Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Έγκριση εκτέλεσης τριών έργων με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος ΝιάρχοςΤην εκτέλεση τριών έργων από το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης – ΚΕΠΑ με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, χθες, Τρίτη12 Δεκεμβρίου 2017, στη διάρκεια της 27ης τακτικής συνεδρίασης.

 https://thessaloniki.gr/egrisi-ektelesis-trion-ergon-me-dorea-tou-idrimatos-stavros-niarxos/

26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018: ΔΩΡΕΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΙΟΥ

"Ο Δήμος αφού αποδέχθηκε με απόφαση του αυτή την, πολύ μεγάλη είναι η αλήθεια, δωρεά της κα. Μεταξά, με την σειρά της η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ......"


Νέα δωρεά στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου από την κα. Π. Μεταξά: Δωρίζει ένα ακίνητο & ένα minibus
26/04/2018


Όπως έχουμε επισημάνει ξανά, η ίδια δε θέλει να φαίνεται πουθενά, ούτε να αναφέρεται το όνομά της. Όμως κάποιες φορές επιβάλλεται να ακουστεί για να μάθει ο κόσμος ποια είναι η κα Πολυτίμη Μεταξά και ποιο το έργο της στην πόλη.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει αποκλειστικά μέσα από το iRafina.gr, η κα Μεταξά ήθελε να δωρίσει ένα ακίνητο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, στην οδό Αραφήνος για καλό σκοπό και πιο συγκεκριμένα για την ίδρυση και λειτουργία σε αυτό Βρεφονηπιακού Σταθμού για τις ανάγκες του Δήμου, με μοναδική προϋπόθεση ότι θα ονομαστεί «ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜ. ΜΕΤΑΞΑ», στην μνήμη του γιου της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο νέος και τόσο άδικα και στην κύρια είσοδο αυτού, να αναρτηθεί επιγραφή «ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜ. ΜΕΤΑΞΑ».

Επίσης η κα. Μεταξά ανέφερε ότι προτίθεται να καλύψει κάθε δαπάνη που τυχόν απαιτηθεί, όπως ενδεικτικά αρχιτεκτονική μελέτη, εργασίες επισκευής, συντήρησης υπάρχουσας υποδομής του ακινήτου, τροποποιήσεων, προσθηκών, μεταρρυθμίσεων και εν γένει διαμόρφωσης του ακινήτου για να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο προορίζεται η δωρεά του, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και τις δαπάνες αγοράς του απαιτούμενου εξοπλισμού, προκειμένου το ακίνητο να παραδοθεί στο Δήμο σε πλήρη λειτουργία και έτοιμο για τον ανωτέρω σκοπό.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί!

Επιπλέον η κα Μεταξά, δήλωσε ότι προτίθεται να αγοράσει και να μεταβιβάσει στο Δήμο λεωφορείο λίγων θέσεων (minibus), για τις ανάγκες μετακίνησης των παιδιών του Παιδικού Σταθμού.

Οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες φαίνεται ότι φτάνουν στο τέλος τους και σύντομα η υπόσχεση της κας Πολυτίμης θα γίνει πραγματικότητα.

Ο Δήμος αφού αποδέχθηκε με απόφαση του αυτή την, πολύ μεγάλη είναι η αλήθεια, δωρεά της κα. Μεταξά, με την σειρά της η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την αναγκαιότητα πραγματοποίησης δαπάνης ορισμό συμβολαιογράφου για την σύνταξη της συμβολαιογραφικής πράξης της δωρεάς του ακινήτου από την κ. Πολυτίμη Μεταξά προς το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Να θυμίσουμε ακόμα πως η κα. Πολυτιμή Μεταξά, έχει δωρίσει ένα περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας, ενώ τον περασμένο Μάιο δώρισε ένα νέο γερανοφόρο φορτηγό για να βγει στην κυκλοφορία και να εξυπηρετήσει τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και κατά συνέπεια τους δημότες.

Είπαμε τα λόγια είναι φτωχά μπροστά σ΄αυτά που έχει κάνει για τον τόπο.

http://www.irafina.gr

Δωρεά ακινήτου στον Δήμο Χανίων

 "...... Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στο πλαίσιο της χθεσινής (21 -6- 2016) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων όπου αποφασίστηκε η αποδοχή της δωρεάς."


Στη δικαιοδοσία του Δήμου Χανίων πρόκειται να περάσει μέσα τις επόμενες ημέρες το ακίνητο που στεγαζόταν η Λέσχη Χανίων, έπειτα από την απόφαση των ανθρώπων της Λέσχης να δωρίσουν το ακίνητο στον Δήμο υπό την προϋπόθεση να αξιοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό.
Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας πάνω από 500 τ.μ. που βρίσκεται σε τριώροφη οικοδομή στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 51, πολύ κοντά στην πλατεία Δικαστηρίων.
Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων όπου αποφασίστηκε η αποδοχή της δωρεάς.
Σ
τη συνεδρίαση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Λέσχης Χανίων Γιάννης Φραγκάκης, ο οποίος έκανε αναφορά στην πολύχρονη ιστορία της Λέσχης -η οποία χρονολογείται από το 1931- και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που πρόσφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.
Από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δωρεά επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που θα αποβεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Να σημειώσουμε ότι το ακίνητο περιλαμβάνει ένα ισόγειο διαμέρισμα 300 τ.μ., ένα ημι-υπόγειο 200 τ.μ. και αύλειο χώρο.
«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη -σχεδόν ολοκληρωμένη- διαδικασία δωρεάς προς τον Δήμο Χανίων ενός πολύ σημαντικού ακινήτου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Το ακίνητο αυτό ανήκει στη Λέσχη Χανίων, μια παλιά Λέσχη ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, η οποία είχε ιδρυθεί από παλιούς Χανιώτες που αγαπούσαν την πόλη τους και εν συνεχεία οι άνθρωποι που σήμερα τη διαχειρίζονται δείχνοντας κι αυτοί την αγάπη για την πόλη μας αποφάσισαν, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, να κάνουν το πολύ σημαντικό βήμα της δωρεάς προκειμένου να αξιοποιηθεί το ακίνητο για έναν κοινωφελή σκοπό», επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας.
Συνεχίζοντας ο κ. Βάμβουκας υπογράμμισε ότι η διαδικασία της δωρεάς δεν ήταν και τόσο απλή: «Οι άνθρωποι έδειξαν γενναιότητα ψυχής κι εμείς ως Δήμος δείξαμε ευελιξία και υποστηρίξαμε με αποφασιστικό τρόπο ότι πρέπει να έρθει αυτό το ακίνητο στον Δήμο προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τη χρήση που θα αποκτήσει ο χώρος ο κ. Βάμβουκας ανέφερε ότι στα σχέδια του Δήμου είναι να αξιοποιηθεί το ακίνητο για την ικανοποίηση παιδαγωγικών αναγκών με πιθανή τη μετατροπή του σε βρεφονηπιακό σταθμό.
Καταλήγοντας ο δήμαρχος Χανίων κάλεσε όλους τους δημότες που έχουν τη διάθεση να δωρίσουν κάποιο ακίνητο ή περιουσιακό τους στοιχείο να απευθυνθούν στον Δήμο Χανίων.
«Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να πω στους συμπολίτες μας ότι όταν σκέφτονται να δωρίσουν κάτι, ιδιαίτερα ένα ακίνητο, να ξέρουν ότι ο Δήμος Χανίων είναι εδώ, υπήρχε και θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα, και η αξιοποίηση του ακινήτου που θα κάνει ο Δήμος θα είναι προς όφελος της πόλης, για τις παρούσες και τις μέλλουσες γενεές», τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

www.haniotika-nea.gr

Ανέλπιστο δώρο στο Δήμο Κομοτηνής από μία οικογένεια με παράδοση στις δωρεές

"...... Σε αποδοχή της δωρεάς προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου σε χθεσινή της συνεδρίαση και ήδη η διοίκηση κάνει τις πρώτες σκέψεις για την χρήση αυτών."


Παράδοση στις δωρεές έχει η οικογένεια Ακτεριάν στην Κομοτηνή, που πρόσφατα προχώρησε σε μία ακόμα δωρεά με αποδέκτη τον Δήμο Κομοτηνής. Πρόκειται για δύο διαμερίσματα, 197 τ.μ. και 207 τ.μ., στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της πόλης. Σε αποδοχή της δωρεάς προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου σε χθεσινή της συνεδρίαση και ήδη η διοίκηση κάνει τις πρώτες σκέψεις για την χρήση αυτών.

Η δωρεά προς τον Δήμο γνωστοποιήθηκε πριν λίγο καιρό και ήδη ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πολιτειάδη έκαναν μία πρώτη αυτοψία στους χώρους.

Πρόκειται για μία ανέλπιστη κίνηση, από αυτές που δεν καταγράφονται συχνά, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, με τον κο Πολιτειάδη να εκφράζει την ευαρέσκειά του και να δηλώνει "θα τα χρησιμοποιήσουμε για τις ανάγκες του Δήμου".

Με πράξη της Λούσης Πορτοκαλιάν - Ακτεριάν που σήμερα ζει στην Θεσσαλονίκη και είχε στην κατοχή της τα διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης μας, έγινε η δωρεά προς τον Δήμο, με την οικογένεια Ακτεριάν να έχει παράδοση στις δωρεές. Το όνομα του βιομήχανου Γκαρμπίς Ακτεριάν μνημονεύεται στις εκδηλώσεις της αρμένικης κοινότητας της Κομοτηνής, ανάμεσα σε όσους παρείχαν θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες Κομοτηναίους, τις δύσκολες εποχές που η πόλη μας προσπαθούσε να ανασυγκροτηθεί από τα συντρίμμια των πολέμων.

Επίσης το 1967 με την οικονομική συνδρομή του ευεργέτη Γκαρμπίς Ακτεριάν προστίθεται στη βορειοδυτική πλευρά του ναού Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστού, εκκλησία των Αρμενίων στην Κομοτηνή, το περίτεχνο κωδωνοστάσιο με μοναδικό για τα δεδομένα της Θράκης σχεδιασμό που ανάγεται στις αρχιτεκτονικές καταβολές της αρμενικής ναοδομίας με τους γνωστούς κωνικούς τρούλους.

Μοναδικός όρος της δωρεάς είναι στα δύο διαμερίσματα να δοθούν τα ονόματα των δωρητών, δηλαδή της Λούσης Πορτοκαλιάν - Ακτεριάν και του Γκαρμπίς Ακτεριάν, αλλά και να είναι ανεμπόδιστη η χρήση για τέλεση εκδηλώσεων από τη λέσχη αεροπορίας, που μέχρι πρότινος στεγαζόταν σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου. Μετά την αποδοχή της δωρεάς οι διοικούντες του Δήμου ήδη σχεδιάζουν το πως θα κάνουν χρήση των δύο διαμερισμάτων προς όφελος της πόλης και των δημοτών της.

https://www.xronos.gr/

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ: Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Τάκη ΣούκαΤο Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.
Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

Μεγάλες στιγμές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού στη Ρεματιά:
αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Τάκη Σούκα

Ένα αφιέρωμα σε δυο μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής λαϊκής μουσικής σκηνής φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης τη Δευτέρα 27 Αυγούστου. Τις μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη και του Τάκη Σούκα θα ερμηνεύσει ο Λάμπρος Καρελάς (τον οποίο έχουμε γνωρίσει μέσα από το συγκρότημα Τα Παιδιά από την Πάτρα – και αργότερα την Οπισθοδρομική Κομπανία – αλλά και από τη συνεργασία του με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές) και 9μελής ορχήστρα. Το πρώτο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στον Στέλιο Καζαντζίδη με τα τραγούδια που η φωνή του χάραξε ανεξίτηλα στη μνήμη και την καρδιά μας. Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη Τάκη Σούκα και όλες τις μεγάλες του επιτυχίες (όπως Έρωτα μου αγιάτρευτε, Μια ζωή μέσα στους δρόμους, Υποκρίνεσαι , Άκου βρε φίλε, Ο λαός τραγούδι θέλει, κ.ά.) πολλές από τις οποίες έκανε γνωστές στο κοινό ο Στέλιος Καζαντζίδης. Παρών στο αφιέρωμα θα είναι και ο ίδιος ο συνθέτης.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ