης μόνοι τους για τους εκπροσώπους τους και μία για ΟΛΑ τα μέλη της αντιπολίτευσης.

Για αυτή λοιπόν την δεύτερη κάλπη  προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο αφού υπήρχε η πιθανότητα οι 3 ΠΑΣΟΚογενείς παρατάξεις - οι χρισματούχοι του Στάθη, η παράταξη Παττακού και ο Νίκος Πανταζής να αποκλείσουν την εκλογή της κας Καρατζά δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ 2η έδρα στις συνελεύσεις, κάτι που αν συνέβαινε θα ήταν καλό μεν για το κυβερνών κόμμα και τις επιδιώξεις του για έλεγχο της ΚΕΔΚΕ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ όμως ΕΚΤΡΟΠΗ για το Χαλάνδρι, αφού κανείς δεν πρέπει αν ξεχνά ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η τρίτη σε δύναμη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου με ποσοστό 15% στις δημοτικές εκλογές άρα δικαιούταν την εκπροσώπηση στα ανώτερα κλιμάκια της αυτοδιοίκησης ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Τελικά το πιθανό πολιτικόν ολίσθημα αποφεύχθη αφού σύμφωνα με ασφαλής μας πληροφορίες, ουσιαστικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση ανέλαβε - ο έμπειρος σε αυτά, και δεδομένα πλουραλιστής στην αντίληψη, Κώστας Παττακός (πολλά μπορεί να προσάψει κανείς αν θέλει στον πρώην Δήμαρχο αλλά δημοκρατικό έλλειμμα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ με βάση την ιστορία του και την διαδρομή του) - εξηγώντας στα κογκλάβια, ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναληφθεί από τους πράσινους δημοτικούς συμβούλους το κόστος αποκλεισμού της τρίτης σε δύναμη παράταξης και ότι εκείνος δεν μπορεί να προχωρήσει σε διαδικασίες αποκλεισμών κόντρα στη λαϊκή εντολή.

Σύμφωνος - προς τιμήν του - στην άποψη αυτή τελικά εμφανίστηκε - και έμπρακτα - ο Στάθης Ανδρεόπουλος, ο οποίος ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - αφήνοντας έτσι την εκλογή της Λούλας Καρατζά να γίνει χωρίς αντιπαραθέσεις, αλλά και ο Νίκος Πανταζής, ο οποίος όμως - όπως σας έχουμε ενημερώσει - έχει καταθέσει την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο και ο αντικαταστάτης του κος Παναγιώτου δεν έχει ορκιστεί ακόμα.

Την συναίνεσή της βέβαια στην εκλογή Καρατζά κατέθεσε έμμεσα  και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - αφού δεν διεκδίκησε την θέση, όπως θα μπορούσε - αλλά αυτό δεν ήταν έκπληξη αφού η πολιτική ηθική των Ρούσσου - Λιερού δεν θα επέτρεπε ποτέ οτιδήποτε άλλο. Η Καρατζά είχε μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, αυτή έπρεπε να πάρει την θέση και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν θα αγνοούσε ΠΟΤΕ τη λαϊκή εντολή.

Πρόκειται για μια καλή στιγμή για την αντιπολίτευση στον Δήμο Χαλανδρίου, αφού αντί να προταχθεί το "κομματικό καθήκον" (κυρίως ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ)  προτάχθηκε η αναλογική και πολυφωνική εκπροσώπηση της πόλης στα όργανα της αυτοδιοίκησης και η αντιστοιχία της με την λαϊκή εντολή.

Να τολμήσουμε το "πάντα τέτοια";

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΣΤΗΝ Α.Ε.Χ !


Βαρύ τραυματισμό  υπέστη ο νεοαποκτηθείς παίκτης του Χαλανδρίου Κώστας Τετριμίδας, ο οποίος στραβοπάτησε στον φιλικό αγώνα με τα Σούρμενα με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης του πρόσθιου χιαστού, γεγονός που αναμένεται να τον κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου πέντε μήνες.

http://www.erasitexniko-podosfairo.gr
 


ΒΟΟΚ - Η συσκευή που θα αφανίσει τα tablets!

ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ VIDEO

Αφιερωμένο στους "Ψηφιακόμελλοντό"-πληκτους της κυβέρνησης και της παιδείας.
Θα ενθουσιαστούν με την πρόοδο της τεχνολογίας και ίσως το φέρουν στα σχολεία !!!


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *